PDA

View Full Version : Playstation 3 (PS3) - Pytania, Problemy, Porady ...

antonpolaco
06-04-08, 18:16
poproszę o jakieś linki gdzie mógłbym dowiedzieć się jak uruchamiać gry na ps3,
które są dostępne na trackerach

czullo
06-04-08, 18:34
krotko - nie da sie :)

magik93
06-04-08, 18:54
Tak jak mówi czullo (http://www.torrentmania.info/../u-czullo-160.html). Nie da się, jak na razie... Głośno było o "Ferrox v1.0 PS3 ISOLoader" (Poszukaj na YouTube) ale jakoś sprawa ucichła, i dalej nie wypuścili, chociaż na kilku serwisach z torrentami "coś" jest, ale to na 100% fake. Pozostają tylko oryginały :D Albo kupno X360, a na niego już od dawna można odpalać piraty :P

kostekkosa
06-04-08, 20:28
podejrzewam ze obecnie niewiele kompow by obsluzylo emulator wraz z gierka ... pozostaje inwestycja w PS3 :)

roberto1972
06-04-08, 22:09
podejrzewam ze obecnie niewiele kompow by obsluzylo emulator wraz z gierka ... pozostaje inwestycja w PS3 :)
na razie to niema dobrego emulatora ps2 a co dopiero ps3 nigdy raczej nie będzie takiego emulatora a co do uruchamiania gier pirackich na ps3 to na razie nie ma takiej możliwości

antonpolaco
06-04-08, 22:36
emulacja nie ma tu nic do rzeczy, po prostu kumpel sobie kupił
i chciałem wiedzieć czy mogę mu pomóc z grami ale już post czullo zamknął temat
dzięki :)

kostekkosa
06-04-08, 23:47
na razie to niema dobrego emulatora ps2 a co dopiero ps3 nigdy raczej nie będzie takiego emulatora a co do uruchamiania gier pirackich na ps3 to na razie nie ma takiej możliwości

dlatego napisalem w trybie przypuszczajacym, gdyby byl :P wiem ze ode mnie chlopaki bawili sie kiedys w emulacje ps2 na kompie i calkiem niezle im to wychodzilo. gry sie dalo uruchomic a emulator zapewnial w miare plynna gre. wiec nie mowcie ze sie nie da :P wszysto sie da, tylko trzeba pokombinowac i miec do tego sprzet. dlatego w niektorych sytuacjach w ogole sie to nie oplaca i lepszym rozwiazaniem jest zakup konsoli.

mlody20002
04-08-08, 20:53
dokladnie , lepiej chyba kupic konsole , tylko PS3 to niestety wyrzucenie kasy w bloto puki co , bo raz ze cena ciagle spada , dwa ze nie ma jeszcze skutecznej przerobki , trzy ze gier exkluzywnych jest jak na lekarstwo !

Kebez55
20-09-08, 21:40
Witam.
Planuję kupno Xboxa 360 ELiTE lub PS3.
Jednak w tej drugiej konsoli jest najpoważniejszy błąd - nie można jej przerobić.
Zna ktoś jakieś sposoby ominięcia tego zabezpieczenia?
PS3 ma 2 sloty USB, może jakby się podłączyło zew. czytnik płyt DVD?
Niestety, nie wiem czy jest to realne, ponieważ interesuję się tym od paru dni ;-).
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.

geforc
20-09-08, 22:09
masz do wyboru , kupno x360 i przerobić (w moim mieście 100zł kosztuje) albo poczekać na modchipa do ps3 ...

Kebez55
20-09-08, 22:13
Raczej nie prędko wyjdzie modchip? :(

geforc
20-09-08, 22:27
no raczej nie ... , przeczytaj :

http://www.ps3info.pl/forum/index.php?showtopic=293&st=0&p=1981&#entry1981

DawidU89
20-09-08, 23:28
PS3 to jak masz tylko DUZO kasiorki
A X360 E to dobry zakup tylko nie pchaj sie w oryginalne gry daj te 150 w dobrym serwisie zeby ci jeszcze z gwarancja ja przerobili i gitara gra ;) Takie moje skromne zdanie..

