PDA

View Full Version : Programy do jakosci filmów

Ovalogicpl
06-02-06, 14:00
Znacie programy do poprawienia jakosci filmu.Chodzi mi zrobienie np: filmu z werjsi dvdscr na dvdrip.Bo słyszałem ze sa takie programy.Jak znacie to podajcie pare nazw progamów

marcinus
06-02-06, 14:09
Nie da sie zrobim ze slabej jakosci filmu jakiegos dvdripa. No chyba ze udasz sie do czarodzieja.

ratiomaster
06-02-06, 14:38
mozesz je lekko poprawic zmiejszyc rozmiar lub dac CAM w formacie DVD :]

Szemhazaj
06-02-06, 14:39
chodzi tu chyba raczej o program zmieniający format dla zapisu w trybie DVD Video ,z doświadczenia wiem że każdy program do konwertujący pogarsza jakość nieodwracalnie

Ovalogicpl
06-02-06, 15:35
Dzieki za wiadomosc.NIe bede kombinował z filmami teraz. :greedy:

Nanek
06-02-06, 20:06
Możesz sobie przerabiac na RMVB (niektorzy twierdzą, że to samo co DivX, tylko że zajmje dużo mnie.) Ja jakos nie jestem do tego przekonany. Wole normalne DiVxy, no ale kto co lubi.

marcinus
06-02-06, 20:19
Możesz sobie przerabiac na RMVB (niektorzy twierdzą, że to samo co DivX, tylko że zajmje dużo mnie.) Ja jakos nie jestem do tego przekonany. Wole normalne DiVxy, no ale kto co lubi.
RMVB zajnuje mniej ale wlasnie kosztem jakosci.

Nanek
06-02-06, 20:27
RMVB zajnuje mniej ale wlasnie kosztem jakosci.

No własnie NIBY nie, gdzieś na forum własnie ktoś próbował przekonac grupe niedowiarków, ze tak nie jest. Bo pomimo, że to tracia swoją "wage" to jakaos pozostaje bez zmian.

K4n
06-02-06, 20:40
wszystkie konwersje z reguły pogarszaja jakosc(no chyba ze bezstratne - ale te sa rzadko stosowane). Co do tego co napisales w pierwszym poscie to nie dziala to w ten sposob ze z dvdscr zrobisz sobie dvdrip - tutaj roznica jest w zrodle z ktorego jest zgrywany film. Przy DVDRip'ach zrodlo to zazwyczaj plyta dvd ktora jest przeznaczona do koncowej sprzedazy(filmy trafiaja wczesniej do netu niz sie ukazuja w sklepach bo miedzy wytloczeniem, zapakowaniem plyt itp a dostawa do sklepow mija troche czasu, ktory wykorzystuja supplierzy). DVDSCR jest przewaznie robiony z egzemplarzy filmow przeznaczonych do pokazow na festiwalach/dla dziennikarzy/krytykow itp. dlatego sa bialo-czarne sceny/pojawiajace sie co jakis czas napisy i inne sprawy.

Co do konwersji xvid/divx do rmvb to zawsze jest jakas strata jakosci (czasami bardzo niewielka), ale jest

HERKULES
07-02-06, 00:11
Najlepiej sciagnac sobie DVD, ale do tego potrzeba szybkie lacze. Jezeli chodzi o jakosc to Divx DVDrip (konwertowany z DVD) jest najlepsza jakoscia po DVD, a przy tym zajmuje duzo mniej miejsca. RMVB zaleznie od konwersji moze byc dobre, albo slabe, ale i tak zawsze jest gorsze od Divxa DVDripa. Jednak jezeli porownac Dvixa Cam, albo TS to lepsze jest RMVB robione z DVDripa.
A co do glownej mysli tego tematu to nie da sie porawic jakosci. Oczywiscie mozna skonwertowac RMVB do DVD, ale jakosc nadal pozostanie taka sama, bo niby skad wezma sie spowrotem dane stracone podczas konwersji z DVD do RMVB.
Wniosek jest jeden jakosc mozna tylko pogorszyc :P

nextepisode1
15-02-06, 19:07
moze ci sie uda zrobic drobny retusz filmu ale na pewno nie poprawisz znacznie jakosci

rozbuchaczkluch
27-02-06, 17:35
Znacie programy do poprawienia jakosci filmu.Chodzi mi zrobienie np: filmu z werjsi dvdscr na dvdrip.Bo słyszałem ze sa takie program

sa takie programy, jednak jakosci filmu nigdy nie poprawisz, jesli źródło wyjsciowe filmu jest zalozmy dvd screener, a ty chcesz zrobic dvd ripa, to jest nierealne, najlepiej konwertowac z dvd na divxa, jesli chcesz w miare miec taka sama jakosc filmu :]

Xaros
27-02-06, 18:00
na dobrych programach napewno cos znajdziesz

tester2
01-03-06, 16:35
Niemożliwe jest zrobienie DVDRIPa z ze DVDSCR. Nie ma tez żadnych programów do poprawienia jakości, gadyż zalezy ona od źródła filmu

quake
10-03-06, 18:30
poprawa jakosci jest nie możliwa bo niby jakim sposobem . Ze skompresowanego dvdripa nie zrobimy dvd i w innych przypadkach też

