View Full Version : Najszybsze programy P2P ??
Jaki program P2P jest najszybszy?
Bezdyskusyjnie StronDC Stealth Edition 1.2 by Smasher. Idzie cały czas na maxa, nie musisz nic sharować i praktycznie 0 kicków i banów, a nawet jeśli Cię zbanują to robisz nowy nick i wsio:)
maciejas666
09-02-06, 16:16
oczywiscie tylko Torrent :) i najlepsze strony typu TB PT ScT i wiele wiele dobrych inncyh :)
max lacza nie czekanie na zadne kolejki i inne pierdoły :/ szybko skutecznie i co najwazniejsze ... pewnie . tylko do czego mozna sie przyczepic to to , ze nie ma w torrencie pojedynczych mp3 :/ i te trza sciagac albo z emule albo z DC++ ktorego osobiscie nie lubie :)
To zależy do czego...jak ściagasz w sieci lokalnej to DC++(StrongDC) jeżeli pobierasz zza swojej sieci to torrent(BitComet)
maciejas666
09-02-06, 17:15
eee duszek00 nie rozumiem cie :) jezeli sciagasz z sieci loklanej to nie potrzebujesz chyba zadnych DC++ itp :) czy mowisz o "passive" ??
Wszystkie klienty u mnie sa jednakowe. Tak samo wszystkie sciagaja.
ja tam juz kocham swego utorretna 1.4, i jakos wymiata, chociaz BC tez niczego sobie. wg mnie dc jest dobre w lanie albo jak jest jakas grupa ludzi z dobrymi laczami (scena)
Wszystkie klienty u mnie sa jednakowe. Tak samo wszystkie sciagaja.
Bo wszystko zależy od konfiguracji, źródła i speeda neta...
W końcu nie ma NAJLEPSZEGO i NAJSZYBSZEGO programu dla wszystkich i nigdy być nie będzie :P
No wlasnie to nie zawsze zalezy od programu jaki urzywasz wazne jest twoje łącze oraz łącze osoby wysyłającej jezeli wysyłający bedzie miał UP 16 kB/s a ty 412 kB/s to wiecej nz 16 kB/s od niego nie wyciagniesz
torrent!!!, ale bearshare też niczego sobie praktycznie leci mi zawsze max. dziwi mnie trochę dlaczego tak mało ludzi ściąga za pomocą BS.
eee duszek00 nie rozumiem cie :) jezeli sciagasz z sieci loklanej to nie potrzebujesz chyba zadnych DC++ itp :) czy mowisz o "passive" ??
Myślę że duszkowi00 chodziło o sieci lokalne które mają swoje huby na DC z których ściągają tylko osoby z danej sieci ,mój kumpel jest w takowej i ma do 2MB transfery bo to w sumie prawie to samo jakby kopiował przez zwykłą sieć
oczywiscie torrent, ale jak ktos ma super lacze to wszystko :)
Czy twoim zdaniem torrent to program. Nie pisz postow bez sensu bo bedzie ostrzezenie. edit by marcinus
Kazdy program jest dobry, jezeli jest duzo zrodel, ktore nie ograniczaja UL i malo sciagajacych to musi isc z maksymalna predkoscia. Jak nie idzie to mozna zwiekszyc globalna liczbe polaczen, zeby laczyc sie z wiekszoscia zrodel (co jednak spowalnia prace komputera).
Jezeli chodzi o konkretne programy to mi np. Bitlord zawsze rozwija maksymalne predkosci (oczywiscie przy zalozeniu ww. warunkow).
Zgadzam sie z Toba calkowicie HEKULES.Kazdy program jest dobry jesli jest odpowiednio skonfigurowanyi torrent ma duza ilosc zrodel.Nawet najlepszy klijent torrenta nic nie poradzi jesli ma np.2 zrodla ktore maja upload po 2 kb/s :)
to zalezy do czego najszybszy? np do mp3 moim zdaniem najlepsze sa LimeWire i BearShare. Do Filmow/gier/programow dowolny dobrze skonfigurowany klient torrenta(jak pisal HERKULES duzo zalezy od ilosci seedow/leechow) - u mnie uT (inne tez) zazwyczaj wyciaga max. predkosc lacza.
nextepisode1
14-02-06, 14:01
nie ma najlpszego kazdy ma swoje wady i zalety w wybor tego lepszego to juz kwestia gustu
nie ma najlpszego kazdy ma swoje wady i zalety w wybor tego lepszego to juz kwestia gustu
W pewnym sensie racja. Wystarczy dobra konfiguracja i hula jak trzbea :D
Ehhhh...to zależy od netu
Ehhhh...to zależy od netu
To też praeda że zalezy od netu :D. Ale nam nie chodzi o jak najszybszego neta tylko jeżeli ktoś ma przykładowo dl 1 mbps a w torrencie przez zla konfiguracje klienta wyciąga np maź 40 kB/s
uTorrent i BitComet u mnie najlepiej sciagają :)
kamil_net_
22-02-06, 16:10
Mnie sie wydaje ze najszybszy jest Dc++ (klient rev connet po dobrym skorfigurowaniu i zew ip sciaga przyzwoicie :D
U mnie najlepiej sprawuje się BitSpirit jeśli chodzi o ściąganie w sieci BitTorrent. Mój limit to niby 1,5 Mbit/s ale tym progsem nie wiem jakim cudem potrafię ściągać szybciej niż mój transfer. Inne progsy nie przekraczają 200 kB/s a tym spokojnie mogę ciągnąć nawet czasami ponad 300 kB/s :)
Oto dowód http://img77.imageshack.us/img77/299/speed16ym.jpg
niemanicka
22-02-06, 18:41
u mnie zdecydowanie Bittorrent najszybszy (ok. 200kb/s) choc na dc++ tez nie najgorzej, ale trzeba sie pomeczyc zeby znalezc dobre zrodlo
Hubabuba222
22-02-06, 20:28
BitSpirit i uTorrent ;) oba programy szybkie jako ściąganie oraz najmniejszej proceso-ramu żerności ;)
program nie ma nic do żeczy ale najszybsze to są chba te z sieci bittorent a szczególnie te co mało zajmują i nie mulą kompa
rozbuchaczkluch
04-03-06, 13:22
Każdy ma inne updobania, wiec można powiedzieć, że nie ma jakeigos najszybszego klienta, jednak dla mnie najszybszy jest Azureus :]
ArielWojcik
09-03-06, 21:06
hmm bitcomet i bitsprit
Dawniej sciagałem DC++ i sobie chwaliłem, ale po tym jak zaczeło z niego korzystać więceij pijawek przeżuciłem się na Bitcometa, przy sieci torrent zostałem do teraz. P2M również wymiata
Torrent i wszystko jasne. A z klientów - BitComet i Azureus. Moi faworyci ;)
BitTorrent ( BitTornado i Azureus :) )
kazdy ma swoj program ktory wedlug niego jest najlepszy (czyt. najszybciej sciaga), w moim wypadku jest to bitspirit (torrent)
no nie ma sie co oszukiwac bo siec torrent jest najszybsza siecia no chyba ze mowimy o wewn. (LAN) to pewnie dc++ :)
Hubabuba222
14-03-06, 11:04
BitComet, BitSpirit niestety przestają byc najszybszymi programami. Poblokowali na najlepszych stronach, akurat te najlepsze.
ja uzywam azureusa i BC i na obu mi smiga ponad 100KB
U mnie cały na Azureusie lexi max ile łącze daje :D:D:D Azureus + odpowiednia konfiguracja i przetestowanie łącza :D
Bitcomet i bitlord, zadnych problemów zawsze smiga az milo
azureus,bitcomet,uttorent
azureus - "ciezki" ale skuteczny utorrent - maly ale z wielkimi mozliwosciami, po malej zabawie z opcjami tez niezle daje.
Konrad9991
18-03-06, 20:35
Emule BearShare :bye:
Bitcomet . Wykorzystuje max mojego lacza
Dla mnie azorek leci max. łączem
jak dla mnie to BitComet jest najlepszy
Polecony w jednym z postow StrongDC. Bomba !!!
radeksnara
01-04-06, 11:43
azureus
dla mnie zdecydowanie najlepszy jest bitcomet, probowalem innych programow ale na tym zawsze sciaga sie najszybciej
Bitspirit bez dwoch zdan:) Jezeli zalezy komus na szybkosci to emule od razu do kosza leci :D
Jak dla mnie BitComet, szkoda że jest banowany.
Po pierwsze klient sieci torrent
Po drugie Comet, BitComet :D
albo utorrent
a do muzyki bearshare
u mnie najszybciej ściąga BitComet, dlatego prawie wszystkie torrenty ściągam właśnie tym progs, ale czasami używam jeszcze azerusa
Według Mnie Najlepiej Ściąga BitSpirit. Żaden InnY Program Mu Nie Dorówna. :rap:
Jeżeli chodzi o torrenta to najlepiej u mnie spisuje się BitLord.
Do ed2k najlepszy jest emule morphXT.
