PDA

View Full Version : Tanie i dobre konto shell

ajaxteam
09-08-08, 18:31
Witam.Poszukuję w miarę taniego i dobrego konta shell,na którym będzie się fajnie seedowało pozycje :D Oczywiście nie mówię,że ma kosztować 10zł/miesiąc,bo to niemozliwe,ale taki w miarę tani a dobry ;)

Proszę o odpowiedzi.Pozdrawiam ;)

KatanaPL
09-08-08, 18:54
http://www.torrentmania.info/f-oferty-shelli-134.html/

sprawdz tutaj :)

ajaxteam
09-08-08, 19:05
http://www.torrentmania.info/f-oferty-shelli-134.html/

sprawdz tutaj :)

Ehm.Przecież wiem,że jest taki dział :P Chodziło mi raczej o coś konkretnego.Pozdro ;)

FąFą
09-08-08, 19:10
W konkretnych tematach masz konkretne oferty. Skoro wiesz, że jest taki dział to trzeba było tam poszukać. Wątpie, żeby ktoś mógł zaoferować lepsze ceny bo byłoby to praktycznie dokładanie do interesu.

Off topic: Pomyśl co by było, gdyby każdy zainteresowany kupnem shella założył sobie taki osobny temacik. :P

ose
09-08-08, 19:19
pojęcia tanie i dobre raczej się wykluczają

:)

ja bym brał to bo zawsze coś nowego

http://www.torrentmania.info/f-oferty-shelli-134/t-mushelkapl-konta-shell-pod-torrent-dobra-oferta-w-dobrej-cenie-23679.html

ajaxteam
09-08-08, 19:21
pojęcia tanie i dobre raczej się wykluczają

:)

ja bym brał to bo zawsze coś nowego

http://www.torrentmania.info/f-oferty-shelli-134/t-mushelkapl-konta-shell-pod-torrent-dobra-oferta-w-dobrej-cenie-23679.html

No możliwe,nie będę się kłócił w tej sprawie,bo na shellach sie kompletnie nie znam i potrzebowałbym raczej coś pewnego ;)
A jeśli chodzi o ofertę która przedstawiłeś w linku,to miałem od tego Pana długi test i konto się fajnie sprawowało.Pozdro :)

...

Przepraszam,że tak post pod postem,ale znalazłem 3 oferty,co o nich myślicie:

http://www.torrentmania.info/f-oferty-shelli-134/t-ksysinek-arktyczna-promocja-shelle-ju-od-35z-niezawodnoa-pena-pomoc-mnostwo-moliwoci-22892.html

http://www.torrentmania.info/f-oferty-shelli-134/t-speedbox-super-jakoa-w-promocyjnych-cenach-zaprasza-13692.html

nick
09-08-08, 21:21
Ja polecam matiego999
http://www.torrentmania.info/f-oferty-shelli-134/t--mati999-masakra-cenowa-i-wakacyjne-rabaty-pisz-13693.html
najlepsze shelle jakich mialem okazje uzywac

ajaxteam
09-08-08, 22:35
Ja polecam matiego999
http://www.torrentmania.info/f-oferty-shelli-134/t--mati999-masakra-cenowa-i-wakacyjne-rabaty-pisz-13693.html
najlepsze shelle jakich mialem okazje uzywac

Fajnie,tylko troche za drogo :/

nick
09-08-08, 23:13
no 10 zł drożej niż przy tych co ty podałeś, a jednak wiadomo że wszystko ładnie będzie działać

http://www.torrentmania.info/f-oferty-shelli-134/t-ksysinek-arktyczna-promocja-shelle-ju-od-35z-niezawodnoa-pena-pomoc-mnostwo-moliwoci-22892.html

opcja najtansza Intel Celeron 2.00 GHz można powiedzieć że troche słaby

Łącze: 100 Mbps, gwarantowane 5 Mbps
Pojemność: 30 GB, troche mało
(brak - proszę się dopytywać na GG czy dostępne) - czyli nie ma juz kont

http://www.torrentmania.info/f-oferty-shelli-134/t-speedbox-super-jakoa-w-promocyjnych-cenach-zaprasza-13692.html

trudno powiedzieć bo nie pisze co za procesor ale stawiam ze to jest celeron

Alley
10-08-08, 13:45
Już są dostępne za 35 zł, opcja pierwsza.

