View Full Version : Który format filmów najbardziej preferujecie ogladać?
rozbuchaczkluch
10-02-06, 02:16
Dla mnie nic nie może sie równać z DVD, jednak, jesli mam juz divxa, to wole jego obejrzec najpierw.
Ostatnio modnym stał sie bardzo format SVCD, który jednak nie jest we wszystkich odtwarzaczach dvd.
ja oglądam wyłącznie filmy DIVX ,o jakości DVDRip ,przekonwertowane na RMVB (dla zaoszczędzenia miejsca)
Ja ogladam glownie divx(wlasciwie xvid - bo tego sie uzywa od dluzszego czasu) w jakosci roznej: od TS'ów do dvdripów. Nie mam odtwarzacza dvd(nie liczac nagrywarki dvd w kompie) wiec nie uzywam wcale vcd/svcd.
Oglądam tylko XviD,na sciaganie DVD mam za slabe łącze ;(
Ja preferuje DVD ze wzgledu na jakość oraz scieżke dźwiękową :D. Wiem że Divx nie jest słabej jakości i także posiadają śieżki dźwiękowe 5.1. Tylko ja nie mam odtwarzacza z Divix'em :D więc wiekszą wygodą jest dla mnie sciągnąć film na DVD niż Divx i przeżót na DVD,. Dochodzi do tego jeszcze menu itd :D
Ja ogladam prawie wylacznie Divxy, ale tez sporo mam SVCD (bo mozna powiekszac do 1600% :P ), a tak na serio bo wtedy mi dziala 5.1 a na Divxach niestety tylko 3.1 (2 tylnie dlosniki nie graja:/ ). DVD nie sciagam na razie, bo do niedawna mialem slabe lacze i jakos przywyklem do Divxow. Pewnie jak bym zaczal sciagac, to potem juz bym Dvixa nie ruszyl :D
Wlasnie zapomnialem dodac, ze tylko DVDrip, ewentualnie czasem DVDscr (jak jest czysty).
maciejas666
10-02-06, 22:05
dvix xvid :) TS DVDRiP :) wszsytko co ciekawe
Ja wole Divx niż DVD, bo jak się trochę poszuka to Divx jest tej samej jakości co DVD a ile miejsca zajmuje to każdy wie. Ja czekam od jakiegoś czasu aż zaczną się pojawiać filmy w formacie Divx HD. To dopiero będzie jakość!! Dvd nie będzie się mogło do tego umywać.
Ja wole Divx niż DVD, bo jak się trochę poszuka to Divx jest tej samej jakości co DVD a ile miejsca zajmuje to każdy wie. Ja czekam od jakiegoś czasu aż zaczną się pojawiać filmy w formacie Divx HD. To dopiero będzie jakość!! Dvd nie będzie się mogło do tego umywać.
Divx taka sama jakosc jak DVD, no to teraz sie popisałes hehe <lol>
Powiedziałem że jak się trochę poszuka to jest taka sama jakość jak DVD. DVD ma rozdzielczość 720x576 pikseli a dobry Divx 640x272 albo 640x352 więc nie wiem o co chodzi. Przecież ta różnica nie jest super zauważalna. Obejrzyj sobie jakiś Divx w takiej rozdzielczości co podałem np. Godfather albo Monachium i porównaj do czegoś co masz na DVD i powiedz mi czy różnice są super zauważalne. Zaznaczam że chodzi mi tu o oglądanie Divx z takiej odległości od monitora jak oglądasz sobie DVD z TV, bo jaki jest sens jest porównywać jak TV się ogląda z kilku metrów a Divx z 0,5 do 1 metra.
czech16,
spojrz na biterate, ilosc kanalow dzwieku na dvd, niezadko dts - nadal uwazasz ze divx to to samo?
