PDA

View Full Version : Shinobi[2005]

Yoji
24-02-06, 17:04
Shinobi
plakat Reżyseria: Shimoyama Ten
Scenariusz: Kenya Hirata
na podstawie powieści Futaro Yamady

Obsada:
Yukie Nakama jako Oboro (Iga)
Jô Odagiri jako Kouga Gen-no-suke (Kouga)
Tomoka Kurotani jako Kagerou (Kouga)
Erika Sawajiri jako Hotarubi (Iga)
Kippei Shiina jako Yakushiji Tenzen (Iga)
Takeshi Masu jako Muroga Hyouma (Kouga)
Mitsuki Koga jako Chikuma Koshirou (Kouga)
Tak Sakaguchi jako Yasha-maru (Iga)

Dystrybutorzy: Vision
Rok produkcji: 2005
Data premiery polskiej: 7 kwietnia 2006
Tytuł oryginalny: Shinobi
Zagraniczna strona filmu: http://www.shinobi-movie.com
Czas trwania filmu: 116 min.
Produkcja: Japonia
Gatunek: romans, akcja

Romeo i Julia po japońsku. Akcja obrazu rozgrywa się w 1614 roku za rządów pierwszego z shogunów - Tokugawy. Gennosuke z Kougi i Oboro z Igi są ostatnią nadzieją dwóch walczących ze sobą wiosek. Spełnienie ich miłości może przynieść pokój wojującym ludziom. Jednak pakt o zawieszeniu broni pomiędzy klanami zostaje zdjęty, a Gennosuke i Oboro będą musieli podjąć najtrudniejsze decyzje w swoim życiu.

Teraz film trzeba obejrzec i myśle ze zapowiada sie hicior bo japońskie filmy sa super!
Napisy sa ,na torrentbytes dostepny !

niemanicka
24-02-06, 18:14
mimo, ze japońskie kino mi sie nie podoba, to po opisie zapowiada sie ciekawie :) sciagne i zobacze co to za cacko

K4n
24-02-06, 18:43
sciagnalem film ale niestety nie mialem okazji jeszcze obejrzec i przez najblizsze 2 tygodnie raczej nie obejrze - karta graficzna w serwisie(a w moim kompie dysk SATA) a siedze teraz na kompie ojca(bez SATA)

Polakov
24-02-06, 18:55
wlasnie sciagnolem ten film i czekam na napisy
"promise" byl dobry :)- tez japonski

HERKULES
24-02-06, 19:15
Zapowiada sie ciekawie. Ciekawe czy zadaze objerzec zanim wyjdzie wersja z lekotrem, bo juz tak sie zawalilem tymi filmami i nie ma teraz kiedy tego ogladac :P

rozbuchaczkluch
24-02-06, 20:48
Romeo i Julia po japońsku, tego nie mozna przegapić, zapowiada sie dobre azjatyckie kino :]

ruszczka
25-02-06, 00:03
Czy ja wiem ...moim zdaniem japonskie dobre są tylko horrory :/

nextepisode1
25-02-06, 12:59
opis wyglada ciekawie ale nie przepadam z a japonskim kinem wiec wstrzymam sie ze sciaganiem az ktos z was zostawi opinie.

tester2
01-03-06, 16:38
Ściągłem film, teraz przydałyby się napisy. Fajnie, że w napisaxch końcowych jest utworek Ayu :bye:

redhot23
02-03-06, 13:33
Nom film może być rzeczywiście dobry. Co prawda nie przepadam za romansami ale można zrobić prezencik dziewczynie (jej napewno się spodoba). Japońskie kino lubię, choć może nie takie gatunki ale może będzie warto. W kazdym razie ściągnąć i obaczyć nie zaszkodzi zwłaszcza, że nota imdb.com to 7,1/10. A tam byle film takiej noty nie ma :)

quake
04-03-06, 13:00
lubie japońskie kino ale grozy ten film jakoś mi do gustu nie przypadł

kamilosz
04-03-06, 23:11
no japonskie kino jest the best :D:D ja zassalem z bitsoup ale nie ogladalem jeszcze... kocham wschodnie kino :D

SuchyX
14-03-06, 18:11
Osobiscie powiem szczerze jedno wielkie DNO !!!!!! Jak dal mnie a dlatego że nie przepadam ża japońskimi produkacjami :D

kulfon
15-03-06, 15:34
Podzielam zdanie SuchyX'a jeden wielki gniot. lepiej bedzie dla wszystkich jak japonczycy beda robic tylko horrory.

tanka
15-03-06, 17:15
jeszcze nie oglądałem ale z tego co yoji biomechanika, napisałeś o filmie zapowiada się kiepsko!! nie wyobrażam sobie jak ten film może wyglądać :) a kino azjatyckie bardzo lubię :) szczególnie chińskie

pwn3d
17-03-06, 23:28
Heeh no japończycy robią fajne horrorki. Film po prostu - jest i już :D nic z niego nie wyniosłem, po prostu zwykły film. Aż taki gniot jak mówicie, to to jest nie jest. Ale rewelacja też nie :)

aerd2
15-09-08, 19:38
Fajny film , fajne efekty