View Full Version : Jako¶æ czy szybko¶æ?
Witam,
Co jest dla was priorytetem przy ¶ci±ganiu filmów, jako¶æ czy jak najszybsze ogl±dniêcie wybranego filmu? Wiadomo, ¿e nowe filmy wpierw pojawiaj± siê w wersji Cam, TC i innych slabo jako¶ciowo releasach. Na DVDRip'a zawsze trzeba poczekaæ. Tak wiêc stawiacie na jako¶æ i cierpliwie czekacie na DVDRip'a, czy liczy siê dla was jak najszybsze ogl±dniêcie filmu bez wzglêdu na jakosæ.
Ja osobi¶cie zawsze czekam na DVDRip'a. Wiadomo, ¿e nie zast±pi to kina, ale jak ju¿ mam ogl±d±æ na monitorze to wolê z przyzwoita jako¶ci±. A wy ?
ratiomaster
24-01-06, 13:51
sciagam filmy jedynie co mnie interesuja w dobrej jakosci np. SVCD, XVID a potem ogladalem dvdripa
ps. dvdrip wychodzi najczescie poroku pozniej od premiery dvd
przewaznie dvdripy, ale czasem jakis TS
ps. dvdrip wychodzi najczescie poroku pozniej od premiery dvd
hahaha chyba ci sie cos pomylilo ;)
ratiomaster
24-01-06, 14:49
a po jakim czasie wychodza dvdripy?? po 2 miechasz mozesz miec dobra SVCD juz SCreenera ale nie DVDRIPA !!!
a po jakim czasie wychodza dvdripy?? po 2 miechasz mozesz miec dobra SVCD juz SCreenera ale nie DVDRIPA !!!
Moze nie 2 miesi±ce, trochê przesadzi³em. Ale na pewno nie rok. Do pó³ roku maxymalnie.
Dla mnie jako¶æ ponad wszystko!! Ja ¶ciagam tylko DVD-r bo mam fajne kino domowe i duzy telewizor, wiêc DivX ze stereo odpada.
A co do terminów ukazywania siê DVDRipów, to jak tylko na jakim¶ rynku pojawi siê wersja DVD (przewa¿nie najszybciej NTSC) to wtedy jest ripowana i mamy DVDRipa.
To samo z DVD. Wychodzi taki Doom na DVD i od razu mamy mo¿liwo¶æ zassania DVD oraz DVDRipa. No chyba,¿e czekasz na DVDRipa z lektorem, to wtedy musisz czekac a¿ oficjalnie sie u nas pojawi, czyli czasami te pó³ roku/rok o którym piszesz.
Przynajmniej tak mi sie wydaje - tak na zdrowy rozum :):)
ratiomaster
24-01-06, 15:46
ja pisalem polroku...
nie napisale¶ po³ roku po DVD :D
moja zasada jest taka
dobre filmy tylko dvdrip!!!
¶rednie dobry screener
camow ktore ukazuj± siê tydzieñ lub kilka dni po premierze olewam.
nie wiem jak cos takiego mozna ogl±daæ, przeciez do .......... ......... tam nic nie widaæ,a jako¶c dzwiêku jest zenuj±ca.
wszystko zale¿y od rodzaju filmu ,jak film jest naszpikowany efektami to tylko dvdrip albo dvdscreener ,jak jaki¶ przeciêtny to dobrym TC nie pogardze.
Ja tam patrze glownie na jakosc filmu. Predkosc tez jest wazna ale mniej.
Ja czêsto czekam na jak±¶ lepsz± jako¶æ filmu. Bo nie mam zamiaru wpatrywaæsie w ekran bo nic na nim nie widaæ :D
Ja te¿ zawsze czekam na lepsz± jako¶æ, bo uwazam ze kinówkami to sobie mo¿na oczy popsuæ :P Co to za przyejmnosc ogladaæ co¶ czego nie widaæ :P
Jak dla mnie to zalezy od konkretnego filmu. Jak wychodzi produkcja, na któr± czekam z niecierpliwo¶ci± to wybieram siê do kina. Choæ czasem siê zdarzy wiêcej dobrych filmów w tym samym czasie, wiêc z czego¶ trzeba zrezygnowaæ je¶li chodzi o kino. Wtedy ciagne TC (nigdy CAM i TS). To ju¿ jest zno¶na jako¶æ i spokojnie mo¿na obejrzeæ. A jak wychodzi DVDRip to ¶ci±gam ponownie w celu wypalenia :)
kinowek nie sciagam nigdy, szkoda sobie psuc film. Najczesciej najpierw sciagam dvdripa a co lepsze filmy to ciagne potem dvd i w sumie lektora nie musi byc.