ajaxteam
10-08-08, 16:16
no 10 zł drożej niż przy tych co ty podałeś, a jednak wiadomo że wszystko ładnie będzie działać

opcja najtansza Intel Celeron 2.00 GHz można powiedzieć że troche słaby

Pojemność: 30 GB, troche mało
(brak - proszę się dopytywać na GG czy dostępne) - czyli nie ma juz kont

trudno powiedzieć bo nie pisze co za procesor ale stawiam ze to jest celeron

Nie chodziło mi znowu,że też to musi kosztować 30zł,byle by był dobry shell,a w granicy tak ok. 50zł ;)
U Matiego nie kupie za tyle :(

nick
10-08-08, 16:28
no to wlasnie napisalem co z tamtymi nie tak a u matiego nie idzie sie o nic przyczepic
ale jak kto woli

ajaxteam
10-08-08, 16:40
No ale co z tego że takie procesory ? Nie rozumiem...Co w tym złego ? Nie widziałem,żeby Mati miał konto droższe o 10 zł,ale o znacznie więcej :/

jarski185
10-08-08, 17:05
no procesor jest dosyc waznym elementem shella, masz przeciez tyle tych ofert, napewno wybierzesz cos, jesli chcesz po taniosci musisz liczyc sie z tym ze jakosc moze byc gorsza niz w tych drozszych kontach, wiec musisz sobie odpowiedziec na pytanie czy chcesz dobrego shella czy taniego shella

nick
10-08-08, 17:07
o 10 zł droższe.. no dobra własciwie o 15

Celeron nie uciągnie 5 osób, i ciekawe jeszcze ile ramu przy tych procesorach jest
A u mushelki te 30 gb troche mało i te gwarntowane 5Mb przepustowości.... wybierzesz co będziesz chciał

Mati

Intel Pentium Core2Duo 2x2.53GHz 3gb ddr
Pojemność - 65GB
Procesy - 2
Osób na serwerze - 7
Brak limitu transferu
1 IP na serwer
Cena- 45 PLN

Kysinek
Procesor: Intel Celeron 2.00 GHz
Pojemność dysku: 80 GB
Aktywnych torrentów: 3
Prędkość łącza: 100mb/s
Transfer danych: nielimitowany
Klient: uTorrent

http://www.ksysinek.pl/images/marker_on.gifCena 35 zł

Mushelka

Cena: 30 zł
Procesor: Intel 1x Quad Core Xeon X3210
RAM: 2 GB DDR2
Limit transferu: nieograniczony
Pojemność: 30 GB
Limit aktywnych torrentów: 2
Usługi: uTorrent, VNC, FTP, SFTP, FireFox, ssh (na życzenie)
Osób na serwerze: 6

Speedbox

Łącze: 100/100 mbit
Dysk: 50 GB
Aktywne procesy: 2
Klient:rtorrent oraz uTorrent (przez www)
Limity: brak
Cena: 30 zł
Osób na serverze: 5

ajaxteam
11-08-08, 18:04
Zależy mi na około 5 procesach,a tu ceny u Matiego są już zdecydowanie wyższe niż u konkurencji...

Mati:

Pojemność - 150GB
Procesy -5
Osób na serwerze -3
Brak limitu transferu
1 IP na serwer
Cena - 100 PLN
Dostęp: www uT,Vnc(firefox,uT),Ftp

Ksysinek:

Shell EXTREME

Pojemność dysku: 125 GB
Aktywnych torrentów: 5

Mushelka:

Cena: 55 zł
Pojemność: 50 GB
Limit aktywnych torrentów: 5
Łącze: 100 Mbps, gwarantowane 10 Mbps
Osób na serwerze: 3
Własna domena *PL: Tak, na życzenie.

Więc to co u Matiego miałbym na 1 miesiąc,tam mogę mieć zapłacone za 2Dobrze liczę ?.Pozdro.

nick
11-08-08, 18:06
Jakość lub ilość ;)

ajaxteam
11-08-08, 18:15
Jakość lub ilość ;)

A miałeś konta u któregoś z tych Panów oprócz Matiego,że twierdzisz,że tylko on ma dobre konta shell hmm ??

nick
11-08-08, 20:35
może nie ja miałem ale korzystalem z konta nie od matiego (juz nie pamietam dokladnie od kogo to bylo) i powiem że nie było ciekawie
i na celeronie i 1GB ramu w 5 osób też raczej nie będzie

Edit:
i nie twierdze ze on ma tylko dobre, nie mówie że inni mają złe
tylko tak patrzac po konfiguracji oceniam że jak chcesz żeby ci wszystko ładnie chodziło to polecam matiego.. a jak chcesz jak najwiecej za jak najmniej to chyba alleya jak ci dysk nie przeszkadza

Eru
11-08-08, 22:05
U Matiego mam już 3 miechy i kontaktuje się z nim tylko w sprawie przedłużenia, a na poprzednim shellu co 2-3 dni wywalało mi torki

Mati999
11-08-08, 23:14
Zależy mi na około 5 procesach,a tu ceny u Matiego są już zdecydowanie wyższe niż u konkurencji...

