View Full Version : Up blokuje DL
mam neo 512/128 i zauwazylem cos takiego ze jak wylacze limit predkosci wysylania w Bittorrencie to DL z maxa czyli 60-65 spada do 20/30 a jak dam wysylanie na 13 to wszystko jest ok ?
To logiczne, bo neostrada jest laczem adsl. Przycinasz upload wzrasta download. Osobisnie na utorencie mam odblokowany upl na full, gdyz tez 16 KB pozwala mi lepiej sedowac i wiecej wysylac (choc troszke wiecej). Czasami przycinam upl do 10 KB, ale tylko wtedy jak chce cos szybko podbrac.
Polecam ustawinie
Download 70 Upload 10 - full lacza mam wtedy
Download 70 Upload 0 - wiecej wysyla, wolniej pobiera (tak jak piszesz w granicach 20-40KB/s)
mam neo 512/128 i zauwazylem cos takiego ze jak wylacze limit predkosci wysylania w Bittorrencie to DL z maxa czyli 60-65 spada do 20/30 a jak dam wysylanie na 13 to wszystko jest ok ?
Rozwiązaniem jest cfosspeed :)
Ja też mam takie dziwactwa (przynajmniej kiedys mialem a teraz nie wiem) ustawiło mi się w wysyłaniu 1 i nic nie pobierało :P a robiłem wszystko heh ale na to, że upload jest przyczyną małego ściągania dopiero po pewnym czasie wpadłem :X
HERKULES, Racja, nie wyobrażam sobie korzystanie z neo bez Cfosa
cFosSpeed 3.11 Build 1177 Beta
jezeli ktos chce full to pisac an PW
mozecie powiedziecie co robi tem cfosspeed i jak go dobrze ustawic ?
mozecie powiedziecie co robi tem cfosspeed i jak go dobrze ustawic ?
cfos to takie inteligentne stworzenie, które same konfiguruje się w zależności od szybkości twojego łacza:) wystarczy go tylko zainstalować. Prawdę powiedziawszy u mnie (2-4mbit/1mbit) nie zauważyłem jakichś niesamowitych, powalających przyspieszeń podczas DL czy UP. Pzdr
ale jak go skonfigurowac najlepiej czy tylko wystarczy zainstalowac
h4xMnieCisnie
21-12-06, 02:17
moim smkromnym zdaniem cfos nic nie da. To normalka dla Adsli ze przy max upoladzie download siada :/ Radzilbym w kliencie wpisac max upload na 1 kB gdy chcesz pobierac pelna para a gdy cos seedujesz zdjac ograniczenie i wysylac z predkoscia 16kB (max)
Pozdrawiam życzac wysokich transferów
Radzilbym w kliencie wpisac max upload na 1 kB gdy chcesz pobierac pelna para
Ale jak ustawisz za mało to download też Ci siądzie. Ideą p2p jest, że im więcej wysyłasz tym więcej pobierasz. Najlepszą konfiguracje podał kyle
W utorrenice upload siada gdy ustawi sie 1kb/s global upload limit, nie spada gdy ustawimy upload 1kb/s dla poszczegolnych torrentow a globalny upload limit moze byc na 0.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.