rozbuchaczkluch
27-01-06, 14:56
Dla mnie liczy sie przede wszystkim jakosc filmu, a nie szybkosc, poniewaz filmy w wersjach cam czy tez tc niestety, ale sa bardzo slabej jakosci, co psuje nastroj i przyjemnosc ogladania filmow.
Takze cierpliwe czekanie na dvdripa jest moze i meczace, jednak sprawia radosc z ogladania filmow :)
nextepisode1
29-01-06, 22:10
zdecydowanie jakosc wiec zawsze czekam na DVDrip nie lubie jak na ekranie widac wystajace glowy ludzi siedzacych przed kamera
Ja kiedys sciagalem co popadnie aby szybciej bylo. Ale teraz juz tylko najnizej Dvdscreener, ale czesto czekam na Dvdripa. Jak jest cos fajnego to sciagne tez Dvdripa z lektorem. TC juz dawno nie sciagalem, a Cam i TS to juz nigdy nie sciagne.
dla mnie wazniejsza jest jako¶æ , gdy sie pojawi nowy fillm to czekam na DVDripa chociazby nie wiem ile by to trawlo.
twojastara
04-02-06, 17:32
staram sie wytrzymac do dvdripa ale przy takiej np pile2 nie wytrzymalem i obejrzalem podla kinowke;)
jakosc - tylko i wylacznie, jezeli jest jakis dobry film akcji lub horror czekam nawet na DVDR lub wersje AC3
przy dobrym laczu i braku limitow stawiam na jakosc-tylko DVDrip albo DVD,chyba,ze wychodzi film,na ktorym mi zalezy,zdaza sie,ze rzucam sie nawet na TS albo na TC :]
TS i TC sciagam tylko jak jest jakas wersja nadajaca sie do obejrzenia(ostatnio Underworld i SAW2 byly calkiem znosne jak na TS). Zazwyczaj w zupelnosci wystracza mi DVDSCR, DVDRip sciagam glownie wtedy, jesli nie widzialem wczesniej danego filmu w gorszej jakosci(ew. jak jest jakis dobry film). Duzo zalezy tez od samego filmu i od tego czy bardzo chce go obejrzec - np na Jarhead'a nie moglem sie doczekac to sciagnalem i obejrzalem wersje VHS-Screener i to w rmvb(a doslownie po kilku dniach wyszedl DVDSCR z dzwiekiem AC3 - tez sobie sciagnalem :P ).
Dla mnie minium to DVDscreener - najlepiej oczywi¶cie jak sobie ¶ci±gnê DVD z d¼wiêkiem 5.1 (DTS - to ju¿ niebo), ale DVDrip z 5.1 te¿ mo¿e byæ.
Ovalogicpl
06-02-06, 13:59
Ja zawsze czekam na dvd rip nie sciagam od razu filmow np:dvdscr
Tylko DVD ripy do ceniê sobie jako¶æ i wolê poczekaæ troszkê ni¿ ogl±daæ jakie¶ kamerki
kiedys ogldalem TC TS i CAMy, teraz zadko mi sie to zdarza , moze z 3 razy w roku maxymalnie, zazwyczaj czekam na dobra jakosc czyli dvdscr (ale dobry bo np zaluje ze goal ogldalem bo jakosc tego dvdscr byla kiepska) albo dvdrip,ktory potem jest spalany na dvd. a co do dvd5 albo dvd9 to tylko 2 filmy zassalem z neta i nie mam zamiaru wiecej sciagac filmow dvd, wole dvdripy 100x. czyli jakos przedewszystkim, ale bywaja wyjatki.
