View Full Version : Zlozy sie ktos ze mna na shella?
chce sprawic sobie takiego shella i szukam drugiej osoby na niego: http://www.ovh.pl/produkty/start100m.xml
cena: 100zl
procesy, ilosc miejsca na dysku itd do dogadania (pewnie po polowie, 4-5 procesow, 100gb)
na poczatek obsluga tylko przez webUI
shela bede konfigurowal ja
Konrad9991
26-03-08, 16:09
no chyba normalne że po połowie :)
no chyba normalne że po połowie :)
A kto wie, przeciez napisal ze on bedzie konfigurowal i ze tylko webUI :P
Oczywiscie nie twierdze ze Tobiasz22 chce kogos oszukac, to tylko takie spostrzezenie ;)
@Tobiasz22 tylko wybierz sobie lepiej jakiegos poczatkujacego w tym temacie bo inaczej mozesz byc niezadowolony.
Konrad9991
26-03-08, 16:20
z początkującymi czasem jest większy problem :]
naucz go tłumacz mu czego może czego nie a on dalej swoje :D
Nie ma znaczeni czy to bedzie ktos kto dzien i noc bedzie siedzial przy rss'esie by wylapywac wszystkie najnowsze wstawki czy ktos kto o rss nigdy nie slyszal, na takim shellu ma sie 12mb/s upu, ja tego sam nie obsluze bankowo, 4mb/s mnie w zupelnosci zawowala dlatego chce go z kims dzielic
jak nikogo nie znajde to sobie wezme kimsufi sam dla siebie..
edit: na shella wrzuce tez ftp server oraz, jak druga osoba bedzie chciala to VNC ale ja tego nie potrzebuje, mysle ze moge tez poglowkowac nad tym jak udostepnic przegladarke www
shella zamawiam najprawdopodobniej jutro, jesli nikt sie do tej pory nie zglosi to wezme go tylko dla siebie
ja może bym się złożył, pomyślę
dogadalem sie z tannoyem, z nim bede dzielil shella :)
i jak to smiga na dwoch ?? mozecie cos powiedziec ?? :P
Mam cos podobnego, wlasciwie to samo, i jest rewelacja, ftp zawsze z maxem, speedy najlepsze jakie mialem do 12 M, u mnie chodzi 8 procesow, u kolegi podejrzewam ze podobnie
i jak to smiga na dwoch ?? mozecie cos powiedziec ?? :P
ja jestem bardzo zadowolony
shell dziala bardzo stabilnie i szybko
predkosci (na porzadnych wstawkach) sa bardzo dobre
poza tym Tannoy mowi, ze z ftp leci z maksymalna predkoscia wiec i na to nie mozna narzekac
takze dla mnie rewelka
jedyny minus: cena
jak bierzesz sam dla siebie to raczej bym polecam Kimsufi bo tanszy o 70zl
z początkującymi czasem jest większy problem :]
naucz go tłumacz mu czego może czego nie a on dalej swoje :D
skąd ja to znam :lol:
ja jestem bardzo zadowolony
shell dziala bardzo stabilnie i szybko
predkosci (na porzadnych wstawkach) sa bardzo dobre
poza tym Tannoy mowi, ze z ftp leci z maksymalna predkoscia wiec i na to nie mozna narzekac
takze dla mnie rewelka
jedyny minus: cena
jak bierzesz sam dla siebie to raczej bym polecam Kimsufi bo tanszy o 70zl
no wlasnie w $ caly problem. kimsufi na dwoch to troche za slaby sprzet (tak mi sie wydaje) na jednego za drogo, moze start 100 by sie sprawdzil na 3 bo na dwoch by wyszlo po 100 a ja chce cos do max 90zeta. co ty na to tob ? 512 ramu da rade ?? :P
Podłączę się pod temat. Kimsufi nie spełnił moich oczekiwań więc mam zamiar zamówić lepszy server z lepszym prockiem i wiekszą ilością RAM. Ze względu, że koszt servera jest dość wysoki, szukam 1 lub 2 osób na tego shella.