Jamal_100
21-09-08, 11:37
Też miałem taki problem PS3 czy Xbox360 ale bierz X360 bo nawet jeżeli przerobią PS3 to zobacz ile kosztuje płyta B-R i dolicz koszt nagrywarki:( Bierz Xboxa 360 będziesz miał tańsze gry;) a za jakiś miesiąc ma być nowe oprogramowanie w iksach i będzie możliwość zgrywania gier z płyt na dysk:)

dodimodi94
21-09-08, 12:13
bierz x360 i dalej sie nawet nie zastanawiaj;-)

geforc
21-09-08, 14:30
szkoda tylko że nie ma niektórych gier z ps3 na xboxa xd np GT5 ... , Tekken , choc nie wiem do konca :]

R0bert
21-09-08, 18:32
exclusivy PS3 to jest doslownie pare gierek, no chyba, ze tekken to cale twoje zycie. No i jeszcze MSG4, i jakas chyba samochodowka+motorem jazda i tyle. FFXIII bedzie tez na x0 i pcta.

Mariusz512
22-09-08, 11:20
Granie na piratach w PS3 jest nie opłacalne , nagrywarka Blue-Ray 500-1000 zł , płyty 50 zł

bgszef
22-09-08, 12:42
Bierz PS3. Granie na necie za free, bluray (w xklocu tez bedziesz musial kiedys kupic) i duzo wieksze mozliwosci ogolne konsoli...

venize
12-11-08, 23:31
Tekken i Gran Turismo to takie wielkie exclusive'y? A Dead or Alive, Soulcalibur czy Virtua Fighter są gorsze od Tekkena? Tak samo jak z np. DiRT-em, GRiD-em, Forzą i wieloma innymi w porównaniu do GT?
Jedyna gra, która jest warta uwagi dla PS3 to Metal Gear Solid 4. Nic innego.

Ja bym (a w sumie powinienem zastosować tu formę dokonaną) brał X360 - tańszy, a skoro nie widać różnicy - to po co przepłacać? Pomijam takie oczywiste fakty jak szersza biblioteka gier i 'kopie zapasowe gier' (choć to też zależy od szczęścia z trafieniem napędu).

juventino
13-11-08, 12:05
tekken= soul calibur, virtua fighter, GT5= forza 9choc tutaj bym sie klocil, GT, to jest arcydzielo)
geasy=killzone
halo=...
a co powiesz na to: uncharted, god of war3, mgs4, little big planet, heavenly sword, heavy rain, motorstorm, singstar, eye of judgement,...
dla mnie lepsze tytuly ma PS3, hala, gearsy mnie nie ciagna wikeszosc gier i tak jest na PC...
jesli chodzi o to, ze klocek ma wiecej gier, to dla mnie ten argument jest nietrafiony. wole miec 20 hitow, niz 10 hitow i 50 shitow
konsole kupuje sie dla gier! jesli podoba ci sie halo, gearsy, forza bierzesz X360, jak gt5, MGS4, uncharted, to PS3.

nie patrzy sie, ktory sprzet lepszy, a jesli o to chodzi, to tylko totalny glupek powie, ze PS3 jest gorszy od kloca. masz internet free, bluray, wykonanie,... jesli chcesz korzystac tylko z gier, to wtedy jest remis. i patrzysz na gry.

bgszef
13-11-08, 13:18
@juventino

Kupiles juz tego pleja? Jak cos to mi napisz to zagramy w pesa albo lbp ;)

juventino
22-11-08, 13:43
wczoraj kupilem :D:D cudo!
moglby mi ktos dac kilka waznych porad na poczatek? tzn tak, na razie zrobilem format dysku (szybki, nie wiem czy nie ma byc czasem pelny, ale wszystko jest ok), skonfigurowalem siec, zarejestrowalem sie na network...
nie wiem co dalej...

a takie pytanka jeszcze mam:
1. jak wylaczac konsole? w instrukcji jest napisane, ze jak wylacze w systemie, czy z przodu, tak ze bedzie sie swiecic dioda na czerwono, to mam nie wylaczac przycisku main power. o co chodzi kurna? to jak mam wylaczyc?
2. jak zapisac strony w przegladarce? dalem kilka stron do bookmars, po ponownym uruchomieniu w bookmars jest pusto:/
3. czy mam cos zmieniac jeszcze w ustawieniach? widze, ze tam mozna zmieniac dzwieki- mam chyba aac 128, sa do wyboru jeszcze mp3 i acc chyba. cos mam zmieniac, np. na mp3? niewiem takze o co chodzi w game settings...
4. rejestrowac sie takze na innych ps store niz polski? tak mozna i czy musze wprowadzic wtedy jakies inne dane. np. jak US ps store, to ze mieszkam w chicago, czy cos?
5. czy moge dema zgrac na pendrive i wgrac do konsoli?
prosze o jakies rady na poczatek:)

edit: po 10 dniach smieje sie z tych pytan:P konsola jeszcze mi sie nie znudzila:) a motorstorm ehh miazga :D