PDA

View Full Version : Piwa- propozycja

Konrad9991
12-04-08, 11:36
Witam mam taką propozycję ażeby przy rozdawaniu piwa wyskakiwało nam małe okienko z potwierdzeniem w stylu:

Czy jesteś pewny że chcesz osobie xyz postawić zimnehttp://nwf.w.interia.pl/emo/GIF-piwko-cfaniak.gif?
TAK NIE

proszę zwrócić uwagę jak blisko jest button stawiający piwko do miejsca w kórym po kliknięciu zmieniamy numer przeglądanej strony.

http://img91.imageshack.us/img91/7873/screenshot010cx9.png

Ja osobiście już parę razy (nie jako jedyny zresztą) pomyliłem się stawiając niepotrzebnie osobie piwko :)

bierzmy też pod uwagę że parę osób na forum lubi % i czasem poruszanie po forum sprawia im problemy a widok browarka widocznego w ktorymś tam miejscu na forum jest bardzo kusząca :)

http://nwf.w.interia.pl/emo/GIF-piwko-cfaniak.gif

Rafalek90
12-04-08, 11:41
Bardzo dobry pomysł :) jestem za wprowadzeniem takiego czegoś ;)

MrZen
12-04-08, 11:59
Ja tam raz niechcący kliknąłem ... Myślę że byłoby to jak najbardziej przydatne żeby nie popełnić błędu :)

bruder11
12-04-08, 12:04
Jeszcze mi się nie zdarzyło spudłować ale chyba warto takie zabezpieczenie wprowadzić.

antonpolaco
12-04-08, 12:06
a mnie się zdarzyło spudłować i co?

Tobiasz22
12-04-08, 12:17
dobry pomysl, chociaz ja chyba jeszcze ani razu nie postawilem nikomu przez przypadek piwa :)

czullo
12-04-08, 12:36
ja proponuje zeby zamiast piwa byla szklanka mleka :D

Rafalek90
12-04-08, 12:37
Albo kieliszek zimnej wódeczki ;D

kyrcer
12-04-08, 12:38
Nie widze takiej potrzeby.

mrks1
12-04-08, 12:38
dobry pomysl bo pare razy nie trafilem
jestem za

Gizaldo
12-04-08, 12:42
Popieram , pomysł świetny na pewno się sprawdzi.

nevercure
12-04-08, 13:37
Mi też się zdarzyło :P Też jestem za wprowadzeniem takiej zmiany ;)

Glen
12-04-08, 13:41
Ja już w taki sposób 38 piw straciłem ;/

A tak na serio, to w sumie nie najgłupszy pomysł, mogłoby być coś takiego choć nie musi.

edit/

nie czullo, straciłem bo ratio spada ;D / oczywiście żartuję ;-)

czullo
12-04-08, 13:41
chyba "postawilem" :D

Adido
12-04-08, 14:02
Może po prostu wykazać się trzeba większą ostrożnością przy przeglądaniu forum ;-)

Aczkolwiek, jeżeli propozycja przejdzie i wejdzie w życie to nikomu nie zaszkodzi bo jest rozsądna.

roberto1972
12-04-08, 14:53
jestem za ja też posłałem browarka przypadkowo po zmianie stylu stronki

kostekkosa
12-04-08, 15:24
ja tam nie mam takich problemow, nikt jeszcze 'przez przypadek' piwka ode mnie nie dostal.
ale mam inna propozycje ... piwkowe ratio :) a wiec stosunek piw otrzymanych do piw postawionych :)

Tobiasz22
12-04-08, 15:27
wg mnie piwkowe ratio nie jest potrzebne

j33my00
12-04-08, 15:28
ja tam nie mam takich problemow, nikt jeszcze 'przez przypadek' piwka ode mnie nie dostal.
ale mam inna propozycje ... piwkowe ratio :) a wiec stosunek piw otrzymanych do piw postawionych :)
Ale Ty jesteś bezwzględny;D

wmnt
12-04-08, 15:31
faktycznie, potwierdzenie dawania piwa to swietny pomysl :>
jestem za :D

Kamilo0099
12-04-08, 15:36
Tak popieram ten pomysl:)

mag2k3
12-04-08, 15:44
Mi się nie zdarzyło nie trafić nawet jeśli to co z tego specjalnie mi na piwach nie zależy czy to postawionych czy otrzymanych.
Ale pomysł jest jak najbardziej dobry, bo przeglądając forum już nie raz natknąłem się że ktoś pisał właśnie że przez przypadek postawił piwo dla takich osób takie pytanie wtedy się przyda a mi osobiście na pewno nie będzie przeszkadzać.