Narazie rozważam takie maszyny:
http://www.ovh.pl/produkty/kimsufi08xl.xml - 1 osoba koszt 90zł - procesy do dogadania
lub
http://www.ovh.pl/produkty/kimsufi08xxl.xml - 1 osoba 115zł lub 2 osoby po 75 zł
W zasadzie wolałbym 1 zdecydowaną i odpowiedzialną osobę na którymś z tych serverów. Na pewno będzie to chodziło lepiej niz w przypadku 3 osób. No ale zobaczymy.
Jeśli chodzi o ten drugi server to procek, ram, hdd jeszcze nie są public ale pewnie będzie to mocny sprzęt.
Dostęp do shella : vnc, ftp, www.
na PM podam gg
zapomniałem dodać : startujemy poniedziałek lub max wtorek czyli 21 - 22 kwiecień. Server będzie na Debianie.
kimi ma teraz 1 GB RAMU ale czy lepiej smiga trudno powiedzieć
Podłączę się pod temat. Kimsufi nie spełnił moich oczekiwań więc mam zamiar zamówić lepszy server z lepszym prockiem i wiekszą ilością RAM. Ze względu, że koszt servera jest dość wysoki, szukam 1 lub 2 osób na tego shella.
ile TB wysylasz ze stare kimsufi to za malo ?
Ja bym Ci radzil wziecie kimsufa jedynki samemu dla siebie, no chyba ze trafisz na bardzo rozsadna osobe z ktora moglbys dzielic kmsufi XL ale i tak wg mnie przy tych cenach jakie teraz sa lepiej miec samemu. Kinsufi 1 kosztuje 97zl (i ma 1gb ramu) a Kimsufi XL 180 zl (ma 2gb ramu i lepszy proc) czyli po 90 na glowe, roznica w cenie minimalna a tak jak napisalem lepiej miec samemu niz z kims drugim. Kimsufi XXL wg mnie w ogole nie oplaca sie brac ze wzgledu na to ze 1GB lub 2GB ramu to juz jest wyatarczajaco :)
@Tobiasz22 - pomysł nie jest zły - chyba wezmę XL dla siebie i po sprawie.
@cdx - w starym kimsufi wkurzało mnie to że jak DL był wysoki na poziomie kilku MB/s to kimi sie zamulał. Przez vnc widać było, że disk overloaded i po prostu nie nadążał zapisywać bloków. Co do UL to nie mam do niego zastrzeżeń.
@cdx - w starym kimsufi wkurzało mnie to że jak DL był wysoki na poziomie kilku MB/s to kimi sie zamulał. Przez vnc widać było, że disk overloaded i po prostu nie nadążał zapisywać bloków. Co do UL to nie mam do niego zastrzeżeń.[/QUOTE]
to zalezy od klienta xserwa to nie widze wcale na tej maszynie
Serwerek 2x2GHz, 2GB RAM uruchomiony. Bije stare kimi na głowę. W jeden dzień UL niecałe 200GB na samym PT.
Ze względu na cenę serwera szukam jednak zdecydowanej osoby na konto shell wspólnie ze mną. Parametry: 125 GB HDD, procesy do dogadania, 100 Mbit, cena ok. 90zł czyli polowa ceny serwera. Mam jakieś zapki na strony dla zaufanej osoby do kompletu, mogę też uchomić dodatkowe usługi na serwerze, wszystko do dogadania. GG 6331883
Może jakiegoś Gibabita a nie MB
Może jakiegoś Gibabita a nie MB
No nie wiem ;] Teraz jak OVH wprowadziło limity (max. 101Mbit/s na jednego klienta) To raczej się tego Gbita nie wykorzysta... Chyba że się mylę, jeśli tak, to proszę mnie poprawić :P
znow szukam osoby ktora chcialaby wspoldzielic ze mna shella
chcialbym wziasc boxa Kimsufi XL, 2 osoby, 3-4 procesy, na miesiac, 90zl na glowe
jak ktos zainteresowany - to wysylac mi PM i pisac na jakich trackerach ma sie konta i na ktorych chcialbys seedowac, czy kiedys sie juz mialo shella itd
jak nikogo nie znajde to biore sam dla siebie :)
Konrad9991
30-04-08, 20:42
sorry że piszę w Twoim temacie ale mam pytanie do ogółu
ile mogę wycisnąć z tego serwera
http://img139.imageshack.us/img139/457/screenshot016qu1.png
i jak się w ogóle ma sprawa z prędkościami- bo zastanawiam się nad nim
Zależy gdzie będziesz chciał latać... Bo jeśli na TL,RevTT to coś koło 10-13TB. (kolega winiar z tego 4um może coś o tym powiedzieć :D) A jeśli na PT i na tych gdzie troche trudniej się seeduje to jakieś 3-4 TB... Tak myślę :P Ja jeszcze na starym kimi wysłałem w ciągu miesiąca jeśli dobrze pamiętam, ok. 4.5TB a latałem tu i tam :) To z tego wyciśniesz jeszcze więcej...