co by nie odbiegac od tematu: ogladam wylacznie dvdripy lub dvdscr na xvid :)
Nie wiem jaki jest bitrate. Może jestem jakimś idiotą ale mi to na prawdę nie robi różnicy. Powiem tak. U siebie na dole w "dużym pokoju" mam kompa na którym oglądam TV jest on podłączony do normalnego TV Samsunga technologii lcd 32 cale. Jest na tym kompie również SB Audigy 2 ZS i do tego Surround 7 głośników. Tam właśnie oglądam DVD. U mnie na kompie w pokoju jest zwykła zintegrowana karta Intela High Definition, komp jest podłączony do wieży hi-fi. Ma ona tryb pseudo surround. I powiem tak. Różnica w dźwięku jest ale tylko jeśli chodzi o przestrzenność nie o jakość. Jeśli chodzi o obraz to różnicy nie widzę.
Tyle z mojej strony. Jak dla mnie różnica w obrazie jest na papierze. Może to zależy od kodeków może od sprzętu a może po prostu jestem ślepy.
Zalbaar.pl
12-02-06, 11:21
A ja oglądam filmy tylko na VCD. Jako, że mam DVD i kino domowe, to efekty są wyśmienite, a i jakość dobra :)
jeżeli ktos ma duży ekran (min. 32 cale) i jest czuły na piksele itd. to na pewno zauwazy różnice między xvidem (divx) a dvd. Obraz jest lepszy na dvd, znacznie bardziej ostry , a czerń bardziej czarna (jeśli ktoś wie o czym mówie :] ).
Tak więc bezapelacyjnie DVD ma najlepsza jakość.
Gdybym miał stacjonarny odtwarzacz dvd i duzy tv to był oglądał tylko dvd, ale że filmy oglądam tylko na kompie to pozostaje mi xvid, oglądanie filmów dvd na 17-stce nie ma sensu, a ściaga się dłużej :brick:
i co myślisz ze taki divx HD bedzie zajmował 700 MB miejsce?? hehe ze pisze divź to nie znaczy ze bedzie podobny rozmiarem. Jakość to nie tylko rozdzielczość ale także bitrate :D wiec taki divx HD bedzie zajmował wiecej niz jedna lub 2 płyty DVD. Ludzie zero pojecia pisza a takie głupty. Jeżeli teaki divx HD miałby zajmowac 700MB i miec jakość równa HD DVD to bym sciagnoł takiego divx'a przeobił na zwykłe dvd i jak nic bym mial jakość jak hd DVD
nextepisode1
13-02-06, 17:36
nie sciagam innych filmow niz w DIVX ,o jakości DVDRip. Dobra jakosc i duzo mniej miejsca na dysku im trzeba niz zwyklemu DVD no i nie trzeba tak dlugo czekac az sie sciagnie.
Normalnie to DVD :D , ale zanim bym to sciągnal :D
Dlatego najczesciej ogladam dvdrip i DIVX
ja to lubie ogladac filmy i seriale o jakosci dvdrip labo hdtv na stacjonarnym dvd co odtwarza divxy + 28' TV :] , kozak, jeszcze niech se dokupie 5+1 i bede mial istne kino domowe.
a co do roznicy miedzy dvd a xvidem to takowa zawsze jest zauwazalna dla bystergo oka, najczesiej widac to na czarnym tle kwadraty czarne i szare, niektorzy nawet na pc 17' moniotrku widza to, no i oczywiscie zalezy od stopnia kompresji.
Moje główne formaty to DIVX i RMVB. A co do jakości filmu to bywa różnie od dobrej CAM do DVDripa...
i co myślisz ze taki divx HD bedzie zajmował 700 MB miejsce?? hehe ze pisze divź to nie znaczy ze bedzie podobny rozmiarem. Jakość to nie tylko rozdzielczość ale także bitrate :D wiec taki divx HD bedzie zajmował wiecej niz jedna lub 2 płyty DVD. Ludzie zero pojecia pisza a takie głupty. Jeżeli teaki divx HD miałby zajmowac 700MB i miec jakość równa HD DVD to bym sciagnoł takiego divx'a przeobił na zwykłe dvd i jak nic bym mial jakość jak hd DVD
Po pierwsze to mam już dość że na tym forum nie można wyrazić swojej opinii na jakiś temat bez głupkowatych uwag. Pisałem już wielokrotnie że NIE WIDZE różnicy między DVD i Divx. Możecie mnie bić piętnować na mnie bluzgać kopać i pluć na mnie ale bez wymiany oczu nie zmienie swojego zdania!!!!!!
A co do Ciebie sławek to po pierwsze naucz się czytać. Czy ja gdzieś napisałem że myślę że Divx HD bedzie miał taką samą pojemność jak zwykły Divx? Co?? Napisałem??? Chyba NIE. To że jakość to nie tylko rozdzielczość to też wyobraź sobie wiem wielki guru kina i Divxów. A co do tego że Divx HD będzi zajmował więcej niż jedna lub 2 płyty DVD to już mi się płakać chce. http://www.camcorderinfo.com/bbs/t117094.html Z tego linka wynika wyraźnie że 40 minut filmu w Divx HD i kompresji 6Mbit/s to około 2.3GB. A więc długość filmu czyli 80/90 minut to dokładnie 4.6-4.7 GB czyli wielkość DVD!!!
Nie wkurzyłbym się tak gdybyś nagle gdy już wszystko było wyjaśnione w tym temacie nie wrzucił swych 3 groszy i nie nazwał mnie człowiekiem z zerowym pojęciem o tym co mówi i mówiącym głupoty.
P.S. Jeśli mi jeszcze nie dowierzasz i uwarzasz że masz rację to wejdź na http://www.divx.com/hd/ i tam w FAQ. Mam nadziej że to powstrzyma kolejne uwagi na mój temat.
Życzę miłego dnia:)
Głównie ściagam DIVX DVD rip bo mają mniejszą objętość od DVD i mogę je oglądać na stacjonarnym odtwarzaczu DVD. Kiedyś gdy miałem słabsze łącze to oglądałem jeszcze w formacie RMVB
ja lubie xvid, ale ogladne tez inne jak nie ma xvid :(
A dla mnie nie ma roznicy jaki format. Wazna jest tylko jakosc.
DivX/XviD jakość DVDRiP czasem DVDSCR!
tak samo jak GOOD, ale jeszcze nie pogardzę rmvb :) ostatnio poluję na filmy hdtv :)
tanka: losthdtv.com, same HDTViki, np. The Lord of the Rings - The Return of the King 1080i 50Hz-HYPERLOVE, 24 GB 8)
RMVB to bardzo dobry format filmów do ściągania z neta ze względu na niewielką wage pliku ,szkoda że tak trudno o dobre źródła filmów RMVB ,mogliby zrobić na PT lub podobnej stronie dział z nimi
niemanicka
19-02-06, 10:35
sciagam tylko dvdripy i czasami svcd
tanka: losthdtv.com, same HDTViki, np. The Lord of the Rings - The Return of the King 1080i 50Hz-HYPERLOVE, 24 GB 8)
znam tą stronkę ;)
Christina.Aguilera-Beautiful(Live,hdtv,1080i).mpg wgniata w ziemię :) (choć nie słucham takiej muzy) bitrate na poziomie 19k :) robi swoje
4.39min=617MB :)
HDTV na dzisiejszy dzień rządzi!!!
Tylko dvdrip na DVD mam za słabe łącze a na dvdripy akurat
ja preferuje DVD, DVDrip, Divx. Ściągam tylko te 2 ostatnie bo DVD to szkoda czas na moje łącze.
Odkad mam lacze 1 mbit to tylko DVD, chyba ze jest jakis unikat ktorego nie moge znalezc w tym formacie to wtedy szukam divx koniecznie z AC-3
DVD ściągam raczej rzadko. Przeważnie poprostu przerabiam sobie sam filmik z Divxa na format DVD. Wiadomo, że jakość nie jest może tak rewelacyjna jak DVD, ale z DVDRipa można samemu zrobić napradwę dobrą kopie na DVD. Poza tym mam odtwarzacz DVD/Divx i tam Divxy naprawde się przyjemnie ogląda.
