Witam wszystkich forumowiczów :)
Więc tak jestem totalny newibe i prosze o pomoc:
Jakiego programu używacie, czy to wogule daje różnice bo ja używam BitTorrent
I z jakich stron ściągacie bo ja mam zazwyczaj od 1 kb do 15 teraz mam prędkość pobierania 11 kb prędkość wysyłania 32 kb, chodzi mi o to żeby mieć w miare dobry transfer z tego co czytałem na forum to inni mają pożądnego powera i jeszcze jedno jak wchodze na jakąś strone to odrazu trzeba sie zarajerstrować i albo strona ma maxymalną ilość użytkowników albo trzeba zaproszenie :(
O i zapomniał bym na ile mam ustawić maxymalna prędkość wysyłania
P.S. Łącze mam 1mb/s a w panelu sterowania pisze 100mb/s
Z góry THX ;P
jesli chodzi o klienta p2p to zalezy na jakim ci sie lepiej zassysa np ja zassysam na azureusie 2.4.2.0 najlepiej sie zassysa mi z takich stron jak TL, PT , TD , FTN itp tam idzie max łacza 2 sprawa jak ustawic wysyłanie powiem tak najlepiej ustawic tak zeby jak zassasz dany plik z jakiegos serwisu zebys przynajmniej wysylał tle samo ja jak wysyłam to max łacza tak samo jak zassysam. pozdrawiam
Ja tez zasysam na azureusie ,jest najlepsze .Jak chcesz miec duza sciagalnosc to wejdz na :
www.polishtracker.org
www.torrent-damage.net
www.sharetorrents.pl
Sciagaj pozycje te ktore maja duzo seedow ( wieksza sciagalnosc )
Polecam uTorrenta. Zużywa bardzo mało zasobów komputera, a jest bardzo funkcjonalny.
Nie trzeba go specjalnie konfigurować. Wystarczy wyłączyć DHT.
Nie ustawiaj maksymalnej prędkości ściągania. Nie widzę takiej potrzeby.
Poza tym jeżeli masz 1mb/s, to oznacza, że ściągniesz maksymalnie 128KB/s - ale to prędkość teoretyczna, średnio będzie 115-120KB/s - oczywiście gdy ściągasz maksymalnie szybko. (Zawsze są jakieś straty w danych, często wykorzystujesz część przepustowości łącza do czegoś innego, albo nawet sam klient torrentowy potrzebuje jakiejś przepustowości dla komunikacji z trackerem, z peerami).
Natomiast dobrze by było, gdybyś ograniczył prędkość wysyłania do 80%, żeby móc przeglądać strony, lub jeszcze inaczej korzystać z internetu, pomijając P2P. Zamiast ograniczania uploadu do 80%, możesz zainstalować jakiś program do optymalizacji łącza (najlepszy to: cfosspeed) i wtedy już nic nie musisz ograniczać.
100mb/s to przepustowość Twojej karty sieciowej i to też tylko w stronę do Twojego komputera, bo z niego najprawdopodobniej masz 10mb/s. Skoro te wartości, to przepustowość karty sieciowej, to tyle maksymalnie mb/s mogło by przechodzić przez kartę, o ile oczywiście kupiłbyś internet 100mb/10mb. Ale Ty jak sam napisałeś masz internet 1mb/s i tylko z taką prędkością możesz ściągać. Dlatego nie patrz co jest napisane w panelu sterowania, bo każdy tak ma. No chyba, że ma szybszą kartę sieciową.
Żeby mieć dobre prędkości ściągania załóż sobie konto na jakiejś stronie z ratio i wyszukuj torrenty z dużą ilością seederów, ale wtedy zaczną się problemy z ratio.
Masz wybór:
- ściągać ze stron bez ratio z bardzo niskimi transferami,
- ściągać ze stron z ratio z wysokimi transferami, jednak potem musisz wysyłać i dbać, aby ratio było w optymalnej kondycji, czyli 1.0
Z tego co napisałeś wywnioskowałem, że masz łącze 1mbps/256kbps, czyli spokojnie możesz próbować ściągać ze stron z ratio.
Lista najlepszych stron: http://www.torrentmania.info/topics62/najlepsze-strony-torrent-vt1448.htm
Temat z prośbami o zaproszenia: http://www.torrentmania.info/topics5/zaproszenia-prosby-vt2805.htm
Tematy, w których są rozdawane zaproszenia na konkretne strony: http://www.torrentmania.info/zaproszenia-torrent-vf5.htm
Przed napisaniem tam postów radzę zapoznać się z regulaminem forum i regulaminem zaproszeń, oraz przeczytać zasady panujące w danych tematach z zaproszeniami (zwykle jest to 1 post danego tematu).
W ten sposób unikniesz wszelkich nieprzyjemności jak: usunięcie posta, czy dodanie ostrzeżenia.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.