PDA

View Full Version : Jak rozpoznać cheatera?

kyle
04-09-06, 00:32
Wiem tyle, ze cheatowanie to oszukiwanie, nie wiem natomiast w jaki sposob ktos to robi? Jak moge rozpoznac kogos kto cheatuje w momencie gdy ja seduje i ta osoba jest podpieta pode mnie. Po czym moge poznać? Chcialbym ich banowac, ale musze wiedziec, a wlasciwie ich rozpoznac:) Wie ktoś jak to sie poznaje?
Sorki, ze tak prosto pisze, ale nie znam sie na cheatowaniu, a wiele o nim slyszalem i wkurza mnie to, ze ja musze uploadowac cale dnie , a ktos sobie nabija ratio za pomoca trickow:(

Nanek
04-09-06, 00:41
Jeżeli tylko ściągasz i seedujesz pliki to nie możesz tego poznać. Za mało widzisz :]

A nawet jak widzisz więcej to i tak nie jest to takie łatwe. Gdyby to było takie proste władze na każdej stronce by o tym wiedziały i nie było by "oszustw" :]

gary555
04-09-06, 16:42
Można to rozpoznać tylko czasami i wymaga to dużej spostrzegawczości i cierpliwości.
Wystarczy co jakiś czas porównać na stronie statystyki danego torenta ze wskazaniem swojego klienta. W przypadku dużej ilości osób pobierajacych/sciagajacych nie ma szans.

szymono
04-09-06, 17:49
cheatowanie to oszukiwanie
A korzystanie z p2p to nie oszukiwanie?

kyle
04-09-06, 17:55
Okey. Dzieki za odpowiedz.

HERKULES
04-09-06, 20:40
cheatowanie to oszukiwanie
A korzystanie z p2p to nie oszukiwanie?

Cheatowanie to oszukiwanie (zresztą takie jest znaczenie tego słowa).
Korzystanie z P2P może być zarówno legalne np. Skype, czy nawet BitTorrent, gdy wymieniamy się własnymi plikami (np. swoje zdjęcia, własne filmy z wakacji, nagrane przez siebie piosenki, napisane przez siebie książki itp.).
Może być także nielegalne i wtedy jest to kradzież, gdy wymieniamy się plikami, do których nie posiadamy żadnych praw.

szymono
04-09-06, 22:07
Może być także nielegalne i wtedy jest to kradzież, gdy wymieniamy się plikami, do których nie posiadamy żadnych praw.
Czyli oszukujemy prawo.
W temacie chodzi napewno o nielegalne p2p.
Dlatego za hipokryzję uważam podniesiony problem cheatowania przy korzystaniu z nielegalnego p2p. :O

HERKULES
04-09-06, 22:48
W sumie można by stwierdzić, że cheater nie łamie prawa w ten sam sposób co zwykły użytkownik P2P.
Po pierwsze oszukuje on złodzei, tym samym po woli niszczy ich sieć - czyli służy dobrej sprawie.
Po drugie jeżeli cheatuje, to nie wysyła, a najbardziej dotkliwa kara grozi, nie za ściąganie, a za zamieszczanie (wysyłanie, udostepnianie) nielegalnych treści w internecie.

W razie postawienia zarzutów ściągania i udostępniania nielegalnych treści w internecie, można się bronić w ten sposób.
"Ależ nic podobnego, sprawdźcie dysk mam pełen programów cheaterskich, nie wysyłałem nic poza fake'owymi komunikatami do trackera." :hahaha:

szymono
05-09-06, 06:29
W sumie można by stwierdzić, że cheater nie łamie prawa w ten sam sposób co zwykły użytkownik P2P.
Po pierwsze oszukuje on złodzei, tym samym po woli niszczy ich sieć - czyli służy dobrej sprawie.
A ja uważam, że to spełnia przesłanki określone w art. 287 kk, który dotyczy oszustw komputerowych.

