View Full Version : Tarcza antyrakietowa
Krótka ankieta dotycząca głośnej i drażliwej ostatnio sprawy dla Polaków - tarczy antyrakietowej.
Wyraź swoją opinię, czy Polsce potrzebna jest amerykańska tarcza?
A gdzie ankieta?
OK jest.
Powinno byc "Rzeczypospolitej".
Oczywiście, że jestem przeciwny tarczy. Tarcza jest potrzebna USA a nie Polsce.
Ta tarcza może tylko Polsce przysporzyć kłopotów których i tak ma już wystarczająco dużo.
Ja jestem ZA zeby pie... kacapom na zlosc zrobic !
Wiadomo przeciwny :) Amerykanie jak chcą to niech zapłacą tyle, abyśmy my wiedzili, że to było słuszne zgodzić się. Jak nie to na Litwie niech zakładają, a my tam jeszcze budujemy elektrownie atomową razem z krajami nadbałtyckimi. Czyli w razie czego to pół Europy pójdzie z dymem ;)
Mam nadzieje, że tarczy nie będzie.Po co , po to żeby Bush nas poklepał po plecach, czy może żebyśmy stali się kolejnym stanem ameryki?Mam nadzieje, że to nie jest gra na czas tylko wycofywanie się z tej tarczy.
edit//" po to żeby Bush nas poklepał po plecach"- taka mała przenośnia(do i_hate (http://www.torrentmania.info/../u-i-hate-85772.html) bo widzę, że nie skumał :))
będe tylko za, jeśli dadzą nam na stałe Patrioty v3
Ja jestem za ,pod warunkiem że nas za to sowicie wynagrodzą.Obojętnie czy dadzą kase czy zapłata będzie w sprzęcie wojskowym.A jeśli chodzi o ruskich to niech się walą na ryj kacapy,sami maja najwięcej na świecie głowic atomowych ,a u nas przeszkadza im kilka rakiet przechwytujących.
ludzi a w ogóle wiecie że ta tarcza ma bronić tylko Amerykanów ?
a gdyby tak mściwe kraje arabskie chciały pokazać gdzie jesteśmy w szeregu to po nas ;)
więc nie piszcie głupot że nie chcecie tarczy dlatego ze co na po tym jak bush nas po plecach poklepie !
po 2 będzie tarcza nie będzie embargo na polskie mięso do Rosji.
jestem ZA pod waruunkiem ze dadza polsce Partyioty
gutekck1982
08-07-08, 12:09
Po co nam to?
Po co się o problemy prosić?
Moim zdaniem ta tarcza to początek kolejnych problemów dla PL.
kostekkosa
08-07-08, 16:30
Przede wszystkim Polacy powinni dbać o własne interesy. Jeśli będziemy mieli z tego wymierne korzyści, to czemu nie ? Z drugiej strony ... stosunki z Rosją z pewnością się nie poprawią po takiej instalacji. Krótko mówiąc, trudno na to pytanie jednoznacznie odpowiedzieć. Myślę, że Polacy postawili dość twarde warunki i należy ich się trzymać. Amerykanie powinni zdawać sobie sprawę, że Polska może stać się jednym z głównych celów w przypadku jakiegokolwiek konfliktu.
jestem ZA pod waruunkiem ze dadza polsce Partyioty
A po co nam kolejny złom od Amerykanów?! Mało masz tego?
Tarcza jest nam zbędna. Dla nas nie przyniesie to żadnych korzyści tylko kłopoty.
milioner666
21-07-08, 23:33
Jestem zdecydowanie na NIEEEEE!
Amerykanie są tylko swoimi sojusznikami na pewno nie Polski. Powinniśmy dążyć do usamodzielnienia się naszego państwa, ponieważ jak wybuchnie wojna to i tak jesteśmy na przegranej pozycji. Nie mamy czym postraszyć większego przeciwnika a mniejszymi zajmie sie NATO więc po co nam kaganiec amerykańców, który jest czerwoną płachtą na dyplomacje z ruskami.
P.S. Eksperci wypowiadają się że Patryiot w przypadku naszego kraju nie zdadzą egzaminu.
Może ale nie musi.
Jak amerykańce przedstawią odpowiednią ofertę to tak czemu nie. Odpowiednia oferta to Patrioty nie na 15 minut czy sezon letni albo zimowy. Na stałe kilka wyrzutni. W perspektywie powinniśmy mieć możliwość zakupu - już za własną kasę - THAAD i F22 Raptor. Jak nie to do widzenia... Jak dotąd, dopłacaliśmy do tego "sojuszu" z USA.
Jestem ZA tarczą. Mnie się wydaje, że Polska powinna udzielać się na arenie międzynarodowej, ale "Tak" dla tarczy pod pewnymi warunkami. Zgadzam się z przedmówcą, że jak na razie to dopłacamy do interesów z Amerykanami.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.