U mnie najszybciej torrenty sciaga utorrent, zas z ed2k morphxt.
electric_boy
04-06-06, 23:07
dawno, dawno temu jakoś nie mogłem przekonać się do sieci torrent i siedziałem na DC, ale teraz, to tylko torrent, bo jest najlepszy no i czasami ed2k, ale zdecydowanie torrent :]
BitSpirit? tylko jak to skonfigurować...ja kozystam z arezusa i jest wszystko ok...no i banalnie prosta konfiguracja...w w BitSpirit nie mozna sie połapać co i jak...
to nie ma ktory klient jest szybszy zalezy od tego jakie masz łącze i jak danego klienta skonfigurujesz ja obecnie korzystam z utorrent-a i polecam go szczerze jeszcze mnie nie zawiódl :rap:
jak dla mnie BitComet 0.61 najszybszy :rap:
lazalukasz
05-06-06, 19:00
dale mnie azuresu po odpwiednim ustawieniu, tylk otroche muli kompa przy predkosci pwoyzej 300KB
dale mnie azuresu po odpwiednim ustawieniu, tylk otroche muli kompa przy predkosci pwoyzej 300KB
a jakie masz łącze to tez jest wazne jaki masz upload i download ??
ja na u Torrencie wykrecałem nie raz ponad 200 srednia to jest tak 140 - 180 jak cosgne z dobrych trackeroof :superman:
a na upie mam max 40 ;P
malolat100
06-06-06, 17:13
Torrent i Baershare
Zdecydowanie sieć BitTorrent.
Do muzyki bezkonkurencyjny jest BearShare.
A z Emule morphxt będę musiał spróbować.
u mnie BITCOMET chodzi najlepiej, a jeśli nie moge czegoś ściągać nim, to polecam UTORRENT :)[/b]
do torrentów używam BitCometa
Dla mnie najszybszym programem jest azureus.Oczywiscie mod Smashera.
jak dla mnie najszybszym programem na razie jest utorrent 1.5.1 BETA :rap:
BitComet moim zdaniem najlepszy.....
Ja używam w tej chwili w sieci torrent klienta utorrent 1.5 który bardzo dobrze się spisuje. Wcześniej korzystałem z bitcometa, azureusa, abc, bitlorda, bittornado i bitspirita i każdy jeden podobnie jak utorrent szybko pobierał jak i wysyłał dane (trackery prywatne). Wybrałem jednak utorrenta ze względu na jego znikome obciążanie systemu.
Jeśli chodzi o siec ed2k uzywam edonkeya 2000 i jestem z niego zadowolony choć rzadko osiągam maksymalne transfery na moim łączu.
BitTornado ! , i Azurek :)
Azurek bron boze za to "Bitspiryt" bitcomet i utorrent jak najbardziej :D
Virtual Machine
11-06-06, 02:53
BitComet i Azureus : ) Najlepiej mi sie nimi ściaga .... chociaż ramożerne są : (
BitSpirit i jedziesz njawięcej ile wlezie :D
BitComet 0.61 i wszystko jasne :).
Do tej pory ściągałem przez eMule, teraz zaczynam swą przygodę z torrentami i używam BitTornado.
Azureus w najnowszej wersji
Na moje to Torrenty, ale to zależy jeszcze od trackera, jak ma się dostęp np do TB no to nie ma konkurencji ;).
jak dla mnie to tez bitcomet
utorrent a po za tym kazdy jest szybki wszytsko zalezy od konfiguracij klienta dla danej sieci :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P
utorrent a po za tym kazdy jest szybki wszytsko zalezy od konfiguracij klienta dla danej sieci A poza tym od tego ile osob udostepnia plik i z jaka predkoscia
BitComet leci max transfer ;P
SerferRafcio
29-07-06, 21:07
BitSpirit i jedziesz njawięcej ile wlezie :D to prawda :rap:
uTorrent(ogolnie to raczej wszystkie klienty sa szybkie, lecz uTorrent mi najbardziej przypad gdo gustu, wiec go uzywam), Bearshare, LimeWire.
utorrent najlepszy wersja 1.6
utorrent rlz malo zajmuje a szybko pobiera same plusy
Suchypower
12-08-06, 05:09
najnowszy bit comet i utorrent wymiatają :rap:
program to kwestia gustu, wszystko zalezy od seedow :D
jakiś program do torentów, bez różnicy czy to utorrent, bitlord czy coś innego,
(tylko nie azereus),
emule mniej, żadnych modyfikowanych emulentów, standardowy
Najlepszy jest program dostosowany odpowiednio do posiadanego lacza, w moim przypadku bardzo dobrze sprawdzil sie utorrent.
tomaszek15
29-08-06, 10:39
Moim zdaniem uTorrent i BitComet
Uzywam uTorrenta 1.6 i jest wg mnie lepszy od BitCometa a napewno od Azureus-a.
