View Full Version : Fringe
"Fringe" – nowy serial science fiction produkowany przez J.J. Abramsa ("Zagubieni") oraz Jossa Whedona ("Buffy: Postrach wampirów") z Joshuą Jacksonem ("Jezioro marzeń") w roli głównej. PREMIERA zapowiedziana na wtorek 26 sierpnia 2008 roku na 21.00 na stacji FOX!!!
Noty są przychylne tej produkcji. ;-)
Może trochę szerzej napiszę tzn. zadcytuję, aby było wiadomo o czym jest ten serial.
Każdy kolejny odcinek "Zagubionych" to mniejsza oglądalność. Nowi bohaterowie i emocjonujące przygody nie przyciągają już widzów. Szukający widocznie nowych wyzwań, pomysłodawca serialu J.J. Abrams od kilku miesięcy pracuje nad nowym projektem dla stacji FOX. Pod tajemniczym tytułem "Fringe" kryje się serial, mający zmienić oblicze telewizji!
Źródła donoszą, że dwugodzinny pilot serialu został już oficjalnie potwierdzony, a jego koszt powinien zamknąć się w kwocie 10 milionów dolarów, będąc jednocześnie najdroższą produkcją w historii. Znając rozmach J.J. Abramsa można być pewnym, że początkowy budżet na pewno nie zostanie zmarnowany. "Fringe" opowiadać będzie o trójce bohaterów, którzy prowadzą śledztwa związane ze zjawiskami paranormalnymi. Skoncentrują się oni głównie na fenomenach w nauce i medycynie.
Zespół stworzą agentka FBI (Anna Torv), genialny naukowiec Walter Bishop (John Noble) i jego nadzwyczaj inteligentny syn (Joshua Jackson), mający problemy z uzależnieniem od hazardu. Ze wstępnych zapowiedzi wiadomo, że "Fringe" pojawi się w jesiennej ramówce FOX. Aby zdobyć oficjalne potwierdzenie musimy poczekać do końca maja, kiedy to przedstawiciele stacji zaprezentują ramówkę na nowy sezon.
Oczekiwania były wielkie i według mnie pilot nie spełnił ich.
Pilot był dobry ale nic więcej, serial zapowiada się na niezłą pozycję w jesiennej ramówce.
Mam nadzieje że serial będzie z odcinka na odcinek lepszy ponieważ Fringe został określony przez dziennikarzy i część krytyków serialem który zmieni oblicze telewizji, na razie tego nie widać ale to dopiero pierwszy odcinek zobaczymy czy reszta sezonu spełni oczekiwania.
pilot taki sobie ale serilu bym nie skreslal trzeba dac szanse mam nadzieje ze jej nie zmarnuja :)
serial swietny polecam jeden z lepszych
widac ze staje sie naprawde popularny
Jeśli lubisz "Z Archiwum X", "Zagubionych" i "Agentkę o stu twarzach", jeśli fascynują cię zjawiska paranormalne, globalne spiski i inne tajemnice, to zobacz nowy serial „FRINGE”. Nie będziesz zawiedziony
Serial w mojej ocenie wypada kiepściutko. Jeżeli na pilot wydali najwięcej kasy , a scenariusz tego odcinka jest wg nich dopieszczony , to boję się pomyśleć co będzie dalej. Naiwność i przewidywalność goni głupotę na każdym kroku. Nie wykracza ponad poziom 14 letniej fanki Britney/Dody.
Wymienię tylko parę bubli (bo na więcej bazgrołów ten serial nie zasługuje).
Łączniczka FBI z innymi agencjami. Matko boska kto to wymyślił żeby ta baba brała czynny udział i do tego jako prowadząca w operacjach w terenie?
Jeśli mnie pamięć nie myli to udało jej się wszystko załatwić coś w 2-3 doby . Śmieszą mnie takie rzeczy (zero realizmu)
Laboratorium uruchomili bez problemów w 10 min instalując nowe urządzenia medyczne (hehe tarzam się ze śmiechu). Do tego jak zwykle 1 naukowiec (za mało kasy na stażystów) . Widział ktoś takie laboratorium ?
Podczas "obławy" na jednego z bliźniaków do przewidzenia było że super agencja pod dowództwem "super pani" nie obstawi budynku i wszystkich wyjść a pierwszą osobą podążającą za uciekinierem będzie kto ? (bez komentarza).
Dziwnym zbiegiem okoliczności było też to że reszta "bohaterów" akurat siedziała w samochodzie przy drodze ucieczki.
A zapowiadał się na początku obiecująco.
ja tam dalej widze że serial przyciąga widzów. Szkoda ze tylko 4 odcinki :/
gutekck1982
30-09-08, 22:48
Jak na kasę jaką wyłożyli to serial nie zachwyca. Co nie znaczy, że jest słaby. Dla mnie jest spoko, ale mogli się bardziej postarać.
serial czy zachwyca czy nie to pojecie względne :P
osobiście nie lubię seriali s-f a do tego sięgam bez wachania i to już musi coś znaczyć
Fringe to jak dla mnie niespodzianka tego sezonu. Ciekawy wciagajacy. Akcje z profesorem sa swietne. A cala otoczka tajemnicy - doslownie jak poczatki LOST'u. Nic tylko ogladac i ogladac!
ogladam ten serial tylko dlatego ze ostatnio nic ciekawego nie ma :(
kto w ogole robil casting do tego serialu
ta aktorka to nie dosc ze nie wglada to jeszcze grac nie potrafi , nie to ze ja bym potrafil lepiej , ale choc troche luzu
a ten doktor tak sie upiera przy swoim labolatorium ze az wstyd
TheHeartless
02-11-08, 22:59
Jakos nie mialem wygorowanych wymagan i serial akurat wpadl mi w rece. Jest OK.
Supermaniek
14-11-08, 17:51
Jak dla mnie jest naprawde ok
Świetnie to się zapowiadał, na początku, teraz zrobił się nudny, przewidywalny i w ogóle brakuje w nim trochę tajemniczości i niepewności. Nie powinni spraw rozwiązywać w jednym odcinku, powinni nas trochę w niepewności potrzymać, któryś z bohaterów trochę mógłby być zagrożony, może jakiś wirus, a Dr. Bishop by uratował, czy coś.
Ten serial to porażka, więcej się spodziewałem po tej produkcji, JJ Abrams zawiódł :(
Jeśli lubisz "Z Archiwum X", "Zagubionych" i "Agentkę o stu twarzach", jeśli fascynują cię zjawiska paranormalne, globalne spiski i inne tajemnice, to zobacz nowy serial „FRINGE”. Nie będziesz zawiedziony
Jednak jestem zawiedziony:P
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.