PDA

View Full Version : Radio TM

wavers
15-11-08, 17:38
Własnie dzis mnie tak olśniło i zastanawiam sie jak praktycznie wygladaloby radio internetowe na Tm?Napewno milo byloby sluchac muzyki i surfowac przy tym po forum.
Po drugie bylyby z tego w pózniejszym czasie kozysci.reklamy itd.Mysle ze znajdą sie chetni aby w tym temacie dalej podzialać.
Co sadzicie o stworzeniu radia na Tm i czy jest to dobry pomysl.wymieńcie plusy i minusy.

dodimodi94
15-11-08, 17:42
czemu nie, można spróbowac
ciekawy pomysł :)

wavers
15-11-08, 17:46
Ja sam w moim miescie pogrywam.jestem dj-em.wiem tez jak wyglada praca zza konsolety radiowej.

Mozna byloby utworzyc bloki programowe od wiadomosci kulturalnych,kino,imprezy w naszych miastach,konkursy.Naturalnie na bazie wiadomosci spływających z calego kraju od uzytkowniów tm.

Stworzyc bloki muzyczne z podzialem na kategorie od dance,house,trance,progressive na metalu skończywszy.

No i moze gorąca 10,15,20 klubowa tm.

dodimodi94
15-11-08, 17:51
Ja sam w moim miescie pogrywam.jestem dj-em.wiem tez jak wyglada praca zza konsolety radiowej.

Mozna byloby utworzyc bloki programowe od wiadomosci kulturalnych,kino,imprezy w naszych miastach.Naturalnie na bazie wiadomosci spływających z calego kraju od uzytkowniów tm.

Stworzyc bloki muzyczne z podzialem na kategorie od dance,house,trance,progressive na metalu skończywszy.

a jesli 'góra';D sie zgodzi to bylbys chetny do zrobienia czegos takiego? albo chociaz jakoś pomóc?;-)

wavers
15-11-08, 17:54
a jesli 'góra';D sie zgodzi to bylbys chetny do zrobienia czegos takiego? albo chociaz jakoś pomóc?;-)

Myśle ze moge podzialac w tym temacie.zwykle w godzinach porannych i wczesno przedpoludniowych malo ludzi słucha radia ,ale po poludniu czemu nie.bloki live zrobic popoludniami , od polnocy autopilot na poczatek.A potem sie zobaczy.;D

ReVolution
15-11-08, 17:54
tak, mozesz pomoc.

wykupuj co miesiac dedyka zeby moglo uciagnac 1000 ludzi

wavers
15-11-08, 17:58
tak, mozesz pomoc.

wykupuj co miesiac dedyka zeby moglo uciagnac 1000 ludzi

Revolution od strony serverowej itd to raczej jestem nie w temacie ale od strony samej pracy z mikrofonem i muzycznej jest juz dobrze.własnie dlatego zalozylem temat aby uzytkownicy tm przedstawili swoje za i przeciw.

magik93 prosilem o koment tematu a nie zadawanie pytan czy mam winampa.wystarczylo napisac ze to tragiczny pomysl oddać glos na nie i po sprawie.

gwarantuje Ci ze praca prezentersko-dj-ska jest bardzo ciekawa i pasjonujaca .a wszystko z mysla o was sluchaczach.

dn0.
15-11-08, 18:56
1000 osob ? bez przesady, watpie zeby tyle osob sluchalo tego radia :P

@wavers - nie wiem jak to bedzie gralo, widze ze skoro w tym siedzisz to jestes pr0 mam nadzieje ze bedzie to lepiej wygladalo niz jakies gowniane radyjko prowadzone przez uposledzonych pseudo dj'ow na kilku stronach torrentowych gdzie sluchajac tego radia rzygac sie chce a myslac o nastepnej wypowiedzi dj'a noz sie w kieszeni otwiera...