Konrad9991
30-04-08, 21:26
a ile procesów pójdzie na tym sprzęcie ?
a ile procesów pójdzie na tym sprzęcie ?
Myśle że max. to jakieś 10-12 procesów, żeby znowu nie zajechać serva, ale jeszcze zależy co to są za torki, packi, dvd-r, czy muza...
no i jaki klient torrentowy..
szymonowski
30-04-08, 21:32
oj uwzieliście sie dziś coś na tego winiara:P
wracając do tematu to na tym serwerze co chcesz zamówić to spokojnie z 10-12 procesów
ja na shellach od matiego 7-10 TB tak ze i ten kimsufi powinien sie tak spisac :)
trzeba tylko wiedziec co nastawic.
Myśle że max. to jakieś 10-12 procesów, żeby znowu nie zajechać serva, ale jeszcze zależy co to są za torki, packi, dvd-r, czy muza...
10-12 procesów to ja u siebie na Celeronie 600Mhz, 256Ram wyciągam spokojnie i do tego obciazenia nie mam duzego nawet (przy 8 procesach):
Statystyki serwera / Kto
08:02:27 up 9:04, 0 users, load average: 0.11, 0.10, 0.09
USER TTY FROM LOGIN@ IDLE JCPU PCPU WHAT
total used free shared buffers cached
Mem: 248 198 50 0 51 65
Swap: 713 0 713
Wiec z tego dedyka da sie sporo wiecej.
Co do klienta torrenta to ja Ci poradze zależnie od tego czy chcesz mieć nakladke graficzna (inaczej mowiac Pulpit co jest bezsensem) czy nie chcesz miec (sama konsola). Jezeli to pierwsze koniecznie to bierz Deluge gdyz ma bardzo małe wymagania. Jezeli to drugie to bierz bez zastanawiania sie rTorrenta, BitTornado, Transmission badz Azureusa (oczywiscie bez GUI), do kazdego z nich da sie zrobic WebGui przez co latwo sie sciaga.
Konrad9991
01-05-08, 08:53
a może opiszesz mi co i jak zrobić bo ja jestem raczej zielony w tym temacie :)
10-12 procesów to ja u siebie na Celeronie 600Mhz, 256Ram wyciągam spokojnie i do tego obciazenia nie mam duzego nawet (przy 8 procesach):
Statystyki serwera / Kto
08:02:27 up 9:04, 0 users, load average: 0.11, 0.10, 0.09
USER TTY FROM LOGIN@ IDLE JCPU PCPU WHAT
total used free shared buffers cached
Mem: 248 198 50 0 51 65
Swap: 713 0 713
Wiec z tego dedyka da sie sporo wiecej.
taki LOAD maszyny masz przy jakiej predkosci UL i DL ?
a może opiszesz mi co i jak zrobić bo ja jestem raczej zielony w tym temacie :)
w OVH masz gratis windowsa 2003 na 2 miesiące wiec zainstalować utorrenta na winde to już każdy potrafi
Poszukuje 2 osob do spólki na shella.Wiecej info na gg 8527423
szukam kogoś do kogo mogę się podpiąć do shella
gg:1252334
cena do 60zł ;)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.