Mati:

Pojemność - 150GB
Procesy -5
Osób na serwerze -3
Brak limitu transferu
1 IP na serwer
Cena - 100 PLN

Ksysinek:

Shell EXTREME

Pojemność dysku: 125 GB
Aktywnych torrentów: 5

Mushelka:

Cena: 55 zł
Pojemność: 50 GB
Limit aktywnych torrentów: 5
Łącze: 100 Mbps, gwarantowane 10 Mbps
Osób na serwerze: 3
Własna domena *PL: Tak, na życzenie.

Więc to co u Matiego miałbym na 1 miesiąc,tam mogę mieć zapłacone za 2Dobrze liczę ?.Pozdro.

tak dla pełnego opisu....
Intel Pentium Core2Duo 2x2.53GHz 3gb ddr
Mati:

Pojemność - 150GB
Procesy -5
Osób na serwerze -3
Brak limitu transferu
1 IP na serwer
Cena - 100 PLN

mrks1
12-08-08, 03:15
smierdzi prowokacja najtanszych kont u Alleya
ale jak to jest bez sciemy to i ja lykne:D
czekam na rozwiazanie

Fallout3
12-08-08, 06:15
czekam na rozwiazanie

Prawda jest taka że większość patrzy na ilość a nie na jakość. Jak fajnie mieć neta w lapie na wakacjach

ajaxteam
12-08-08, 17:29
czekam na rozwiazanie

Nie chodzi o najtańsze.Mówie,mi zależy na 5 procesach,które tam mam za 50 zł,a u Matiego za 100.Pzdr ;)

Eru
12-08-08, 18:03
Nie chodzi o najtańsze.Mówie,mi zależy na 5 procesach,które tam mam za 50 zł,a u Matiego za 100.Pzdr ;)

Tylko że przez jeden miesiąc możesz tyle wysłać co na innych przez pare.

ajaxteam
12-08-08, 18:10
Tylko że przez jeden miesiąc możesz tyle wysłać co na innych przez pare.

A skąd ta pewność ? Miałeś wszędzie konta shell ?

Eru
12-08-08, 20:57
Mam u Matiego i miałem u ... (i nie chce robić złej reklamy bo może tylko ja miałem kłopoty) różnica była znaczna w działaniu shella. Moge z domu wyjść na pare dni i wiem ze po powrocie nie zastane wywalonych torków.

ajaxteam
12-08-08, 21:14
Mam u Matiego i miałem u ... (i nie chce robić złej reklamy bo może tylko ja miałem kłopoty) różnica była znaczna w działaniu shella. Moge z domu wyjść na pare dni i wiem ze po powrocie nie zastane wywalonych torków.

Oki,rozumiem Cię.To jak możesz,to napisz do mnie na PW,u kogo miałeś jeszcze shella i co sie dokładnie działo. Pozdro ;)

katharsis
26-08-08, 00:03
ja polecam http://www.shell.bo.pl/ brałem już tam pare razy różne oferty zawsze można się dogadać poza tym koleś jest naprawde wporządku

eloziomek
26-08-08, 01:11
ja polecam http://www.shell.bo.pl/ brałem już tam pare razy różne oferty zawsze można się dogadać poza tym koleś jest naprawde wporządku

W sumie teraz to top-shell.pl ;)

pozdr.

Pirat4Ever
26-08-08, 10:26
Pewnie to wszystko stoi na najtańszych serwerach z OVH :lol:

eloziomek
26-08-08, 11:03
Pewnie to wszystko stoi na najtańszych serwerach z OVH :lol:

LOL....

Człowieku istnieje już ze 3 lata... masz podstawy żeby tak pisać?? Jak nie wiesz nie odzywaj się.. Wszystko jest tak jak w ofercie..

pozdr.
najssss

nick
26-08-08, 12:22
No dobra wszystko (prawie) to Kimsufi XL :P

Pirat4Ever
26-08-08, 12:40
Nie mam prawa tak sądzić ale tak mi to wygląda na lipe najtańsza z OVH lepiej u Matiego kupić shella i mieć spokój bez żadnych niespodzianek typu shella padł :lol:

nastiv
26-08-08, 13:49
A co w niej jest nie tak? :f Oferta wydaje się być w porządku

dance4
26-08-08, 15:53
"wydaje" właśnie to :] tak było z innymi wałkami , każdemu się wydawało ;pp

dodimodi94
26-08-08, 16:09
"wydaje" właśnie to :] tak było z innymi wałkami , każdemu się wydawało ;pp

Dokładnie to co powiedział dance4 to prawda, mi też się wydawało że Damian P...... to dostawca shellowy i że ma dobre i sprawdzone shelle a tu lipa - 170 w plecy i ani shella ani kasy i jeszcze grozby pod moim adresem:(

ose
26-08-08, 16:18
dokładnie brać od sprawdzonych osób może trochę drożej ale przynajmniej będzie mniejszy zawód :)

a co do parametrów to w zeszłym roku najtańsze kimi maiły 256 RAMu i jakoś też ponoć latały :)

nastiv
26-08-08, 16:40
Tak z ciekawości się pytam po prostu, co w niej jest nie tak? ;)

eloziomek
26-08-08, 20:33
Powiem tak:

Każdy poleca swego gdzie się nie zawiódł :)) Tak samo jest w normalnych shared hostingiem itd. Każdy ma swojego ulubieńca, ja osobiście wolę zapłacić w kei lub iq za jakość i tyle.. a nie lecieć do jakiegoś krzaka czy do firmy początkującej.
NIE chcę z nikim tu wojny zadzierać (bo też nie moja tutaj rola) ja pilnuję swojego interesu tutaj (nawet tutaj nie do końca, na innych stronach jestem polecany itd.. każdy trafia do innej docelowej grupy odbiorców i każdym o tym doskonale wie).
Na tym forum króluje mati999 no i git, nic do niego nie mam ani do nikogo, robi swoje dobrze to ok, ja też swoje robię. Jeżeli klientowi coś nie pasuje daje mu wolną drogę i oddaje kaskę i tyle, nie ma co się z nikim szarpać.

Ostatnio widzę, że ceny zeszły u niektórych na łeb i szyję.. co później się okazuje, że na celeronie jest 8 osób. Powiem tak jakość kosztuje! :) I nie jest to tylko w tym przypadku. Zastanawiam się też nad takimi osobami co coraz taniej sprzedają shelle zarabiając grosze, a dając uczciwie przeznaczone limity takie jak user wykupił :)) Przecież życie teraz coraz więcej kosztuje i nie wiem jak to może im się opłacać... Ja sam to ciągnę jakiś spory kawał czasu i zastanawiam się nad rezygnacją z tego (ale nie tak szybko jeszcze..) w normalnej pracy jako administrator mam duuuużo więcej i już zbytnio nie opłaca robić 'po godzinach'. Proszę pamiętać, że moja oferta też jest na tym forum i spokojnie można poczytać opinie (których w sumie do matiego jest mało) :) Proszę również pamiętać, że nie istnieje od wczoraj tylko od ponad 3 lat... można poszukać różne oferty moje na rożnych forach torrentowych i samemu zweryfikować :))

Nie chcę teraz obrażać nowych osób które oferują swoje oferty, ale polecam tylko sprawdzone i weryfikowane przez jednego mojego usera:
mati999
dance (choć już podobno nie sprzedaje)
speedbox
no i ja :) (ale to nie moja opinia, tylko klienta, ale pewnie większość osób odczyta to inaczej.. :P cóż życie... )

Tyle ode mnie :)

pozdr.

dance4
28-08-08, 22:40
Powiem tak:

Każdy poleca swego gdzie się nie zawiódł :)) Tak samo jest w normalnych shared hostingiem itd. Każdy ma swojego ulubieńca, ja osobiście wolę zapłacić w kei lub iq za jakość i tyle.. a nie lecieć do jakiegoś krzaka czy do firmy początkującej.
NIE chcę z nikim tu wojny zadzierać (bo też nie moja tutaj rola) ja pilnuję swojego interesu tutaj (nawet tutaj nie do końca, na innych stronach jestem polecany itd.. każdy trafia do innej docelowej grupy odbiorców i każdym o tym doskonale wie).
Na tym forum króluje mati999 no i git, nic do niego nie mam ani do nikogo, robi swoje dobrze to ok, ja też swoje robię. Jeżeli klientowi coś nie pasuje daje mu wolną drogę i oddaje kaskę i tyle, nie ma co się z nikim szarpać.

