View Full Version : pytanie początkującego, proszę o pomoc
Witam na wstepie chciałem powiedzieć że jestem początkujący w sprawach P2P więc proszę o wyrozumiałość a nie wiedziałem w jakim dziale mogę to napisać...
Chciałem się dowiedzieć jaki jest najlepszy program do ściągania filmów, seriali itd ale taki w którym nie ma kolejek i nie muszę nikomu nic sam udostępniać , po prostu tylko ja ściągam, chodzi mi również o prostotę obsługi i oczywiscie szybkośc ściągania
Na początku ściągałem przez rapidshare ale tam zeby ściagać to trzeba partiami a to jest męczące a ja chcę np. jakiś film lub odcinek seriali sciagnąc w całosci za jednym razem...
Nie wiem czy to ważne ale sam mam netię 1024 kb rozdzielaną na dwoch uzytkowników przez router bezprzewodowy, kartę WLAN .... Będę wdzięczny za pomoc
Jak niechcesz nic wysyłać to polecam P2M i program moorhunt. Poczytaj troszkę na ten temat. Osobiście polecałbym jednak torrenty i program utorrent. W paru zdaniach tobie tego nie wyjaśnię, musisz sam poszukać na TM lub google odpowiednich tematów na ten temat i sam zdecydujesz.
ReVolution
21-05-08, 15:01
no na takim uploadzie to mozesz sobie zassac najwyzej 30gb na miech i to jakbys mial wlaczonego kompa 24h wiec odradzam torrent, jednak jesli koniecznie musi byc torrent to jakies strony na ktorych jest slabe s/l ratio (torrentleech.pl , bitsoup.org itd itp innymi slowy te slabsze:P)
Zarejestruj sie na stronkach gdzie ściąga się za pomocą programów P2M,OP2M,MoorHunt.
Tam nie trzeba nic oddawać i czekać.
Tu masz wszystkie najlepsze stronki polskie tego typu
http://www.torrentmania.info/f-peer2mail-p2m-37/t-ranking-p2m-polskie-fora-10672.html
no na takim uploadzie to mozesz sobie zassac najwyzej 30gb na miech i to jakbys mial wlaczonego kompa 24h wiec odradzam torrent, jednak jesli koniecznie musi byc torrent to jakies strony na ktorych jest slabe s/l ratio (torrentleech.pl , bitsoup.org itd itp innymi slowy te slabsze:P)
kolejny ratioonan i shelofan sie odezwal
czlowieku, ja nawet jak mialem jeszcze lacze 512 to na żadnej ze stron torrent nie mialem problemow z ratio, a komp 24 h/d nie jest uruchomiony
ReVolution
21-05-08, 19:28
jakbys chcial wiedziec to tez nie jade na shellu:) a moje ratio nie przekracza 2.5 wiec chyba troszku sie pomyliles, a prawda jest to co mowie:P max 30gb na miech bo wiecej sie nie da wyseedowac na upie 32kb/s a bog wie ile chlopak chce ciagnac xD
chodzilo mi tylko o to, ze niezaleznie od wartosci uploadu, na praktycznie kazdej stronie da sie utrzymac i spokojnie zasysac to co nas interesuje i dlatego nie rozumiem dlaczego polecasz mu slabsze Twoim zdaniem strony na ktorych jest slaby stosunek s/l
wogole nie rozumiem gadek typu - 'z Twoim laczem to nie masz tam szans' bo to sie kupy nie trzyma, nawet na stronach gdzie wyslanie czegos jest trudne lacze tez nie ma nic do rzeczy przeciez
30 gb to nawet galancie i normalnemu uzykownikowi raczej styknie
ReVolution
21-05-08, 19:54
moim zdaniem ma np na takim scc:) tam jak w 5minut nie wyslesz calego torka to nie wyslesz juz prawie nic-dlatego polecam cos gdzie latwo sie seeduje bo nie ma tak duzo shellow ktore siei rozlaczaja po pol godzinie od wstawienia-dobrym przykladem jest jeszcze TG-predkosci stykna jak na 1mbit a o seed latwo
polecam bitsoup choć ostatnio coś słabe pre maja :D
sa tez stronki gdzie nie musisz wysylac (w sumie to jednak tak), po pobraniu czegos nie muisz wyslac tego do ratio 1 tylko przez okreslony czas dana pozycje seedowac
gutekck1982
21-05-08, 23:21
rafako546 to ja polecam MIRCA. Jest co prawda kolejkowanie, ale bardzo szybko to idzie. Czasem godinę, czasem pół.
Już dość dużo seriali można tam znalezc i większość nowych filmów. Nie trzeba nic udostępniać. Ja w noc ok 5gb ściągam jak mam całe łącze dla siebie. Średnio 20gb tygodniowo.
Tu masz przykładowe screeny z serialem:
http://img253.imageshack.us/my.php?image=screen1qc9.jpg
[img=http://img253.imageshack.us/img253/1053/screen2el1.th.jpg] (http://img253.imageshack.us/my.php?image=screen2el1.jpg)
Ale najlepsze jest p2m. ;D
moim zdaniem ma np na takim scc:) tam jak w 5minut nie wyslesz calego torka to nie wyslesz juz prawie nic No raczej nie prawda, tylko trzeba trzymać dłużej na dysku. Nie dzień, czy dwa, a tydzień, czy dwa.
dziękuję wszystkim za pomoc, postaram się zaznajomić z programami o których wspominaliście....
Jeśli chodzi o to ile chce ściągać na miesiąc danych to myślę że spokojnie te 30 GB by mi wystarczyło bo tak jak wspomniałem chcę czasem jakiś film lub odcinki serialu sobie ściągnąć lub teraz jest mi potrzebny euro++ do nauki angielskiego wiec już parę GB bedzie trzeba było sciągnąć....
Chodziło mi głównie o prostotę obslugi takiego programu o którym wspomniałem w poprzednim poście bo niedawno dopiero mam internet i obsługa programów do ściagania jest jeszcze dla mnie obca...
ja proponowałbym ci jesli chodzi o torrenty program utorrent i do tego stronkę RmvBusterS.Sam zaczynałem od tego składu stopniowo oswajając się z tematem.Teraz bardziej przekonany jestem do stronek skierowanych bardziej na lepszą jakość nie ubliżając formatowi rmvb,bo chętnie do dziś go używam a stronka ta dla mnie nadal jedna z ulubionych.
Pozdrawiam i życzę powodzenia cokolwiek byś wybrał.
gutekck1982
22-05-08, 23:28
jabol25 pozwolę sobie zauważyć, że rafako546 nie chce nic wysyłać.
Chciałem się dowiedzieć jaki jest najlepszy program do ściągania filmów, seriali itd ale taki w którym nie ma kolejek i nie muszę nikomu nic sam udostępniać , po prostu tylko ja ściągam, chodzi mi również o prostotę obsługi i oczywiscie szybkośc ściągania
Postaw na p2m, bo z mircem sobie możesz nie poradzić (przynajmniej na tą chwilę), a p2m ma dużo więcej do zaoferowania.
Proponuje również poczytać to forum. Możesz znalezc tu dużo ciekawych informacji i sporo sie nauczyć.
Pozdrawiam
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.