Pomysł czullo (http://www.torrentmania.info/../../u-czullo-160.html) mi się bardzo podoba ja osobiście jestem niepijący więc te piwa mi nic nie dają za to mleko bardzo lubie :P heheh

Ratio z piw hmmm nie wiem będzie brzydko wyglądać w moim profilu :P
A serio to nie wiem czy jest to potrzebne, i tak już jest mania że ludzie boją się stawiać piwa żeby nie mieć za dużo postawionych:/

magik93
12-04-08, 16:02
Dla mnie to obojętne, przecież nie jesteśmy niemowlakami, którzy nie potrafią trafić w odpowiedni button ? A to że damy komuś piwo to tragedia ? Przecież nie umrzemy :P Dla mnie pomysł nawet nawet... Takie coś może być, ale nie musi :P

kostekkosa
12-04-08, 16:09
tak czytam Wasze posty i macie troche racji. to ratio by sprawilo ze duzo ludzi by moglo oszalec na tym punkcie, nie stawiali by piwek, i zadali za byle co browara. wiec moze pozostanmy przy dotychczasowej formie. jest to jakis mniej lub bardziej miarodajny system oceny uzytkownikow. choc jak widac nie w kazdym przypadku sie sprawdza (prawda mag2k3 ? :) ) Podreperuje Ci troche staty ;D stawiam piwo i mam nadzieje ze mi nie odmowisz :)

kamilo8
12-04-08, 16:35
piwkowe ratio ^^ pomysl poprostu no coment... mialbym teraz ratio prawie 2.0 ;] no no
Mi sie raz zdarzylo kliknac przez przypadek na piwko.
Jesli by bylo potwierdzanie piwek to by napewno pomoglo ale nie jest to konieczne.

gutekck1982
12-04-08, 18:53
Modził, modził i wymodził. Fajny pomysł. Jestem na TAK.

mistrzostwo
12-04-08, 19:17
jestem za piwkami chociaz moze w przyszlosci sklonie sie do ratio ale z tym potwiredzeniem przy dawniou piw to jak najbardziej dobry pomysl polac mu

Konrad9991
15-04-08, 15:36
a jakie staff ma stanowisko w tej sprawie bo nie udzielają się w tym temacie

Tobiasz22
15-04-08, 18:36
pewnie takie ze z technicznego punktu widzenia potwierdzenie dawania piwek jest niemozliwe do pwrowadzenia

buttom1
15-04-08, 19:07
popieram pomysl potwierdzen, tym co nie jest to potrzebne to nie bedzie przeskadzac, a sporej grupie uzytkownikow umozliwi unikniecie pomylek
co do browar-ratio, to jest bezsensu, bo zacznie sie walka i pojawia 'ratioonanisci', przyniesie to wiecej zlego niz dobrego (oczywiscie to moje osobiste zdanie)

D3FiX
15-04-08, 22:47
Ratio nałożone na piwa, będzie prowadziło do tego, że użytkownicy będą chcieli tylko zyskiwać punkty, a nie dawać w zamian od siebie, czyli może doprowadzić to do kłótni pomiędzy poszczególnymi użytkownikami.

pewnie takie ze z technicznego punktu widzenia potwierdzenie dawania piwek jest niemozliwe do pwrowadzeniaTutaj się po części zgodzę, aczkolwiek wszystko jest możliwe, wiąże się to z określonymi zmianami w skrypcie, my natomiast nasze modyfikacje typu "PIWA" aktualizujemy do najnowszych wersji, także zawsze jest jakaś mała przeszkoda.

Piwa to forma podziękowania a nie wyścigi, proszę dokładnie spoglądać w co się klika, ponieważ opcji usuwania przypadkowo przyznanych punktów nie zostanie udostępniona.

antonpolaco
15-04-08, 23:22
czy wyście panowie poświrorawali prawie wszyscy z tymi piwami
po co wam kolejne ratio?
nie wystarczy na trackerach?
niezdrowej atmosfery na forum wam się zachciało?
jeszcze niedługo ktoś poprosi o możliwość anulowania piw 30 dni wstecz bo może przemyśli i rozmyśli się po tygodniu
piwo postawione przypadkowo smakuje też dobrze i to jest miła pomyłka
ja kilka dostałem na wyrost i kilku nie dostałem kiedy wypadało, stawiam jak w knajpie, kiedy poczuję, że chcę
jak postawię przez przypadek to też fajnie, na zdrowie

Tobiasz22
16-04-08, 00:15
anton niepotrzebnie sue bulwersujesz
po pierwsze tylko jedno osoba wspomniala o ratio i od razu 3 sie odezwaly ze ratio to zly pomysl, wiec ten temat powinien byc zamkniety
po drugie nikt tutaj (no moze znow oprocz jednej, przypadkowej osoby) nie mowi o mozliwosci anulowania postawionych piwek, temat jest o -potwierdzaniu- przy stawianiu browara, a do tego sie w ogole nie odniosles :/

mag2k3
16-04-08, 00:56
Ta osoba co wspomniała to tylko tak napisała a potem sama stwierdziła że to jest niepotrzebne więc dla mnie nie ma o czym dyskutować.
Hmm a anton tylko wyraził swoją opinie nikt tu się nie bulwersuje przecież :)

