View Full Version : Dlaczego ściągacie przez P2P ??
Myśle, że każdy sie ze mną zgodzi... BO ORYGINAŁY SĄ ZA DROGIE :/ - a w Polsce nieraz bardzo, bardzo późno :/
Według mnie ten temat nadaje się idealnie do nabijania postów, więc radzę uważać drogi modzie:) A jeśli chodzi o to dlaczego ściągam to jest wiele powodów:
1)nie musze wychodzić z domu żeby w coś zagrać/obejrzeć/przesłuchać
2)nie musze stać w kolejce w sklepie
3)nie musze wydawać ani grosza na coś co mi potrzeba na kompa
4)p2p uczy myślenia i kombinowania:)
5)odkrywając nowe rzeczy w p2p uczysz sie cały czas czegoś nowego a nie tylko ograniczasz się do przeglądania forum o ogrodnictwie i pisania w Wordzie
6)bo chce narobić trochę ruchu na łączach tp:)
maciejas666
09-02-06, 16:18
1. Bo jest ogolno dostepny
2. Bo nie smierdzi jak "The Scene" :)
3. Szybko i tanio :)
Oczywiście lepiej ściągnąc niż iśc i wydać kupe kasy na gry, filmy i programy. Każdy chyba woli miec coś za free i to jest głowny powód
No chyba wiadomo czemu sie sciaga. Zamiast wydawac kase na gry, filmy itp to lepiej sciagnac.
bo szybko, za free i bezbolesnie :>
Według mnie ten temat nadaje się idealnie do nabijania postów, więc radzę uważać drogi modzie
Brałem to pod uwage, ale trzeba zrobić wiekszą ilośc tematów na forum, żeby sie rozkręciło! Wieć narazie trzeba troche zwolnić z zamekaniem tematów które będą uważane za nabijacze. A potem zobaczymy...
w sumie to tylko z powodu $$:
1) nie kupie gry za 200, 100, 50 zl, wole w nia pograc a potem jak cos to sobie kupie oryginal jak mi sie spodoba i bedzie tani , np starcrat + broodwar + warcraft 3 + diablo (nie wiem ktora czesc) 59zl
2) nie chcem wydac $$ na filmy w kinie ktore na kompie sa tak beznadziejne ze potem nawet zaluje tych 5h sciagania
3) a zeby (cyk) produceni, muzycy,aktorzy i inni zarabiali mniej. oni chyba nie mysla glowa: zarabiaja kupe $$ i chca jeszcze wiecej , ale tez chca zeby nie bylo piratow, to niech zarabiaja mniej i sprzedaja plyty z muzyka po 10 zl .
wiecej nie pamietam ale jak se przypomne to napisze na 100%
edit by GOOD// Rozumiem twoje nie zadowolenie, ale nie przeklinaj! Żeby to było ostatni raz! ]:)
hehe P2P to jedna z najlepszych sieci. Wady innych typów sciągania:
FTP - często 421 (transfery sa dobre zależy od serwa)
HTTP - mało nowości i ogólnie kicha :D
dlaczego?? hmmm
bo np. na takiego losta sezon 2 czekał bym pół roku!!! a tyle to chyba nikomu się nie chce.
ściąganie ogólnie nie jest darmowe trzeba chyba jakoś zapłacić za większy rachunek za prąd.
największym plusem p2p jest to że ma się praktycznie każdą nowość w ciągu kilku godzin.
i dlatego właśnie ściądam przez p2p
maciejas666
10-02-06, 00:43
hehe P2P to jedna z najlepszych sieci. Wady innych typów sciągania
no najlepszy to nie jest moj drogi :) Najlepsza to jest "The Scena" :) tam wszytko wychodzi i dzieki niej wszystko laduje na p2p . teraz ogolnie jest glosno ze Scena i ScT :)
rozbuchaczkluch
10-02-06, 02:02
Sciagam przez p2p, bo:
1) Jest to najlatwiejsza droga zdobycia filmu czy tez muzyki
2) W sklepach plyty oryginalne dvd czy tez cd sa bardzo drogie
3) Jest to darmowe i bardzo wciaga :D
ja kieruje się ściąganiem z sieci p2p głównie tym ,że otwiera ona mi szanse do zobaczenia ,usłyszenia i doznania czegoś ,czego nie ma dostępnego na ogół u nas w kraju .Po prostu nie wszystko u nas wychodzi i tyle. A czytając niektóre wypowiedzi typu "jakby orginały były za 10 zł to ...'' myślę że to by wiele nie zmieniło bo człowiek to taka istota że mając do wyboru orginał za 10zł i to samo za free z neta to wybór dla większości jest raczej jasny.
bo oryginaly sa za drogie :( nie musze sie tez meczyc z kolejkami :P
Dlaczego?
Dlatego:
- musze jakos wykorzystac lacze, bo po co mi taka predkosc gdybym mial korzystac tylko z www i GG,
- wszystko jest za darmo (po odjeciu kosztow netu, plyt, pradu),
- moge obejrzec film, zagrac w gre, o ktorych bym wogole nie pomyslal, gdybm mial to kupic w sklepie,
- to jedyny sposob dotarcia do pozycji, ktore w Polsce sa albo po roku, albo nigdy ich nie bedzie.
Dlaczego?
to proste nie stac mnie na wiekszosc rzeczy ktore sciagam a przydaja sie ;)
seriale tv ciagne bo nie mam takich kanalow zeby ogladac;)
Powody sa oczywiste.
-Calkowite wykorzystanie lacza za ktore place.
-Szybki dostep do nowosci.
-Maly koszt.
-Olbrzymi wybor programow,filmow i.t.p i.t.d.
Krotko mowiac to taki olbrzymi "sklep" z niesamowita iloscia towaru za ktory placimy minimalna cene :)
P.S. Nie bardzo zrozumialem pierwsze zdanie kolegi czech16"Według mnie ten temat nadaje się idealnie do nabijania postów, więc radzę uważać drogi modzie:) " .Czy to jakis sposob podlizania sie Adminowi,czy tez brak wiedzy na temat po co istnieje ta strona i ten fajny serwis.Otoz drogi czech16 na tej stronie piszemy ogolnie o p2p,wiec wszelkiego rodzaju ankiety czy statystyki sa pomocne innym lub informujace ogolnie co i dlaczego dzieje sie w sieci p2p.Wiec soory drogi kolego,ale nie rozumiem tego slowa "nabijanie postow".Wyrazy uznania dle Mod-a GOOD za jego zaangazowanie na tej stronie.Robi tu bardzo duzo i widac ze wprowadza zycie na ta stronke.Pozdrawiam
1.Nie było by mnie stac na orginalen gry filmy
2.Bo ścionganie z P2P jest wygodne:)
Teraz ja sie wypowiem.
Nie ma to jak Gra/Film/Program/... za darmo. Nic dodać nic ująć! 8)
chyba najważniejszym "dlaczego" ;) jest po prostu brak kasy i chyba wszyscy się ze mną zgodzicie. kogo stać na kupno kilku gier, płyt z muzą czy pójście do kina. Mało jest takich osób.
chyba najważniejszym "dlaczego" ;) jest po prostu brak kasy i chyba wszyscy się ze mną zgodzicie. kogo stać na kupno kilku gier, płyt z muzą czy pójście do kina. Mało jest takich osób.
często to nie jest brak kasy tylko naszej niumiejetnośći w zbieraniu pieniedzy Co mamy to wydamy na jakieś duperele. :D A po drugie po co mam kupować gre jak moge ja sobie zaraz sciągnąć :D Albo po co iść na film do kina skoro już się pokazał na torrencie :D
Bo moge miec to co mnie interesuje praktycznie za darmo(nie liczac oplaty za net i prad) i to bez wychodzenia z domu.
no opłaty za prąd dają ostro w kość ;) ostatnio aż oniemiałem jak zobaczyłem rachunek :) hehe
Bo:
1.Nie stać mnie żeby każdy program,grę,czy nową płytę kupić w sklepie
2.Po co wychodzić z domu skoro mam wszystko pod ręką.