Co do innych formatów to czasem jakiś gorszy Divx (DVDScr lub TC) ale nigdy rmvb.
mój faworyt to DivX ponieważ ma dobrą jakość i film nie zajmuje dużo miejsca, wiadomo DVD ma lepszą jakość ale 6 razy większą pojemność
Ja też prerefuję DIVX. Mam kilka istotnych argumentów, tj. mała pojemność, jakość obrazu no i najważniejsze 2: zamjują mniej niż DVD i mój stacjonarny odtw. DVD łyka jest bez problemu.
divx tylko i wyłacznie w dvd rip. Svcd lub rmvb jeszcze nigdy nie ściagłem
dvix/xvid tak samo jak poprzednik wyłącznie w dvd-ripie
ArielWojcik
11-03-06, 08:32
xvid/divix/ /rmvb kit ...
Xvid -> zdecydowanie *.avi
sciagam i ogladam wyłacznie divixy
Divix/xvid chociaz nieraz zdazy sie ze sciagam DVD (jak jest naprawde dobry film)
Tylko i wyłącznie DVD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
misterio76
16-03-06, 16:09
ja jak mam wybor miedzy dvd a divx to wybieram dvd
wczesniej pobieralem i gladalem filmy w formatach od Divx do Rm,vb. Z chwila zakupu nagrywarki dvd tylo ten ostatni format sie liczy. Dodaje ze mam odtwarzacz ktory odtwarza divx a mimo to pozostaje orzy dvd. Wg mnie daje on najlepsza jakosc. Pozdrawiam.
ja ogladam rmvb mam neo i limity wiec za dozo nie moge sobie pzowolisc
wiekszosc filmow ogladam na kompie (19" LCD) wiec zdecydowanie div-x. Jedynie jak cos sobie nagram nagrywarka DVD z tv na jej wewnetrzny dysk, wywale reklamki to potem mozna obejrzec na wiekszym ekranie - na plytke juz wypalam bez przerzucania tego na kompa i bez kompresowania :)
Wole dvd , a zwykle ogladam Divixy dlatego ze o wiele mniej zajmuja , jakosc jest dobra (szczegolnie 2cd) a zwykle filmy ogladam tylko raz 8)
niestety z koniecznosci przede wszystkim DivX. A wszystko to przez limit ktory pozwala mi na sciagniecei max. 3 filmow DVD w miesiacu.
dvd,avi,rvmb najlepsze formaty
Divix/xvid .Dvd nie sciagam poniewaz waga 4gb to na neostrade to troche za duza :)
divx/xvid najlepiej Dvd rip :D
ratiomaster
22-05-06, 20:19
wszystkie :)
wole bardziej aviki,mpg,rmvb,itd niz dvd bo trzeba duzo gb sciagac a bonusow czy innych smieci nieogladam
Virtual Machine
23-05-06, 15:01
Divx/Xvid :D z DVDRip, albo DVDSrc , najlepsze formaty ;)
Preferuje ogladac Divx :D
DVD fajne ale kompletnie nie na moje lacze
RMVB bardzo fajny format ale jakosc juz gorsza.
Wiec najlepiej to oglada mi sie filmy Divx *DVDRip*
dobra jakosc
malo miejsca na dysku
krotki czas sciagania
Max format na moje lacze z limitami
Ogolnie mowiac to dobry format na moje porezby
Nie gardze RMVB tez super format
FakeMaster
23-05-06, 19:59
dvd a w ostatecznosci xvid/divix
Przez limity sciagania jestem zmuszony do formatu rmvb. Jak juz sciagam divx(xvid) to tylko dvdrip ew. dvdscr
ja nie mam żadnych limitów, dlatego preferuje format Xvid, a dla serialów (ostatnio lost) xvid w hd (te odc po 700MB)
Mam limity ale tez preferuje divx bo to jest najlepszy format filmów!!!! a nie jakies vcd!!!! :bye: :bye: :bye:
divx sa najlepsze dvdrip niezajmuja zawiele i jest ladna jakosc
electric_boy
30-05-06, 20:32
najlepsze są ripnięte z dvd i kodowane divx'em lub też xvid'em później to już mogą być przerobione na rmvb, i tak jest w miarę dobra jakość, a dla mojego łącza rmvb, to zbawienie 128kb/s ;P
najlepsze są ripnięte z dvd i kodowane divx'em lub też xvid'em później to już mogą być przerobione na rmvb, i tak jest w miarę dobra jakość, a dla mojego łącza rmvb, to zbawienie 128kb/s ;P
dobrze chłopak mówi ,ja robię zupełnie tak samo. Tyle że ja używam RMVB z innego powodu ,a takiego ,iż zajmuje on mało miejsca na HDD,
Po obejrzeniu Sin City w HDTV720p to raczej na RMVB już nie spojrze. Zostaje tylko DVD.
Prosze was nie porownujcie nigdy DivXow czy XviDow czy jakichs RMVBkow do DVD :oh:
Oczywiscie jesli ktos oglada film na kompie to nie robi to rzeczywiscie zbytniej roznicy... Ale na wiekszym ekranie i z systemem glosnikow 6.1 widac a przede wszystkim slychac ROZNICE :rap:
Wystarczy raz posluchac brzmienia porzadnie zrobionego DTS-ES i czlowiek zapomina o istnieniu divxow ;P
do ogladania najlepsze jest DVD,
a zaraz po nim DIVX w DVDrip-e
ja ogladam wszystkie filmy w DivX/XviD. natomiast jakosc conajmniej DVDScr a najlepiej DVD.
ja wszystkie filmy ogladam w dvd jesli tylko zostaly w tej wersji wydane, nawet na kompie. roznica jest ogromna w jakosci i dzwieku. ;P
Divx dobrej jakości . DVD za długo się sciąga jak dla mnie.
Jak na razie DivX, może w najbliższym czasie łącza pójdą same do góry to i DVD-R będą leciały :P.
Jestem za DVD czasami oglądam RMVB :rap:
Same DVD - chyba, ze film jest naprawde niezly, a jest dostepny tylko w gorszym formacie
Xvid<>DivX
czase rmvb bo sie szybciej sciagnie
ja lubie RMVB poniewaz filmy sa dobrej jakosci i malo zajmuja , wiec szybko sie je sciaga.
jasne że dvd-rip, jednak jak zobaczyłem filmy w HD, po prostu sie zakochałem ;P
gdyby tylko nie ten rozmiar :\
Dla mnie w sumie bez roznicy czy divx czy rmvb, byle w dobrej kopi(DVDrip)
najlepsze dla mnie oczywiscie DVD-Rip, nie gardzę również formatem Rmvb, ogólnie nie ma to wiekszego znaczenia dla mnie byle film dobry i jakosc przyzwoita
DvD - ale to jak jakaś bajka lub naprawde ciekawy tytuł
Zazwyczaj zwykły DvD-ripEk :]
XVID dość dobra jakość (jak dla mnie) i niezbyt duży rozmiar
tak ja również preferuję filmy HD zaje..sta jakość i ostrość w filmie czekam na wypalarkę HD-DVD aż stanieję bo narazie kosmos :(
Ja lubie ogladac filmy xvid lub rmvb(maly rozmiar , dobra jakosc)
DVD-Rip kodowany w Xvid. DVD jest zbyt duże jak dla mnie :D
Rmvb - szybko sie sciaga i w wiekszości przypadków jakośc jest porównywalna z divxami
a o DVD z Neozdradą moge tylko pomarzyc :unhappy:
eee tam RMVB strasznie zużywa proca a tym samym wzrasta temperatura ktorej mamy aż za dużo w ostatnich dniach. Na kompie to jedynie XViD a na stacjonarnym DVD tylko najwyższa jakość DVD.
Ostatnio jest tak dobrze ze seriale ściagam sobie w HD a jakość jest suuper :D
tylko rmvb malo zajmuje szybko sie sciaga i niezla jakosc jest wiec @Scalpelek nieFandzol glupot ;P
najwazniejsza jest jakosc - moze byc tez rmvb ale musi byc dobra kopia :oh:
zdecydowanie dvd lecz na divx tez nie narzekam
preferuje dvd, choc najwiecej ogladam dvdripow, bo waza sporo mniej...
