View Full Version : Co to jest SHELL?
Nie mam większego pojęcia na temat shella,ale z tego co przeczytałem na forum jest to serwer na który można zasysać i seedować torrenty z dużymi prędkościami.A następnie ściągać pobrane torrenty na kompa za pomocą www lub ftp
Jeśli sie myle to poprawcie mnie!!!
A teraz pytanka.Taka np. oferta:
SERWERY JEDNOOSOBOWE
SERVER 1
Łącze: 100/100 mbit
Procesor: 2Ghz Celeron
Pamięć RAM: 1GB DDR
Dysk: 250 GB
Aktywne procesy: brak limitów
Klient:rtorrent oraz uTorrent (przez www)
Limity: brak
Cena:150 zł
Osób na serverze: 1
VNC: Tak
XCHAT: Tak
brak blokady ftp
Pełna pomoc przy obsłudze.
Ściaganie z shella na kompa przez www lub ftp
1.Czy opłata jest jednorazowa?
2.Jak długo mogę z tego korzystać?
w tym przypadku 150 zł na miesiąc
ew. bierz bez pośredników http://www.ovh.pl/produkty/kimsufi08.xml
wyjdzie taniej ale będziesz miał jak sądzę więcej zmartwień
nigdzie nie jest napisane na jaki okres się wykupuje server, ale przeważnie jest to jeden miesiąc. więc opłata jest jednorazowa. chyba, że chcesz przedłużać wynajem.
ose
szkoda, że nie mają czegoś tańszego :p
No dzięki serdeczne.Już kumam o co biega.
Czyli dzięki shelowi można nieźle nabić sobie ratio na stronkach.
Shell to swietna strawa na dobrych tackerach tylko przez noc spokojnie potrafil wyslac po 50-70 GB :D:D
w tym przypadku 150 zł na miesiąc
ew. bierz bez pośredników http://www.ovh.pl/produkty/kimsufi08.xml
wyjdzie taniej ale będziesz miał jak sądzę więcej zmartwień
Poczekaj az boom minie, po obnizce cen w OVH. Ja czekam juz tydzien na serwer :-(
To jeszcze jedno pytanko.
Czy ze wszystkich stronek torrent( chodzi mi głównie o te lepsze typu polskie PT,HT,TB,zagranica TL,SCC,TB itp.) można zassssssssssysać shelem ?
To jeszcze jedno pytanko.
Czy ze wszystkich stronek torrent( chodzi mi głównie o te lepsze typu polskie PT,HT,TB,zagranica TL,SCC,TB itp.) można zassssssssssysać shelem ?
Tak ze wszystkich. Tylko z niektórych jak z np. FL czy FP trzeba przez przeglądarkę na serwerze (przez vnc) zalogować się na swoje konto by móc pobierać/wysyłać.
polecam kupic na ovh.pl i zobaczyc tego tutka : http://www.torrentmania.info/f-tutoriale-p2p-30/t-jak-zamowia-i-skonfigurowaa-shella-w-30-minut-17829.html
Polecam seedowac wszystko samemu! Wieksza satysfakcja
Tak ze wszystkich. Tylko z niektórych jak z np. FL czy FP trzeba przez przeglądarkę na serwerze (przez vnc) zalogować się na swoje konto by móc pobierać/wysyłać.
Dzieki serdeczne.Jak widać moje pytanko nie było bez zasadne bo w innym poście gościu pisze że dostał bana za używanie shella na Miacho-Ciacho.
Dzieki serdeczne.Jak widać moje pytanko nie było bez zasadne bo w innym poście gościu pisze że dostał bana za używanie shella na Miacho-Ciacho.
Kto normalny używa 1Gbita na miacho :lol: Poza tym nie wierzyłbym mu, że dostał tylko za używanie shella, nawet tego Gbit'a w końcu staff widział skąd on wysyłał te GB, no chyba, że są aż takimi ignorantami, ale to inny temat.
Załatw mi łącze chociaż 6/6 Mbit po dobrej cenie a uczynię jak powiadasz ;-)
hehe tylko zauwaz ze jak bym mial wyslac moim lonczem :UP 34Kb/s tyle co wysylam shellem to by mi zycia zabraklo hehehe
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.