3.Po prostu wygoda.
A za prąd i tak płacę grosze,chociaż komp chodzi 24h.
Ja szukam kopi zapasowych do legalnie zakupionych materiałów A/V
To też prawda że nie dałoby rady kupic lub isc do kina na wszystki filmy jakie by sie chcaiło obejrzeć :D Przypuśćmy chciałbys kupic około 5 filmów DVD po 75zł + 10 gier po 99zł + 5 razy iść do kina na jakiś film to jest około 1425zł Czyli co poniektórych cała wypłata :D A co rachunki, opłaty życie itd??
Musze podzielić zdanie innych, wszystko pod ręka i za darmo. Jeśli jest wybór iść do sklepu i kupić gre za 130 zł. a pobrać za darmo to chyba tylko nienormalny by wybrał kupno.
Musze podzielić zdanie innych, wszystko pod ręka i za darmo. Jeśli jest wybór iść do sklepu i kupić gre za 130 zł. a pobrać za darmo to chyba tylko nienormalny by wybrał kupno.
\
nie nienormalny tylko gdybym mial nie wiadomo ile pieniedzy to może wolałbym i kupić :D Chć wtedy by sie i jeszcze szybszego neta miało :P
jakbym byl bogaczem to bym kupil :)
nextepisode1
13-02-06, 17:20
Powodow jest wiele ale tym najwaznieszym jest oczywiscie cena nowych gier, filmow dvd oraz biletow do kina. To po pierwsze, a po drugie, mieszkamy w takim panstwie gdzie wszystko jest z duzym opoznieniem np. film ktory wchodzi dopiero do nas do kin w stanach mozna juz dostac na dvd.
no opłaty za prąd dają ostro w kość ;) ostatnio aż oniemiałem jak zobaczyłem rachunek :) hehe
No ja tez i sie ograniczam ze ściaganiem, bo mialem rachunek 400 zł.
No kurde, z tym prądem to jest przesrane :/
I to jeszcze z roku na rok coraz drozszy, normalnie masakra :x
Ta...prąd...to jest debilstwo za drogo:D
Też mnie mama pogania jak komp chodzi cały czas:P
bo wole ogladac seriale na kompie niz czekac caly tydzien na nastepny odc
bo ogladam po 2,3 odcinki
chyba ze mam caly sezon to wtedy staram sie caly naraz :)
4 stówy troche dużo jak na kompa ,sam komputer z przeciętnym zasilaczem 300W włączony 24h przez 30 dni to około 65zł nie licząc monitora
funsharing
14-02-06, 09:05
powiedzmy sobie szczerze ze cena oryginału nie ma wiele tu do powiedzenia moim zdaniem tak czy owak ściąganie będzie nam służyć jeszcze dłuuuugie lata, ja korzystam z sieci p2p głównie dlatego że poprostu nawet jeśli coś mogę kupić w sklepie za okazyjną cenę to i tak nie chce wydawac kasy skoro można za free, po drugie tak jak wielu juz to wspomniało w Polsce dużo fajnych produkcji wychodzi zbyt późno a nikt nie chce czekac na cos fajnego o czym moze juz przeczytac w necie jak to ten czy tamten szybko przeszedł gre :]
Lepiej troche zaplacic za prad niz zbankrutowac w sklepie :)
Bo tak jest najszybciej :D
bo z ftpami i http sa czesto problemy albo ich nie ma a na p2p jest praktycznie wszystko :D
4 stówy troche dużo jak na kompa ,sam komputer z przeciętnym zasilaczem 300W włączony 24h przez 30 dni to około 65zł nie licząc monitora
Mi chodziło ogólnie 400zł za wszystko nie za samego kompa. Cały dom+PC!