Zrestza tak naprawde wszytsko zalezy od tego czy masz wlasne ip albo czy admin przekieruje ci porty.Wtedy na wszystkim smiga dobrze:]
Azerus i uTorrent kwestia tylko tego jakie klijenty mają seedy.
dla mnie to nie ma znaczenia, każdy ściąga mi z jednakową prędkością (czyli max łącza). wszystko zależy od konfiguracji programu.
bitcomet nałaczu 15mbit gdzie powinno byc 1920kB rozpedza sie pod 1900. to zadowalajacy mnie wynik
azorek i utorent sa jak wyscigowki ;P
Kiedyś BitLord teraz tylko uTorrent.
Utorrent ale sciaga mi wolno bo ja nie mam pojecia jak go zkonfigurowac ;|
BitSpirit the best, i to nie tylko z powodu nazwy ;D :P
teoretycznie najlepszy taki ktory sciaga plik z kilku zrodel
mim zdaniem najnaj szybszy jest uTorrent
To zalezy od ilosci zrodeł. Polecam bearshare u mnie chodzi na 6+
Protect_ur_Ass
17-10-06, 08:18
red23 niezły upload :twisted: szkoda że Tobie tak ładnie "ssie" bo ja zawsze trafiam na pijawki ;):P:P :spiderman:
To jest faktycznie chyba jakiś cud z tą prędkością. Apropo u mnie uTorrent króluje. Chociaż uważam, że największą role odgrywa tutaj ilość seedów i peerów! :twisted:
azorek i utorent sa jak wyscigowki
Teraz Azureus i utorrent
Zgadzam się w 100% :D Ale jeszcze dodam BitLorda, nie jest zły tylko że na niektórych trackerach zbanowany :(
Oczywiście stary,podczciwy BitComet zawsze górą :P :P :P
Prędkość nie zależy od klienta, tylko od trackera.
independes
04-11-06, 20:00
Uzywam uTorrenta 1.6 i jest wg mnie lepszy od BitCometa
oczywiscie tylko Torrent :) i najlepsze strony typu TB PT ScT i wiele wiele dobrych inncyh :)
max lacza nie czekanie na zadne kolejki i inne pierdoły :/ szybko skutecznie i co najwazniejsze ... pewnie . tylko do czego mozna sie przyczepic to to , ze nie ma w torrencie pojedynczych mp3 :/ i te trza sciagac albo z emule albo z DC++ ktorego osobiscie nie lubie :)
zgadzam sie - bittorrent + dobry klient + dobra strona
mp3 tez mozna sciagac pojedyncze - poprostu przy dodawaniu torrenta wybierasz co chcesz sciagac a co nie... :D
Przy torrencie to wszystko jedno byle było duzo seedujacych :)
Najlepsze to Azureus i Utorrent :) ...
azor dobry jak masz duzo ramu... :pudency:
utorrent jest najlepszy i do tego dobrze radzi sobie z firewallem, polecam :rap: :rap:
jak skonfigurować bitcometa bo mi idzie jak by chciało a niemogło ?
Kazdy program jest dobry... wystarczy go dobrze skonfiurowac...
Predkosci zaleza od trackerów...
Takie jest moje zdanie ;P
Kazdy program jest dobry... wystarczy go dobrze skonfiurowac...
Predkosci zaleza od trackerów...
Takie jest moje zdanie ;P
POPIERAM
Ja tez się z tym zgodzę wszystko zależy od trackerów, konfiguracji programu i prędkości łącza jaki się posiada
Ja używam tylko eMule i BitComet i jak dla mnie są najlepsze
Od kiedy predkosc zalezy, do trackera? Chyba od seedow.
Jak dla mnie soft nie ma znaczenia (wszystkie sciagaja tak samo).
Liczy sie tylko ilosc seedow i lacze w domu, a skoro mam np. 1Mbps, to logiczne, ze zaden soft nie pomoze mi wyciagnac 10Mbps, wiec nie ma czegos takiego jak szybsze i wolniejsze programy.
Chyba za mało wiesz o torrentach, tracker też jest bardzo ważny ;P
Z tego co mi wiadomo tracker sluzy jedynie do komunikacji z innymi uzytkownikami, wiec nie wiem co ma to wspolnego z predkoscia sciagania. Sciagasz chyba od innych ludzi a tracker jedynie jest posrednikiem, ktory pozwala ci sie z nimi polaczyc.
Od kiedy predkosc zalezy, do trackera? Chyba od seedow.
Jak dla mnie soft nie ma znaczenia (wszystkie sciagaja tak samo).
Liczy sie tylko ilosc seedow i lacze w domu, a skoro mam np. 1Mbps, to logiczne, ze zaden soft nie pomoze mi wyciagnac 10Mbps, wiec nie ma czegos takiego jak szybsze i wolniejsze programy.
Ano zależy, pośrednio, ale zależy... postudiuj protokół i mechanizm komunikacji klientów z trackerem to na pewno zmienisz zdanie. Soft także ma znaczenie i łatwo jest udowodnić, że jeden stoi w miejscu, a inny na tym samym trackerze i releasie rwie jak misio do miodu ;P
A łącze to też różnie... nikt nie mówi o tym, żeby z 1mbit zrobić 10mbit, ale też ściąganie na P2P to nie zawsze to samo i nie zawsze da się to szacować wyłącznie przepływnością łącza. A czasem wręcz na 10mbit może lecieć słabiej niż na porządnym 1mbit ;P
myśle że utorrent bije inne programy bo jest leki i szybki trzba tylko bobierać z dobrych trackerów i dobrze go ustawić z takim łączem jakim posiadamy ja nie na żekam zawsze mam max
No moze u niektorych za NATowcow moze jest jakas roznica, ja pisze co jest u mnie testowalem chyba wszystkie dostepne klienty i na kazdym zawsze wyciagam max predkosc z kazdego trackera, wszystko zalezy od tego z kim sie polacze, bo rownie dobrze moge udostepnic sobie torrenta np. od kumpl z UL 2Mbps na jakims go_nianym darmowym trackerze i bede sciagal caly czas na maxa 2Mbps. Moze i jezeli sie zaglebic w anatomie to cos tam jest ale mi chodzi o praktyke nie teorie.
Ja też twierdzę ze każdy program jest dobry :rap:
ja mam takie pytanie jaki jest najleszy program do sciagania z ed2k???
Ja uzywam raz na rok eMule Xtreme i jest ok.
używam utorrenta i wyciągam max testowałem inne softy ale mi nie przypasowały
uzywam utorrenta ze wzgledu na funkcjonalnosc i male obciazenie kompa...troszke przetestowalem programow i zostalem przy tym...chociaz pamietam na poczatku abc moj faworyt ale brak aktualizacji programu wiec nawet nie ma o czym mowic...a predkosci max zawsze mozna wyciagnac jesli dobry tracker jest duzo ludzi i ma sie zewnetrzne ip...jesli brak zewn ip to gorzej ale tez mozna sobie poradzic....co do emule to xtreme od dlugiego czasu i zadowolony jestem...
Moim zdaniem do torrencikow najlepszy utorrent :)
sam uzywywam utorrenta i jestem z niego zadowolony ... wczesniej uzywalem azureusa ale ciezko bylo cokolwiek zrobic na kompie, teraz moge nawet grac przy niewielkich lagach :P z tego co zauwazylem lacze zapycham na maksa w momencie kiedy UL ustawiam na jakies 60% max, ustawie wiecej spada mi DL,
kumpel twierdzi ze u niego provider ogranicza siec torrent ... nie wiem nie wnikam :D wkazdym badz razie on uzywa flashgeta do sciagania w sieci torrent i jest zadowolony :)
wojti jeśli nie wiesz o co w tym chodzi to wpisz w google torrent bajo wybiesz kategorie torrenty i czytaj miłej lektury jak przeczytasz to załapiesz o co w tym chodzi
Ja korzystam z bittorrenta (utorrent) i DC (dc++). Kiedy mogę coś znaleźć na torrencie, to ściągam z niego, jak nie - używam DC i tam znajduję właściwie wszystko. A transfery? Na jednym i drugim bardzo wysokie, choć na dc++ dobrze mieć do tego pewne doświadczenie. Jak dla mnie to są właśnie najszybsze programy.
misiek1095
17-05-07, 16:19
Na pewno najlepsza jest sieć bittorrent. Tutaj wiem co ściągam a niestety wiele razy zdarzało mi się ściągnąć w innych sieciach materiały dla dorosłych zamiast filmu czy muzyki
Na pewno najlepsza jest sieć bittorrent. Tutaj wiem co ściągam a niestety wiele razy zdarzało mi się ściągnąć w innych sieciach materiały dla dorosłych zamiast filmu czy muzyki
ze niby przez przypadek? :D
a na serio to jedna z istotnych zalet sieci torrent ... dokladnie wiesz co sciagasz, przynajmniej z prywatnych trakerow, na publicznych to roznie wyglada ...
