PDA

View Full Version : hejka jestem tu nowa

anula666999
09-08-08, 21:50
hejka jestem tu nowa i niewiem zabardzo jak sciaga sie stad filmy mam juz sciagnietego torrenta na kompa ale niewiem jak szukac filmow pomozcie mi prosze :(:(:(:(:( czekam

Ovalogicpl
09-08-08, 22:21
Anula Anula ;P Tego jest pełno na forum wystarczy poszukać ;)
Ale tak powiem ci tak:
Żeby ściągać torrenty trzeba mieć uTorrenta lub dowolny klijent p2p (azereus i takie tam).Do tego żeby mieć torrenty trzeba mieć i znać strony z torrentami(Tutaj proponuje przeczytać temat : http://www.torrentmania.info/f-strony-torrentowe-42/t-ranking-trackerow-strony-torrent-5530.html ). Prędkości twojego pobierania i wysyłania zależą od twojego internetu i jesli pobierasz z torrentów to ilość seedów(inni nazywają to też peer czy jakos tak ;P ) . Jeśli jest ich więcej to masz większą prędkość.Ale nie zawsze jest tak że jeśli masz wiecej perrów to szybciej pobierasz.Na stronkach takich jak ScT czy PT to jeśli nawet jest dwóch peerów to prędkości mogą być dobre.Poprostu to zależy od strony. Jeśli chcesz zacząć przygode z torrentami to musisz wiedziec że na takich stronkach typu PT,ScT,HT i wiele innych jest "ratio".Jeśli pobrałas film który waży 700 mb to musisz conajmniej te 400 mb wysłać( prędkość wysyłania też zależy od twojego internetu).No to chyba tyle.....Jak dostaniesz jakiegos zapka to proponuje przeczytać faq i regulamin.Nie musisz już 2 razem tego czytać bo na innych stronkach jest to samo faq tylko pare rzeczy zmienionych.

PS:
Żeby dostać zapka musisz często odwiedzać http://www.torrentmania.info/f-font-colorredzaproszenia-torrentfont-21.html/ i tak powoli będziesz wiedziała o co chodzi

gutekck1982
09-08-08, 22:22
to forum stąd się nie ssa filmów.
Witam i pozdrawiam
Przeczytaj regulamin

Ovalogicpl
09-08-08, 22:28
to forum stąd się nie ssa filmów.
Witam i pozdrawiam
Przeczytaj regulamin

hhehe właśnie zapomniałem dodac ;P

jarski185
09-08-08, 23:16
jestes na forum ktorego glowna idea jest wymiana zaproszen na zamkniete strony torrentowe wiec
zglos sie w ktoryms temacie po jakies zaproszenie, na jego podstawie sie zarejestrujesz na stronie, tam sciagniesz plik torrent, wrzucasz go do klienta i sciagasz, dysk zapelnia sie filmami w szybkim tempie;)

relik
09-08-08, 23:44
jestes na forum ktorego glowna idea jest wymiana zaproszen
Z tą "główną ideą" to ja jeszcze bym to przemyślał.

"Główne idee" tego forum to:
- wszelkie informacje o P2P (programy, strony itd.),
- otrzymanie zaproszenia za free na dowolną stronę torrent ;-)

jarski185
09-08-08, 23:47
oj no wiadomo ale wymiana w sensie "dzielenie sie" ;)

mrks1
10-08-08, 18:43
jesli chcesz filmy
wejdz na podrywacze.pl
i sobie jakis wybierz
i nie bierz pod (ch**) wlos starych userow