Bo mnie nie stać na kupno org. gier, programów, filmów.
kamil_net_
22-02-06, 16:13
Poniewaz orginalne gry sa drogie!
za drogie
niektorzy bardziej z lenistwa
bo powiedzmy ktos udostepni karaoke na VCD ktore kosztuje 9 zl
a zobaczycie ilu ludzi sie na to rzuci a wystarczy isc do hipermarketu i kupic za tanie pieniadze i miec orginal
a prad i ratio zostawic w spokoju :)
Dlatego bo mam filmy muze gry itp.za friko :D niemusze wydawac kasy
Hubabuba222
22-02-06, 20:32
Sprawa wygląda bardzo prosto, siec P2P będzie istniała dopuki doputy ceny oprogramowania, muzyki, gier - drastycznie nie spadną..to chyba tylko Polska może byc tak zdolna, że jedna gra kosztuje tyle samo co opłacenie internetu czy jakiegoś rachunku.
nie przesadzajcie
ceny maja spasc ? moze to dla nas gl powod
ale w USA, Francji ludzie zarabiaja duzo wiecej i tak im szkoda 20 czy 30 $ czy Euro wydac na gre - no na nowosc to 50 Euro - gdyby u nas kosztowaly gry 50 zl < zamiast 200 > to nie wierze ze nagle wszyscy by kupili se orginaly
pisalem wyzej
jak tylko wrzuci sie KARAOKE PL za 10 zl - to pelno ludzi sie do tego zabierze a 10 zloty to nie majatek
pozniej zaczna sie komentarze , no bo nie wiem gdzie kupic - np w TESCO
no to dalej komentarze u mnie w miescie nie ma TESCO- > jedziesz do szkoly/pracy do wiekszego miasta i masz TESCO
i znow komentarz za daleko mam do TESCO
wiec to jest lenistwo a nie brak srodkow
nawet gdyby On-line bylo to i tak wiekszosc wolala by sciagnac niz on-line zamawaic
tacuy juz sa ludzie
wiec nie mowcie ze to pieniadze
<pamietajac o zarobkach za granica i ile ludzi tam scaiga :) >
Hubabuba222
22-02-06, 21:02
dobra dobra..
wiesz dlaczego w Angli nie opłaca się np. prac ciuchów ?
we Francji tez wiekszosc rzeczy za 5 Euro kupisz wiec czasami lepiej jest kupic nowa rzecz niz isc prac , bo tyle samo zaplacisz
Bo jest łatwy dostęp do tego co się chce mieć np :filmów , gierek, programów itp.
Czysty hedonizm i o to chodzi chyba w życiu większości z nas.
ja w większości dlatego żeby sprawdzić co to jest czy fajne czy nie ale kasuję z dysku po pewnym czasie a coś co moim zdaniem jest super kupuję
pieniądze też grają jakąś rolę. Oczywiscie w naszym kochanym kraju zarobki nie pozwalają na kupno jakiejs gry czy oprogramowania. Moim zdaniem problem podstawowy twki właśnie w tym. Wiadomo że sa też inne aspekty ale kasa to jest podstawa.
Głównie dlatego żeby sprawdzić czy film fajny,gra, ale też jakaś role odgrywają pieniadze
Oj,ostatnio rachunek jeszcze wiekszy... nie wliczajac gazu za prad 400 zl/mies. ;/
Trzeba ograniczyc nocki p2p ;]
Nadmieniam jeszcze,ze jesli sciagne a cos mi sie podoba to doceniam i kupie oryginal np.plyta OSTR "7".
po 1. wszystkie rzeczy które sciagam mam za darmo, nie liczac abonamentu za neta :P
2. duzo filmow ktore sa na necie do sciagniecia ciezko spotkac w sklepach a jak sa to za drogie, to samo tyczy sie gier za nowa gre trzeba zaplacic ok. 150zł nie kazdy moze sobie pozwolic na taki wydatek :(
ale dlaczego scaigaja dzieci bogaczy ?
jak moga se na to pozwolic
tu wlasnie rodzi sie kolejne pytanie :)
dlaczego Ci co maja pieniadze nie kupuja tylko scaigaja ?
