Witam.
Mam mały problem sciaga mi sie film na poczatku mam
Sciagam Nazwa Filmu i tam reszta i za chwile mi sie pojawia
Wysyłam[Bład IO]
nierozumie oco chodzi ..bo co właczam film to chwile mi sie sciaga i zaraz sie to pokazuje :|
i tak przyokazij zapytam
Czego Sciaga mi sie plik dany 400 Kb/s a jak wysyłam to 4 - 5 kb/s Mam Łacze 6MB ...a w ustawieniach mam ustawione Upload 30 Kb/s
Kwestia bledu IO:
''Jeśli chcesz to naprawić po prostu zresetuj swój komputer, powinno to rozwiazać prbolem. Jeśli nie - czytaj dalej...
IOError znaczy błąd Wejścia-Wyjścia i jest to błąd systemu plików, a nie tracker'a. Pojawia sie wtedy, gdy Twój klient z jakiegoś powodu nie ma dostępu do zapisu plików, które aktualnie ściągasz lub udostępniasz. Najczęstszą przyczyną jest to iż równocześnie masz włączone 2 kopie klienta.
Mniej przyjemną przyczyną może być uszkodzony FAT. Jakaś awaria mogla uszkodzić tablice allokacji plików, co w rezultacie powoduje, że dane, które ściągnąłeś nie nadają się do odczytu. W takim przypadku uruchomienie Scandisk'a powinno rozwiązać problem.''
Kwestia uploadu:
To, ze masz lacze 6mbit nie oznacza, ze masz upload 6mbit.
Zreszta, aby wysylalo sie z duza predkoscia to musi byc duzo leecherow. Wybieraj takie torrenty, ktore maja zarowno duzo seederow (zeby je szybko sciagnac), jak i duzo leecherow (zeby szybko wyslac). Zreszta nie ma na to reguly, czasem mozesz wysylac szybko gdy jest malo leecherow, bo np. jest tez malo seederow, a leecherzy maja szybki download. Czasem natomiast mimo, ze jest duzo leecherow nie bedziesz mogl szybko wysylac, bo bedzie duzo seederow z szybkim uploadem, a leecherzy beda mieli wolny downlad.
Jednak tak jak napisalem wyzej staraj sie wybierac torrenty z duza liczba zarowno seederow jak i leecherow. Chyba, ze chcesz tylko poprawic ratio, a nie zalezy Ci na szybkim sciagnieciu, to wtedy wybieraj takie, ktore maja jak najwiecej leecherow, a najmniej seederow.
wiem ze niebede miec 6mbit upload :D...dzieki za pomoc ..jesli chodzi o upload
a co do IO to poprostu musze zrobic tak jak mówiłes scandisk bo miałem błedy ale niewiedziałem ze jak niezrobie scandiska to bede miał takie błedy...jeszcze raz wielkie dzieki :)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.