:matrix: Ja mam program p2p (http://www.god.com.pl) GoD. Korzysta z polskiej sieci p2p i ściąga co dusza zapragnie - muzyka, filmy, zdjęcia, teledyski, gry .. nie ma znaczenia :ironman: Dodatkowo progs ma moduł antywira co wiadomo jak w sieci p2p jest potrzebne :surrender:
Utorrent w nim mam dobry transfer.
natomist nieraz korzystam jeśli z publicznych stron to BitComet mi eż ładnie ciągnie.
KillBill455
17-06-07, 21:22
uTorrent
/nienawidzę spamerów !!!!!
uTorrent jest najlepszy :) moze jeszcze szybki jest Azureus ale jak na mojego kompa to za duzo zzera pamieci :)
ja używam obecnie Bit Lorda i uTorrenta
wcześniej uzywałam Bit Cometa i Azureusa
i moje zdanie jest takie że każdy program jest ok tylko go dobrze skonfigurować należy
Ja używam uTorrenta i jestem zadowolony.
KillBill455
23-06-07, 23:09
Zazwyczaj to zależy od dostawcy internetu i liczby ludzi którzy wysyłają dany plik.
michal1337
24-06-07, 08:51
utorrent i nic dodac nic ujac :)
U mnie uTorrent dobrze ciągnie:
http://img403.imageshack.us/img403/1182/beztytu322umo8.jpg (http://imageshack.us)
tylko i wylacznie utorrent ;*
Ja używam eMule, uTorrent z którego częściej korzystam
uTorrent jest po prostu najlepszy... w tej chwili żaden klient torrent nie może zagrozić jego pozycji :)
mi sie tez zdaje ze utorrent dla torrenta badz zmodowany emule jesli chodzi o siec emula;P
zdecudowanie utorent :superman:
Utorrent zalety:
- zjada mało pamięci
- mało zajmuje
- jest ciągle ulepszany
- nie jest banowany na róznych trackerach
- jest po polsku :)
- dużo opcji
- transfery całkiem dobra, ale oczywiście zależne od trackera
- i inne :)
uTorrent w połączeniu z dobymi trackerami.
Nie ma jak BitComet, BitLord to programy na których łącze jest wyciskane na maxa
oczywiście dużo zależy od liczby żródeł ale dla mnie to najszybsze programosy do P2P
choć uTorrent też niczego sobie
Dla torrentów uTorrent 1.6.1 a P2M MoorHunt
Według mnie uTorrent i Azureus.
ej sciagam z utorrenta i przy 78% mam 0 kb/s przy pobieraniu a przy wysylaniu jest normalnie( i co to są te trackery)??
elo mam neo 1024 i modem sagem fast 800(szary) i mi sie czesto rozlanacza jest jakis progra zeby temu zapobiec??
uTorrent the best a "misiek" tylko do muzy..
ja tez kocham swego utorrent nigdy mnie nie zawiodl
Oczywiście utorrent: mały rozmiar ,a ogromna prędkość.
a ja mam BitTorrent 6.0Beta - następca utorrent-a i jestem zadowolony :) nie odczułem żadnej różnicy po przejściu na ten program :) (taki sam interface, tylko inna nazwa)
pozdrawiam...
utorrent jak najbardziej jest docelowym i najlepszym programem.
utorrent i zamknięty tracker = max łącza:D
A ja używam Azureusa. Też mogę pisać, że jest najlepszy i w ogóle tylko po co skoro prędkość ściągania zależy głównie od łączą i ustawień klienta, a nie samego klienta.
Lister_Oprawca
27-08-07, 16:18
uTorrent ver. 1.6.1 lub 1.7.2 zależy od trackerów
Na jednych w ciągu kilku sekund do 10s max. mam 90 na 95 seedów już podłączonych i z perami to samo
SUPER
Pozdro
utorrent(filmy), limeware(muza)
mlody199121
28-08-07, 20:08
Myślę że dla torrentów najlepszy jest Azureus
liczy sie predkosc lacza.. i dobra stronka z torrentami.. a program to formalnosc..
Jesli chodzi o protokol to zdecydowanie Bittorent, a to czy ut czy azureus to nie ma znaczenia wazna jest ilosc seedow :)
Jesli chodzi o protokol to zdecydowanie Bittorent, a to czy ut czy azureus to nie ma znaczenia wazna jest ilosc seedow :)
zgadzam sie z "przedmowca". Jezeli chodzi o duze pliki tzn. filmy, gry itp to BitTorrent. Pojedyncze, nieduze pliki i mp3 to emule lub bearshare.