HERKULES, nie no masz rację w sumie ale Twoje wywody dotyczą ogólnie prawnego problemu p2p. Ja mam na myśli raczej użytkowników naszego forum, którzy cheatują (jeśli to robią ;P ) sporadycznie a nie dla ideii.
Jak moge rozpoznac kogos kto cheatuje w momencie gdy ja seduje i ta osoba jest podpieta pode mnie bo sądząc z tego cytatu chyba chodzi właśnie o taką sytuację: kiedy jedna osoba na sronce udostępnia plik a druga ściąga ale przy okazji oszukuje ratio czyli wszystkich użytkowników danej strony.[/quote]

RUDI
06-09-06, 20:31
Musisz zapytać adminów PT albo OiNK. Tam poprsotu zajmniejszy przekręt jest wykrywany :)

mahata
08-09-06, 02:55
Najlepiej zapytać adminów z bitme, -> Disabled Users 40,771 na dzień dzisiejszy :twisted:

oblivion
08-09-06, 15:36
Po drugie jeżeli cheatuje, to nie wysyła, a najbardziej dotkliwa kara grozi, nie za ściąganie, a za zamieszczanie (wysyłanie, udostepnianie) nielegalnych treści w internecie.

W razie postawienia zarzutów ściągania i udostępniania nielegalnych treści w internecie, można się bronić w ten sposób.
"Ależ nic podobnego, sprawdźcie dysk mam pełen programów cheaterskich, nie wysyłałem nic poza fake'owymi komunikatami do trackera."

moim zdaniem tu jest kolejny minus cheatowania osoba która wysyła fake upload przez organizacje zajmujące sięmonitorowaniem przesyłu plików jest namierzana jako udostępniający bo pewnie nie da siętego sprawdzić ponieważ teoretycznie on wysyła (przecież nikt nie sprawdza czy to co on wysłałna tracker było rzeczywiście wysłane tylko namierzająco dany ip wysyła) no i za cheatowanie teżmożna nieźle zabulić (jeśli chodzi o polskę to: teżbędzie można za niedługo nieżle zabulić)
tak mi się wydaje

Musisz zapytać adminów PT albo OiNK. Tam poprsotu zajmniejszy przekręt jest wykrywany
Najlepiej zapytać adminów z bitme, -> Disabled Users 40,771 na dzień dzisiejszy
strony takie jak OiNK mają przy większości plików 1-2 seedów i 1-2 lechów więc cheat łatwo wykryć takim przypadku a moim zdaniem admini cały czas sprawdzają ile zostało wysłane z danego torrenta i ile ściągnięte i jak się nie zgadza coś to account disabled proste, ale przy dużej ilości seedów i lechów nie mają szans wykrycia no chyba że ktoś chce w ciągu 2-3 godzin być power userem no to sam jest winny zę dostanie bana

RUDI
08-09-06, 21:14
Nie zawsze tak jest...
Miałem kiedyś stronkę na której testowałem cheatowanie...
Pozycja miała mase seedów i ;echów i nawet dodając sobie po 400 mega zostałem zczajony... Dlatego nigdy nie robię tego na stronach na których dostać się to cud:)

F
20-09-06, 12:05
chetować można ale trzeba to robić z głową no i trochę farta napewno nie zaszkodzi

RUDOLF
20-09-06, 14:48
Jak ktoś ma łącze to cheatowanie nie jest mu potrzebne do niczego :)

F
20-09-06, 15:44
dokładnie ale jak ktos ma neo to nawet do ratio 1 ciezko wyseedować

DreAdziK
20-09-06, 16:21
ja mam lacze DL 256KB/s UL 8KB/s ... i zgadnijcie czy cheatuje czy nie... jakbym mial te 256/64 o zadnych cheatach by nie bylo mowy

perkoz12
25-09-06, 00:19
cheateraz da sie rozpoznac na stronach bo teraz juz sa mody na stronach i odrazu konta automatycznie sa banowane jak uzywa sie takich programow

RUDOLF
25-09-06, 16:07
Nie zawsze tak jest. Są np. zmodowane klienty których tak łatwo nie da się wyłapać :)

bari
25-09-06, 17:29
cheetera mozna rozroznic w prosty sposob
jesli ma staty jakiegos torrenta np. wyslane 100gb, a transfer 0 kb/s to logiczne ze cheetowal

tip
11-10-06, 14:15
kyle, ... bardzo duzo zalezy od sajtu na ktorym sie znajdujesz (zreszta nie bede Ci o tym pisal bo sam dostales bana za cheatowanie na OiNK gdzie przez twoja glupote juz wiecej nikogo nie zaprosze) ...
Osobiscie twierdze ze jedna z lepiej zabespieczonych stron jest PT.

heis
11-10-06, 14:42
przykladowo w logach widac, ze gosc ma neostrade a "seeduje" z predkoscia 100kb/s no to juz wiadomo o co chodzi. ale co bardziej sprytni ustawiaja max upload na jaki ich neostrada pozwala i tacy o wiele rzadziej sa banowani.

