View Full Version : TorrentGigs.info [BTgigs] - Temat Ogólny.
Zrobiłem temat ponieważ jest to jedna z największych(lepszych dla jednych tak dla innych nie) stron w Polsce i zasługuje na oddzielny temat, myśle, że rozwinie się tak jak w przypadku PolishTracker.
...
Wyraź swoją opinie!
Według mnie strona bardzo przyjemna i bardzo chętnie z niej korzystam. Torrenty nie rozchodzą się tam z tak dużą prędkoscią jak na PT ale myśle, że to się z czasem poprawi, a na popularnych plikach np najnowszych filmach już jest to widoczne. Życzę tej stronie jak najlepiej i zachęcam do korzystania ze względu na dużą ilość torrentów.
powiem tak sa tam w staffie hamy ale nie wszyscy i tyle
Jak juz wiele razy pisalem strona pod wzgledem ilosci pozycji jest duzo lepsza od PT. Predkosci sa wystarczajace, jak dla mnie, a posiadam lacze 1 mbit.
Co do zalogi, to nie mam zadnych zastrzezen. Zreszta do zalogi PT osobiscie tez nie mam, ale o nich slyszalem wiele zlego no i widzialem screeny, ktore wszystko potwierdzily. Oczywiscie teraz jest ostra "konkurencja" miedzy stronami, dlatego tez mozna czesto uslyszec tam rozne nieprzyjemne slowa pod adresem PT i vice versa.
Opisy pozycji na TG sa bardzo dobre (tresc, screeny). Wprowadzono system podziekowan, dzieki czemu nie ma tekigo rozgardziaszu pod pozycjami jak na PT.
Jest shoutbox. Nie ma problemu ze wstawianiem pozycji.
Mozna tam znalesc wiele ciekawych pozycji, ktore nie sa stare, ale nie sa tez najnowsze. Dla mnie to bardzo dobrze, bo czesto odpuszczam sobie sciaganie czegos, a potem juz tego nie ma. Natomiast na TG jest to wstawiane znowu za jakis czas.
Ogolnie z TG korzystam czesciej niz z PT i uwazam, ze to lepsza strona zarowno pod wzledem ilosci pozycji jak i mozliwosci ich pozniejszego wyseedowania.
eee na tej stronie jest tyle leechow, ze male predkosci sa, a to dlatego, ze tak latwo tam sie dostac.
i wyglad strony mi sie nie podoba.
Stronka super :rap:
dużo torretów
dobre prędkości jak dla mnie
miła admosfera i staff , jak masz problem to ci pomogą ,szamują użytkownika (nawet takiego co ma małe ratio)
osobiście polecam.
i będe jej bronił ;P.
w calej swej okazalosci popieram to co napisal Herkules a od siebie jeszcze dodam ze stronka jest super szybkie predkosci na torrentachi azeby sie tam dostac@Kefas potrzebne jest zaproszenie i jak nie wiesz to nie pisz bzdur :twisted:
Mnie ta strona się podoba - nic dodać, nic ująć.
Na stronę dostałem się jak była otwarta rejestracja - miałem fart ;)
Strona zawsze bedzie nr 2 poniewaz nie ma szans nawet zblizyc sie do PT. Co z tego ze ma tak duzo torrentow jak sciagniecie nie ktorych graniczy z cudem. A i wiekszosc rzeczy laduje tam z PT bo nie maja wlasnych zrodel. Przyklad http://btgigs.org/details.php?id=4033 gdzie wstawiajacy napisal nawet nazwe upka z PT w opisie, chyba mu sie spieszylo :dreaming: , i tu http://btgigs.org/details.php?id=3605 gdzie jak byk pisze ze to wersja dla PT to nawet nie zmienili tego a jeden koles co zwrocil im uwage dostal bloka. Wiec co zwolennicy TG mowili ze tylko na PT sie dostaje bany za prawde a na TG to co?
FakeMaster
02-08-06, 00:26
Strona zawsze bedzie nr 2 poniewaz nie ma szans nawet zblizyc sie do PT
dla ciebie. dla mnie( i nie tylko) jest lepsza....
Co z tego ze ma tak duzo torrentow jak sciagniecie nie ktorych graniczy z cudem
to sie tylko tobie wydaje. wystarczy wyslac pm do kogos kto juz sciagnal i doseeduje to napewno. reszte twej wypowiedz nie chce mi sie cytowc ani komentowac bo jestes jakims "sc3nowy lolkiem"( :hahaha: ) albo dzieciakiem...
a co do TG to stronka ma u mnie same ++ lacze mozna b.czesto zapchac(512kB lub 1Mb bez problemu a czasmi tez sa transfery po kilka MB/s) nawet na starszy torrentach, 0 problemow z seedem, duzo filmow z lektorem PL ktorych nie mam na innych stronkach, ogolnie jest fajny klimat i polecam ja kazdemu. dla mnie No.1 :superman:
kulfon, zauwaz ze obecnie na TG sa 354 filmy divx, natomiast na PT jedynie 131.
Ja osobiscie wole sciagnac wolniej, ale wogole sciagnac.
Zasadniczo takze na TG filmy nowe i popularne maja duzo seederow i predkosci na nich sa bardzo dobre.
Oczywiscie sprawa z filmami starszymi np. z lat 2000-2004 przedstawia sie znacznie gorzej. Sa one mniej popularne, a co za tym idzie jest mniej seederow i predkosci sa mniejsze. Jednak takich filmow wogole nie ma na PT, no chyba, ze ktos je najpierw sciagnie z TG, a potem wrzuci.
Jezeli chodzi natomiast o to, kto ma wczesniej torrenty, to tutaj sprawa przedstawia sie mniej wiecej remisowo. Niektore torrenty sa szybciej na PT, a niektore na TG.
Przykladowo na TG wczesniej byly filmy: Ja Wam Pokaze, Hoot, Fierce People, The Lost City, Fanaa, Hard Candy, When Will I Be Loved i wiele innych.
Wlasciwie to zastanawiajaca jest kwestia, ze na TG zegar dziala prawidlowo, natomiast na PT jest cofniety o 2 godziny. Czy to tylko przypadek? Czy moze chca miec wszystko wczesniej za wszelka cene? Zreszta nie wazne.
Stronka fajna, ma u mnie drugie miejsce po PT, ludzi tez przyjemni. :rap:
Mam sentyment do Gigsa - sciagnalem z niego pozycje, o ktorych moglem tylko pomarzyc na PT ;P
Ogólnie kazda moja prosba zostala spelniona - przypadek ? :]
mateuszsc156
02-08-06, 10:04
bardzo fajna stronka zaraz po PT najlepsza w polsce
SerferRafcio
02-08-06, 10:42
stronka może być...........szybki transfer :rap:
zauwaz ze obecnie na TG sa 354 filmy divx, natomiast na PT jedynie 131.
Ja osobiscie wole sciagnac wolniej, ale wogole sciagnac.
Zasadniczo takze na TG filmy nowe i popularne maja duzo seederow i predkosci na nich sa bardzo dobre.
Oczywiscie sprawa z filmami starszymi np. z lat 2000-2004 przedstawia sie znacznie gorzej. Sa one mniej popularne, a co za tym idzie jest mniej seederow i predkosci sa mniejsze. Jednak takich filmow wogole nie ma na PT
Ale wiesz doskonale ze te filmy kiedys były na PT bo Pt jest nastawione na szybkosc a jak ich czas sie skonczyl to i filmów nie ma.
Wlasciwie to zastanawiajaca jest kwestia, ze na TG zegar dziala prawidlowo, natomiast na PT jest cofniety o 2 godziny. Czy to tylko przypadek?
Przestaw sobie w profilu to bedzie ci dobrze chodzil :rap:
przemo_wodz
02-08-06, 14:54
NO powiem że stronka nawet dobra.Transferów nie mam takich wysokich jak na pewnej zagranicznej stronce ale i tak jak na polską stronke torrentową to jest fajna :)
FakeMaster
02-08-06, 16:00
Ale wiesz doskonale ze te filmy kiedys były na PT....
:hahaha: nie wszystkie, szczegolnie te XxXL.PROJECT ktore sa nawet czasami wczesnie niz na PT i filmy z lat 80-90. ten tracker(PT) jest wogole wyraznie przez niektorych wyolbrzymiany(nawet tu) i uznawany za jedyne zrodlo plikow("polskich rls") w sieciach p2p :hahaha:
rozbuchaczkluch
02-08-06, 16:09
Przestaw sobie w profilu to bedzie ci dobrze chodzil
a w jaki sposob mozna przestawic zegar w profilu ;P ?
@wizard ma racje ... w stffie chamy ... przyklad ... Gizmo ... wstyd i zenada, taki ktos nie powinien byc w stafie ... podobnie maniek ... plugawy jezyk ... jak na pw dostalem od niego wiadomosc to az mi szczeka opadla ...
ogolnie stronka fajna ale staff zle dobrany ... juz staff PT jest lepszy !!!
a w jaki sposob mozna przestawic zegar w profilu ;P ?
http://img522.imageshack.us/img522/6447/ptgmtjx8.th.jpg (http://img522.imageshack.us/my.php?image=ptgmtjx8.jpg)
Tak :superman: ale to chyba zły topic od takich pytań ;>
Przestaw sobie w profilu to bedzie ci dobrze chodzil :rap:
Fajnie :]
Moze sie czepiam, ale dlaczego musze ustawiac strefe czasowa dla poludniowej Afryki?
Dopiero w takiej zegar odmierza czas wlasciwie.
Czyzby admini PT mysleli, ze mieszkamy w Afryce...
Wlasciwie patrzac na ich metody dzialania i jezyk, to bardzo prawdopodobne, ze uwazaja sie za wladcow plemiennych :hahaha:
Przypomne tylko o tym: http://www.torrentmania.info/viewtopic.php?p=30592&highlight=#30592
Wiecej nie trzeba dodawac :]
nie wszystkie, szczegolnie te XxXL.PROJECT ktore sa nawet czasami wczesnie niz na PT i filmy z lat 80-90. ten tracker(PT) jest wogole wyraznie przez niektorych wyolbrzymiany(nawet tu) i uznawany za jedyne zrodlo plikow("polskich rls") w sieciach p2p
Ile razy trzeba powtarzac ze PT oprocz REQ to scenowe wydania. Czy xxxx.project to scenowa grupa? Jezeli nie wiesz to ci powiem ze nie. Wiec jest to homenade (czy jakos tak:P)
I tak PT jest jedynym zrodlem polskich rls- chodzi mi glownie o filmy z dubbingem SCENOWE
TG moglo by sie zblizyc do PT gdyby tez mialo dojscia do sceny, a tak to tylko im pozycja nr 2 zostala.
FakeMaster
02-08-06, 22:51
:hahaha: czlowieku nie tlumacz mi nic juz wiecej bo widze ze nie rozmiesz moich postow. buhahahahahha
w dupie mam scene(oprocz software/games) - te pliki i tak by byly w ktorejs sieci moze dzien poznie(czasami sa wczesniej).... a postem wyzej chciale tylko pokazac 'ograniczenia' pt, a ktorych nie ma tg i pokazac najglupsze zdanie w twoim poscie - jak widac TG nie dla idiotow :superman:
ale wiem ze ty(i osoby takie jak ty) 'wiesz swoje' :hahaha:
Chyba najlepsza polska strona torrent :rap:
dopiero zaczłem jej uizywac szybko sie sciaga fajne pozycje ogolnie dobra strona oczywiscie sa lepsze
wczoraj zderadowali mnie od rangi user:( [ z lite uploader]
za slabo sie staralem...
Virtual Machine
04-08-06, 12:14
Moje Zdanie sie zmieniło : )
BtGigs ma dobre wstaweczki, co wiecej takich gdzie np na ST , czy na PT nie ma , wiec TG to oferuje i bardzo dobrze, zyskują na tym wiele. Max Downloadu : ) co chciałbym ściagac to mam : ) Podoba mi sie bardzo, rewelacja porownujac z paroma misiacami do tyłu : ).
kulfon, PT nie jest jedynym źródłem Polskich Rls : ], powiem, ze w ostatnim czasy to TG wiecej wstawiało niz PT !
Popatrz i poobserwuj : ) Pozdrawiam
jedna z dwóch najlepszych polskich stron torrent, ja używam tylko BTGIGS i PT, reszta już mi nie odpowiada, za słabe jak dla mnie
obie są dobre i kazda robi swoje PT ma "scenowe" a TG drugi obieg i wiekszy wybór, wiec razem dzialaja dobrze :) co do staffu to nie ma sie co dziwic ze czasami chamieją - dlaczego? na poczatku mało userów to było milusio z czasem jednak wiecej userów i jak człowiek jest za miły to zaczynaja na głowe wchodzic dlatego zaczynają byc coraz bardziej stanowczy, ale dar0 i lemon chyba sie nie zmienili :) a dasorek tez jest dosc spoko :) ogólnie stronka OK
Stronka niezła, ale czasami speed powala. W dzien moze być z 15seedow, zostawiam kompa na noc i oczywiście idzie jak krew z nosa, bo max 5 seedow zostaje.
stronka fajan duzo filmow w formacie dvd-r do sciagniecia
Jak dla mnie najlepsza strona torrent
dobra alternatywa dla polishtrackera ;) i duzo latwiej utrzymac ratio :)
zaleta - duzo torrentow (ale wiele z nich jest marna i nie potrzebna :P)
wada - bardco slabe predkosci sciagania na malo popularnych torrentach. jak komus zalezy na jakis torrencie to musi prosic ludzi zeby to seedowali, lol :-)
a latwo utrzymac ratio bo jest za duzo leecherow i przez to sa slabe predkosci sciagania :-P
hehe przedewszystkim duzo muzy maja i good team do jej wypuszczania
bardzo dobry staff , łapią odrazu cziterów i to jest dobre i jeszcze dobry layout :rap:
bardzo dobry staff , łapią odrazu cziterów i to jest dobre i jeszcze dobry layout :rap: fakt cziterow i sciagajacych spoza trackera :P
irek17 napisał/a:
bardzo dobry staff , łapią odrazu cziterów i to jest dobre i jeszcze dobry layout :rap:
fakt cziterow i sciagajacych spoza trackera :P
Albo tych, co nie umieją tego robić o_0
A co do stronki to wszystko OK, tylko nieraz troche za duże tego "syfu" (głupich torrentów) i NeO Uploaderów... :/
bardzo dobry staff , łapią odrazu cziterów i to jest dobre i jeszcze dobry layout
hahah komentarz miesiaca
Nie wykryja czitera nawet gdy ten walnie 1TB a znam kilku takich i jakos konta jeszcze maja :rap:
Wszyscy mowia ze tam lepiej ratio utrzymac, łatwiej to prawda ale czitowac i byc nie wykrytym.
Fajna strona, duzo starych filmow, lecz predkosci nie za wysokie najczesciej.A szkoda.
Calkiem calkiem strona
Przy moim downloadzie 20kB/s predkosci są ok
Sporo pozycji starszych i ciekawych gdzie na innych stronach po prostu ich niema
Obecnie sciagam kompanie braci z tamtąd i jest ok
I przynajmniej jest w porzadku kwestia wstawiania pozycji
wyslesz 15 + odpowiedni ratio to mozesz wstawiac
Poniewaz publiczny upload jest zly (slabe transfery) ale takie cos jak na PT jest srednio dobre (no ale chodzi o transfer szybki...)
No i całkiem niezle mozna sobie ratio tam wyrobic udostepniając (dosyc ludzie sciagaja odemnie i da sie ratio na 1 bez problemu wyrobic jak nie wieksze)
najlepsza polska strona
Naprawdę?
http://btgigs.org/userdetails.php?id=39097
Jak dla mnie 1st strona torrent w Polsce jestem na niej od prawie pół roku i co jest mi potrzebne to tam znajdę a z PT korzystam bardzo mało bo poco mi PT jak mam TG :rap:
nie korzystam często ze stron z RATIO, ale jak zaglądam na taką stronę to pierwsza z nich to zawsze jest BTGIGS.ORG.
Dla mnie najlepsza strona torrentowa http://smilies.sofrayt.com/^/aiw/good.gif
Strona zawsze bedzie nr 2 poniewaz nie ma szans nawet zblizyc sie do PT. Co z tego ze ma tak duzo torrentow jak sciagniecie nie ktorych graniczy z cudem. A i wiekszosc rzeczy laduje tam z PT bo nie maja wlasnych zrodel. Przyklad http://btgigs.org/details.php?id=4033 gdzie wstawiajacy napisal nawet nazwe upka z PT w opisie, chyba mu sie spieszylo :dreaming: , i tu http://btgigs.org/details.php?id=3605 gdzie jak byk pisze ze to wersja dla PT to nawet nie zmienili tego a jeden koles co zwrocil im uwage dostal bloka. Wiec co zwolennicy TG mowili ze tylko na PT sie dostaje bany za prawde a na TG to co?
myslisz ze PT to ma wlasne zrodla ? :) jak masz konto na www.scenetorrents.org to sobie zerknij i przestan glupoty pisac
Praktycznie wszystko leci z tamtej strony nawet opisy kopiowane sa kropka w kropke
a potem pisza durnoty zeby nie wystawiac "ICH" pozycji na inne trackery bo to pewnie oni
je zrobili nawet opisow nie zmienia matoly hehe
Praktycznie wszystko co sie pojawia jest najpierw na www.scenetorrents.org potem leci TL,FL,PT itd j jedynie www.scenetorrents.org jest prawdziwa scenowym trackerem PT jeszcze brakuje sporo do nich
cdx gówno prawda LOL ja jako jeden z uploaderów pt, biorę wszystko z ftp, mam lepsze lub gorsze czasy, a opisy...to kwestja jak ktoś kopiuje zawartość pliku nfo :P
btw: ostatnio na pt filmy pojawiały się szybciej niz na sct, więc to może oni od nas ściągnęli x) haha
cdx gówno prawda LOL ja jako jeden z uploaderów pt, biorę wszystko z ftp, mam lepsze lub gorsze czasy, a opisy...to kwestja jak ktoś kopiuje zawartość pliku nfo :P
btw: ostatnio na pt filmy pojawiały się szybciej niz na sct, więc to może oni od nas ściągnęli x) haha
hehe oczywiscie tylko najpierw sobie wchodze na ScT i za pare godzin to samo na PT
wystarczy zobaczyc wiec mi nie tlumacz jak bym nie mial konta na ScT to bym ci moze uwierzyl i plik NFO to nie OPIS! a tu pierwszy przyklad z brzegu
Johnny.Virus.2005.DVDRiP.XViD-D0PE teraz sobie porownaj info i opis do pliku hmm takie same ciekawe :) no ale jak sie czegos nie widzialo tylko sie to przekleja to co moza napisac i to ma byc uploader? nawet opisow PL nie przekleicie ze strony jakies, albo chocby linka PL tylko wszystko jak leci z ScT po murzynsku zalosne to jest
Konta na BTGIGS sobie zalatwcie i zobaczcie jak sie to robi
Te wasze wlasne wydania i zakazy hehe jak by ScT zrobilo cos takiego to ta wasza gowniana stronka byla by pusta a juz nie wiele jej brakuje do tego
Co pozycja to wierna kopia ScT a moze PT to ich mirror ? tylko dla tych z malymi laczami :)
uploader na PT wymagania 0.5Mb/s a na ScT 50Mb/s :)
To patrz z czego miałem zrobić ten PL opis http://www.filmweb.pl/Johnny,Virus,(2005),o,filmie,Film,id=323837 x) LOL
Na pt jest 0.5Mb/s na LU, na btgigs potrzeba 32kB/s (256kb/s) (czyli połowa z tego co na pt x) LOL a na Uploadera na pt potrzeba 100kB, a na btgigs możesz upać z neostrady...
