View Full Version : Informacje o rozdanych zaproszeniach/kontach.
gutekck1982
29-03-08, 20:41
Witam chciałbym zaproponować dodanie kolejnego punktu do regulaminu.link (http://www.torrentmania.info/ogoszenia/t-regulamin-forum-239.html)
Każdy rozdający zaproszenia lub konta musiałby, albo w pierwszym poście tematu, albo w poście podsumowującym temat napisać, kto i na jaką stronę otrzymał z/k.
W przypadku braku takiej informacji rozdający otrzymywałby ostrzeżenie.
(więcej osób zapoznałoby się z regulaminem) [takie jest moje zdanie]
Myślę, że takie info było by pomocne innym rozdającym w sprawdzeniu potencjalnego proszącego o z/k w ich temacie.
Co o tym myślicie?
To mogą być tylko prośby.
Nie ma sensu w regulamin to wprowadzać, bo i tak go nikt nie czyta (lol)... przynajmniej ci nowi.
To ludzi zapki i robią z nimi co chcą.
Jeżeli będzie jakaś niemiła sytuacja i będą chcieli pomocy od nas, po prostu nie jesteśmy w stanie pomóc, bo nie wiemy na ile jest to prawdą.
Ja natomiast przychylam się do propozycji @gutekck1982.
Z tego względu ,że biorący by się bardziej zastanowił czy naprawdę to zaproszenie przyda mu się.
Natomiast dający mógłby mieć większy wpływ na ocenę zapraszanego.Chociażby taką czy koleś już przypadkiem kiedyś nie prosił o to same konto lub zaproszenie.
Konrad9991
29-03-08, 22:29
zwiększy się w ten sposób skuteczność weryfikacji osób proszących o z/k. Tylko kto czyta regulamin? 90% nowych użytkowników nie czyta tego. No ale przecież większość osób rozdających z/k mają jakiś tam staż na forum/i raczej więdzą co czarne a co białe. można im nawet przypominać żeby dodawali takie info do swojego tematu. Zresztą dużo osób stosuje już taką taktykę i dodaje taką informację a i można nawet po postawionych piwkach domyśleć się czasem do kogo powędrowało z/k no ale zapiska w regulaminie zawszę będzie zobowiązywać. Więc jestem "raczej" na tak
Myślę, że takie info było by pomocne innym rozdającym w sprawdzeniu potencjalnego proszącego o z/k w ich temacie.
no naprawde pomocne... bede przegladal np 10/20/30 tematow zeby sprawdzic czy pan X nie ma juz zapa z danej strony...
lol
Powiem szczerze ,że trochę dziwię się Tobie "wmnt"
Nie patrzysz na posty?
To w takim wypadku po co stawiasz wymagania przy zapkach lub kontach?
No chyba ,że piszesz "kto pierwszy ten lepszy"?
Powiem szczerze ,że trochę dziwię się Tobie "wmnt"
Nie patrzysz na posty?
To w takim wypadku po co stawiasz wymagania przy zapkach lub kontach?
No chyba ,że piszesz "kto pierwszy ten lepszy"?
rzadko patrze na posty userow, jak mi od kogos zalatuje sciema to tak, ale ogolnie to w 90% przypadkow nie sprawdzam osoby ktorej daje zapa.
a ja jestem na nie, jest pare stronek, ktore nie zycza sobie aby ich zaproszenia byly rozdawane na publicznych forach (scc, scl i jeszcze pare innych), czesto osoby majace na TM nick XYZ taki sam maja na stronach torrentowych (rozdajaca osoba pewnie ma rozne nicki) i jak sie napisze ze pan XYZ dostal zaproszenie to poleci jego konto i osoby ktora go zaprosila, a jak nie wiadomo kto rozdal i kto dostal zaproszenie to raczej nikt nie dostanie bana, taki punkt w regluaminie ograniczylby tylko rozdawanie zapkow
@1337 zgadzam się, a poza tym nic na siłe . Kto chce niech sobie pisze komu oddał zaproszenia a kto nie ma takiej potrzeby niech nie będzie do tego zmuszany, w końcu to jego zaproszenia i jego sprawa komu je odda.
Konrad9991
30-03-08, 14:23
rzadko patrze na posty userow, jak mi od kogos zalatuje sciema to tak, ale ogolnie to w 90% przypadkow nie sprawdzam osoby ktorej daje zapa.
jakbyś dawał z/k na wyższe lvl to prześwietliłbyś każdego dokładnie :)
a od kiedy daje sie zapy na wyzsze levele osobom z ktorymi nie mialo sie zadnego kontaktu, a poza tym fakt ze pan xyz dostal zaproszenie na rmvbusters wcale nie pomoze mi w podjeciu decyzji czy mu dac np zapa na sct, poniewaz zaproszenie na sct jest o wiele wiecej warte, pojawia sie wiecej opcji dla niego, takie sct duzo latwiej sprzedac niz rmvbusters ;P
Konrad9991
30-03-08, 18:18
a od kiedy daje sie zapy na wyzsze levele osobom z ktorymi nie mialo sie zadnego kontaktu, a poza tym fakt ze pan xyz dostal zaproszenie na rmvbusters wcale nie pomoze mi w podjeciu decyzji czy mu dac np zapa na sct, poniewaz zaproszenie na sct jest o wiele wiecej warte, pojawia sie wiecej opcji dla niego, takie sct duzo latwiej sprzedac niz rmvbusters ;P
ładnie zaczynasz na TM- lepiej przeczytaj regulamin TM
Konrad9991 - czytalem, zle mnie zrozumiales:) to ze napisalem ze latwiej sprzedac cos to nie znaczy ze ja sprzedaje, ...poniewaz zaproszenie na sct jest o wiele wiecej warte, pojawia sie wiecej opcji dla niego, takie sct duzo latwiej sprzedac niz rmvbusters ;P zwróć uwage w ktorej osobie napisalem
gutekck1982
30-03-08, 22:01
1337 mnie chodzi o to, że są użytkownicy na TM, którzy podają różne adresy email i wyłudzają z/k.
Takie, np. sct może dostać gość "XYZ" od kilku osób.
Chciałbym to ograniczyć, dlatego założyłem ten topic.
jak wszystkim wiadomo często użytkownicy dają piwo jeszcze zanim dostaną z/k, więc jest problem ze sprawdzeniem, kto i co otrzymał.
Po rejestracji też można zmienić email, więc na jadno konto pocztowe można rejestrować wiele kont torrent z tej samej strony. Przynajmniej teoretycznie.
szczytny cel ale nie do osiagniecia, taki handlarz zawsze znajdzie sposob aby oszukac rozdajacych, nawet jak ktos napisze w swoim topicu ze pan XYZ dostal zaproszenie na sct to potem nastpnemu rozdajacemu moze to byc troche nie wygadnie odszukac ten topic, to juz lepiej kazdemu uzytkownikowi zalozyc w profilu historie otrzymanych zaproszen
Wprowadzenie takiego punktu do regulaminu, w pewien sposób może zniechęcić do rozdawania zaproszeń czy też kont. To w interesie użytkownika leży tj. rozdającego, aby podał odpowiednie informacje do tematu, komu rozdał itd. Lub też należy posiadać odpowiednie wiadomości w skrzynce o wydaniu, aby w razie problemów z kontem przedstawił nam wszelkie dowody.
Natomiast jeżeli macie wątpliwości co do zgłaszającego się po z/k, możecie zawsze sprawdzić w profilu, czy już wcześniej potencjalny użytkownik się zgłosił w innym temacie, nie jest to poświęcenie wielu minut.
Konrad9991
31-03-08, 19:15
Wprowadzenie takiego punktu do regulaminu, w pewien sposób może zniechęcić do rozdawania zaproszeń czy też kont. To w interesie użytkownika leży tj. rozdającego, aby podał odpowiednie informacje do tematu, komu rozdał itd. Lub też należy posiadać odpowiednie wiadomości w skrzynce o wydaniu, aby w razie problemów z kontem przedstawił nam wszelkie dowody.
Natomiast jeżeli macie wątpliwości co do zgłaszającego się po z/k, możecie zawsze sprawdzić w profilu, czy już wcześniej potencjalny użytkownik się zgłosił w innym temacie, nie jest to poświęcenie wielu minut.
ale chodzi o to że niektórzy nie muszą pisać w temacie żeby dostać konta i robi tak dużo osób.
dużo to mało powiedziane ;) szkoda, że na TM nie ma takich statystyk jak na konkurencyjnym portalu.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.