View Full Version : Jaka myszka do gier?
którą z tych czterech myszek byście wybrali :) czekam na opinię i najważniejsze podajcie uzasadnienie dlaczego akurat ta :) myszka.
Microsoft Laser Mouse 6000
http://www.allegro.pl/item86905950_nowosc_microsoft_laser_mouse_6000_gw_ fv.html
A4Tech X-718 2000 DPI
http://www.allegro.pl/item87563824__a4tech_x_718_2000_dpi_nowosc_dla_gra czy_.html
Logitech G5 Laser Mouse
http://www.allegro.pl/item85936567_maxi_mysz_dla_gracza_projektanta_logi t_g5_2000dpi.html
Razer Copperhead
http://www.allegro.pl/item87473116_razer_copperhead_steelpad_smycz_gwara cja_.html
niemanicka
21-02-06, 11:56
nie wymieniles jej tutaj...ale ja ci moge polecic Logitech MX518. Kosztuje ok 190zł i spisuje sie rewelacyjnie w grach FPP (gram w CoD2)
http://allegro.pl/item87780608_logitech_mx_518_gaming_mouse_mx518_mx _518_warszawa.html
i artykul: http://pclab.pl/art14546.html
czytałem :) tylko wolę opinię „normalnych” użytkowników niż recki z którymi różnie bywa.
np test g5 i g7 na pclab. g5 wg. ich recenzji posiada akcelerację wsteczną, a g7 już nie. tylko że te myszki posiadają ten sam układ :)
a co do mx518 jak z trwałością mychy bo z tego co wiem to po czasie zaczyna lakier się ścierać.
maciejas666
21-02-06, 15:10
posiadam MX518 i mysz jest super :) do CSS jest poprostu wypas :) a co do lakieru to zdziera sie znaczek "logitech" :) ale mniejsza z tym bo przeciez musi tak byc :) z czasem wszystko sie psuje :>
To zależy do czego ma być ta myszka...
Jeżeli będziesz uzywał jej tylko do przeglądania internetu czy pisania w wordzie to nie ma sensu kupować myszki za 100zł...Tylko coś zwykłego i taniego.
Jeżeli myszke będziesz używał jak "profesjonalnych" - zajmujesz się grafiką czy grasz w gry on line warto zainwestować w coś dobrego.
Osobiście gram na pro w CSa no może z pro przesadziłem ale dużo w to gram i cenie w myszce dokładność. Wielu graczy poleca firmowe produkty. Osobiście przetestowałem kilka myszek fromowych i mniej. Najbardziej z całej grupy do gustu przypadła mi myszka iBox, nie wyróżnia się niczym od innych myszek, nie ma wielkiej rozdzielczyści bo tylko 800dpi ale bardzo mi się podoba - jej ksztat jest idealnie dopasowany do mojej dłoni, jest bardzo dokładna - jedyną jej wadą może być to, że posiada "kabelek" ale ja osobiście wole myszki z nim niż radiówki gdyż w najwazniejszych momentach gry potrafiła się bateria wyczerpać i koniec.
Podsumowując jezlei potrzebujesz myszkę dla profesjonalistów zwracaj dużą uwagę na rozdzielczość (im więcej dpi tym lepiej - myszka staje się czulsza i "szybsza") oraz jej kształt - czy będzie odpowiednio leżała w ręce.
Jeżeli chcesz kupić mmyszkę na allegro proponuje najpierw iść do sklepów i zobaczyć jak te myszki leżą w twojej dłoni - wydaje się, że detal ale ważny. Mysz musi być wygodna a nie tylko dobra.
jakbyś mogł to napisz więcej konkretów - do czego to myszka ma być, czy grywasz w gry on line i ile chcesz wydać na nią.