BTW: Po co wstawiać opis w pl, skoro gdy ktoś chce coś ściągnać to niech wykaże choć trochę własnej inicjatywy i niech sam poszuka opisu w pl. :hahaha:
cdx a co powiesz na to:
PT:
Prison.Break.S02E01.HDTV.XviD-LOL wstawiony 2m 38s po PRE.
ScT:
Prison.Break.S02E01.HDTV.XviD-LOL
Uploaded 2 mins, 36 secs after pre.
tez zostalo sciagniete z ScT w 2 sekundy?
Co do TG nic nie mam, stronka w maire dobra zajmuje 2 miejsce po PT.
To patrz z czego miałem zrobić ten PL opis http://www.filmweb.pl/Johnny,Virus,(2005),o,filmie,Film,id=323837 x) LOL
Na pt jest 0.5Mb/s na LU, na btgigs potrzeba 32kB/s (256kb/s) (czyli połowa z tego co na pt x) LOL a na Uploadera na pt potrzeba 100kB, a na btgigs możesz upać z neostrady...
BTW: Po co wstawiać opis w pl, skoro gdy ktoś chce coś ściągnać to niech wykaże choć trochę własnej inicjatywy i niech sam poszuka opisu w pl. :hahaha:
a reszta filmow z PT tez LOL ? nie dosc ze wierna kopia murzynska ScT to opisow PL brak nawet gdy sa na stronach i nie pitol ze to user ma sobie szukac bo od tego jest UL zeby wystawiona pozycje dobrze opisal itd a nie tylko skopiowal z ScT a sam kopiujesz wrednie opisy z ScT do niby to wlasnych releasow ZENADA!!!
i jak sie ma do tego ad2
Jakie muszę spełniać kryteria by móc ubiegać się o status Lite Uploader'a lub Uploader'a ?
Dostarczone przez Ciebie release'y:
* muszą zawierać odpowiedni plik NFO,
* muszą być oryginalnymi,
czy twoje releas jest oryginalny? !!! hipokryta z PT
Po przeczytaniu twojej odpowiedzi mam wrazenie ze nie masz pojecia co to scena a tak sie tym na PT chwalicie a nic poza kopiowaniem ScT nie potraficie
[ Dodano: 22 Sierpień 06, 15:31 ]
cdx a co powiesz na to:
PT:
Prison.Break.S02E01.HDTV.XviD-LOL wstawiony 2m 38s po PRE.
ScT:
Prison.Break.S02E01.HDTV.XviD-LOL
Uploaded 2 mins, 36 secs after pre.
tez zostalo sciagniete z ScT w 2 sekundy?
Co do TG nic nie mam, stronka w maire dobra zajmuje 2 miejsce po PT.
hehe no i co na co to jest dowod ? a inne pozycje a OPISY DO PLIKOW kto komu kradnie ?
Ale o co ci z tym chodzi ?? Przecież ten film jest scenowy więc i plik nfo jest dołączony też scenowy, więc naprawdę nie wiem o co ci chodzi z tymi słowami.
Wierz mi, wiem co to scena i jakbyś nie wiedział to "scena" jest przeciwka wszystkim serwisom p2p, więc dziękuj bogu za to że są tacy ludzie, że udostępniają stuff na torrentach, bo gdyby nie oni to podejrzewam, że nie miał byś skąd ściągać.
Ale o co ci z tym chodzi ?? Przecież ten film jest scenowy więc i plik nfo jest dołączony też scenowy, więc naprawdę nie wiem o co ci chodzi z tymi słowami.
Wierz mi, wiem co to scena i jakbyś nie wiedział to "scena" jest przeciwka wszystkim serwisom p2p, więc dziękuj bogu za to że są tacy ludzie, że udostępniają stuff na torrentach, bo gdyby nie oni to podejrzewam, że nie miał byś skąd ściągać.
dobra bo widze ze sie nie dogadamy to moze prosciej napisz dlaczego kradniesz stuff z ScT skoro sami na PT tego zabraniacie?
Nie kradnę. Biorę z ftp'ów, mam dostęp do 0-sec więc nie mam z tym problemu.
btgigs jest ok,jak dla mnie rewelacja
pzdr
Nie kradnę
Kradniesz!
Każdy kto ściąga i udostępnia nielegalne treści kradnie.
Dlatego najpierw trzeba się zastanowić o czym się mówi. Skoro pliki z ftp, ScT, PT, TG, etc. są już ukradzione i właściciele tych stron, czy ftp-ów nie mają do nich żadnych praw, to nie można tu mówić o kradzieży.
Nikt nie kradnie plików ScT, PT, czy TG, bo nie należą do nich. Wszyscy ściągający dane treści kradną je ich autorom.
Przecież nie Ty nakręciłeś filmu, nie zaśpiewałeś i nie nagrałeś piosenki.
Oczywiście gdybyś to zrobił i potem zamieścił na PT i zastrzegł, że nie wolno jej wystawiać gdzie indziej, a ktoś by ją wystawił na TG, to była by wtedy kradzież wobec Ciebie.
Jednak między stronami i serwerami nie ma żadnej kradzieży!
Czy ktoś z Was to kiedykolwiek zrozumie? Obracacie już ukradzionymi treściami.
Co najwyżej można się spierać gdzie dany plik pojawił się wczesniej, ale nie o to kto co komu ukradł. Chyba, że będziecie się spierać o to, że ktoś ukradł tej wytwórni filmowej, a ktoś ukradł tamtej piosenkarce i o to kto ukradł wiecej i szybciej.
EcstasyxXx
22-08-06, 19:56
Bardzo dobra strona :rap:
Nie kradnę. Biorę z ftp'ów, mam dostęp do 0-sec więc nie mam z tym problemu.
Nie o pliki mi chodzi bo sam tych filmow nie "ripujesz" ale o opisy jakie wstawiasz/wstawiacie do pozycji na PT tez masz/macie na FTP nie mowie tu o txt z plikow NFO a jezeli tak to czy nie mozna sie wysilic i napisac cos od siebie ?
jak dlamnie najlepsza polska strona z torrentami... dobre prędkosći i administracja :)
tomaszek15
24-08-06, 14:24
Fajna stronka.
Słuchajcie dostałem kod zaproszenia na tą stronkę, ale gdzie mam go wpisać? Dostałem sam kod a nie jak na innych stronach link do rejestracji. Jeśli ktoś dostał tam zaproszenie w postaci linku niech napisze wszystko oprócz kodu, abym mógł podłożyć swój. Z góry dzięki za pomoc.
RUDI wchodzisz na http://btgigs.org/register.php?invitenumber=kod zaproszenia i tam się rejestrujesz. a według mnie to:
"BTGigs pelni role smietnika gdzie dzieci spelniaja swoje marzenia o zostaniu uploaderem"
Ta strona nie powinna wcale istnieć. tylko psuje renomę sieci Bittorrent
PT rulezzz :*
BTGigs pelni role smietnika gdzie dzieci spelniaja swoje marzenia o zostaniu uploaderem"
Ta strona nie powinna wcale istnieć
TG nie pełni roli śmietnika, są tam bardzo ciekawe pozycje, których na PT nigdy nie znajdziesz.
Dlaczego uważasz, że dzieci spełniają swoje marzenia o zostaniu uploaderem własnie na TG? Chyba nie chodzi Ci o prędkość łącza. To że ktoś ma wolne łącze nie znaczy, że jest dzieckiem.
Ktoś kto ma DSL 15mbit też może być dzieciakiem, któremu rodzice płacą rachunki.
Ja tu nie widzę żadnego logicznego powiązania. To znaczy, że na PT swoje marzenia spełniają starcy? A może niemowlaki?
Nastepna kwestia. Skoro na TG są te same pozycje co na PT, plus dodatkowo troche starsze. To chyba wynika z tego, że PT to też śmietnik, a na dodatek wybrakowany.
To prawda że na TG są ciekawe pozycje kt nie ma na PT ale z ilośc seedów pozostawia wiele do żuczenia
MOim zdaniem Btgigs jest naprawde dobrym trackerem i niewiem czy mozna mówić ze PT lub Btgigs są lepsze moim zdaniem reprezentują ten sam poziom.
PT ma jedna zalete sa tam troche większe prędkosci jak na Btgigs... jednak na PT są praktycznie te same pliki co na ScT więc jak cos jest na PT i na ScT to wole sciagnąc ze ScT bo są tam duzo lepsze transwery niz na PT i Btgigs razem wzięte. Ja z PL stron najbardziej lubie BtGigs z tego powodu ze są naprawde porządne opisy plików i to takie jak powinny być a nie takie gówniane jak na PT. Opis to opis i powinien zawierać w sobie duzo informacji a ja kto serwis PL to informacja powinna byc po Polsku. do tego film yz kategori XXX maja screeny przynajmniej jak sie sciąga schaba to sie niesciaga z jakimiś podstarzałymi pasztetami. a i na BTgigsie chyba ekipa jest bardziej sympatyczniejsza.
Pozdrawiam.
jednak na PT są praktycznie te same pliki co na ScT więc jak cos jest na PT i na ScT
Prawda ale ze sct na PT wrzucaja tylko upki ktore nie maja dosjcia do wlasnych zrodeł. Bo np filmy z lektorem i dubbingem pojawiaja sie na PT a na sct ich nie ma, wiec z nieba nie spadaja.
wole sciagnąc ze ScT bo są tam duzo lepsze transwery
transwery powiadasz :dreaming:
Nie porownuj predkosci na sct do PT. Tam predkosci liczone sa w mb a nie jak w zacofanej polsce w kb
wg mnie PT jest duzo lepsze niż btgigs
wg mnie PT jest duzo lepsze niż btgigs
kazdy broni swojej racji :] kiedyś też myślałem że pt jest dużo lepsze od BTGIGS, ale z czasem widać coraz większą przewagę bt na PT. ilość pozycji pl daję do myślenia. jedynym plusem pt jest szybkość ściągania.
btgigs maja swietnie rozwiniety system banowanie cheaterow... 15GB w 10 sekund i nic ;)
PT ma jedna zalete sa tam troche większe prędkosci jak na Btgigs... jednak na PT są praktycznie te same pliki co na ScT więc jak cos jest na PT i na ScT to wole sciagnąc ze ScT bo są tam duzo lepsze transwery niz na PT i Btgigs razem wzięte.
roznica pomiedzy sct a pt ejst taka ze z pt sciagam film po godzinie od wstawienia z predkoscia 2-3mb/s a z sct 4-6mb/s .... czy ty naprawde masz tak szybkie lacze zeby to odczuc? pozatym czy naprawde da sie odczuc roznice przy takich predkosciach na xvidach? nie sadze wiec nie pitol tutaj o "transwerach"
co do btgigs to jak ktos napisal ... miejsce dla ludzi z neostrada ktorzy chca sie pochwalic ze cos upneli na torrenty
mi ta strona nie przeszkadza niech sobie istnieje ale korzystac z niej nie zamierzam bo tam poprostu nic ciekawego nie ma dla mnie a jak cos jest to ze speedem o wiele gorszym niz na innych stronkach
erokaoesha
24-09-06, 11:23
predkosci jakies takie slabe, czeste problemy z peerami (z 20 razy musielam pisac do uploaderow o reseed). Owszem jest na 2 miejscu zaraz po PT.... a jaka inna stronka ma byc?
Ja sciagam z btgigs i nie mam żadnych pretensji ... spox stronka ....ale i tak PT gora :P ...
UroczySmyk
25-09-06, 17:59
Ja mysle, ze to nie jest wazne dla wiekszosci z jaka predkosci sciagna, bo raczej Ci co maja neo i dl na poziomie 64kb/s to i tak nie odczuja roznicy miedzy PT i TG. Mam konto tu i tu razem ze znajomym i sciagam raz z PT a raz z TG. Pewnie nigdy nie dojdziemy ktory serwer jest lepszy, bo kazdy ma swoje zdanie.
Wazne ze mamy w PL dwa dobre serwery torrentowe i z tego trzeba sie cieszyc, a nie klocic sie :P pozdro
Jak dla mnie strona ma swój klimat, dużo torrentów których się nie znajdzie na pt i to sa plusy. Transfery zdecydowanie słabsze niż pt, ale to nie jest najważniejsze :oh:
olivia2006
28-09-06, 18:58
hej!
btgigs to naprawde bardzo dobra stronka. duzo wystawionych torrentow. szybkosc sciagania mnie zadowala.
caluski :rap:
dobra strona lepsza niz te gowno pt :D
jestem uzytkowniczka od poczatku powstania tego serwisu jak i jego poprzednika. mysle ze jest niezly. ilosc i jakosc uploadu zalezu w koncu od uzytkownikow a nie od serwisu. pozdrawiam zaloge i userow
sandra
dobra strona lepsza niz te gowno pt :D
gowno
na btgigs nie ma nawet w polowie tak szybki transferow
tam jest malo plikow i malo peerow
to jest tak gowniana strona ze nawet chitowania by niezauwazyli bo tam jest tak latwo o ratio
wiecej biera niz ty
mam zaledwie 1 mb a nigdy nieszlo mi pelnym transferem :?
wypas stronka nie wiem czy nie mepsza od PT :rap:
wypas stronka nie wiem czy nie mepsza od PT :rap:
szybko to na btgigs sie nie sciaga ale za to wiecej plikow
taaaa i juz kradna pliki z HT bo inaczej tego nazwac nie mozna chyba tylko 1 torrent na BTG jest wrzucony tak jak powinien tyczli nfo z HT i adres strony, a oni po swojemu "Dzieki HT za torrenta" no lol poprostu pseudo uploaderzy.
Dla mnie super stronka, :D transfery mam takie ja na PT. a btgigs,jest lepsza bo ma wiecej torrentów.i zawsze mi sciąga z max predkoscia.
super stronka tylko moglyby szybciej leciec transfery
Ja nie wiem jakie Wy łącza macie, że tak na transfery na TG narzekacie.
Wszystkie nowości można spokojnie ściągać z maksymalną prędkością mając łącze do 2mbit. Dopiero przy łączu 100 mbit można poczuć różnicę.
Natomiast starsze wstawki są z począktu wolniejsze, ale ich na PT wcale nie znajdziecie :]
Więc lepiej ściągnąć wolniej niż nie ściagnąć wcale.
Stronka jest OK . :rap:
Korzystam z niej od niedawna ale gra i bucy :dreaming:
czarodziej
21-10-06, 20:23
Spoko stronka :)
Moim zdaniem ta stronka jest naprawdę dobra
jak by nie bylo stronka sie rozwija, ale niedlugo mzoe dorownac inny np Pt itp
Oby tak dalej. Transfery są dobre.
Moim zdaniem ta stronka jest naprawdę dobra
Oby tak dalej. Transfery są dobre.
Napisz to jeszcze raz pod moim postem ... n/c
Btgigs raczej nie ma co porównywać do PT bo są to zupełnie inne strony. Na PT pojawiają się głównie nowości, na btgigs nowości tez są, ale prócz tego można znaleźć wiele różnych ciekawych pozycji :D
Na PT pojawiają się głównie nowości, na btgigs nowości tez są, ale prócz tego można znaleźć wiele różnych ciekawych pozycji :D
Ostatnio na TG pojawają się same nowości na szybkich łączach.
Natomiast na PT nie ma nic ciekawego i wszystko pojawia się długo po pre. Nie wiem czym oni się chwalą wpisując np. "2dni po pre" :hahaha:
Moim zdaniem bardzo dobra polska strona torrentowa, PT to już przeszłosc :)
Mi się podoba wyświetlanie informacji na belce u góry. Na PT brakuje czegoś takiego. Pozycje są jakoś lepiej skatalogowane i wygodniej mi się szuka na TG.
janusz691303
22-10-06, 20:46
strona jest OK
Mi się podoba wyświetlanie informacji na belce u góry. Na PT brakuje czegoś takiego. Pozycje są jakoś lepiej skatalogowane i wygodniej mi się szuka na TG.
na pt rowniez jest ta belka, po prostu w opcjach zaznacz Pasek statusu.
jak dla mnie tg jest dobra strona, czolowka polskich torrentow.
jest tez jeden plus ktory postrzegany jest jako minus rowniez - prawie kazdy tam moze byc uploaderem, plus bo dostaje sie tam roznorodny nie tylko scenowy stuff, a minus taki ze mozna sie zirytowac jak jedynym seedem kilkugigowego stuffu jest gosc na neostradzie...
Dla mnie ta strona ma tą podstawową zaletę, że można dokupić (za pieniądze) UL.
Szkoda, że PT nie chce tego wprowadzić...
na pt rowniez jest ta belka, po prostu w opcjach zaznacz Pasek statusu.
