PDA

View Full Version : Rekordowy awans Radwańskiej

F22X
14-04-08, 09:38
Agnieszka Radwańska awansowała na 14. miejsce w światowym rankingu tenisistek. To najwyższe miejsce w historii występów Radwańskiej i tym samym najwyższe w historii polskiego tenisa. Opromieniona awansem "Isia" spotka się w I rundzie turnieju WTA w amerykańskim Charleston z inną Polką, Martą Domachowską. To będzie nieoficjalne spotkanie o tytuł najlepszej tenisistki w Polsce! w I rundzie turnieju WTA, Dla obu zawodniczek spotkanie będzie rozgrzewką przed zaplanowanym na 30 kwietnia meczem na stołecznej Warszawiance.
14. miejsce "Isi"

W najnowszym tenisowym rankingu WTA Tour Agnieszka Radwańska awansowała z 16. na 14. miejsce. To najwyższa pozycja "Isi" w karierze! W rankingu WTA Tour Race Polka nadal zajmuje 9. pozycję

W rankingu WTA Tour nadal prowadzi Belgijka Justine Henin, która wyprzedza Serbkę Anę Ivanovic, a na trzecią lokatę awansowała Rosjanka Swietłana Kuzniecowa.

W rankingu WTA Tour Race prowadzi Rosjanka Maria Szarapowa przed Ivanovic i Jankovic.
Sport.pl

No i mamy oprócz Kubicy drugą gwiazde światowego formatu.
Tak trzymać Agnieszka

pszczolex
14-04-08, 14:21
Brawo! Mam nadzieję że niebawem wskoczy do dziesiątki a kiedyś do ścisłej czołówki

derus
14-04-08, 14:31
Jeżeli będzie się nadal rozwijąc w tym tempie są na to szanse. Życzmy jej jak najlepiej

Konrad9991
14-04-08, 17:05
mówili o tym w radiu kiedyś :)bardzo dobra wiadomość. Uwielbiam tenis

Tobiasz22
14-04-08, 17:15
a ja zaczne uwielbiac tenis i radwanska jak zacznie wygrywac, teraz ten sport malo mnie obchodzi
ale mowie wam, jak ona stanie sie mega gwiazda to ja bede jej najwiekszym fanem i wiekszego jej kibica niz ja to tutaj napewno nie bedzie :)

Konrad9991
14-04-08, 17:24
a ja zaczne uwielbiac tenis i radwanska jak zacznie wygrywac, teraz ten sport malo mnie obchodzi
ale mowie wam, jak ona stanie sie mega gwiazda to ja bede jej najwiekszym fanem i wiekszego jej kibica niz ja to tutaj napewno nie bedzie :)

acha to znaczy że jak Radwańska zacznie wygrywać to polubisz grać w tenisa :D jeśli nie tak to będziesz wiedzial o co mi chodziło :D

anduk
14-04-08, 17:30
Aga jest młoda i bardzo zdolna. Myślę, że jeśli nic złego się nie stanie i jej kariera nadal będzie się rozwijała w takim szybkim tempie to może awansować jeszcze wyżej :)

wmnt
14-04-08, 17:44
super :D
jestem ciekaw kiedy znowy awansuje.
oby kariera nadal sie rozwijala :) trzeba nam wiecej sportowcow znanych swiatu.

Tobiasz22
14-04-08, 18:15
Konrad coooo tam napisales w drugiej czesci ostatniego posta?
a ja wyraznie powiedzialem - jak Radwanska zacznie na serio wygrywac to stane sie jej wielkim kibicem, a narazie to niech sobie gra i sie szkoli :)

Konrad9991
14-04-08, 18:23
Konrad coooo tam napisales w drugiej czesci ostatniego posta?
a ja wyraznie powiedzialem - jak Radwanska zacznie na serio wygrywac to stane sie jej wielkim kibicem, a narazie to niech sobie gra i sie szkoli :)

mi chodziło o to że ja lubię grać w tenisa a oglądanie go- to nie dla mnie powiewa nudą :) to samo z F1 fajny początek i koniec ale reszta :/można usnąć

Tobiasz22
14-04-08, 18:56
trudno bylo sie zorientowac o co Ci chodzi :P

edit: nie Konrad to zamotales za bardzo :)

Konrad9991
14-04-08, 19:00
trudno bylo sie zorientowac o co Ci chodzi :P

myślałem że w drugim moim poście się zorientujesz :) no ale cóż

zdzichu007
14-04-08, 19:55
No super, nareszcie jakiś polski tenisista liczący sie w stawce.
Ale jak na sportowca jest strasznie brzydka.