ja sciagam bo niewyobrazam sobie za wszstyko placic ;)
ale dlaczego scaigaja dzieci bogaczy ?
jak moga se na to pozwolic
tu wlasnie rodzi sie kolejne pytanie :)
dlaczego Ci co maja pieniadze nie kupuja tylko scaigaja ?
dlatego że bogaty nie oznacza zawsze rozrzutny ,są przecież kasiaści ludzie którzy oszczędzają bardziej niż przeciętni :)
Dlatego ze z neta sciagam filmy które w telewizji beda za iles tam lat a ja wole miec szybko wszystko
nie stac mnie na orginały :(
Przez p2p sciagam dlatego ze jest szybkie, a pozatym oryginaly są za drogie :<
Ja tacham bo gdybym miał iść do kina na niektóre filmy, to bym wydał kaske a potem bym załował. P2P daje możliwość oglądania , grania we wszystko, a gdzy się okarze że coś jest nudne to tracimy tylko czas potrzebny na sciaganie a nie pieniądze. Pozatym po tym jak w mojej sieci zmienili łacze to szybciej cos ściągne niz miałbym iść do wypożyczalni.
ArielWojcik
10-03-06, 14:23
nie stac mnie na orginał ..
No wiadomo Torrent13, że nie ma kasy na oryginałki... zresztą kto ma pieniądze i tak ich nie kupuje :/
Pozatym po tym jak w mojej sieci zmienili łacze to szybciej cos ściągne niz miałbym iść do wypożyczalni.
i w ten sposob pozbawiasz ludzi zarobku :)
ale powaznie
lenistwo
nawet jak ma sie cos 100 m od domu to za daleko < czasami tez mam takie problemy :)>
Konrad9991
18-03-06, 21:03
Wszystkoza darmo, po co przepłacać :]
bo najszybciej wychodzi i sie sciaga
bo najszybciej wychodzi i sie sciaga
To, że najszybciej wychodzi, to qmam (w przypadku gier to tak średni z tydzien wcześniej)
Ale to, że sie szybko ściąga to już nie... W końcu jakbyś miał kupywać orgyinały, to byś się ściąganiem nie przejmował :> No ale ok :P
gdybym mial kase - to bym kupowal.. .ale ze giera mi sie nudzi max. po kilku godzinach grania (no moze za wyjatkiem Football Manager, PESa w ktorego pogralem wiecej niz 3 dni i Civilization IV - to z tych ostatnich pozycji) - to net jak wypozyczalnia - gram pare godzinek, giera sie nudzi i sruu z dysku :P
1) szybko
2) Tanio
3) duży asortyment
nie mam klopsu na oryginalne gry no i czasu czekac na niektóre filmy
taniej :P
szybciej
no i nie trzeba latac po miesie zeby znalezc jakas nowosc
radeksnara
01-04-06, 12:33
oragninaly sa za drogie .... a tak nie musze wychodzic z domu :D
a z czego mamy sciagac :P
sciagam z neta nie dla tego ze jest wygodniej czy tak lepiej .sciagam poniewaz mnie po prostu nie stac na kupno gier programow czy muzyki.wszystkie te pozycje sa po prostu stanowczo za drogie jak na polaka. nie kazdy moze sobie pozwolic na kupno paru krazkow z grami czy muzyka rocznie.czasem kupuje gierki ktore sie pojawiaja w gazetach o tej tematyce bo na taka cene mnie stac .zdazaja sie w nich czasami naprawde dobre pozycje pomimo ze juz nie sa hitami chocby PAINKILLER.szanuje czyjas prace, bo sam przeciez pracuje i nie podobalo by mi sie gyby ktos kradl mje dzielo jednak tworcy nie zgarniaja calej kasy za trud swojej pracy tylko wydawcy i inne temu podobne firmy .podejrzewam ze gdybyceny byly nizsze o okolo 65%to to zmniejszyloby w znaczny sposob sciaganie przez p2p troche wykroczylem poza temat jednak nie dalo sie inaczej :bye:
Tylko jeden powod
bo poprostu na to wszystko mne nie stac.