Acha, to jest feature dostępny dla PowerUserów ;( - jeszcze mi do tej rangi trochę brakuje...
fajnie sie rozwija, stronka spoko, oby tak dalej
dieselpower
02-11-06, 07:55
Bardzo fajna stronka. Duży plus za różnorodność pozycji. Korzystam z niej już dobrych kilka miesięcy i jak na razie wsio ok :)
jak dla mnie btgigs + pt to swietne polaczenie dla poczatkujacego uzytkownika zaknietych trackerow
z przyblizeniem mozna powiedziec ze znajdzie sie tam praktycznie 70% tego co dusza tylko moze zapragnac
Nie chce wam nic panowie mowic ale dzis rejestracja na tym torrencie jest otwarta wiec szybko sie rejestrowac
Niestety już zamknęli rejestrację. Stronka fajna, tylko juz parę razy miałem przypadki seederów, którzy uploadowali pozycje po parę giga, a mieli upload na poziome 5 kB/s :(
Ostatnio było tak z CSI:NY - nawet usunęli tego torrenta za zbyt wolny upload... :(
ja sie zarejestrowałem tam zdazyłem ale nie dostałem potwierdzenia na emaila rejestracji i niemoge sie zalogowac szkoda :(
Sprawdź w folderze ze spamem.
feder akurat ja w skrzynce emailowej niemam spamu wiec moim zdaniem nie przyszło nic :(
Tak żeby się upewnić: Zalogowałeś się na stronę i sprawdziłeś przez interfejs www? W outlooku, ani w żadnycm innym kliencie nie będzie folderu ze spamem, bo ten jest blokowany na poziomie serwera.
fakecamelo
12-11-06, 15:18
no więc dostałem zapka na btgigs.org od znajomego ładnie wszystko potwierdziłem on w sumie też i jak sie zaczołem logowac to mi pisze że ban :[ wcześniej juz byłem zabanowany i zapomniałem o tej stronce ale ostatnio jakos na nia weszłem żeby zobaczyc czy jest otwarta rejestracja i wszystko grało nic nie pisało że zbanowany:( no i mam konto ale jak sie na strone wbić? prubowałem przez proxy te high anonimouty i jak daj zaloguj to jest białe pole i na tym koniec:( może ktos pomoże do kogo moge sie zwrucic albo coś? prosze was o pomoc. PzR Camel.
simsonbercika
15-11-06, 22:03
Według mnie stronka duzo lepsza od PT dlatego ze wstawia kto chce a za 5h pozycja ma kilku seedów a nie jak na PT uploaduja tylko "wybrani" i pożniej ze jest 1000 pozycji
Stronka OK tyle że ja głównie SVCD ciągnę więc Sharetorrents jest dla mnie najlepsza.
gmarchewka
17-11-06, 12:01
Witam ma ktos jakies ladne zaproszenie? /xxxxxxx/
//Takich postów nie piszemy w tym temacie! Prośby składamy w odpowiednim do tego temacie. Czytamy regulamin zaproszeń!
Zarejestrowałem się, ale gdy chcę się zalogować to mam błąd:
Login failed!
Username or password incorrect
Wie ktoś moze o co chodzi?
//Najpierw spróbuj odzyskać hasło za pomocą
http://btgigs.org/recover.php
Potem proś o zaproszenie, ale nie w tym temacie! W przeciwnym razie skończysz jak przedmówca.
Kożystam często i nie narzekam :) Transfer zawsze maksymalny i o to chodzi. :twisted:
Pozdro
Zarejestrowałem się, potwierdziłem rejestracje i mam:
Login failed!
Username or password incorrect
Skorzystałem z opcji odzyskiwania hasła i wpisuje to co przyszłow w mailu i dalej to samo :\
To załapałem się czy nie? nowe konta muszą czekać na jakąś akceptacje?
Można tam odzyskać hasło dla nie istniejącego konta?
Siema.Tez mam problem.Dostalem zapka od kumpla i zarejestrowałem.przyszło potwierdzenie na mail itp. Wbilem na stronke i niemoge sie zalogowac.Zrobiłem odzyskiwanie konta.Podałem mail.. i przyszła wiadomosc i tam jest link do zresetowania passworda.. ale kiedy go kilkam to wyskakuje "niemozna wyswitlic strony".
Wie ktos jak mi pomoc ?
Cały czas masz aktywne stare hasło, podaj mi je na PW, może uda się coś zrobić.
BTW. Jakoś późno sobie przypomniałeś o tym koncie - 3 tygodnie po rejestracji.
Jak dla mnie btgigs to jeden wielki smietnik. Pozycje zreszta same tez do dupy. O predkosciach juz nie wspomne. Traker jedynie dobry dla 10-latkow ktorzy dopiero zaczynaja i musza gdzies pocwiczyc. Taka prawda niestety.
b4uer, podaj mi swój nick na TG, email oraz pierwsze dwa oktety IP, pozbędziesz się kłopotu. ;P
Siema.Tez mam problem.Dostalem zapka od kumpla i zarejestrowałem.przyszło potwierdzenie na mail itp. Wbilem na stronke i niemoge sie zalogowac.Zrobiłem odzyskiwanie konta.Podałem mail.. i przyszła wiadomosc i tam jest link do zresetowania passworda.. ale kiedy go kilkam to wyskakuje "niemozna wyswitlic strony".
Prosta sprawa .... kumpel ktory cie zaprosil na stronke musi jeszcze potwierdzic twoje zaproszenie ... topiero wtedy bedziesz mial aktywne konto i bedziesz dal rady sie zalogowac ...
Ale on juz potwierdził.. pytałm go.Zrobił to juz z 2tygodnie temu.
mam mejla z danymi login i pass.Wiec je znam :)
Mam tez mejla ktory potwierdza aktywacje konta.
"Twoje konto zostalo potwierdzone i jest aktywne!"
Ale jak wpisuje login i pass to wyskakuje "Login failed!
Username or password incorrect"
Jak chce zrobic recovery to link z mejla niedziała.
limitxx@gmail.com ... thx ;)
Proszę o zapka ;)
Moje ratio :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cfdbf4eabf97f3a3.html
marcinozo@gmail.com
Z góry thx ;)
Według mnie to dupki, miałem pewien problem z linkiem i poprosiłem o podanie mi go przez innego usera a nie wiedziałem, że za ty linkiem idzie IP i inne dane (twierdził że chce ściągać plik na jego konto !! śmieszne normalnie jak ten pik miałem sciągnięty), a ten link już ściągnąłem i cały plik tylko po ściągnięciu dostałem pijawke bo miałem ratio w tym momencie za małe i żeby wyseedować właśnie potrzebowałem linka bo go skasowałem po ściągnięciu.
Strona nawet fajna. Ale ci co rozdzielają warny to półgłówki.
na tej stronce rejestrowałem się.Nie mogłem aktywować linka który otrzymałem pocztą Not Found.Teraz nawet nie moge się logować.
Zarejestrowalem sie na stronie, ale nie dostalem linku aktywujacego... Co jest grane? Zaznaczam, ze moje konto pocztowe nie ma filtrow.
bardzo przyjazny staff jest na btgigs :) bardzo dobre pozycje!!! polecam gorąco!!!
@BARON a nie sadzisz ze staf z TG moze tu zagladac i nie ma sie czym chwalic :D
9oolie - przyznaje ci racje :dreaming:
jak dla mnie to gigs jest dobry dla ludzi, ktorzy dopiero co zaczynaja zabawe z torrentami :twisted:
jak dla mnie to gigs jest dobry dla ludzi, ktorzy dopiero co zaczynaja zabawe z torrentami :twisted:
ale bez wątpienia jest to 2 co do najlepszych polskich stron...
1. pt
2. btgigs
3. ht
:D
Podoba mi się pomysł z free leech, jest trafiony :rap:
Czy bylby ktos tak uprzejmy i wstawil sie w mojej sprawie do adminow btgigs.
Otworzylem ostatnio konto na tej stronie, gdy byla otwarta rejestracja, ale
nie dostalem maila potwierdzajacego. Czy ktos z Was moglby pogadac z
adminami, zeby przyslali mi to potwierdzenie. Login na ktory sie
rejestrowalem to adimg19, mail adam@pac.pl
bardzo fajna stronka :rap:
witam prosilbym o zaproszenie na btgigs.org na adres /xxxxxxxxxx/ z gory wielkie thx !!!!
/Ostrzeżenie
Jak dla mnie btgigs jest teraz numerem jeden. Jest już 274 filmów na DVD, a na PT razem z IMDB top250 - 115. o HT już nie wspominam. Co prawda szybkości są dużo lepsze na PT ale tak naprawde kilka godzin mnie nie zbawi tym bardziej, że nie zawsze mam akurat czas na oglądanie filmów. Pozatym coraz częściej nowości wychodzą wcześniej na btgigs. Plusem jest to, że na btgigs power userzy mogą wystawiać pozycje dlatego częściej wychodzą naprawdę fajne rzeczy.
1btgigs
2PT
poźniej długo długo nic i dopiero
HT
i następnie PB i sharetorrent
Na TG sa nawet przyzwoite predkosci ale uzaleznione od ilosci peerow... staff calkiem przyjazny dla userow.... klimat tez dobry... ogolnie fajna polska strona.
Dobra strona dla tych ktory dopiero zaczynaja korzystac ze stron z ratio :rap:
Dobra strona dla tych ktory dopiero zaczynaja korzystac ze stron z ratio
Szczerze to troche tego nie rozumiem... To np PT co ma takiego ze nie mozna od niej zacząć?
TG króluje wśród polskoch stron BT. Srednio ok 3,200 pozycji mówi samo za siebie.
Dla porówniania PT ok 1000 pozycji a HT ok 800.
nie liczy sie ilosc pozycji na trackerze, tylko ich jakosc (na TG czesto sa beznadziejne "relki") i szybkosc rozchodzenia sie (czyli jakosc lacz uploaderow) co z tego ze na TG kazdy PU moze wrzucac torrenty. to moim zdaniem jest zly pomysl, no bo jak juz sie zdarzy fajna pozycja w dobrej jakosci, to seeduje ja ktos z neostrada lub innym lipnym laczem z uploadem max 16kb/s :/ i jeszcze rzuca sie tam 30 leecherow... ehhh
ja podziekuje za taki tracker... ale wiem, wiem, wcale nie musze z niego korzystac :P po prostu wyrazam swoja opinie.