Konrad9991
19-04-08, 20:35
są jakieś postępy :) ?

kostekkosa
19-04-08, 20:40
tak, to jedna osoba bylem ja. mea culpa :) nie zawsze mam fantastyczne pomysly, czasem pisze co slina na jezyk przyniesie ;D ale sie poprawilem zaraz :) wiec jesli chodzi o piwka to chyba sprawa zamknieta.

antonpolaco
19-04-08, 20:58
ja się chłopaki nie zbulwersowałem mocno
tak samo jak ktoś wspomniał o jakimś detalu, ja wyraziłem swoje wnętrze na ten temat jak w wielu innych postach
tym się głównie fajnie zajmujemy na forum przecież ;-)

Konrad9991
19-04-08, 21:09
tak, to jedna osoba bylem ja. mea culpa :) nie zawsze mam fantastyczne pomysly, czasem pisze co slina na jezyk przyniesie ;D ale sie poprawilem zaraz :) wiec jesli chodzi o piwka to chyba sprawa zamknieta.

sprawa zamknięta z potwierdzeniem ?

kostekkosa
19-04-08, 21:13
z piwnym ratio :)
a co do potwierdzen to Defix napisal na samej gorze... ze to nie takie proste, bo by trzeba bylo zmieniac caly skypt, a po co ? wystarczy troszke uwazniej przesiadywac na forum :)

juventino
01-09-08, 22:01
według mnie osoby nowe, z małą ilością postów powinny dawać piwo przed a nie po. przecież są ludzie, którzy rejestrują się tylko po to, by dostać zapa/konto i już nie wchodzą na forum...
Wiele osób uważa, że piwo to tylko forma podziękowania, mało znacząca. Po części też tak myśle, na początku nawet się tym za bardzo nie przejmowałem; ale zauważyłem, że w dziale zaproszeń niektórzy wymagają ''piwa na plusie'' lub jakąś określoną liczbę otrzymanych piw. No i np. wtedy braknie ci 5 piw, które powinieneś dostać, a ktoś ci nie dał. Więc piwa jakieś znaczenie mają. No chyba, żeby zabronić stawiać taki wymóg :)

dev-ps
19-09-08, 20:58
Przed dodaniem piwa, trzeba dać alerta pytającego czy na pewno, ponieważ sam dałem przez przypadek piwo :P.

kamikaza78
19-09-08, 22:34
Witam mam taką propozycję ażeby przy rozdawaniu piwa wyskakiwało nam małe okienko z potwierdzeniem w stylu:

Czy jesteś pewny że chcesz osobie xyz postawić zimnehttp://nwf.w.interia.pl/emo/GIF-piwko-cfaniak.gif?
TAK NIE

A jak bym chciał postawić komuś ciepłe piwko?(zima idzie)

mrks1
20-09-08, 08:54
a moze wprowadzic piwny kod PIN, ktory nalezaloby wpisac przed postawieniem piwa

dla ludzi pokroju tych, rzucajacych takie propozycje - ogarnijcie sie

Cartmans
20-09-08, 09:21
po co; zostawmy tak jak jest. Dzięki temu jest fajnie. Czasem ktoś przez przypadek postawi piwko komuś ;) Przecież piwa to rodzaj drobnej niespodzianki dla kogoś, stawiasz piwko komu chcesz. Nie róbmy z tego jakiegoś wielkiego reżimu. Przecież piwka to nie pieniądze i nie płaci się za nie.

gutekck1982
20-09-08, 21:22
Piwa- propozycja!

Moja propozycja jest taka.

TEN WYŻEJ STAWIA MI BROWARY, A TEN NIŻEJ LATA ODDAĆ BUTELKI :P

Chyba zgodzicie się ze mną, że to najlepsza propozycja przedstawiona w temacie.
Admin się wypowiedział, to chyba szkoda sensu to dalej ciągnąć?

tomala700
21-09-08, 17:47
czy sa tu jakies kody do pobierania filmow itp.

roberto1972
21-09-08, 17:51
czy sa tu jakies kody do pobierania filmow itp.

tomala czytasz ze zrozumieniem na tym forum się nie ściąga to jest forum dyskusyjne tu nie ma żadnych plików do ściągnięcia

żeby nie było OT sposób stawiania piw jest dobry i nie należy go udziwniać i komplikować niektórzy i tak nie wiedzą jak to zrobić to po co im jeszcze utrudniać

Konrad9991
21-09-08, 19:10
na początku się podobało potem nie :) widzę że jedni są za a inni przeciw. Niektórzy przez przypadek stawiają piwa i chciałem tylko przedstawić swoje zdanie i przeczytać co wy o tym myślicie. Z tego co było już napisane to na razie jest niemożliwe do zrobienia więc można sobie takie coś odpuścić.

korkiv
01-10-08, 16:49
no ja jestem tu nowy i mi to sie zdarzyło to niezły pomysł