Pozdr.
mlody199121
22-09-07, 22:26
myślę że każdy klient ściąga tak samo, ale i tak używam Azureusa
Pirate WeB
09-10-07, 11:49
uTorrent jest genialny :)
Azureus także dobry ale ile to świństewko ramu żree
Utorrent nie mam mocnych na ńiego
u mnie najszybciej smigają torrenty... cały czas max łącza, rzy przyzwoitej ilosci seedów rzecz jasna ;)
anetaaneta5
11-10-07, 13:43
uTorrent 1.75
uTorrent? sterowany przez WebUI
![REG]Łukasz
30-10-07, 20:58
Utorrent :)
uTorrent Rulezzzz !!! Azor czy BitComet nie mogą się równać z uTorrentem
Dla mnie uTorrent, na Azureusie też miałem ładne prędkości ale dużo ramo zrzerał ;P
Tylko uTorrent . Dobry ,szybki programik .
Oczywiście uTorrent. Nic dodać - nic ująć.
uTorrent mało zajmuje, prosty,przejrzysty i można go ujarzmić.
Ciekawe co ściągnięcie przez utorrent, nie mając pliku torrent z dobrym uploadem peerów, z publików nie będzie przecież max prędkości (czasami zdarzy się rodzynek).
Wszystko zależy od peer`ów czy to w emule, torrentach, dc++, bearshare, jeśli oni będą mieli słabego up`a to nigdy się nie osiągnie max speed`a.
Ciekawe co ściągnięcie przez utorrent, nie mając pliku torrent z dobrym uploadem peerów, z publików nie będzie przecież max prędkości (czasami zdarzy się rodzynek).
Wszystko zależy od peer`ów czy to w emule, torrentach, dc++, bearshare, jeśli oni będą mieli słabego up`a to nigdy się nie osiągnie max speed`a.
Odkryłeś Amerykę . Na pewno nikt z nas o tym nie wiedział . Temat można interpretować na dwa sposoby . Nie chodzi pewnie tylko o prędkość ściągania ,ale również o szybkość działania .
uTorrent mało zużywa pamięci i prosty w działaniu
kiedys Bit Tornado pozniej BitComent a teraz utorrent :D
lubilem BitLorda zanim go nie pobanowali na wiekszosci stron, poza tym przy dzisiejszych kompach predkosc to bardziej sprawa lacza i ilosci peerow niz programu
lubilem BitLorda zanim go nie pobanowali na wiekszosci stron, poza tym przy dzisiejszych kompach predkosc to bardziej sprawa lacza i ilosci peerow niz programu
Brawo . Jeden z nielicznych którzy myślą logicznie . Niestety są jeszcze tacy ludzie,którzy myślą ,że z łącza 512 wycisną 1024 albo 2048 .
Sądze ze najlepszym programem P2P jest uTorrent... Kiedys korzystalem z BitCometa, wtedy kiedy nie mialem PT i TG :<. A teraz mam te stronki i jade na fulla... PT chyba zdjelo bana na BitCometa.... Tak wogole uTorrent najlepszy.... pozniej BitComet, i cos tam:>
Łukasz2008
04-12-07, 10:26
Myślę ze uTorrent
Azorek maxim łącza uTorrent mniej zjada ram ale ja wole azorka
ja uzywam utorrenta bo azureus wlasnei za duzo ramu mi zjadal
uTorrent --> łatwy w obsłudze, naj mniej problemowy, można znaleźć dużo ustawień jeżeli komuś cos nie działa i wszyscy go praktycznie mają:)
gural4szef
05-02-08, 18:34
naj mniej wazy utorrent , i swego czasu tez na nim jechałem dość długo.
Scorpion89
05-02-08, 19:44
jak dla mnie to utorrent :) mało zajmuje i jest prosty w obsłudze. Ogólnie mówiąc polecam :P
uTorrent chyba najszybciej laczy itp.
Azorek:)
miałem kiedyś Azureusza...
ale lepszy wydaje mi się utorrent
łączy się bardzo szybko i bardzo szybko aktualizuje trackery
Utorrent mało obciąża kompa i szybki jest same plusy
sonix_bartek
28-02-08, 12:12
utorrent albo rtorrent to sa najlepsze klienty
kamil1993crytek
28-02-08, 13:21
uTorrent jest najlepszy, mało obciąża kompa, szybko łączy i osiąga się na nim niezłe transfery :)
utorrent jest bardzo fajny, uzywam go w domu i nigdy nie mialem z nim najmniejszych problemow, co innego z utorrentem na shellu, ten z 2 razy mi sie zawiesil i codziennie, po kilka razy wyskakuja na nim errory na udostepnianych pozycjach, takze dosc czesto musze sprawdzac czy dana pozycja jest udostepniana czy wywalilo na niej errora i nic sie nie mieli, na shella ponoc duzo lepszy jest tekstowy rtorrent
Utorrent, brak awaryjności, przeszedłem z Azureusa który żre zasobów jak prawie gra.