Nom tylko gdzie znajdziesz te "prełki" ktore wstawiają PU :twisted:
To jest właśne zaleta TG, ze nie tylko upki mogą wstawiac, a jeżeli widze jakis ciekawy film to mogę ścigać go 3 krotnie dłuzej abym tylko go pobrał.
(na TG czesto sa beznadziejne "relki")
A to dlatego bo jest własnie te 3 tys pozycji i w zyciu nie bedzie tak zeby wszystkie Ci sie podobały. Jakosc relkow jest bardzo dobra, na predkości takze nie narzekam, a o świetnych i dokładnych opisach nie wspomne :D
Ale to tylko moje zdanie ;P
opis... samemu mozna sobie poszukac na google...
"perelki" lol... to samo jest na publicznych trackerach i mozna czesto nawet szybciej sciagnac niz z TG...
opis... samemu mozna sobie poszukac na google...
To po co robić wogóle opisy jeżeli wszystko jest na google?
Jak dla mnie opisy są ważne bo dlaczego mam gdzieś wyszukiwać opisu jeżeli mogę sobie poczytać opis przy torrencie. Pozatym żyjemy w Polsce i wolę czytać opisy w tym języku, a na niektórych stronach (czytaj PT i HT) o tym zapominają.
Tylko dziś (10.12.2006) wyszło 10 filmów na DVD na BTGIGS dla przykładu na PT 4
na HT żaden. A co do szybkości to faktycznie wolniej (chodź nie zawsze) się to rozchodzi na BTGIGS ale czy tak naprawdę zbawi kogoś pare godzin. Na koniec nie rozśmieszaj mnie, że na publicznych trckerach szybciej się rozchodzą pozycje (ludzie tam często mają przykręcony upload).
na prawie wszystkich filmach jakie sciagnalem z TG srednia predkosc byla ok 30kb/s, a ostatnio jak z publikow sciagalem kilka filmow, ktore tez byly na TG, to mialem predkosc ok 70kb/s...
a jak cos sciagam z PT to prawie zawsze (nawet jak pozycja dopiero co wyszla i ma 1 seeda i ok 50 leechow lub nawet wiecej) mam predkosc ok 180kb/s czyli max mojego lacza.
ale nvn 2 i gothic 3 po polsku mieli najpierw i transfer full łącza, do tego mają muzykę w dts i flac i pliki które wstawiają PU a czasami są to ciekawe i żadkie rzeczy
ostatnio najwięcej ściągam z BTGigs jeśli chodzi o polskie strony bo mają najwięcej rzeczy które są dla mnie ciekawe
no i dzisiaj się dowiedziałem, że pliki które są na stronie powyżej miesiąca można ściągać bez naliczania downloadu - nalicza tylko upload - kolejny plus dla BTGigs
szczegole pozdrowienia dla pana tip, ktory to mial nie mile spotkanie ze mna heh. Musisz jednak wybaczyc bo Cie nie pamietam, za duzo takich osob jak Ty bywalo ;]
@adimg19
wejdz na czat i popros o pomoc, powinien byc tam ktos z zalogi. nazwa kanalu to btgigs bodajze a mozesz wejsc poprzez strone polchat.pl
Gdyby tylko więcej osób sedowało było by ok :) Przydały by sie miniwarny podobnie jak na rmvbusters Po wpisaniu w google btgigs.org torrentmania jest wyzej lol
Gdyby tylko więcej osób sedowało było by ok :) Przydały by sie miniwarny podobnie jak na rmvbusters Po wpisaniu w google btgigs.org torrentmania jest wyzej lol
No bo TorrentaMania kroluje w polskich stronkach :) ... >>> jesli chodzi o btgigs to masz racje przydalaby sie wieksza ilosc seedow .... co prawda jest duzo pozycji no ale nie ma kto tego seedowac ... powininn zwiekszyc liczbe userow do 30 tys ....
Jak się dostać na BTGIGS.org
Jak się dostać na BTGIGS.org
heh trzeba zostac zaproszony przez jedna z 15 tysaczkow osob ktore maja tam konto i posiadaja zaproszenie ;P posiadam ich juz tylko 8 heh gdyz zaposilem dwie osoby i obydwie wylecialy... ech kazdy obiecuje ze bedzie seedowal ale nie kazdy to umie :hahaha:
simsonbercika
15-12-06, 20:47
uwielbiam ta stronke inne sie do niej umywaja a jest tam przecie ponad 3500pozycji mily staff i fajni ludzie i jest SB
tak bardzo mily staff... tak mily, ze raczyl mi zablokowac konto za nic :(
/ Ilu ja już takich widziałem, co stracili konto za nic ... / NaNek
A po co Ci u nas konto?
1) Piszesz: ja podziekuje za taki tracker... ale wiem, wiem, wcale nie musze z niego korzystac
2) Zablokowałem Cię 6 dni temu, dopiero teraz to "odkryłeś" ?
no a co, musze wchodzic na TG codziennie, zeby utrzymac konto?! lol...
skoro juz mialem tam konto to chcialem sobie wczoraj z niego skorzystac, a tu nagle mnie zablokowali!
wszedlem na chat, ale tam zadnego admina nie ma. na ircu nikt nie odpowiada :(
prosze o jakis kontakt do personelu TG!
alienpredator
16-12-06, 17:03
prosze o jakis kontakt do personelu TG!
prosisz o kontakt a popatrz past wyżej. Nie uważasz że to ktoś z personelu skoro Ci konto usunoł
Zablokowałem Cię 6 dni temu
Witam!Moje konto zostalo skasowane i dostalem chyba Bana na Ip prosze o kontakt kogos z TG!
Witam!Moje konto zostalo skasowane i dostalem chyba Bana na Ip prosze o kontakt kogos z TG!
Od takich spraw masz kanał IRC.
to jak bys mogl to bym prosil bardzo o namiary na kanal irc bo nigdzie znalezc nie moge!dzieki
Spróbuj tutaj:
Serwer: krakow.irc.pl
Kanał: #btgigs.org
zajefajna stronka. dużo plików do pobrania. ogólnie super :D
Dla mnie stronka spoko szczególnie sporo pozycji dla dzieci a tego mi potrzeba.......
Witam jestem młodym stażem a nie wiekiem użytkownikiem utorrent mam dobry transfer i co z tego skoro nie mogę otrzymać zaproszenia ponieważ nie mam znajomych, którzy korzystają z trackerów.
Uważam że wiele osób nie odpowiedzialnych którzy to olewają(za przeproszeniem)korzysta z zaproszeń i sa wyrzucani a pózniej płaczą.
Trzeba zrozumiec na czym polega wymiana między uzytkownikami jezeli ktos chce raz na rok wejść i ściągnąć film lub program majac non stop wyłaczony komp to niech ida do empiku a nie uzalaja sie na wszystkie trackery.
Pozdrawiam
P.s. Kiedys napewno dostane zaproszenie i na pewno z obopólnym zadowoleniem. :D
@aszers
podaj email na pw to ci wysle zapa. ale ostrzegam jak bede widzial ze sie nei utrzymasz bede pierwszym ktory poprosi o bana dla ciebie. PS. na zapka poczaj nie wchodze tutaj codziennie. jak wysle dam znac.
Dzieki ale juz otrzymałem zaproszenie.
Wielkie dzięki dla DonPedro.
To chyba te zbliżające się święta powoduja takie odruchy serdeczności. :rap:
A gizmoTG staram się utrzymac dzisiaj dopiero pierwszy dzień.
co mnie naprawde cieszy, to to ze od jakis 2 tygodni TG ma juz nawet lepsze staty niz niby "najlepsza" strona PL czyli PT :superman:
TG
Zarejestrowani 15,791
Ilość Torrentów 3,579
Peers 28,482
Seeders 25,472
a PT
Użytkowników 26 738
Torrentów 1 296
Peerów 27 460
Seedów 23 518
oby tak dalej :superman: burakom ktorzy sie ciesza ze maja cos 30min wczesniej a rownie dobrze moga 90% tych rzeczy sciagnac z n innych stron powoli koncza sie argumenty :ironman:
prawdziwy P2P tylko na TG :twisted:
ps. nie zebym mial cos do PT ale prawie od samego poczatku zabawy w torrenty TG wydawalo mi sie lepsze
Konczy sie era 'panowania' PT
IMO wiekszosc ludzi ma dosyc PT i przesiada sie na inne trakcery gdzie w normalny sposob mozna sobie bez problemu ratio wyrobic przy odrobinie dobrej woli
A i lud ma dosyc staffu z PT
Ja mam zarówno konto na PT jak i na BTGIGS i jednak ta druga stronka bardziej przypadła mi do gustu mimo tego że o wiele łatwej jest sie na nią dostać. Prawdą jest to że PT jest przereklamowane, a co z tego że na PT ściągnie się daną pozycję z max wykorzystaniem łącza, jak później niesposób to wyseedować, no chyba że ma się shell'a, ale to już zupełnie inna bajka. Dla mnie TBGIGS jest number one wśród polskich stronek i mam nadzieję że tak pozostanie lub będzie jeszcze lepiej :superman: :rap:
h4xMnieCisnie
21-12-06, 22:58
Btgigs to śmietnik gdzie dzieci z neostradą 512 spełniają swoje marzenia o byciu uploaderem :p
PT 4 Life
Z tego co piszecie to trochę szkoda że z powodu kilku osób wielu uzytkowników rezygnuje chciaż z drugiej strony wielu prosi o zaproszenia.
Podsumowując uważam że jest wielu zwolenników TG i PT (od wczoraj jestem uzytkownikiem TG) i niech tak zostanie a ogólne obrzucanie sie błotem nic nie pomoze przeciez i jeden i drugi tracker moze działać dla dobra jego uzytkowników i niech tak będzie.
Najwazniejsze aby na jednym i drugim ludzie rozumieli jak to wszystko działa i po ściągnięciu nie przestawali seedować.Sam ma łącze chello classic więc ul to tylko 38 ale staram się utrzymywać ratio na dobrym poziomie co czasami powoduje iz niektóre pozycje ściagam pózniej ale myslę ze dla dobra wszystkich uczestników tego ruchu.
Pozdrawiam wszystkich i przy okazji ŻYCZĘ ZDROWYCH WESOŁYCH ŚWIAT BOZEGO NARODZENIA ORAZ SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY SYLWESTROWEJ.
Jak dlamnie bardzo dobra strona idzie sie z kazdym dogadac a wszelkie niedogodnosci o ktorych co niektorzy tu pisza to jakas bzdura.Pamietajcie nic nie dzieje sie bez przyczyny; :rap:
co sie stało ze stronką ?? bo nie moge wejść:
w Mozilla firefox pisze:
Połączenie zostało zresetowane
Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas ładowania strony.
* Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
* Jeśli nie możesz otworzyć żadnej strony, sprawdź swoje połączenie sieciowe.
* Jeśli Twój komputer jest chroniony przez zaporę ogniową lub serwer proxy, sprawdź, czy program Firefox jest uprawnio
a w Internet Explorer:
Nie można wyświetlić strony
Strona, której szukasz, jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki.... itd...
Jak wiecie co jest to napiszcie na gg://9357315 albo na maila felo@tlen.pl prosze...
Z Góry Dziękuje
A www.btgigs.org to najlepsza Torrentownia w Polsce jak dla mnie !!
napster666
23-12-06, 10:01
mam to samo od wczoraj od ok 17, seedować też nie można bo pisze: Nie można nawiązać połączenia, ponieważ komputer docelowy aktywnie go odmawia.
Ładny prezent świąteczny nam robią. Mam nadzieję, że to nic poważnego i wrócą jak najszybciej. Wole btgigs, bo tam idzie coś wyseedowac na przyzwoite ratio, no może nie każdą pozycję, ale raczej da radę, a na pt po prostu nie dało rady, aż w końcu dostałem tam bana za ratio :pudency: .
Cholera wie chyba serwer im padł
Kich okrutna bo już prawie kończyłem zasysać gierkę a tu WIELKA kupa
:unhappy:
napster666
23-12-06, 12:12
ponoć serwer im nawalił i w ciągu 3 - 4 dni wszystko wróci do normy
guliwersTG
26-12-06, 10:01
TG ? Hmm... Bardzo fajna stronka.. ludki tam pracujący są bardzo mili :)
i w ogole naj... :]
...lepsza :twisted:
ponoć serwer im nawalił i w ciągu 3 - 4 dni wszystko wróci do normy
Obys mial racje, bo bez TG zyc niemoge, na dzien dzisiejsz na naszej polskiej scenie NIEMA lepszego sajdu
Wiem co mowie
PT to juz nie jest stronna gdzie mozna cos ssac, to strona na ktorej sie przechwalamy, heaven tez wieje pustka i sami uploaderzy ..do tego wszysko rypane z Sct ( to tez wiem bo tam akurat mam na dzien dzisiejszy status Whore ) ale to nie jest najodpowniejsze porownanie, bo na TG wiekszosc torrrentow tez pojawia sie rowno z sceniszcznymi premieram, bo przeciez wiekszosc tak funkcjonuje, ale na TG przynajmniej mozna bylo znalezdz typowo polski torrent lub torrent ktorego napewno gdzie indziej nie znajdziesz
Jesli to tylko problem chwilowy to trzynan za to kciuki , jak masz do nich namiary to podaj moze moge pomoc
Jak dla mnie TG jest jedna z najlepszych PL stron torrent.
Po pierwsze mozna tam wstawiac torrenty nie tylko scenowe
co sprawia ze na TG mozna znalezc rzeczy przydatne i bardzo ciekawe.
Po drugie predkosci moze nie do konca sa super, ale wg. wystarczajace
i jak komus na czyms zalezy to niezbawi go pare minut, pozaty sa pozycje z seedem 100mbps.
Pozatym mozna tam pogawedziec ze spoko ludkami.
Czekam na powrot TG, szkoda ze w takim momencie (pod koniec miecha- neo, limity i te
sprawy) nawalilo.
Własnie TG wymiata jesli chodzi o stronke polskiego torrenta dużo dobrych wstawek wporządku ludzie można zawsze poprosić o torrenta napewno go ktos wrzuci. Tylko szkoda ze narzie nie działa TG, ciekawe kiedy powróci?? :D
No mowilo sie nieoficjalnie ze bedzie to sroda ewentualnie czwartek.
Z tego cowiem jedna osoba z zalogi mowila niedawno ze w piatek powinni byc
bo zalatwiaja juz ostatnie kwestie ze sprzetem.
Sam ostro na nich oczekuje bo limitu jeszzce zostalo a sciagac nie ma skad .
Jak dla mnie świetna strona.
a ja uważam,że stronki możemy się spodziewać dopiero po świętach, bo przecież Ci admistratorzy również ludzie i również chcą mieć dla siebie święta, ale to jest tylko moje zdanie :twisted:
strona moze i calkiem ... calkiem ale staff do dupy !
PS
vinces, ... "pozatym" pisze sie osobno ... opis zobowiazuje!!!
Ja mam nadzieje ze wkoncu rusza i posypia pozycjami DVD :)
nowe wiesci sa takie ze stronka ni wroci, zarejestrujce sie lepiej na innej stronie.
http://img440.imageshack.us/img440/356/1kh5.jpg
Wroci tylko kiedy...... :superman:
Obrazek (http://img440.imageshack.us/img440/356/1kh5.jpg)
I co mam niby w to uwierzyc ? Ze niby bedzie ale nikt nie wie kiedy, moze jutro, moze za miesiac, za rok, albo jak Duke Nukem Forever :D hahaha
jak nie wróci to płakał nie będe...
TG ma swój klimat i tylko za tym będę tęsknił ;]
wreszcie brak tego śmietnika !! Nazywali się `sceną` <Lol2>.
Dobrze, ze moi kumple odpowiednio zadziałali i rozwalili w proch ten syf :surrender:
A na dowód jakie mądre są te dzieci neostrady look this:
http://img385.imageshack.us/img385/7551/znajomo347263tgouktis6.jpg
I jedna ważna sentencja:
BTGigs pełni rolę śmietnika, gdzie dzieci z Neostradą spełniają swoje marzenia o zostaniu uploaderem...
simsonbercika
01-02-07, 22:49
Tg powstalo i ma sie dobrze powiem bardzo dobrze uwielbiam ta stronke
Dostałem zaproszenie na tę stronę zarejestrowałem się ale aktywować i logować się nie mogłem.Error i tak w kółko.Już mnie tam chyba nie ma.
h4xMnieCisnie
02-02-07, 23:31
moim zadnaiem tg nie ma sensu istniec. Tak siedzi masa lamusów ktorzy wymieniaja sie czyms co nie ma nic wspolnego z warezem, sceną i cała elitą. Łatwiej trafić 6 w totak niż na tg znaleść peera z prędkoscia wiekszo niz 1 mB/s
calkiem dobras stona ma troche plyt ze flacami i dtsami
lecz nie ma mowie o scenowych torrentach...
moim zadnaiem tg nie ma sensu istniec. Tak siedzi masa lamusów ktorzy wymieniaja sie czyms co nie ma nic wspolnego z warezem, sceną i cała elitą. Łatwiej trafić 6 w totak niż na tg znaleść peera z prędkoscia wiekszo niz 1 mB/s
Widac jest sens skoro duzo ludzi tam sie rejestruje
IMO inne strony (vide PT ) to banda jak to nazwales lamusów (choc są i dobrzy ludzie)
Bo Ci z PT uwazają sie za elite taką burżuazje wsrod torrentow
Na BTGigs są ludzie ktorzy moze nie dysponują wielkimi uploadami ale chcą chętnie sie dzielic...
h4xMnieCisnie, aka ksysinek. Zadałeś sobie trud, by przeczytać FAQ na TG, PT lub HT? Z pewnością nie.Więc tak:
TG - "Naszym celem jest stworzenie ciekawej polskiej strony torrentowej ;-)."
PT - "Naszym celem jest dostarczenie najnowszych pozycji polskiej sceny."
HT - "Naszym celem jest dostarczenie najnowszych pozycji polskiej sceny"
No więc powiedz mi łaskawie jak to się ma do rzeczywistości? Gdzie w tej chwili na HT, czy PT widzisz tą polską scenę? Chyba nie Nina, AK, DVDTeam, czy Cineos? Parę customów, które przecież nie są pozycjami stricte scenowymi. Pomijajac pozycje wrzucone jako odpowiedź na REQ, to jakoś niewiele tego. Ale nie ma sie co dziwić, skoro uploaderami na PT zostają znani wszem i wobec cheaterzy. ;P
Nawet fajna strona ale sa lepsze. Jednak jak ich nie bylo to bylo kogos brak :)
Ostatnio reaktywowana, powoli się odradza. Jak dla mnie żadna rewelacja
Hmm... gdyby skołowali uploaderów i nie pozwalaliby na wstawianie szmelcu przez użytkowników to może coś z tego by było a tak to widzę, że coraz bardzie podupada
Ja tam uwielbiam btgigs bo jest bardzo często otwarta rejestracja.
duke, ... masz racje, wiek personelu na tym sajcie to chyba 16 lat .... na marginesie wspomne ze rok temu dar0 mnie tam skubnal na 20 zl... (nie policzyl mojej dotacji ... :))
stronka jeszcze nie powruciła do swojej dyspozycji zanim padła, ale widac ze ruszyła i nie stoi w miejscu, duzo swoich, ciekawych wstawek :)
simsonbercika
21-02-07, 15:11
Ostatnio reaktywowana, powoli się odradza. Jak dla mnie żadna rewelacja
Jak powoli, stronka powrocila do dawnej swietnosci
jak narazie mam złą opinie :p wczoraj ktoś mnie zarejestrował :p wszystko ładnie :p konto zostało potwierdzone 2x :p przyszły 2 maile wpisuje loginek i hasło i dupa :D zły login i hasło :D a kopiowane z maila :D
jak narazie mam złą opinie :p wczoraj ktoś mnie zarejestrował :p wszystko ładnie :p konto zostało potwierdzone 2x :p przyszły 2 maile wpisuje loginek i hasło i dupa :D zły login i hasło :D a kopiowane z maila :D
miałem dokladnie ten sam problem. poproś kogoś o napisanie do załogi z prośbąo zmiane hasła ;P konto warto tam mieć :D
Bo ja wiem czy warto? Są lepsze strony nawet jeśli chodzi o polskie zamknięte trackery.
Majin_Vegeta
26-02-07, 18:34
Stronka po wielkim powrotcie dośc szybko się rozwineła choć i tak nie dogania słynnego PT :-D
bardzo fajna stronka naprawdę warto ją odwiedzić
Limit miejsc 17000
Zarejestrowani 17,258
Ilość Torrentów 2,654
Peers 26,298
Seeders 22,385
Leechers 3,913
Stosunek Seeder/leecher (%) 572
Stan na 03.03.2007 Godz. 16:05
Bardzo dobre statystyki :rap:
Można powiedzieć ze TG powróciło do stanu przed awarią :bye:
h4xMnieCisnie
03-03-07, 19:17
powstanie im sie udało ale do Pt im jeszcze duzo brakuje. I nigdy go nie dogonią bo to nie jest zaden warez to co robia na btgigs tylko zwyjła wymiana homemade`ami :]
chyba dostałem bana błąd 403.co mam zrobić?.
chyba dostałem bana błąd 403.co mam zrobić?.
Błąd wskazuje na zbanowanie IP.
Sprawdzałem i jest tam jakiś rafal12310. Jeśli to Twoje konto, to jest wyłączone. Miałeś rangę pijawki, ale za to chyba nie banują IP.
Wejdź na chat (http://btgigs.info/chat.php) , tam Ci więcej powiedzą.
Moim skromnym zdaniem strona jest co najwyżej taka sobie... Taki polski BitSoup. Przy czym z BS regularnie korzystam, a BTGigs prawie w ogóle...
jak wchodzę na strone to wyskakuje mi takie coś:Witryna sieci Web odrzuciła żądanie pokazania tej strony sieci Web i dalej Ta witryna sieci web wymaga, aby użytkownik się zalogował HTTP 403 Dostęp zabroniony. Co mam zrobić. Z góry wielkie dzięki.
Dużo fajnych wstawek, które nie pojawiają się np. na PT. Jedyną wadą są transfery (myślę, że z czasem ta strona pokaże co ma w zanadżu)
dan.hunter
18-03-07, 14:25
Strona dobra jako public, bo to co tam ludzie zamieszczają to już jest zwykły syf. Można tam czasem trafić rzadkie pliki, ale prędkości ściągania są bardzo marne.
a mnie rozczarowało to że na PT niema opcji filmy w formacie RMVB chociasz sie tam nie dostałem to na normalnych trakerach bez ratio jest tgoo wiele a na PT nie ma nie no rozczarowałem sie teras nawet niewiem czy chciałbym sie dostac na tom stronke :twisted:
no pewnie, że byś chciał, jak dla mnie TG to dobra stronka, jest tam dużo różnorodnych plików, prędkości co prawda nie są doskonałe, ale złe też nie są:)
Prosze o zaproszenie do btgigs moj email figossj4@wp.pl z gory dzienki
simsonbercika
02-04-07, 07:21
Hehe... , ale ostatnio zrobili na 1 kwietnia :P
Mam bardzo pozytywne zdanie nt. tego trackera. Z wielu powodów. Często zaglądam i będę zaglądał :sexygirl:
Po reaktywacji raczej spadla reputacja btgigsow. Do PT nie ma co narazie tego porownywac. Wg mnie ST zyskalo na przerwie btgigsow i to wlasnie st jest wg mnie top2 polskich torrentow.
bardzo ciekawy i dobry tracker ale nadal żądzi PT
Jest to dla mnie dobrym ale nie zbyt dobrym trackerem :ironman: Na btgigs cenię pliki rzadkie po które mogę tylko tam zasięgnać :ironman: Ogólnie to nie jest tak źle :ironman:
TG jest 2nd trackerem w Polsce i ma dużą przyszłość :) Miły:tracker,ekipa,darmowe ściaganie plików powyżej 2tygodni.Następnym plusem jest bardzo dużo filmów Polskich oraz lektorów dlatego ten tracker tak dobrze sie trzyma :)
Dla mnie BTGIGS...... szkoda gadac......
1.Ludze sa tam POJE**** (bez urazy)
2.Przez nich dostalem Blokade na IP
3.jezeli ktos jest z zalogi nich mi odblokuje IP i konto :/:/
Nie banuje sie od tak sobie, pewnie złamałeś regulamin (zapewne cheat'y)
Lister_Oprawca
09-04-07, 20:13
moim zdaniem bardzo fajny torrencik
moze mało rzeczy ale nawet szybko i duzo leechow (rozumiecie)
HEHE pozdro
:rap: :rap:
Mam pytanko związane z TG mianowicie:
Czy TG ma free leech po 2tygodniach od zamieszczenia?Nic takiego nie mogę znależć na stronie głównej a kiedyś był.
Z tego co ja wiem.
to free leech jest po 21 dniach.
stronka bardzo fajna jak dla mnie najlepsza :rap:
Pliki znajdujące się na trackerze ponad 4 tygodnie (28 dni) są "FREE". Oznacza to, że nie jest na nich naliczany download a jedynie upload! Sciągając te pliki a następnie seedując szybko poprawisz swoje share ratio!
cytat z Zasad
Masz wyszukiwanie torrentów i tam wybierasz "FREE pliki" i znajduje Ci te torrenty, które są we free leechu.
z kazdym dniem ta stronka podoba mi sie coraz bardziej :).... teraz najczesciej sciagam z tej stronki ... mam PT ale jakos teraz wole btgigs. ... :D .... oby tak dalej ...
bardzo fajny sajt miła załoga Pozdro dla uzytkownikow tego sajtu
stronka jest super dużo plików ale nie porównuje z PT bo tam nie mam konta
Wg. mnie to jest dobry torrent. W porządku ludzie i ogólnie atmosfera.Może transfery nie są mega dobre ale są w porządku.Jedynym minusem może być nie taka rewelacyjna ilość torrentów
stronka niezla ale kazdy lubi cos innego pozdr
strona spoko fajna pozycje opisane atmosfera lużna gitara ale PT to PT
Jak dla mnie jedna z lepszych stron torrentowych :)
Fajna atmosfera tam panuje i sofcik tez dobrej jakosci :)
Do najlepszych nie należy, chociaż dość często tam zaglądam ze względu na ebooki, a i prędkości są przyzwoite
fajna stronka duzo dobrych pozycji oraz pelno za free
stronka dobra prędkośći przyzwoite i dużo filmów z lektorem
Stronka fajna, ma u mnie drugie miejsce po PT, ludzi tez przyjemni. POLECAM :rap:
Witam.Stronka btgigs jest super jednak zostałam wyrzucona z niej za brak sedowania.Co z tego że ściągnełam filmik a nie chciało wysyłać?Obecnie co mnie bardzo oburza to to że możesz się zapisać na gigsa bez problemu ale nie za darmo.Moim zdaniem to już zdzierstwo.Ja mogę płacić ileś tam na miesiąc za użytkowanie,ale zaproszenie za kasę.PRZEGIĘCIE.Ale stronka i tak była dla mnie najlepsza.Na koniec dodam że jest bardZo dużo innych stron nie tak rygorystycznych.Pozdrawiam całą załogę z Tg .
Pomijam kwestię seedowania. Możliwe, że przed Tobą już śćiagnęło wiele osób i byłaś ostatnia, którego tego filmu nie miała, wiec 0 wysyałania.
"możesz się zapisać na gigsa bez problemu ale nie za darmo" - kto tak pisał ? Zaproszenia nie są za pieniądze i można je dostać na naszym forum TM, lecz dana osoba, która daje zaproszenie musi wiedzieć, że nie zmarnujesz tego zapka.
Moim zdaniem raczej strona nie jest rygorystytczna jeśli przestrzega się FAQ.
Dla mnie stronka jedna z lepszych, często z niej korzystam.
Łukasz2008
13-12-07, 09:03
Stronka fajna ale nie korzystam z niej bo ją wydałem prędkości są nie złe ale nie na maxa
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.