Ostatnio widzę, że ceny zeszły u niektórych na łeb i szyję.. co później się okazuje, że na celeronie jest 8 osób. Powiem tak jakość kosztuje! :) I nie jest to tylko w tym przypadku. Zastanawiam się też nad takimi osobami co coraz taniej sprzedają shelle zarabiając grosze, a dając uczciwie przeznaczone limity takie jak user wykupił :)) Przecież życie teraz coraz więcej kosztuje i nie wiem jak to może im się opłacać... Ja sam to ciągnę jakiś spory kawał czasu i zastanawiam się nad rezygnacją z tego (ale nie tak szybko jeszcze..) w normalnej pracy jako administrator mam duuuużo więcej i już zbytnio nie opłaca robić 'po godzinach'. Proszę pamiętać, że moja oferta też jest na tym forum i spokojnie można poczytać opinie (których w sumie do matiego jest mało) :) Proszę również pamiętać, że nie istnieje od wczoraj tylko od ponad 3 lat... można poszukać różne oferty moje na rożnych forach torrentowych i samemu zweryfikować :))

Nie chcę teraz obrażać nowych osób które oferują swoje oferty, ale polecam tylko sprawdzone i weryfikowane przez jednego mojego usera:
mati999
dance (choć już podobno nie sprzedaje)
speedbox
no i ja :) (ale to nie moja opinia, tylko klienta, ale pewnie większość osób odczyta to inaczej.. :P cóż życie... )

Tyle ode mnie :)

pozdr.

popisuje się tutaj w 100%.. myślę że jeszcze tomek24 jest OK nie ma negatywów , nie wali w kulki , tylko ostatnio miał małą podpadzichę :D nvm
więc tak u matiego konto dostaniesz max w 1 dzień, żadnych wałków sprawdzone konta
speedbox też dobra opinia , nie zapodaje więcej ludzi niż jest w ofercie tylko na konto długo się czeka co można zobaczyć na 4um
eloziomek i tomek24 też nie lecą w kulki , nie wiem jak z dostępnością kont
naprawdę lepiej dopłacić 5-10PLN i mieć spokojną głowę ! niż potem pluć sobie w brodę :D nie wierzcie ludziom co piszą że robi to za darmo lub pół darmo , czas kosztuje . ... to nie jest tylko odpalenie serwa i kont , ale jeszcze pomoc , wytłumaczenie co z czym się je jak ktoś dopiero z tym zaczyna i w razie awarii (jak jest wsio dobrze zrobione jest ich mało) naprawa czegoś ... na to wszystko potrzeba czasu ... nikt nie zrobi tego żeby na serwie mieć ~10PLN/miesiąc ! bo np. tak jak jest u matiego ma konta od ręki , ale nie ma zawsze kompletu .. jak nie ma kompletu dokłada do serwa lub jest na zero .. ale to tylko po to żeby jak klient napisze mieć dla niego konto :D myślę że to podłapał ode mnie bo jak mało ludzi wie jakiś czas temu jak sprzedawał konta to były moje :D ja właśnie tak zacząłem robić żeby zawsze (prawie max 1 dzień i było gotowe) mieć wolne miejsca..w takich tanich ofertach widać ilość miejsca jaką ludzie dają i nie piszą na czym to stoi , choć jak widac podają dużo lepsze serwy a naprawðe konta są na celeronie i >8 osób ! np. są konta gdzie dostaje się hdd 15-30GB to będzie lipa na maxa bo bedzie min 8 osób i serwer będzie przeciążony! więc ludzie darujcie sobie nowe wynalazki dopłaccie parę groszy ale za to i spokój że nie będziecie musieli wykłócać się o swoje :D !

eloziomek
28-08-08, 22:49
Ja tak obserwuje świat IT dość czynnie i zauważyłem, że ludzie nauczyli się już powoli nie kupować hostingów na allegro po 20zł rocznie w pakietach typu: 50GB/5000 GB miesięcznie.. bo wiedzą, że za miesiąc lub dwa tej oferty nie będzie.. i tutaj ludzi też trzeba zacząć uzmysławiać powoli, że nie ma niczego za darmo... pomoc techniczna i pytania też się liczą, bo i nam to zabiera czas.. trafi się nie raz taki klient, że zadaje dziennie po 3-4 pytania i trzeba mu w tym pomagać, a trafi się taki, że tylko przypominasz mu o wpłacie na serwer i sam sobie doskonale radzi :))))
Co do dostępności u mnie jest prawie tak samo jak u matiego, też przeważnie mam coś wolne (choć nie zawsze, np w tym momencie... muszę czekać na nową ofertę i zamawiać w nowej ;/ Bo all od dziś mam zajęte i tyle.. bywa tak, że mam jeden, dwa serwery całkowicie wolne, a bywa że nie nadążam nowych serwerów zamawiać :))

dobra to tyle ode mnie i mam nadzieje, że co niektóre osoby nauczą się coś z tego :))