View Full Version : uTorrent 1.6 zwiesza neo
mam nastepujacy proble uTorrent 1.6 zwiesza mi neo chwile chodzi dobrze a pozniej wyłacza mi neo tak ze musze restartowac kompa nnie zmieniałam nic w ustawieniach domyslnych :pudency:
Może przeskanowałes swój komp czy nie masz jakiegoś wirusa lub trojana, bo może to być spowodowane tym, że program może już być zawirusowany.
aha no kurcze mam nortona 2006 i nic mi nie wyskakiwało ale zeskanuje :pudency:
Hmm ja bym spróbował na Twoim miejscu jakiegoś innego klienta.
Może wina nie leży w torrencie (a tym bardziej w utorrencie).
Bo jeżeli np na Azureusie też tak będzie, to będziesz wiedział chociaż mniejwięcej o co chodzi (że coś torrenty szwankują) - jakiś format czy coś ?
Więcej nic nie powiem, bo nie znam sie na neo, a tym bardziej na zawieszającej sie neo ;P
(Ja mialem kiedys taki problem, że zawieszał mi sie komputer podczas przeglądania internetu, a podczas grania w gry ani razu... jak sie pozniej okazalo prawdopodobnie byla to wina karty graficznej - a jej w ogóle nie bralem pod uwage. Tylko zadziwiające jest to, że działo się to podczas internetu, a jak już gra chodziła to nie, ale to tak btw :P)
Miałem to samo przy emulu... Winą było to, że ktoś atakował mi peceta DDoSem i kasp mi blokował wszelkie połączenie z netem. Wyłaczyłem tą opcje i jest elegancko :)
jeśli masz problem to sprawdź dokładnie ustawienia, ale to w mniejszym stopniu może mieć wpływ, bo jeśli nic nie ustawałeś specjalnie to będziesz mial domyślne settings,
koniecznie spróbuj jak sugeują poprzednicy, skan jakimś Adaware lub Spy Emergency,
a najlepiej wywal ten antyvirus i zainstaluj sobie Kaspersky,
w sumie do neo jest kazdy program dobry ale utorrenta odradzam lepiej sie spisuje bittcomet i bitlord :unhappy:
rozbuchaczkluch
22-09-06, 17:37
w sumie do neo jest kazdy program dobry ale utorrenta odradzam lepiej sie spisuje bittcomet i bitlord
nie zgodze sie z toba, mi utorrent dziala bardzo dobrze, razem z neo, nigdy nie mialem zadnych problemow, jest najlepszym klientem ;P
Napisz jaki masz modem do neo - bo moim zdaniem nie jest to wina klienta, tylko modemu. Mialem tak na Sagem'ie po porostu nie potrafil dac sobie rady z wieksza iloscia polaczen jednoczesnie(np 4-5 popularnych plikow z eMule'a albo za duzo polaczen w torrencie) i po paru minutach modem sie zawieszal, nie tracil synchronizacji ale nie dalo sie nic zrobic. Pozniej kupilem sobie router (mam 2 kompy w domu) i problem zniknal. Zainstaluj sobie cfosspeed'a do optymalizacji polaczenia z netem(b. dobrze dziala na Neo).
EDIT:
Przyszla mi jeszcze na mysl jedna rzecz, a mianowicie czy otworzylas w windowsie np xp-antispy'em liczbe polaczen(domyslnie w XP z SP2 masz otwarte 10 polaczen) - programem mozesz zwiekszyc ta wartosc np do 50 czy ile chcesz co spowoduje poprawe dzialania p2p. Jezeli masz domyslna ilosc polaczen to wtedy jest to prawdopodobne ze w kliencie torrenta(uT i kazdym innym) majac wieksza liczbe polaczen jednoczesnie moze sie zawieszac net.
I jeszcze jedna rzecz - troche zwiazana z tym co dopisalem, ile masz ustawionych polaczen jednoczesnie w kliencie torrenta i czy sciagasz z prywatnych trakerow(typu TL,PT i innych) czy z publicznych(mininova i wszystko, gdzie nie zliczaja ratio).
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.