Gdy by w sklepach ceny byly na poziomie dwukrotnej wartosci
czystej plyty to bym nie sciagal.
To tyle
No chyba ze dlaczego z p2p a nie z ftp np.
Bo na p2p mam wszystko ladnie i git
a z ftp-a trzeba sciagac czesciami sa limity
linki czesto wysiadaja
wielu sciaga tez poprzez ftp, a ftp nie jest p2p :]
FOrmAT0atpl
21-04-06, 08:32
Jestem tego samego zdania co #vinces i #codemag U nas w kraju ceny gier filmow muzyki sa stanowczo za wysokie ]:)
Tanio, Szybko i nigdzie nie musze isc :)
przenioslem sie na p2p jakies 2 -3 tyg temu ....gdyz nie chcialo mi sie nic robic juz na "scenie"......fill,stawianie stro,scan 24h blehhhhh i w kolko cos trzeba robic zeby mozna bylo sciagac....A p2p ( torrenty jedynie) odpalasz programik sciagasz i masz bez zadnej pracy ^_^ chociaz ze transfery nieraz sa wolne w porowaninu do stro czy zwyklych pub'ow to ten plus ze nic nie trzeba robic przemawia do mnie :]. Oczywiscie ze strosow nie opuszcze calkowicie gdyz niektore torrenty te bardziej znane jakas super mega gra badz film sa przeciazone i o pare godzin nieraz dzien pozniej niz na stro dlatego nieraz bedzie trzeba i stamtad cos sciagac :<>
poprostu dochodze do wniosku ze sie wypalilem/znudzilem tym wszystkim i teraz bym tylko sciagaaaaaaaal =]
Virtual Machine
24-05-06, 15:26
ja sie przeniosłem na P2P (torrenty), ponieważ mam szybki transfer przy ściagniu, chodzi ładnie i wiem co pobieram :)
electric_boy
07-06-06, 11:38
dlaczego? proste, nie stać mnie na wszystkie legale, w sieciach p2p wszystkiego jest pod dostatkiem i szybko pojawiają sie nowe ciekawe pozycje, ftp i coś a'la RS to shit, jakieś limity, czekanie i uj wie co jeszcze :] torrent rulez
jest duzo powodów jest pewnosc ze dana rzecz którą ściagam nie jest uszkodzona a po za tym u mnie idzie max łacza :D
1.Ze względów finansowych
2.Szybko i bezpiecznie się sciąga bez instalowania programów szpiegujących.
3.Dostęp do nowosci.
łatwy sposob sciągania...szybki dostep do nowosci :P
Bo nie jestem w stanie oglądać wszystkich nowości kinowych w kinach, a gdy pojawi się jakaś ciekawa gierka to jej cena mnie odstrasza :D
ze względu na szybkość i dostęp do nowości
ponieważ jest to najszybsza sieć.
ponieważ jest to najszybsza sieć.
i na dodatek większość plików można ściągnąć przed premierą w Polsce
za darmo
Powodow jest 3:
