View Full Version : Probem z pobieraniem torrentów
Witam!!!
Ostatnio mam problem z pobieraniem torrentów. Gdy załącze obojętnie jakiego torrenta z obojętnie jakiej strony to go nie pobiera. Mam taki problem od 2 dni wcześniej wszystko chodziło normalnie. Torrenciki leciały od 15-60kb/s teraz w cale.
Do ściągania używam BitCometa. Próbowałem też w uTorrencie ale tak samo.
Ze stron np: rapidshare transfery są normalne.
Mam radiówke 512kb/s
Napiszcie co może się dziać
BitCometem nie próbuj, bo jest banowany na wiekszosci stronek. Wez uTorrenta i w ustawieniach zmien port np. na 59424
Najlepiej powiedz co ci tracker wyrzuca: offline timeout ? A moze working ?
Nie pomogło. uTorrent stoi w miejscu a co do BitCometa to ściągam od zawsze i nie miałem problemów: Odnoście trackera wyskakuje mi komunikat "Connecting Tracker to say Start, waiting for response"
1. Wyłącz firewall ... i sprawdź (jak nie pomoże przejdz do punktu 2 )
2. Sprawdz inny program emule... itp (jak dalej lipa punkt 3 :D )
3. Zadzwoń do swojego admina od netu i zapytaj się jego, pewnie poblokował p2p bo za bardzo obciażało łącze :/
do admina od internetu dzwoniłem przed chwilą i powiedział że portów nie blokował
jeszcze 2 pierwsze punkty :D a jak dalej nic no to ja nie wiem :/ Skąd bierzesz te torrenty? czy ktoś je w ogóle seeduje?
no pewnie że sedują a torrenty pobieram np z btgigs.org
Ja nie wiem, samo się to nie zrobi myśl, kombinuj :] i rób wszystko co pisze bo teraz to ja nie wiem czy sprawdzałes na wyłączonym firewall'u czy nie ? ;/ Mi to wyglada jakby ci coś blokowało porty :] Jeżeli nie admin to firewall.... wyłącz sprawdź później na innych programach pobierz jeszcze jakiegoś torrenta z tnp czy innego publicznego trackera.
A gdyby admin faktycznie blokował mi porty to nie można w jakiś sposób tej blokady ominąć.
Nie da się ominąć jeśli admin je zablokował. Pozostaje wtedy p2m
trudno trzeba będzie przerzucić na coś innego
Nie rezygnuj tak łatwo. Człowiek nie jest niewolnikiem maszyny. Dzwoń do admina i zapytaj czy poblokował porty
dzwoniłem ale on mówi że nic nie blokował
Mi się zdarzało kiedyś że jak zostawiałem torrenta na dłużej to na początku ściągało normalnie a potem wcale nie ciągnął. Od tamtej pory używam PeerGuardiana 2 i jest lux. Najpierw odpalam peerGuardiana i go aktualizuję, a potem dopiero torrent. Wszystko dział troche wolniej ale działa :rap: Spóbuj u siebie, a jeśli nie zadziała to nie przejmuj się tylko szukaj odpowiedzi na ten problem. Nie tu to na innym forum. Powodzenia
na pewno spróbuję
[ Dodano: 11 Grudzień 06, 13:11 ]
muszę poinformować że dzisiaj jakby nigdy nic wszystko wróciło do normy i sciąga normalnie bez żadnego kombinowania
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.