BAlloN
11-10-06, 20:38
Czytają wcześniejszy wypowiedzi mogę się pozastanwiać czy wszyscy wiedzą aby o czym piszą. Wykryć czitera to naprawdę nielada gratka (mówię tutaj o osobach ktróch potrafią to robić a nie o jakiś amatorach krzyży nabijają staty z kosmosu). Zazwyczaj wykrywani są przez swoje błędy jedno 0 więcej przez pomyłkę itp. @bari opisałem akurat przypadek najbanalnieszy który jest praktycznie automatycznie wykrywany natomoast są generatory prędkości ustawia się np. 30-40 KB i wynik nie jest regulary przez co osoba w ten sposób "wtapia" się w reszte. :P

kyle
21-10-06, 14:43
Panie TIP skoro pan nierozumie i do pana nie dociera, co napisalem o czitowaniu na
Oinku, to ja tylko sie dziwie jakim cudem stracil pan moje konto na PT.
http://img301.imageshack.us/img301/5873/screenhunter040fl3.th.jpg (http://img301.imageshack.us/my.php?image=screenhunter040fl3.jpg)
Oddałem ci konto w stanie przyblizonym do tego:
http://img151.imageshack.us/img151/6924/screenhunter025bm3.th.jpg (http://img151.imageshack.us/my.php?image=screenhunter025bm3.jpg)
[Stan download był troszke wieksy i upload w granicach 800 MB]

Po wymianie konta minęło zaledwie 1 tydzien i moje konto na PT zostalo zbanowane, no ciekawe kto tu czitowal. Ja nie zmaierzam sie tu tłumaczyc, bo jesli koles nierozumie ze dostalaem bana za free, to ja pier.....e taka z nim wymiane kont!!!. Stary pomysl co ty piszesz.
Na Oinku bylem 2 dni , wstawilem 4 torrenty i wyslalem ponad 260 mb, niepobierajac nic. Nie chitowalem, bo nawet nie wiem jak to sie robi, ale zajebisty STAFF z Oink pewnie po 2 dniach mojej obecnosci stwierdził, ze "koles przyczitowal i trza mu dac bana".
TIP przestan pisac na mnie glupty, bo ja tez stracilem 2 konta (PT, ktore zamienilem z tobą i Oink, który mam od Ciebie), a ty panikujesz jak byś mial okres. Tłumaczyc to sie powiniees Ty, ktory posiadasz 2 konta na Oink i robisz wielka afere ze straciles konto, a wlasciwie nie straciles go, bo straciles tylko zaproszenia. Wyjasniaj to ze zjebanym stafem, a nie jedziesz po mnie na kazdym temacie, czy to przy wymianie kont, czy innym.
Dziwie sie, ze masz tyle lat, a zachowujesz sie jak dziecko. Rozumie to ze pracowales na to konto, ale miej pretensje do zjebanego staffu z Oinku, a nie do mnie! W dniu ktorym dostalem bana naweet nie wchodzilem na strone, a ty czepiasz sie mnie jakbys stracil majatek..Dorosnij stary, dorosnij.

vanwasiel
17-11-06, 13:49
popieram Kyle

Ryhuj
29-08-07, 21:18
po twarzy lub butach

lukkasz89
30-08-07, 19:53
oblivion jakos nie rozumiem Twojej wypowiedzi./.. mowisz ze to co cheatujesz to oni Cie namierza?:> nie wiem jak sobie to wyobrazasz bo przeciez jak lata jakis klient chetujacy to on nie wysyla ani nie sciaga prawdziwych danych czyli predkosc naszego lacza nie jest wykorzystywana... zreszta sprobuj cheatowac i sciagac w utorku npo jaki kolwiek plik a zobaczysz ze chiter nie ma nic do naszego lacza...
kiedys sprobowalem na najgorszej mozliwej stronce... stronke mam do dzis ale wole tego nie robic i zainwestowalem w shella zwlaszcza ze teraz sa juz prawie za grosze

slawekwch
30-08-07, 19:58
tak sie składa że jestem modem na stronie torrentowej i powiem wam że widać nawet cheat na 10mb, często jest tak że koleś samotnie pobrał jakiegoś torrenta, a nagle ratio ma ponad 1, nie miał do kogo wysyłac więc cheat i ban ;)

jurek64
30-08-07, 23:57
Tak sobie teraz patrze na utorrenta na liste osób którym wysyłam i widze że ktoś ma fajnego klienta fake bitspirit. Ciekawe co to jest:cfaniak: