PDA

View Full Version : Strony Torrent - Uploaderzy

tylko_R
31-08-06, 22:56
to się nazywa docenić uploadera,
nie spotkałem się z czymś takim, przeważnie traktuje się ich jak automaty które muszę bo taka ich rola, sami chcieli i takie tam teksty:

Nagrody:

1. I miejsce: odtwarzacz MP3, tytuł Uploader Września 2006, dodatkowy Upload 30GB

2. II miejsce: Nagroda pocieszenia - niespodzianka, dodatkowy Upload 25GB

3. III miejsce: Nagroda pocieszenia - niespodzianka, dodatkowy Upload 20GB

4. IV miejsce: Nagroda - zabawny gadżet, dodatkowy Upload 15GB

5. V miejsce: Nagroda - zabawny gadżet, dodatkowy Upload 10GB

firetorrent.info poszło o krok dalej, może się skuszę i ja, akurat mam tam konto

kulfon
01-09-06, 00:59
to się nazywa docenić uploadera,
nie spotkałem się z czymś takim, przeważnie traktuje się ich jak automaty które muszę bo taka ich rola, sami chcieli i takie tam teksty:
Cytat:
Nagrody:
1. I miejsce: odtwarzacz MP3, tytuł Uploader Września 2006, dodatkowy Upload 30GB
2. II miejsce: Nagroda pocieszenia - niespodzianka, dodatkowy Upload 25GB
3. III miejsce: Nagroda pocieszenia - niespodzianka, dodatkowy Upload 20GB
4. IV miejsce: Nagroda - zabawny gadżet, dodatkowy Upload 15GB
5. V miejsce: Nagroda - zabawny gadżet, dodatkowy Upload 10GB
firetorrent.info poszło o krok dalej, może się skuszę i ja, akurat mam tam konto

Wiesz czym sie rozni uploader od kogos kto sciagnie z innej strony i wstawi (czyli złodzieja)
Najlepsi uploaderzy maja swoje dostepy i wrzucaja na najlepsze strony i zaden marny odtwarzacz ich nie skusi zeby wstawiali na firetorrent czy jakas inna strone.
Wiec to nie jest konkurs uploaderów ze tak sie wyraze :oh: tylko ludzi wstawiajacych z innych stron.

Co to sie dzieje ostatnio to glowa mala. Nie lepiej wplacic na serwer niz sponsorowac jakies nagrody.
Np na pb zamiast jakies koszulki fundowac nikomu nie potrzebne to wplacili by na serwer bo im ten smietnik zamkna....wkoncu :surrender:

Moral z tego taki ze jak ktos nie przyciagnie bez nagrod to juz wcale nie przyciagnie bo ludzie beda wstawiac/seedowac tylko za jakies nagrody

HERKULES
01-09-06, 07:42
Wiesz czym sie rozni uploader od kogos kto sciagnie z innej strony i wstawi (czyli złodzieja)

Niczym. Obaj to złodzieje!
Dlatego nie ma co bawić się w takie rozróżnienia.

Riddick
01-09-06, 09:02
Herkules ma calkowita racje :twisted:

NRG1
01-09-06, 18:16

Niczym. Obaj to złodzieje!
Dlatego nie ma co bawić się w takie rozróżnienia.

Krótko, zwięźle i na temat!! Taki mały OT czy na stronach torrentowych da się zarobić? Bo co chwilę powstaje nowa.

HERKULES
01-09-06, 18:59
NRG1, odpowiadając na Twój "mały offtopic" - oczywiście, że się da zarobić. Jednak tylko na tych największych lub prowadzonych w sprytny sposób.

Na TL, FL zarabiają duże pieniądze sprzedając rangi VIP na określony czas.
TNP.net.pl oraz torrenty.org zarabiają na samej rejestracji, która jest płatna.

Mniejsze strony jak polishbytes mają problemy z uzbieraniem na serwer, nie mówiąc już o zarabianiu. Jednak także takie strony jak PT mają problemy z uzbieraniem na serwer, ponieważ często sięgają po mass PW do userów, w którym proszą o pieniądze. Oczywiście inna sprawa, czy rzeczywiście pieniędzy brakuje im do opłacenia serwera, czy może do czegoś innego ...
Natomiast inne strony, które powstają jak grzyby po deszczu, tworzone przez ludzi, którzy za wszelką cenę chcą pobawić się w SysOpa, upadają równie szybko jak powstają.
Może nawet nie z powodu nieumiejętności ich prowadzenia i nieznajomości php, ale bardziej z braku uploaderów chetnych do współpracy, userów chętnych do rejestracji. W konsekwencji tego zabawa w SysOpa staję się zbyt droga i tracą do niej zapał.
Inna sprawa, że strony takie często powstają na serwerach webd.pl za 6,99zł miesięcznie i przy większej liczbie użytkowników i tak by upadły.

Strona, aby na siebie zarobić potrzebuje:
a) uploaderów, którzy wrzucają ciekawe pozycje i seedują je na w miarę szybkich łączach
b) userów, którzy będą aktywnie korzystać ze strony i sporadycznie ją dotować
c) rozsądnej, znającej się na rzeczy i umiejącej przewidywać załogi, która jest skłonna poświęcić cały swój czas
d) reklamy
e) wielu innych czynników

Nanek
01-09-06, 19:02
Wszystko ładnie pięknie, tylko że nie wiem co trza zrobić aby wygrać te nagrody ;P Uploaderować czy co ?

tylko_R
03-09-06, 19:12
z tego co wyczytałem to liczy się liczba wstawek o wielkości minimum 500MB, kto się wybije w tej ilości to będzie zwycięzcą,
jednak warukni boczne informują że musi być tam kilka pełnych, dobrze opisany, i odpowiednia prędkość, bo osba z 32kB nie przejdzie

Nanek
04-09-06, 00:25
Hmm jakbym mial jakiś konkretny server to mozna by się było pobawić, bo nawet warto, no ale na domówce to nie ma co się nawet pchać :]