Powodzenia.

mbewe
16-11-08, 15:47

Mozna byloby utworzyc bloki programowe od wiadomosci kulturalnych,kino,imprezy w naszych miastach,konkursy.Naturalnie na bazie wiadomosci spływających z calego kraju od uzytkowniów tm.

myślę że to bardzo dobry pomysł, w przerwach można by nadawać info o otwartych rejkach :lol:

a tak serio coraz więcej trackerów wprowadza taką opcję i ludzie chętnie z tego korzystają...nie głupia myśl na pewno forum by na tym zyskało...

wavers
16-11-08, 17:59
myślę że to bardzo dobry pomysł, w przerwach można by nadawać info o otwartych rejkach :lol:

a tak serio coraz więcej trackerów wprowadza taką opcję i ludzie chętnie z tego korzystają...nie głupia myśl na pewno forum by na tym zyskało...

Napewno to jest dobry pomysł.co do tego nie ma wątpliowpsci.Trzeba tylko kilku ogarniętych ludzi w tym temacie i działamy.

Radio jest dobrą metodą na podbudowaie budzetu strony(reklamy).myśle ze znalezliby sie chetni.

kult
16-11-08, 18:21
Jak najbardziej jestem za! Nawet sam bym pyknął dla TM jakąś audycję :P

wavers
16-11-08, 18:25
Jezeli dojdzie do skutku trzeba bedzie zrobic nabór.Jedna osoba z tym sobie nie poradzi.Mysle 3-4 dj-ow.Najlepiej aby kazdy z nich reprezentowl odmienny styl muzyczny tak aby nie bylo za nudno.Ja siedze po uszy w deep-ch,progressive,tech-house,deep-tech.Naturalnie cos przyziemnego tez sie znajdzie.

kult
16-11-08, 20:05
a jak z audycjami? obejdzie się bez mikrofonu?
Ja osobiście mam dużo trancu i vocal trancu :)

wavers
16-11-08, 20:10
Mikrofon w radiu to podstawa.czy to w eterze czy internet.Muzyka jest dodatkiem.naturalnie taka opcja jest tez dopuszczalna,ale jak juz coś zrobic to zrobic cos konkretnego.Ja osobiscie nie widzę mozliwosci tworzenia radia bez mikrofonu.

kult
16-11-08, 21:20
ehhh ... no spoko. Mikrofon mam, ale nie chce nikogo płoszyć swoim głosem(przed mutacją jestem - hehe) ... Jak wcześniej napisałem - jestem za, ale nie jestem jakimś profesjonalistą w mixowaniu muzy itd. :D

RaFFi
16-11-08, 21:38
Świetny pomysł :] Jestem jak najbardziej za ;p Poza tym widze ze wavers bedzie "profesjonalniej" grywał niż te torrentowe radyjka :P

rav506
16-11-08, 21:55
Generalnie też jestem za, ale poczekam na jakaś odpowiedź kogoś ze staffu. Plany ładne tylko żeby się nie okazało, że nic z tego...

RaFFi
16-11-08, 22:08
Fajnie by było jak ci co zagłosowali na "NIE" wypowiedzieli sie czemu "nie".

wavers
16-11-08, 22:14
Jak to bywa zwykle w ankietach są zwolennicy i przeciwnicy pomysłu.Ja jednak jestem ciakawy opini staffu Tm w tej kwesti.

gutekck1982
16-11-08, 23:05
Zaglosowaem na TAK. Watpie, zeby cos z tego wyszlo.

wavers
16-11-08, 23:57
Zaglosowaem na TAK. Watpie, zeby cos z tego wyszlo.

Warto próbowac.moze coś z tego pomysłu sie narodzi.Nie mówię ze to szczególnie oryginalny pomysł biorąc pod uwage ilosc i jakość takich internetowych przdsięwzięć,ale warto zaryzykować.

Gorąco namawiam staff Torrentmani do wzięcia udzialu w ankiecie i komentarz w tej sprawie :)

kostekkosa
17-11-08, 00:25
Zaznaczam, iż jest to wyłącznie mój głos w tej sprawie ;)

IMO...
Radio wzbogaciło by forum, lecz pamiętajcie, że wiąże się to z dużą ilością nowych obowiązków i przede wszystkim odpowiedzialnością. Jest to jak najbardziej realne i wykonalne, ale należy zadać pytanie, czy gra jest warta świeczki ? Daje tylko temat do przemyśleń, jakie jest oficjalne stanowisko staffu TM, poznacie zapewne już niedługo. Coś za coś niestety ... co z tgo pomysłu wyjdzie, zobaczymy ;-)

bruder11
17-11-08, 10:46
No fajnie by było, ale jak widzę te radia na różnych stronkach (słuchaczy brak).
Wg Mnie pomysł jest dobry, ale chyba nie w formie muzyki ale bardziej na "wiadomości TM" bym stawiał.Można wtedy korzystać z działu wiadomości P2P, stworzyć jakieś notatki i pozbierać informacje z całej TM i nadawać takie wiadomości np 2 razy dziennie czy jakoś tak.Nie wiem wavers co masz na myśli z tą muzyką i czy to jest legalne........?, czy trzeba jakąś licencję(nie znam się na tym :P).
No i muszą to być osoby, które nie zrażą się po 2 dniach.Ja bym stawiał na te wiadomości ze świata torrent jak już.Była by to wygodna forma informacjii, a jak by takie radio TM jeszcze nadawało na stroanach torrent.........:D
Ja jestem tak pół na pół ze wskazaniem na tak :)

gomez6600
17-11-08, 14:00
Mogło radyjko by być tak jak na gg tylko proszę was żadnych reklam, a po za tym ;] jak by ktoś powiedział że do wygrania są 2 zaproszenia na FTN to radio było by hitem

Bytes
17-11-08, 14:13
zagłosowałem na NIE, wątpię zeby takie cos powstało:(

kostrzan
17-11-08, 15:33
Zagłosowałem na tak, bo wg mnie radio TM to bardzo dobry pomysł.

wavers
19-11-08, 14:53
Wynik sądy mówi sam za siebie.zobaczymy jak do propozycji stworzenia radia ustosunkują sie administratorzy Tm.

Wszystkim uczestnikom sądy bardzo dziękuję za udział w dyskusji oraz oddawanie głosów.

Myśle ze temat mozna zamknąć.

Szemhazaj
19-11-08, 19:28
ja napisze Ci tak wavers ,jeżeli miałoby kiedykolwiek powstać radio tm to byłoby to na zasadach takich ,że my dajemy swoje błogosławienstwo i udostępniamy nazwę "Radio TM" ,ale sprawy typu prowadzenie go ,postawienie serwera administrowanie radiem technicznie itd itp to już musiałaby się tym zająć konkretna ,znająca się na tym osoba.

Nie każdy z administracji posiada na tyle wiedzy/umiejętności/czasu (niepotrzebne skreślić ;-) )aby się tym zająć.

Wg mnie po powstaniu radia mogłoby to wyglądać tak ,że na próbe możnaby radio uruchomić takowe powiedzmy na miesiąć a potem jak wypali zrobić np ściepkę na jakiś niedrogi serwer czy na czym to takie radia się stawia ,nie powinno chyba drogo wyjść.

Tyle ode mnie.

dodimodi94
19-11-08, 19:41
ja napisze Ci tak wavers ,jeżeli miałoby kiedykolwiek powstać radio tm to byłoby to na zasadach takich ,że my dajemy swoje błogosławienstwo i udostępniamy nazwę "Radio TM" ,ale sprawy typu prowadzenie go ,postawienie serwera administrowanie radiem technicznie itd itp to już musiałaby się tym zająć konkretna ,znająca się na tym osoba.

Nie każdy z administracji posiada na tyle wiedzy/umiejętności/czasu (niepotrzebne skreślić ;-) )aby się tym zająć.

Wg mnie po powstaniu radia mogłoby to wyglądać tak ,że na próbe możnaby radio uruchomić takowe powiedzmy na miesiąć a potem jak wypali zrobić np ściepkę na jakiś niedrogi serwer czy na czym to takie radia się stawia ,nie powinno chyba drogo wyjść.

Tyle ode mnie.

skoro takie jest zdanie staffu to proponuje umieszczenie w dziale
"FORUM ORGANIZACYJNE" ---->"OGŁOSZENIA" informacji o zbieraniu DJ'ów dla Radia TM ;-)

kostekkosa
19-11-08, 20:48
skoro takie jest zdanie staffu to proponuje umieszczenie w dziale
"FORUM ORGANIZACYJNE" ---->"OGŁOSZENIA" informacji o zbieraniu DJ'ów dla Radia TM ;-)

Tyle ode mnie.

Jak widać nie jest to jeszcze oficjalne stanowisko staffu ;-)

lastworld
19-11-08, 22:26
jestem za miło by coś takiego mieć na tym forum ale raczej jestem za muzyką a nie newsami

dodimodi94
19-11-08, 23:08
Jak widać nie jest to jeszcze oficjalne stanowisko staffu ;-)

ale jak narazie Ty, Szemhazaj i bruder11 jestescie na "tak" - a to juz duza czesc staffu ;-)

wavers
19-11-08, 23:33
A ja jako pomysłodawca bardzo sie ciesze ze szanowni panowie moderatorzy tak pozytywnie sie wypowiadaja.

Szemhazaj
19-11-08, 23:35
ale jak narazie Ty, Szemhazaj i bruder11 jestescie na "tak" - a to juz duza czesc staffu ;-)

ale D3 i rozpusta stanowią jeszcze większą część :D

Virtual Machine
19-11-08, 23:42
Nie jedno już radio internetowe prowadziłem :-D. Sam kiedyś wyskoczyłem z taką propozycją radia, ale niestety nie wyszło. Moim zdaniem, to dużo nowych obowiązków i kto by się tym zajmował. Ja zagłosowałem na tak, ale jestem bardziej neutralny co do tej decyzji, gdyż jeżeli mają to prowadzić użytkownicy, to po co Radio TM ? Możecie sami sobie utworzyć radio, zgadać się, dać linka i tyle.
Można rekrutacje przeprowadzić kto na DJ Radia TM, ale to znowu koszty z serwerem i pewnie AutoPilotem.
Chyba powinienem zagłosować na NIE.
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam.

Kamiltychy
20-11-08, 15:42
Fajny pomysł Wavers :) Jestem za i na pewno będę słuchał tego radyjka, jeśli pomysł wypali i będzie leciała muzyka, która mi odpowiada. :P

spinel
21-11-08, 12:06
pomysł super jestem za.

D3FiX
30-11-08, 22:33
Nie jedno już radio internetowe prowadziłem :-D. Sam kiedyś wyskoczyłem z taką propozycją radia, ale niestety nie wyszło. Moim zdaniem, to dużo nowych obowiązków i kto by się tym zajmował. Ja zagłosowałem na tak, ale jestem bardziej neutralny co do tej decyzji, gdyż jeżeli mają to prowadzić użytkownicy, to po co Radio TM ? Możecie sami sobie utworzyć radio, zgadać się, dać linka i tyle.
Można rekrutacje przeprowadzić kto na DJ Radia TM, ale to znowu koszty z serwerem i pewnie AutoPilotem.
Chyba powinienem zagłosować na NIE.
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam.

Jest wiele stacji internetowych z których można w tym wypadku skorzystać, każdy raczej posiada swoje mp3 na dysku i ma swoje ulubione a tak nie zawsze będzie słuchał radia, które może mieć nie wielką ilość swoich zwolenników. Tutaj dochodzą też koszty utrzymania, stałe zaangażowanie i zapas czasu. Pomysł niestety, nie wypali.