Najbardziej preferuje DVD, ale xvid i divx dobrze zripowany też przyjemnie się ogląda szczególnie z dźwiękiem AC3
svcd tylko ;) niestety nie mam dvd z divixami ani nagrywary dvd wiec pozostaje mi svcd :( ale niedlugo ..... :superman:
tomaszek15
29-08-06, 14:18
dla mnie DivX, ponieważ nie mam dobrego łącza by ściągać filmy DVD oraz brakuje wtedy miejsca na dysku.
Najlepiej na DVD jednak jak szybciej wychodzi DVDrip to mozna i w takim formacie obejrzeć
ja lubie ogladac najbardziej dvd, bo waidomo jakosc najlepsza, jednak svcd tez nie pogardze
Przeczytałem temat tego postu. Ale przyznaje, iż w konfrontacji z odpowiedziami to go nie rozumiem. :matrix:
Więc spróbuje odpowiedzieć inaczej:
a) Wg tematu - to lubie ogladać obraz w formacje anamorficznym
b) Wg większości odpowiedzi - DVD
Ja lubie ogladac najbardziej filmy w formacie DVD !! nie ogladam tam zadnych kinówek bo dlamnie jest to tylko zmarnowanie filmu... ale jak film jest naprawde dobry to oglądam w jakości DVDRip !
RMVB DVDripy KINÓWKĄ MOWIE NIE!!
HDTV DVDripy są najlepszej jakości . :rap:
OGM dual audio to jest to co kocham :rap:
divx/xvid, choc ostatnio coraz bardziej przekonuje sie do x264 ;)... okazyjnie dvd, glownie z gazet (jak dla mnie za duzo sciagania, pobieram tylko te najbardziej wartosciowe pozycje).
Ja osobiście oglądam filmy na DVD. Czasami się zdarzy że obejrzę film w DVDrip.
ja swego czasu oglądałem i ripowałem na rmvb ale teraz tylko DVDripy w .avi :dreaming:
tylko xvid w zasadzie(dvd ripy) kinówki są dla wariatów szkoda gadać.
avi, zadko rmvb. raczej avi a na dvd mam za kiepskie lacze:)
DVDrip w ostateczności dvd-screener w avi, kinówek prawie nigdy nie oglądam
kinowek nie ogladam wogole
a jesli o format to lubie rmvb - utraty jakosci na kompie nie widac :P pliczki malo zajmują :rap:
a ja xvid ale teraz coraz częściej DVD, czasem też przerabiam rmvb lub xvida do DVD żeby na stacjonarnym obejrzeć
Takie na których coś widac i słychać. DVD nigdy, za duzo sciągania bez sensu, DVD-rip gdy jest taka mozliwość, TC gdy jakośc jest do zniesienia, cam raczej odpada.
oczywiscie DVD i XVID nie ma rownych
dragon18-88
23-02-07, 23:50
ja tam lubie flmy w formacie RMVB i DVD to mi starczy ale wole ten pierwszy Xvidi tesz jest dobry pozdrawiam :rap:
DVD narazie za duże na moje łącze, RMVB nie lubie, najszęściej DVDripy w *.avi.
Ale ostatnio x264, to lubie ;P
DVD i DVDRip :twisted:
Pozdro
Divix na stacjonarnym chyba że dvd jest szybko...
fakecamelo
06-03-07, 19:58
wydaje mi sie ze DVDrip i Xvid
jak najlepszy ale i najmniej co zajmuje czyli RMVB DVD DVDRip
Preferuje ogladac filmy DVD, bo maja dobra jakosc dzwieku ... ale DiVXy o jakosci DVDRiPa nie są takie złe :rap:
tylko DVD super dzwiek roznego rodzaju dodatki itp :)
A ja lubię SVCD. Nie zajmują dużo miejsca a na większości dvd śmigają.