master1111
05-03-08, 18:15
oczywiście że utorrent
Miałem kiedyś azorka,ale za dużo było przy nim kombinowania.
uTorrent jest najlepszy,choćby z dwóch prostych powodów
-mało obciąża kompa
-łatwy i przejrzysty w obsłudze
Kamilo0099
24-03-08, 20:15
utorrent oczywscie jest bardzo dobry i nie blokuja go na wielu tarckerach:)
master1111
24-03-08, 20:16
tylko utorrent
only utorrent
Ja cały czas cisne na utorrent i nie narzekam!!! dla mnie jest najlepszy i najprosztszy, a nie jakieś wynalazki...
Pacyfikator
27-03-08, 20:52
utorrent, żaden inny
szybki, bezawaryjny, mało obciąża proca, pamięć :)
utorrent... a dlaczego... wszystko wymienione w poprzednich postach.. nic dodać... nic ująć
Krzysztofik5
16-04-08, 10:59
Pełen podziw dla slawek 88 tem screen jest qool tyle terranajtów to ja przez pół roku nie zrobie a ty ile to robiłes odp ;] pozdrawiam
Nie czytałem całego tematu ale wypowiem się co do głównego pytania:
Na pewno największe prędkości osiągnie się korzystając z uTorrenta i pobierając pliki z dobrych prywatnych trackerów (PT, RevTT itd.).
Jeśli chodzi o inne programy to co do prędkości bardzo dobrze spisuje się zapomniany już przez większość ludzi DC++ a zwłaszcza jego modyfikacja umożliwiająca pobieranie multisource (z wielu źródeł na raz) - Strong DC++. Można na nim również osiągać często zawrotne prędkości (niekoniecznie w LANie).
Pozostałe programy p2p to ogólnie lipa :)
tobias1984
27-05-08, 22:13
utorrent i zamknięty tracker = max łącza:D
Utorrent oczywiście najlepszy ale co do tego zamkniętego trackera to bym się kłócił :P
Utorrent oczywiście najlepszy ale co do tego zamkniętego trackera to bym się kłócił :P
zalezy jakie masz lacze, ja na swoich 3 mega wyciagam w 99% przypadkow max
ReVolution
27-05-08, 23:46
rtorrent na shellu 1Gbit i scc,sct lub jakies inne fajne trackery:P
Dla mnie najlepszy i zarazem najszybszy (choć to pewnie zależy od konfiguracji programu) jest uTorrent. :)
To jest jakaś różnica między programami do P2P, przy DL. Wiadomo jak ktoś źle ustawi np: uTorrent-a, to nawet Bearshare będzie szybszy. Dobrze zobaczyć ten temat, ale i tak moim zdaniem najszybszym programem będzie uTorrent.
Pirat4Ever
28-05-08, 13:37
UTorrent najlepszy i BearShar :)
najlepszy utorrent,dodam jeszcze,że kiedy miałem poblokowane porty bardzo dobrze spisywał się Bitlord.
Ja tam nie widze roznicy miedyz poszczegolnymi klientami, a korzystalem juz z bittornado,azureusa i obecnie utorrenta
Chociaż z doświadczenia wiem,że uTorrent wywiązuje się z tego zadania znakomicie .
Pewnie juz ktos tutja to pisal, ale na pewno warrto powtorzyc: nie ma czegos takiego jak najszybsze programy p2p. Obojetnie czy wezme utorrenta/azureusa/bittornado/bitcometa/shareaze/lphanta/opere/getrighta/flashgeta czy jesszcze inny program, ktory obsluguje protokol torrenta, dla danego pliku predkosci beda praktycznie takie same. Jedyne roznice jakia sie moze pojawic bedzie wnikala z tego, ze akuratnie sciagamy od osob kore maja wolniejszy/szybszy upload. To samo dotyczy kazdej jednej sieci p2p.
Ja cenię przede wszystkim prostotę i łatwość obslugi , a to dostarcza mi uTorrent , zawsze max łącza po zalewniu 3 kliknięciach :D
ja kozystam z bershare i utorrent dla mnie najlepsze i najszybsze
jak dla mnie utorrent tylko
Bitcomet i bitlord, zadnych problemów zawsze smiga az milo
u mnie na przemian utorrent<-->vuze
na linuxie MLDONKEY i rtorrent
winda utorrent
wszystko i tak zalezy od łącza... średnio różnice pomiędzy dobrymi programami to 2-3 KB/s - przynajmiej ja tak miałem
na razie uzywam uTorrent
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.