PDA

View Full Version : Zarząd Wisły Kraków odwołał Dana Petrescu

Riddick
18-09-06, 19:56
Zarząd Wisły Kraków odwołał Dana Petrescu ze stanowiska trenera pierwszej drużyny - poinformował wiceprezes i jednocześnie rzecznik prasowy klubu, Jerzy Jurczyński.
Jurczyński dodał, że więcej szczegółów na ten temat ujawni podczas wieczornej konferencji prasowej, która odbędzie się w poniedziałek.

O dymisji Dana Petrescu mówiło się od jakiegoś czasu. Według nieoficjalnych informacji szalę przelały: przegrana z pierwszym meczu I rundy Pucharu UEFA z Iraklisem Saloniki (0:1) oraz dwa z rzędu remisy w Orange Ekstraklasa (z Pogonią Szczecin 0:0 i Górnikiem Łęczna 1:1).

Opinie z Małopolski

Dyrektor Sportowy MKS Cracovia SSA, Władysław Łach uważa, że decyzja zarządu Wisły Kraków SSA w sprawie odwołania trenera piłkarzy, Dana Petrescu była zbyt nerwowa.

"Ja jednak mogę patrzeć na tę sytuację tylko z pozycji sąsiada zza miedzy. Jeśli włodarzom Wisły chodziło o przegrany mecz z Iraklisem, to przecież został jeszcze mecz rewanżowy. Jednak trudno mi oceniać całą sytuację" - powiedział Łach.

Z kolei trener II-ligowego Kmity Zabierzów Jerzy Kowalik zwraca uwagę, że Wisła ostatnio grała słabo. Kowalik był niegdyś trenerem piłkarzy "Białej Gwiazdy", lecz teraz kategoryczne zaprzecza, że miałby wrócić na Reymonta.

nextepisode1
19-09-06, 20:31
Moim zdaniem to duzy blad. Petrescu to dobry trener gdyby dostal wiecej kasy na transfery Wisla na pewno gralaby skutecznie. No i swoim zachowaniem wprowadzal cos nowego do naszej nudnej pilki.

HERKULES
19-09-06, 20:37
Moim zdaniem Petrescu powinien zostać dłużej, to Wisła miała by szansę na ... spadek do II ligi.
Może zawodnikiem był dobrym, ale jako trener się nie sprawdza.

rozbuchaczkluch
20-09-06, 01:41
Moim zdaniem to duzy blad

zgadzam sie z toba, wisla niepotrzebnie go zwolnila, wystarczy podiwedziec, ze na 23 oficjalne mecze w ktorcyh prowadzil wisle, przegral tylko 3!!!
ostatnie wyniki wisly byly marne, bo 3 remisy pod rzad w lidze i porazka w uefa, jednak to nie powod, aby zwlaniac petrescu, ale niech sobie robi co chca, moze to i lepiej, bo dzieki temu legia zaraz dopadnie ich :hahaha: