PDA

View Full Version : Pijawki

Ovalogicpl
03-06-08, 13:13
Tak ostatnio myślałem żeby stworzyć temat w dziale zaproszenia.Żeby w tym temacie pisali użytkownicy którzy zaprosili innych co oni na tym koncie wyprawiają(coś złego,Pijawki i takie tam)

szfagier
03-06-08, 13:16
Co kto wyprawia na swoim koncie to już jego prywatna sprawa - bynajmniej tak mi się wydaje.
A po drugie to niewiem czemu miało by to służyć ?

Krab6
03-06-08, 13:22
mufini poprzez takie rozdawanie np. 3 razy tej samej osobie konta server duzo traci, a koles i tak nic nie robi z tymi kontami

szfagier
03-06-08, 13:33
Tylko staff danej stronki może sprawdzić, że to jest jedna i ta sama osoba. Jak komuś dajesz zapka to niewiesz, że dajesz jednej i tej samej osobie. Przecież mógł zmienić nick, założyć nowe konto itd. Wszystko to kwestia zaufania do danej osoby. Sam miałem takie przypadki. Dałem komuś zapka i to na wyższy lvl i koleś wogóle nie korzysta z konta. Trochę mnie to boli, ale coż. Ja nic na to nie poradzę. Wszystko sprowadza się do tego, aby dawać zaproszenia z wyższych lvl zaufanym i godnym polecenia użytkownikom, a z niższych lvl młodym którzy chcą się wykazać i w przyszłości zdobyć zapka na wyższy lvl. A jak wykorzystają swoją szansę to już tylko zależy od nich samych. Amen

Ovalogicpl
03-06-08, 13:33
Co ty gadasz mufini?Jak jego prywatna sprawa?Jeśli gościu nie użwa konta albo dostał bana a ty przez niego to co?I jeszcze za pare dni widzisz a on prosi o drugiego takiego samego zapka

kyrcer
03-06-08, 13:41
Była już podobna propozycja i została odrzucona.

master1111
03-06-08, 15:23
Co ty gadasz mufini?Jak jego prywatna sprawa?Jeśli gościu nie użwa konta albo dostał bana a ty przez niego to co?I jeszcze za pare dni widzisz a on prosi o drugiego takiego samego zapka

To co napisałeś zgłasza się pod raportowanie użytkownika

relik
05-06-08, 12:33
Piszę, bo zmusiły mnie okoliczności (oczywiście żartuję) :P
Dotyczy to tematu: "UŻYTKOWNICY, którzy otrzymali zaproszenie i stracili konto lub mają range pijawki", który znajdował się na forum.

Po 1
Temat nie dostał akceptacji Załogi TM. Zarazem utworzony został bez konsultacji z załogą (Pmka dotyczyła, aby już temat utworzony i przykleić go).

Po 2
Zero ustalonych warunków. Zacznie się zgłaszanie użytkowników, którzy dostali " bana 2 lata temu", a są jeszcze ich konta w profilu, a są pożądnymi użytkownikami.

Po 3
Temat jest bez "głębszego" przemyślenia czyli dyskusja trwała 7 postów w propozycjach i na tym się skończyła (przypominam, że rozmowa o dziale o Elicie nie skończyła się przy 100).

Po 4
"mają rangę pijawki" no ba 3 dni jest ktoś pijawką, a siódmego dnia jest już Power Userem, a jego reputacja jest już z szargana na forum.

Po 5
(aż sie naszukałem, aby znaleźć temat taki, w którym ktoś oddaje konto i jest już zbanowany :) , historia przedstawiona nie miała miejsca)
http://www.torrentmania.info/f-zaproszenia-torrent-21/t-konta-itp-7957.html
Przez miesiąc korzysta ktoś z konta, ale mu się nie spodobało i oddał komuś je, a ten drugi był tam pijawką i poszła reputacja na tego oczywiście pierwszego, bo nikt nie wiedział, że te konbto oddał.

Po 6
http://www.torrentmania.info/f-propozycje-69/t-pijawki-21748.html
Jakoś w tym temacie nawet posta autor tamtego tematu nie napisał, a się zabiera za coś.

Po 7
Niektórzy rozdają nawet po "100" zapków i teraz mają prawo zgłosić większośc tych użytkowników, chociaż strona za tydzień padnie. Wtedy może znaleźć się na liście powiedzmy "80%" uzytkowników.

Po 8
Jak jest jakaś konsekwencja za bana użytkownika, który został zaproszony przez nas, wtedy można go raportować w: Raportowanie Użytkowników

Po 9
Spójrzmy na nowych użytkowników i na siebie kiedyś jak byliśmy nowi. Nowi biorą zazywczaj co popadnie, aby coś mieć, dla niektórych szok pierwszy, że nie może utrzymać ratia i wtedy już zamknięta "bramy" przez cały okres an forum TM.

Po 10
No, a kto bedzie weryfikował czy ktoś mówił prawdę. Wielu się nie chce w to "bawić", w robienie screnów itp.

Po 11
Ktoś dostał konto pod nickiem kogoś z forum. No i zaraportujesz tą osobębo ma nick czyjegoś użytkownika. Choć nie ma nic wspólnego

Po 12
No super. Cytat z postu z tamtego tematu.

2. ban na TR - nie wnikam za co

Ja już mu wierzę, bo tak napisał :w00t: No jak mu nie wierzyć :omg: ( oczywiście tu nie chodzi o autora postu lecz o sytuację jakie będą się powtarzać)
Tak będzie pewnie dalej i oczywiście kłótnie też pewnie będą w danym temacie i tłumaczenia "winnych" lub "niewinnych".

Po 13
Starczy pisania. Tu i tak dużo jest wyżej pytań niż odpowiedzi.

PS
Odpowiadm na post tylko wtedy gdy składa się z takiej samej wielkośći jak ten mój lub większej :sneaky:

Mxyzptlk
07-09-08, 18:46
Postanowiłem troche odkopac temat.

Powodem jest moj ostatni GA. Mianowice starałem sie zapraszac w miare konkretnych userów, a na 4 zaproszonych 3 wogóle nie używa swojego konta. Przeczytałem wszystkie tematy o tym problemie i nasuneły mi sie pewne wnioski i propozycje odnośnie zaprasznia.

Cały ten temat powinien nazywac sie tak jak zasugerował kfachu w innym temacie o tym problemie
Użytkownicy, których nie warto zapraszać !

Teraz troche podpowiadam relikowi na jego pytania]:->

Po 1
Temat nie dostał akceptacji Załogi TM. Zarazem utworzony został bez konsultacji z załogą (Pmka dotyczyła, aby już temat utworzony i przykleić go).

No to moze teraz sie tutaj pokonsultujemy i cos wymyslimy:P

Po 2
Zero ustalonych warunków. Zacznie się zgłaszanie użytkowników, którzy dostali " bana 2 lata temu", a są jeszcze ich konta w profilu, a są pożądnymi użytkownikami.

Żadnego zgłaszania za bana 2 lata temu. Prawo tutaj nie bedzie działac wstecz. Dopiero gdyby ktos w przyszłosci (od napisania własciwego tematu) spełnił przesłanki wtedy wpisujemy go na taka liste.

Warunki

-zgłosic mozemy dopiero po miesiacu od zaproszenia danego usera
- dlatego że albo dostał bana albo konta WOGÓLE nie używa ( nie chodzi tu o logowanie sie na strone, ale sciaganie i seedowanie.
-przez WOGÓLE nie używa rozumiem próg, który po tym miesiacu musi wynosic min 2 GB downloadu i i 3 GB uploadu

Wpisujemy tak jak chciał kfachu w innym temacie

NICK NA TM:
NICK NA TRACKERZE:
LINK DO PROFILU Z TRACKERA (ZAPROSZONEGO TYPA):
SCREENSHOT Z PROFILU (ZAPROSZONEGO TYPA):

Po 3
Temat jest bez "głębszego" przemyślenia czyli dyskusja trwała 7 postów w propozycjach i na tym się skończyła (przypominam, że rozmowa o dziale o Elicie nie skończyła się przy 100).

Dyskusje uwazam za otwarta. Jak sobie kupimy po wódce to nie bedzie "głebsza" nawet ale "po głebszych":P

Po 4
"mają rangę pijawki" no ba 3 dni jest ktoś pijawką, a siódmego dnia jest już Power Userem, a jego reputacja jest już z szargana na forum.

Tak jak pisałem ma miesiac na to zeby udowodnic swoja wartosc

Po 5
(aż sie naszukałem, aby znaleźć temat taki, w którym ktoś oddaje konto i jest już zbanowany :) , historia przedstawiona nie miała miejsca)
http://www.torrentmania.info/f-zaproszenia-torrent-21/t-konta-itp-7957.html
Przez miesiąc korzysta ktoś z konta, ale mu się nie spodobało i oddał komuś je, a ten drugi był tam pijawką i poszła reputacja na tego oczywiście pierwszego, bo nikt nie wiedział, że te konbto oddał.

Jesli by taka sytuacja wystąpiła to wiadomo ze w jakims temacie to konto musiał oddac wiec pisze pm-ke do moda z linkiem do tematu w którym to konto oddał a mod elegancko go z tej listy wykresla. Az tak duzo roboty z tym by nie było

Po 6
http://www.torrentmania.info/f-propozycje-69/t-pijawki-21748.html
Jakoś w tym temacie nawet posta autor tamtego tematu nie napisał, a się zabiera za coś.

Tutaj to chyba tylko Ty wiesz o co Ci chodziło;D

Po 7
Niektórzy rozdają nawet po "100" zapków i teraz mają prawo zgłosić większośc tych użytkowników, chociaż strona za tydzień padnie. Wtedy może znaleźć się na liście powiedzmy "80%" uzytkowników.

Kolejna innowacja systemu. Wydaje mi sie ze to powinno dotyczyc tylko od levela 3 wzywz. Wiem ze tam troche mało tych stron ale moze to i lepiej bo na nisko levelowych stronach raczej nic na nie grozi za zaproszenie idioty a juz wyzej moze byc kiepsko czasami.

A teraz najwazniejsze. Pisac w takim temacie mogli by userzy którzy maja staz 6 miesiecy i ich liczba postów wynosi 200 ( moze byc wiecej). bo nie chodzi o to zeby jakas "lamka" z 5 postami i stazem miesiac zgłaszała kogos. Chodzi o userów którzy rozdaja duzo zapków i dobrej jakosci sa to zaproszenia.

Po 8
Jak jest jakaś konsekwencja za bana użytkownika, który został zaproszony przez nas, wtedy można go raportować w: Raportowanie Użytkowników

Chodzi o to zeby go nie zapraszac wogóle:lol:

Po 9
Spójrzmy na nowych użytkowników i na siebie kiedyś jak byliśmy nowi. Nowi biorą zazywczaj co popadnie, aby coś mieć, dla niektórych szok pierwszy, że nie może utrzymać ratia i wtedy już zamknięta "bramy" przez cały okres an forum TM.

Dlatego chce zeby dopiero od levela 3 ten system działał. Gdzies ktos pisał zeby stworyc włsny ranking. Moze tam w Elice zróbcie burze mozgów i wierze ze jestescie w stanie jakos fajnie go usystematyzowac.:P

Po 10
No, a kto bedzie weryfikował czy ktoś mówił prawdę. Wielu się nie chce w to "bawić", w robienie screnów itp.

Juz tyle razy był ten temat poruszany przez wielu uzytkowników wiec mysle jednak chce sie im w to bawic;-)

Po 11
Ktoś dostał konto pod nickiem kogoś z forum. No i zaraportujesz tą osobębo ma nick czyjegoś użytkownika. Choć nie ma nic wspólnego

Tak ja pisałem wyzej;-)

Po 12
No super. Cytat z postu z tamtego tematu.

Ja już mu wierzę, bo tak napisał :w00t: No jak mu nie wierzyć :omg: ( oczywiście tu nie chodzi o autora postu lecz o sytuację jakie będą się powtarzać)
Tak będzie pewnie dalej i oczywiście kłótnie też pewnie będą w danym temacie i tłumaczenia "winnych" lub "niewinnych".

Tutaj nie kumam "o co kaman" jak mi ktos wyjasni to bede w stanie sie jakos do tego odniesc

Po 13
Starczy pisania. Tu i tak dużo jest wyżej pytań niż odpowiedzi.

Oj tak starczy. Pare odpowiedzi dałem.Mozemy troche o tym podyskutowac i moze cos sie wymysli.

1Gboxer
10-09-08, 11:23
Zgadzam sie z jozkiem w calej rozciaglosci.
Trzeba cos zrobic z tymi co biora i w dupie maja, po miesiacu co najmnie 1G musi byc ,MUSI, bo dajacy klopoty moze miec, i jak ma potem dalej rozdawac.Np wezmy mnie ,mam kilka ciekawych zapow,no ale co, dam je i koles oleje, tak jak ostatno sie stalo, bez wchodzenia w detale

mns
10-09-08, 12:10
pijawki jak pijawki ale typów którzy dostali bana trzeba gdzieś pod murem ustawiać :)

To powinno sie tyczyć tak jak jozek pisze tych lepszych lvl. do którego można by dodać parę lepszych polskich stron bo nie samym PT polak wkoncu zyje :)
duzo tez powinno zalezec od dawcy niech wymagania bede 2-x scr z danym up i ratio a nie tylko gmail :) wtedy nie powinno sie weryfikowac delikwenta uwazam

btw. juz przez jednego oszolma zablokowali mi zapy na dobrym trakerze :< jakbym widzial ze dany osobnik juz parokrotnie sie nie spisal to zapy nie dostanie :)

co do pijawek to fakt dzis jest pijawka jutro PU czy kim tam wiec, dana osoba pisalaby post z dowodem(scr)lub autor edytowalaby swojego posta ze juz ok i gitara
jeszcze sporo do przemyslenia i przedyskutowania ale zamysl dobry uwazm