DVDRip moim zdaniem jest najlepszy
RBVB dvdrip dobre formaty
dvd rip jest moim zdaniem najabrdziej popularny i chyba najlepszy
RBVB dvdrip DiVXy ja takie lubie ogladac :rap:
independes
09-04-07, 20:31
Najbardziej kocham RMVB dlatego ze mało zajmoją ale osatnio tez polubiłem AVI ale i tak RM Rules
Kiedyś to tylko pełne DVD(stąd wziął się nick,dodanie s od nazwiska oraz aby mieć coś unikalnego bo dvd sławne jest).Teraz to głównie DVDRIP i ten najbardziej format polecam,przypadł mi również R5.
dan.hunter
10-04-07, 19:15
HDDVD lub BlurayDisk to jest najlepsze (najlepsza jakość dzwieku i obrazu). Oczywiście NBOX tez jest dobre szczególnie na 42 calowej plaźmie. :)
DVD dobra jakosc a RMVB mało zajmuje i jakosć tez nie najgorsza
jak na razie tylko DVD - ale wraz ze zmianą komputera zmienię format na HDrip-y ;) bo jakość bije na głowę filmy w formacie DVD :)
pozdrawiam...
kazdy film w DVDRip XviD, a pozniej jak wyjdzie to PL DVDR do kolekcji...
Obojętny, aby napisy były odpowiednie dobrane do niego. Choć często avi przeważa w wyborze.
Najczęściej avi, dobra jakość przy niewielkim rozmiarze.
za zwyczaj xvid'y, czasami gdy to dobry film lubie miec tez w x264 bo jakosc b.dobra a polowe mniej niz dvdr, od czasu do czasu cos w hd 720 zassam jakis super klasyk wysoko oceniany, bo tyle samo co dvdr zajmuje a jakosc obrazu jest nieporownywalnie lepsza, zakochalem sie w Tej ostrosci obrazu.
ja najczesciej wybieram wersje HD, no chyba ze nie ma danej pozycji w wysokiej rozdzielczosci to wtedy DVD
filmy oglądam najczęściej na avi mała wielkość, dobra jakość POlecam :D
Ja ogladam tylko Dvd-Rip za nic innego sie nie biore od czasu jak obejzalem 2 czesc starwarsow w fatalnej jakosci ;/ Zadne TC, TS, Nawet DVDSCR nie ruszam tylko ripy.
mlody199121
09-09-07, 14:15
DVDRip jest najlepszym formatem
tylko dvd i nic w zastepstwie :)
Ja preferuje DVD ze wzgledu na jakość
Ostatnio tylko bluray.Super jakość
Technofilia
30-12-08, 23:13
Naj lepsze jak dla mnie jest HD. DVD zajmuje mniej lecz to już nie to. Natomiast gdy coś chce obejżeć z ciekawości i na dodatek to coć jest w złej jakości, wówczas preferuję RMVB
DVD Rip RMVB rządzą mimo, że mówi się że RMVB są w gorszej jakości to praktycznie oko ludzkie nie widzi żadnej różnicy w porównaniu z Xvid czy avi. Nie mówię o BluRay-ach czy HD DVD, bo one sa w znakomitej jakości, ale mają to do siebie, ze dość sporo ważą, co niestety bywa często w moim przypadku czynnikiem decydującym na wybór formatu.
Tak swoją drogą to kto jeszcze chodzi do kina?? Chyba tylko z dziewczyną, bo tak wypada od czasu do czasu:)
DVD 5+1 to świat jak dla mnie :]
domestos07
06-01-09, 11:10
xvid
Gdyby czyste płyty blue-raj tyle nie kosztowały, to z pewnością nie pobierałbym DVD.
Jeśli chcę oglądać na PS3 lub poprostu nagrać na płytę pobieram DVD.
Jeżeli pobieram na komputer, DVDRip ze względu na niewielki rozmiar.
Gdy blue-ray stanieje do 60-80 zł, wtedy tylko on będzie się dla mnie liczył :D
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.