1.Zadnych kolejek
2.No fake
3.Predkosci
Najnowsze pliki , bez oszustw , predkosc sciaganie , brak kolejek
Bo szkoda mi hajsu na kazda pierdole ktora moge meooc za darmo ;P
1. Nie chce mi sie ruszyć szanownych czterech liter do sklepu.
2. Nie mam pieniążków :P.
Bo szkoda mi hajsu na kazda pierdole ktora moge meooc za darmo
Mi również
Nie tylko tobie jak mamy 90% wszystkich programow to piraty ;P
naewt jakby sprzedawali za grosze to byloby to samo
Ja zgadzam sięz poprzednikami jednak myślę że jednym z ukrytych powodów jest to że po prostu polska policja ma gdzieś to czy ktoś ściąga czy nie i po prostu ściągamy bo nam wolno. Mam kumpla z Niemiec i u niego ostatnio w Bundestagu uchwalono ustawę że za bodajrze 1500 piosenek można iść do pierdla na 5 lat a za każdą znalezioną piosenkę 500 euro. I ostatnio w Kolonii zgarnięto właśnie kilkaset osób. U nich ludzie mimo że wiedzą jak ściągać ,mają szybsze łącza itd. nie robią tego tak jak w Polsce bo się boją. Ten wcześniej wspomniany kumpel jak po wizycie u mnie wraca do szkoły z paroma świeżymi filmami to jest traktowany jak quru bo każdy płaci za oryginały a on ma za friko. Więc wracając do tematu nasza prawie czwarta RP daje nam w tym momencie dużo więcej wolności niż u kumpli za Odrą i myślę że dlatego ściągamy w takiej iloście a nie innej :)
Ja zgadzam sięz poprzednikami jednak myślę że jednym z ukrytych powodów jest to że po prostu polska policja ma gdzieś to czy ktoś ściąga czy nie i po prostu ściągamy bo nam wolno. Mam kumpla z Niemiec i u niego ostatnio w Bundestagu uchwalono ustawę że za bodajrze 1500 piosenek można iść do pierdla na 5 lat a za każdą znalezioną piosenkę 500 euro. I ostatnio w Kolonii zgarnięto właśnie kilkaset osób. U nich ludzie mimo że wiedzą jak ściągać ,mają szybsze łącza itd. nie robią tego tak jak w Polsce bo się boją. Ten wcześniej wspomniany kumpel jak po wizycie u mnie wraca do szkoły z paroma świeżymi filmami to jest traktowany jak quru bo każdy płaci za oryginały a on ma za friko. Więc wracając do tematu nasza prawie czwarta RP daje nam w tym momencie dużo więcej wolności niż u kumpli za Odrą i myślę że dlatego ściągamy w takiej iloście a nie innej :)
tiaaaaaaaa... nie ma to jak POLAND :D
dokładnie jak piszecie wszytsko jest tylko trzeba poszukac
i sprawa prosta przy naszych zarobkach niema opcij kupienia gry za 100 zł
i zapłacic za neta jeszcze 100 zł i za prad z 70 zł co łacznie daje jakies 270 zł niektore rodziny w polsce za tyle zyja cały miesiac
p2p - dlatego, że jest dużo i szybko :D Zawsze najnowsze relears`ow, dobre transfery stabilne :)
Mało kasy na orginały - główna przyczyna.
Bo nie mam kasy ani czasu aby kupywac w sklepie
tanio, szybko i na miejscu ;P
dieselpower
07-08-06, 17:25
Przede wszystkim za free i jest pod ręką...same plusy :)
w kraju bieda wiec kazdy kombinuje jak moze nikt nie kupi gry lub filmu jak omze duzo taniej sciagnac
ja powiem tyle co moj przedmowca z p2p korzystam rzadko jak juz to tylko z torrenta ;)
nie stac mnie na orginalne dlatego sciagam i nie chce mi sie czekac na film pol roku jezeli w usa premiera byla w styczniu to u nas moze koniec sierpnia wyjdzie zalezy jaki film ... ;/
tanio szybko i dobra jakosc wszystko mozna zrobic bez wychodzenia z domu
Suchypower
12-08-06, 05:12
Jest bardzo bliski kontakt z ogromnymi zasobami internetu które noemalnie ciężko się szuka Multimedia na wyciągnięcie ręki
Oryginaly sa za drogie, jakby byly tansze to by sie kupywalo :(
tomektomek
27-08-06, 16:46
Dlatego bo szybko i dobrze można wyszukać ale korzystam z torrenta
oczywiście że z powodu potrzeby posiadania kopii zapasowej, a zamiast samemu ją zrobić można się wspomóc czymś gotowym, bez różnicy czy osobiście zrobiłem kopię zapasową albo wersję Divx, albo obraz gry,
ważne że szybciej jest mi ją pobrać niż zrobić samemu, szczególnie że wersje svcd potrzeba specjalnie przygotować aby zachować jakość, ale na share jest pełen wybór więc torent wystarcza
tomaszek15
28-08-06, 11:34
Sciągam przez p2p bo jest najszybciej ...
Jeśli bym miał kupowac oryginały to bym musiał zarabiać a ze 5 tyśiączków i troche sie nalatać a tak to mam wszystko nie ruszajac sie z chaty i praktycznie za darmoche
Przede wszystkim dlatego, ze nie moglbym sobie pozwolic na tyle orginalow.Poza tym na p2p mozna znalezc wiecej niz wsklepie (np. wiecej znajde ciekawych unikatow muzycznych na pedro's btmusic niz w nedznym empiku).
Przede wszystkim braku pieniędzy na oryginalne oprogramowanie i muzyke. Filmy jednak wole zobaczyć w kinie
Wszystko można znaleść i najszybciej zassać
Hmm... z p2p pobieram, ponieważ jest za darmoche ( nie licząc opłaty za neta ), w miarę szybko, czasami znajdę bardzo stare rzeczy :) Jeszcze jak się ma konto na dobrej stronce :P Żyć nie umierać :]
Pozdro
ponieważ nasze zarobki nie pozwalają na kupno wszystkiego co nas interesuje (no bo jakbym chciał kupować co miesiąc 3 nowe gry, 6 filmów i 5 albumów to bym musiał wydać całe przeciętne polskie wynagrodzenie) a jak na razie nie mam możliwości opuzczenia naszego kraju a co za tym idzie zarabiać godnie
Ja nie mówie że nie kupuje orginałow bo to robię :D jutro dostanę przesyłke z Gothicem 3, chodzę też do kina ale niechce na miesiac grac w 1 gre i ogladac 3 filmów skoro wychodzi ich tak wiele ;)
Poniewusz niechce wydawac kasy na gry, wole kupic cos do kompa albo zostawic na puzniej i kupic cos lepszego do kompa :), a jak kupie gre to przejde w tydzien i potem odloze na polke i niema z nie uzytku, no moze za pare miesiecy przejde drogi raz :D
oryginały są too expenssive a pozatym wole się nayebać dobrym alko zamiast sobie kupić gre choc gdyby była sytuacja że gry filmy i muzyka była by tania to sytuacja była by odwrotna
fakecamelo
21-02-07, 16:32
no właśnie, ceny wszystkich rzeczy takich jak filmy gry programy, nie pozwalają na to żeby sobie iśc kupić w sklepie, bo 3 takie konkretne gry i nie ma za co kupić chleba :| dlatego korzystamy z p2p :) Camel®
dragon18-88
21-02-07, 17:34
no bo widzicie jak jest drogo w sklepach a za gre niebęde płacił 200 zł a ta cieć jest poto żeby ściągać to korzystam jak mam możliwość pozdro :rap:
napster666
21-02-07, 17:38
wystarczy popatrzeć na ceny w Polsce i w USA, tam najnowszy film kosztuje 16$ co na ich warunki jest b. tanio, a u nas nówka to prawie 100 zl. No a jak ściągam przez p2p to mam ok 180 filmów miesięcznie za 39 zl :dreaming: i jakoś nie mogę przecierpieć też to że net odpoczywa i u mnie musi cały czas coś ściągać ;P
nie stać mnie na kupno nowych filmów czy gier :|
odpowiedz jest tak jasna ze po co ten temat 1 drogo i tyle
dan.hunter
16-03-07, 22:20
Oryginalne zbyt drogie (skoro i tak płacę za internet to po co mam płacić za resztę :) ). Chęć pozyskania czegoś nowego przed premierą w moim pięknym kraju. Szpan przed kolesiami na uczelni.
ściągam przez P2P bo w sklepach jest drogo i dzięki temu zaoszczędzam kase na inne przyjemnośći a po zatym jak ktoś coś takiego stworzył to trzeba korzystać :rap:
bo gry na konsole są bardzo drogie :pudency: , a do tego 3/4 z nich i tak nie pojawi sie w polsce :ironman:
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.