ArielWojcik
11-03-06, 08:26
nie mozesz poprostu poczekac na lepsza jakosc filmu ? nie da sie poproawc jakosc zeby była z cam na dvdrip lub dvdscr

SuchyX
14-03-06, 16:59
Nieda się poprawić jakości filmu.... Teoretycznie się da ale praktycznie nie widać zbytniej różnicy :P

swojas
14-03-06, 17:46
Nie ma takich programów :(:( A szkoda :/

pietrek
18-04-06, 14:06
nie ma takiego programu jedynie sa ktore pozwalaja zmioenic z DVD(SCR)(RIP) na DIVX (lub odwroteni ) i z CIVX na RMVB

kiso
18-04-06, 14:09
nie ma takiego programu jedynie sa ktore pozwalaja zmioenic z DVD(SCR)(RIP) na DIVX (lub odwroteni ) i z CIVX na RMVB
uzywalem kiedys takiego softu ale byla minimalna roznica tylko wiec szkoda czasu na to

vinces
18-04-06, 21:03
Nie da sie znacznie zmienic jakosci obrazu filmu
(co innego zdjecia)
Sa oczywiscie ulepszacze ale one praktycznie nic nie daja.
jedyna rada to siedziec dalej od monitora podczas ogladania filmu
albo zmiana wielkosci obrazu, ale do poltora godzinnego filmu to *niewypada*

SuchyX
21-04-06, 09:37
Nieda się polepszyć jakości z filmu :-) Nie macie co nad tym gdybać:P

HERKULES
23-04-06, 11:26
Dzieki za wiadomosc.NIe bede kombinował z filmami teraz. :greedy:

Autor tematu juz dawno dal sobie spokoj, a Wy nadal go przekonujecie, ze sie nie da poprawic jakosci filmu :P
Ja po krotkim namysle stwierdzam, ze jest to mozliwe, aby zrobic z DVDscr ---> DVDrip. Pod warunkiem, ze DVDscr bedzie mial tylko czarno-biale wstawki. Musimy posiadac odpowiednie programy do kolorowania filmu (ja takich nie znam), ale wiem, ze istnieja bo ostatnio moda na kolorowanie. Wtedy wystarczy "pokolorowac" czarno-biale momenty i mamy DVDripa. DVDscr jakoscia nie rozni sie od DVDripa, po prostu ma roznego rodzaju przeszkadzacze.

Ovalogicpl
02-05-06, 12:46
Ale po co juz piszecie że sie nie da.Jak sie da.Znalazłem program.Teraz robie z werjsi DVDScr na DVDRip.To jest bardzo proste.Tylko trzeba mieć pojemn dysk min.15 wolnego miesjca.I bedzie gites.Ten program jest bardzo trudny do dostania.Z góry dzieki za bez sensowne odpowiedzi

HERKULES
02-05-06, 13:24
Ale po co juz piszecie że sie nie da.Jak sie da.Znalazłem program.Teraz robie z werjsi DVDScr na DVDRip.To jest bardzo proste.Tylko trzeba mieć pojemn dysk min.15 wolnego miesjca.I bedzie gites.Ten program jest bardzo trudny do dostania.Z góry dzieki za bez sensowne odpowiedzi

Wlasnie o tym napisalem, ze da sie, ale tylko w takim wypadku z DVDscr na DVDrip. Jednak to i tak nie bedzie to samo. DVDscr i DVDrip sa zwykle takiej samej jakosci, wiec nie trzeba jej poprawiac, a tylko usunac przeszkadzacze.
Co do innych to wiadomo, ze sa programy do konwersji nawet RMVB na DVD.
Jednak nie oszukujmy sie, to mniej wiecej to samo jakby probowac z 20 cm materialu uszyc spodnie. Da sie sie to zrobic, ale nie beda nam pasowaly :)

electric_boy
30-05-06, 20:43
lol wydaje mi się, że do zrobienia takiego czegoś przyda się nie program, a magiczna różdżka ;] nie jest, to możliwe, a RMVB pogarsza jakość, wycina co drugi, albo co trzeci pixel z filmu nie pamiętam już dokładnie

Nanek
30-05-06, 20:50
lol wydaje mi się, że do zrobienia takiego czegoś przyda się nie program, a magiczna różdżka ;] nie jest, to możliwe, a RMVB pogarsza jakość, wycina co drugi, albo co trzeci pixel z filmu nie pamiętam już dokładnie

Nawet jeżeli pogarsza TROCHU to RMVB, to nie jest to tak odczuwalne na zwykłym monitorze 17 lub 19 (no i na tv raczej też nie). Mimo wszystko i tak jestem zwolennnikiem normalnych divx'ów

electric_boy
06-06-06, 11:06
no nie jest to odczuwalne, ale kopia filmu który był konwertowany na rmvb musi być bardzo dobrej jakości...

dionn
07-06-06, 09:33
hhe polepszyc sie nie da :p ale jak pogorszyc to pewnie kazdy by napisal ^^

sebas123
11-07-06, 08:26
jestem zwolennikiem zwykłych divx-ów a nie cudowanie z rmvb czy innymi gadami divx to divx !!!!