Jak dla mnie jako¶æ, bo po co mi wersja CAM jak mogê poczekaæ tydzieñ i mieæ Divx. Tak by³o w przypadku Monachium. ¦ci±gn±lem 4 wersje z czego dopiero ostatnia to by³a dopiero odpowiednia jako¶æ.
dla mnie tez jakos. Liczy sie dla mnie efekt a nie sam film . bo te cam to totalna lipa. Minimum to rmvb
nie nawidze kinowek i innych vhsow, ogladam tylko dvdripy, dvdscr lub sciagam cale dvd
Jako¶æ to po pierwsze i szybko¶æ ¶ci±gania max ³±cza, bo nie mam zamiaru du¿ej czekaæ!
niemanicka
19-02-06, 16:22
czekam tylko na dvdripy... wg mnie w innej jakosci nie oplaca sie ogladac...no chyba ze jakis hicior na ktory czekam juz dluzszy czas :D
ja filmów nie ¶ci±gam tylko po¿yczam od znajomych ale oni ¶ci±gaj±
ja stawiam tylko na jako¶æ, staram siê czekaæ na DVDrip bo DVD nie ogl±dam bo nie mam od kogo po¿yczyæ, ale jak chcê co¶ bardzo obej¿eæ to minimum TC
wiadomo ze najlepiej ogladac film w dobrej jakosci i z dobrym dzwiekiem,ale mysle ze jak jest jakas superprodukcja na która kazdy z nasz czeka to czasem sie prze³amie na jak±s kinówke i pomeczy oczy troche:)Osobiscie sciagam tez dvd zeby miec fajn± kolekcje :D
Nie nale¿e do niecierpliwych i ogl±dam dvd-ripy ale tylko tych filmów które najbardziej chce a co do kinówek to mo¿na obejrzeæ ale nnnnnie film na który czeka sie kilka lat jak sie tyle czeka³o to i mo¿na poczekaæ na lepsz± wersje. Najlepszym rozwi±zaniem jest oczywi¶cie puj¶cie do kina
Dla mnei najwa¿niejsza jest jako¶æ filmu, bo czêsto brzydka kopia po prostu psuje ca³± frajdê i efekt z ogl±dania... ale jak mam ci¶nienie na co¶ to nie patrze, TC mo¿e byæ ;)
daaawno temu jak jezcze SDI mialem - to scaigalem wszystko aby byc pierwszym i tak se wyrobilem opinie kolesia ktory zawsze ma piwrwszy
jak przyszla neostrada , to zmienilem troche zainteresowania i przerzucilem sie TYLKO na DVDrip, czyba ze DVDScr <Cleen> innych - typu z jakimos napisami czy C/B wstawki to nie sciagam
i teraz mam opinie nie tylko ze mam wszytko pierwszy , ale ze tylko super jakosc <nie liczac DVD, czy HD >
tak sie reputacje wyrabia :)
najbardziej wkurzaja mnie ludzie
widza reklame Filmu PL w TV jakies 5 dni przed premiera w polskim kinie i pytaja sie czy mam en film
mowie ze za 5 dni bedzie "brzydka kopia" no i nastepuje pytanie , ktore jeszcze bardziej mnie dobija
a kiedy bedzie ladna
tak wiec szybkosc czy jakosc ?
wszyscy chca miec SZYBKO iLADNIE :):) - a to nie mozliwe :(:(
ja przewaznie tylko dobra jakosc nawet ostatnio DVD nadrabiam :) a jak ktos ma wolne lacze to nie ma nic lepszego jak RMVB ;)
@intruz
oj nie nie
nawet ze slabym laczen RM bym nie scaigal
wolal bym mniej ale za to DivX, XviD - w najgorszym przypadku isc do BH Video i se przegrac na wlasna DVD :)
ja tak¿e stawiam na jako¶c. Tylko DVDrip. Wersja cam dobija zw³aszcza jak jaki¶ go¶ciu z przodu wstaje ¿eby isc po Cole :brick:
Jako¶c, wole troche poczekac nic zastanawic sie co jest na ekranie :bad:
Wole poczekaæ na dvdrip-a , chyba , ¿e zapowiada sie jakis fajny film :D to czasami sci±gne DVDSCR ;]
ArielWojcik
11-03-06, 08:29
jakosc przedewszystkim wole poczekac niz miec w³aczonego kompa i sciagac jakies badziewie
zawsze czekam na dvdripa no chyba ze po drodze spotkam czystego scr
Ja róznie, najczê¶ciej sciagam Dvd-rip lub scr, ale czasami jesli nie moge sie doczekaæ jakiego¶ filmu to sciagam Ts lub Tc
wole poczekac na np. dvdripa i obejrzec film w dobrej jakosci.
Ja sciagam wylacznie DVDRip, co to za przyjemnosc obejzec film zgrywany z kina ?? Blee ochyda. Odkad pospieszylem sie i obejzalem Najnowsza czesc Star Warsow i bardzo tego zalowalem. Teraz wiem ze lepiej poczekac i delektowac sie najlepsza jakoscia filmu.
i jako¶æ i szybko¶æ dla mnie jest wa¿na... je¿eli wychodzi jaki¶ film na którym bardzo mi zale¿y ¿eby go obejrzeæ to czasami nawet siê ¶ci±gnie TS b±d¼ TC, a filmy na których mi mniej zale¿y to albo czekam na dvdscr albo dvdripa.
jako¶æ od TC w góre .. gorszych kopii nie trawiê :stinky:
Hubabuba222
14-03-06, 15:18
jak ju¿ ¶ci±gam dany film to tylko DVDRip - w ¿yciu nie ogl±da³em jeszcze ani jednego filmu na VCD, SVCD itd.
dla mnie liczy sie jakosc wole poczekac na dvdscr lub dvdrip
no bo nie ma sensu takich kopiii ogladac jak vcd : (
Tylko DVD rip, chyba ze dobry screener sie trafi. Najlepiej zeby film byl na DD (448kb/a) i wtedy wyplam i na kinko :D
A ja filmow nie sciagam. Jak by juz jednak do tego doszlo to biore RMVB jeden raz mi sie w zyciu zdazylo film zassac i wlasnie w takim formacie. Glownie to dlatego ze malo wazy. Jak sie troche od monitora odsuniesz to jest elegancko. Nie sciagam CAM bo praktycznie wcale nie sciagam a jakbym mial juz zasysac to napewno nie CAM
Jak chce film to sie u pajratow zaopatruje i tyle, oni czesto maja ftyki i maja dobrze i szybko, nawet jak maja CAM to bardzo dobrej akosci
Zalezy od tytulu jezeli dlugo na niego czekam to moge go obejrzec w wersji cam z napisami a pozniej jak juz "ochlone" to sciagam z dubbingiem i DVD :)
Dvdrip. Nie lubie jak slysze smiech albo jest taki kiepskie dzwiek. :D
jeszcze kiedys moglem obejrzec cam czy ionne badziewia, teraz rozs±dek wzi±³ gorê, tylko dvd lub rip 8)
Virtual Machine
24-05-06, 09:17
DVDRip albo DVDSrc :] Jako¶æ i D¼wiêk Ponad Wszystko :)
Zdecydowanie lepsza jakosc. Przewaznie (jesli dostepne) ciagne filmy 2-u plytowe, najlepiej z dzwiekiem AC3.
dla mnie najwa¿niejsza jest jako¶æ! wole poczekaæ na DVDripa ni¿ ¿ebym siê mêczy³ z filmem i wpatrywa³ siê co jest na ekranie (CAM TS TC)
zawsze staram sie sciogaæ dobr± jako¶æ
electric_boy
01-06-06, 12:38
jako¶ siê liczy, ale nie ogl±dam tylko DVDrip'ów... nie mam te¿ zamiaru ogl±daæ lataj±cych pixeli po monitorze zamiast filmu, dlatego CAM ju¿ nigdy wiêcej nie ¶ci±gne, ale TC po retuszu jest ca³kiem zno¶ne :] no i RMVB z DVDrip'a
jako¶æ jest najwa¿niejsza, osobi¶cie ¶ciagam tylko filmy dvd, mimo, ¿e czasami to troche trwa :)
jakosc sie liczy ja tam zassysam dvd lub dvdrip
jako¶æ oczywi¶cie,
ale jak jaki¶ rozreklamowany film
to ¶ci±gam pierwsz± wersje,ogl±dam
i czekam na DVDrip-a
dla mnie tylko jakosc - nigdy nie ogladam wersji TS, CAM itp. Preferuje wylacznie DVD lub DVDScr.
Zawsze czekam na oficjalne wydanie DVD... Szkoda czasu i filmu na jakies screenery ;P
No zale¿y od filmu. Animowane mo¿na ju¿ spokojnie ogl±daæ w wersjach TC, TS, ale filmy to ju¿ zale¿y, jak d¼wiêk jest zno¶ny i audio to mo¿na przysysaæ :).
Zalbaar.pl
19-06-06, 21:18
Moim zdaniem równie¿ tylko i wy³±cznie op³aca siê czekaæ na DVD-Rip. Nie ma co ¶ci±gaæ wcze¶niej, bo 2 razy ¶ci±gn±³em i 2 razy tego ¿a³owa³em (pasja i Ice Age 2)
Jesli wiem ze jakis film jest dobry to czekam zawsze na DVD rip. Slaba jakos potrafi popsuc przyjemnosc z ogladania. Jesli chodzi o filmy, o ktorych nie wiadomo czy sa dobre, to sciagam jakosc jaka jest, najwyzej potem DVD rip jesli film zasluguje.
ja jestem fanem RMVB zajmuje malo a jakosc jest dobra czasmi nawet znakomita jak na 300 do 400 mega to jest wporzo :spiderman:
Wole miec szybciej.Dla mnie jest lepiej
najpierw ¶ciagam wersje s³ab± od Ts ¿eby obej¿eæ i potem wiem czy warto ¶ciagaæ wersje DVD rip
jezeli film jest pe³ny efektow specialnych to czekam na dvd ale jak sensacja czy komedia to styka mi TS, CAM no i chyba ze z dubbingiem to zawsze czekam na dvd np epoka lodowcowa 2
Zaleznie od gatunku...efekty specjalne - obowiazkowy dvdrip ;)
Nigdy nie ogl±dam czego¶ s³abszego jako¶ciowo od DVDRipa. A ju¿ najlepiej DVD-R.
A ju¿ ca³kiem najlepiej to do kina pój¶æ, bo ogl±danie tego samego na komputerze jest tylko namiastk± :]
ogolnie dvdrip, ewentualnie TC.
Wed³ug mnie jako¶, po co mi film, ktory jest w z³ej jakosci nie do ogl±dania?! lepiej poczekac troszke d³uzej i miec porz±dny film..:D
SerferRafcio
10-08-06, 16:44
Najpierw ¶ci±gam to co jest, a jak siê pokarze DVD albo DVDrip to go ¶ci±gam i ogl±dam drugi raz. :rap:
Zdecydowanie jako¶æ, czekam na DVDripy, badz DVDSCR, jak s± b.dobre.OStatnio zrobi³em wyjatek i pobralem TC od ASTEROiDS - The Fast And The Furious Tokyo Drift REAL TC XviD-ASTEROiDS, i musze przyznac, ze jest jak sredni dvdscr. ;P
hmm jednak jako¶æ bo... proste lepiej sie oglada nie mêcz± sie tak oczy na probie czegos zobaczenia
Ja ostatnio sci±ga³em film co z tego ze sciagn±³ sie szybko jak kopia by³a taka straszna ze filmu nie da³o sie obejrzeæ...:/
tylko dvd ripy sciagam najlepsze
najwa¿niejsza jest jako¶æ bo filmu w którym nie widaæ nawet twarzy aktora siê nie da ogl±daæ
Jakosc oczywiscie ale dobrze tez jak sa szybko :D
Przewa¿nie czekam na dvdrip czyli wybieram jako¶æ chocia¿ czasem jak nie moge siê czego¶ doczekaæ to TC/R5 nie pogardze ale to tylko przy du¿ym ci¶nieniu na jaki¶ film ;)
jako¶c - sciagam tylko firmy na dvd, czasem zdarzy mi sie cos pobrac w HD ;]
Tylko dvdrip , dvd b±d¼ blueray.
andrzej211986
28-09-08, 11:50
Ja tak¿e nie przepadam za lektorem co innego dubbing jest super a lektor psuje atmosferê. A ogl±danie klinówek jest dla ludzi w gor±cej wodzie k±panych:)
Raczej jako¶æ. Od DVDScr w górê.
jako¶æ mi³o co¶ w dobrej jako¶ci zobaczyæ
Przede wszystkim jako¶æ filmu, ale nie koniecznie HD itp. Zazwyczaj DVDRip. Je¶li chodzi o s³absz± jako¶æ - to typowo do obejrzenia na teraz - to R5 (ale te naprawdê dobrej jako¶ci). Zawsze jak co¶ siê ciekawego trafi w R5 to mo¿na poczekaæ na lepsz± kopie i sci±gnaæ do kolekcji.
Unikam wersji cam ,czasem s± do¶æ ³adne relki TC lecz zawsze staram siê czekaæ choæ by na dvd custom z napisami .
Ja staram siê to wypo¶rodkowaæ , ogl±dam DVDScr , R5, i czesto DVDRip'y , CAM'y i TS'y unikam :D
Zdecydowanie wolê poczekaæ na DVDRip. Ewentualnie DVDScr.
Zdecydowanie jako¶æ, Filmów które s± kiepskiej jako¶ci to nawet nie ¶ci±gam
tylko i wylacznie dvdrip'y, R5 (z dobrym audio) lub dvdscr (czysty) do niczego innego nie siadam
podobnie jak koledzy powyzej, jakosc, nie pamietam juz kiedy ogladalem cos ponizej dvdscr. a i to raz na ruski rok
Ja tez stawiam na jakosc:)
Dragon20sc
18-10-08, 21:54
Nie rozumie ludzi którzy ogl±daj± wersje kinowe itp. jaka w tym satysfakcja jest ogl±dania w tej jako¶ci filmu jak polowa rzeczy jest rozmazana lub ledwie widoczna.Jako¶æ przede wszystkim !!
Generalnie nie ogl±dam wielu filmów, ale je¿eli mnie jaki¶ zainteresuje to tylko format DVDRip. Jestem jak wiêkszo¶æ za jako¶ci± i nie sprawia mi przyjemno¶ci ogl±danie filmów marnej jako¶ci.
Pozdrawiam
TheHeartless
20-10-08, 17:16
Od DVDRipa wzwyz. Szkoda czasu na jakies TS, TC i CAMy.
Jako¶æ !! jak mo¿na cam ogl±daæ tam nic nie widaæ a jak jeszcze film z efektami specjalnymi to chyba ju¿ ca³kiem :)
DVDScr , R5, i DVDRip
wszyscy raczej patrz± na jako¶æ a dopiero potem na prêdko¶æ
Najlepiej szybki relek w dobrej jako¶ci :P
stadla mnie najwa¿niejsza jest jako¶æ
najczê¶ciej ogl±dam r5 , nie zdarza mi siê ¶ci±gaæ ¿adnych TS ani CAM
wcze¶niej patrzy³em ¿eby szybciej w tej chwili raczej wole poczekac i obejrzec najlepiej w BluRay-u
Jako¶æ, ale tylko najlepsze filmy:lol:
Zdecydowanie JAKO¦Æ ! Ani razu w ¿yciu nie obejrza³em ¿adnej kinowej wersji , wychodzê z za³o¿enia,¿e po co mam sobie psuæ film ? Wolê poczekaæ 2 miechy d³u¿ej i mieæ DVD albo Ripa .
Nienawidzê ogl±daæ filmów wersji cam, choæbym mia³ czekaæ na film 2 lata to jako¶æ ponad wszystko!!!!
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.