Ja bym wybral Logitech G5 Laser Mouse - po pierwsze dlatego, ze to Logitech(mam mx510 juz 1,5 roku i sie swietnie spisuje, wczesniej mialem MouseMan+ przez jakies 4 lata i bylem bardzo zadowolony). Po drugie dlatego ze jest wygodna(b.dobre wyprofilowanie myszki) i mozna zmienic obciazenie myszki. Moim zdaniem to najlepszy wybor.
niemanicka
21-02-06, 17:07
posiadam MX518 i mysz jest super :) do CSS jest poprostu wypas :) a co do lakieru to zdziera sie znaczek "logitech" :) ale mniejsza z tym bo przeciez musi tak byc :) z czasem wszystko sie psuje :>
wbrew pozorom ja mojego mx518 mam juz prawie rok i napis Logitech jest prawie jak nowy :)
Ja wybrałbym Razera, bo według mnie a4 tech nie ma dobrej renomy(sam miałem kilka myszek tej firmy i szybka się psuły), z Microsoftem to samo tyle że tutaj miałem tylko 1 myszkę. Logitecha bym nie wybierał bo ten model wg niektórych jest słabej jakości http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21790. Jak dla mnie najlepsze myszy przewodowe robi Razer a bezprzewodowa do grania to oczywiście Logitech G7. Zaznacze tutaj jeszcze ze Razer ma ograniczoną funkcjonalność z powodu dziwnego rozmieszczenia bocznych przycisków, ale to zależy wszystko od ręki. Ogólnie mówiąc myśle że w tym przedziale cenowym co bys nie wybral bedzie dobre, ale Razer najlepszy:)
nextepisode1
21-02-06, 23:03
ja bym wybral Logitech G5 Laser Mousen za dokładność wykonania oraz precyzja kursora. No i jest bardzo wygodna.
Ja mam zwykłą kulkową za 15 zł :P Gram tylko w css, nic po za tym i zawsze jestem w pierwszej 3 liczy się technika :D
rozpusta, obecnie mam też kulkową a4techa ;) ale trochę mi się juz znudziła. sześć lat robi swoje. tak jestem zmieszany tym wyborem ze nie wiem co po prostu wybrać.
ostatnio zastanawiam się poważnie nad mx518 :) mycha nawet fajna i najważniejsze ze nie posiada akceleracji wstecznej.
Polecam Logitech'a jest naprawde niezawodny i watr swojej ceny. Nie polecam za to A4Tech'a moze nie jest drogi, ale za to czesto sie psuja te myszki.
rozbuchaczkluch
25-02-06, 17:43
Wg mnie całkiem dobra jest myszka A4Tech X-718 2000 DPI, poniewaz za taka cene warto ja miec i dosc rzadko sie psuje.
bierz logitech ta firma nigdy nie zawodzi,i napewno twoj celowniczek nadązy zabijac wrogów :)
logitech rulez ale nawet za 50-70 zl logitech standrdowy optyk + scroll jest 1000 x lepszy niz a4tech, mialem a 4techa i mi padl a logitech stara mysz 6 letani dalej dziala to kupilem se nowy model za 60 zl i jest super.
Do gier bierz optyczną Logitecha, albo ewentualnie A4tech, ale logitech przewyższa jakością 8)
no ja mam Logitecha i jestem zadowolony.
jaka ? wszystko jedno byle opryczna i bezprzewodowa!!! wolnosc w grach i swoboda ruchow najwazniesza!!!
poczekam jeszcze na nowy model A4Techa. karawan, tak tylko że np. G7 kosztuje praktycznie 350zł, a tyle zbytnio nie chce wydać na mychę.
Możecie się ze mnie śmiać, ale ja szczerze polecam myszkę E5 optyczną z kablem. Kosztowała mnie aż 15 zł a jest naprawdę bardzo dobra. Nie ma akceleracji wstecznej, jest lekka i naprawdę miło się na niej gra i pracuje.
Po co tyle bajerów ja gram na standardzie pokrętło i dwa przyciski i nic mi nie przeszkadza gra się wygodnie i nie muszę sie głowić i myśleć który przycisk nacisnąć tylko skupiam się na grze
ja bym wybral Razer Copperhead a osobisce gram na opttycznej Trusta i nie narzekam :)
posiadam logitecha G5 :] szczerze powiem ze nie mam co narzekac - chyba najlepsza myszka przewodowa jaka do tej pory stworzono :) dopracowana w kazdym szczególe...
ArielWojcik
11-03-06, 09:23
MX sa najlpesze i Razory ... ale aty techami nie pogardze
A moze tak Razor Cooperhead albo Diamondback?? Spoko jest tez Logitech mx-1000 i mx-518 :)
Logitech G5 Laser Mouse zdecydowanie
razora mialem to mi sie dosc szybko rozwalil niewiem czy firma robi takie slabe czy ja mialem taki slaby egzemplarz
ja bym brał cos z logitecha sprawdzona i bardzo dobra marka
Logitech powoli schodzi na psy, ich jakosc nie jest juz taka rewelacyjna jak kiedys :( JA bym zostal Przy RAZERZE :)
Nie wiem co wy widzicie w tych firmach
ja bym wybral tej firmy bo ta firma lepsza Nie wazne jakiej firmy tylko zeby byla dobra
klawisze nie trzeszczaly
scrol-lock byl i ladznie chodzil
zeby byla na laser zamiat kulki (nie chodzi mi tu o bezprzewodowa, tylko o optyczna)
Zeby nie byla bezprzewodowa i nie na baterie bo to chlam
Ostatnio kupilem logitecha swop-3 i jestem w miare zadowolony
jedyne co troche wkurza to ze klawisze glosno chodza
ale sie pewnie jeszcze wyrobia
Z tycz co podal kolega wybral bym ta:
Razer Copperhead
Z tamtymi moze byc klopot jak beda zle wyprowilowane w stosunku do reki
ja uzywam Logitech fakt ze nie jestem jakims maniakiem gier i niegram non stop ale myszka jest jak dla mnie wystarczajaca, nic nie trzeszczy nie zgrzypi no i niema zadnych klopotow z laserem
bierz Logitech innej morzliwosci nie widze
sprubuj dozbierac do g7 myszka najlepsza jaka teras jest
FOrmAT0atpl
19-04-06, 09:36
Polecam firme Logitech. Obecnie posiadam gryzonia MX500 Optical Mouse na ogonku, jak do tej pory mnie niezawiodla, chociaz po 6 miesiacach musialem nakleic nowe slizgacze, ale pozatym optyka stoi na wysokim poziomie ]:)
ja polecam optyczna A4Tech OPTO 518. idealnie lezy w dłoni
Logitech G5 Laser Mouse Nie ma chyba lepszych myszek jak Logitech!!!! Miałem prawie z każdej seri MX i ani razu mnie nie zawidoła:D:D:D :]
Wg mnie powonienes wybrac Logitecha, poniewaz on robi najlepsze myszki. Ja mam wswoja oklo 5 lat i sie jeszcze nie popsula:)
ja mam tez zwykłą kulkową logitecha do tego kupiłem teraz niezła podkładeczke za 30zli jest git :D
ja polecam Microsfot IntelliMouse warto wydac troche kasy i sie cieszyc niz zmieniac co jakis czas mysz :)
G5 to chyba obecnie najlepsza mysz do gier FPP
Jezlei do gier to tylko Razer Cooperhead, sam uzywam i jestem bardzo zadowolnoy, a jezlei wolisz troszke mniejsza precyzje ale wygodniejsze lezenie w dloni to tak jak przedmowcy G5 lub mx1000 - ta druga szczegolnie polecam w czarnym kolorze :D
ja tam mam zwykłą myszke kulkową za 10 zł i nie nażekam, nawet lepiej się spisuje niż myszka mojej siostry, a ma ona laserowa za 50zł
Logitech optyczna :twisted:
darthbizon
10-06-06, 12:34
Zestaw klawa + mysz logitech s510. W odroznieniu od innych optyk ta mysza nie swieci dzieki czemu baterie wytrzymuja w niej nawet 3 miesiace.
Virtual Machine
11-06-06, 03:33
a może ktos by napisał jaka czujnośc w dpi ? moja ma 800 :D
Ja mam Logitecha G5 plus QCK Steel.Mialem kupic Icemata ale slizgacze szybko padaja:/
ja posiadam G5 i wymiata :D
A ja mam juz bardzo dlugo optyczna A4 tech i jestem z niej zadowolony
Ja posiadam oryginalna myszke Microsoftu i jestem bardzo zadowolony, gra sie naprawde przyjemnie (myszka optyczna)
A ja mam A4tech zwyczajniutkiego i nienarzekam, nawet scrolla nie mam :pudency:
Razer Copperhead i do tego Steelpad S&S - polecam :]
Logitech MX510 - od dwóch lat używam i nadal jestem w 100% zadowolony - chyba najlepsza inwestycja komputerowa w moim życiu.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.