PDA

View Full Version : Ares - pytanie

LadyJane
19-03-08, 20:55
Na wstępie witam wszystkich, bo to mój pierwszy post . Mam pytanie do osób, które miały do czynienia z aresem: jak otworzyć w tym programie plik torrent? Pytanie pewnie banalne ale nigdy wcześniej nie używałam aresa i nie moge sie połapać jak to zrobić, nie widzę tam nic takiego jak: plik-> otwórz -> i td ... Będę bardzo wdzieczna jesli ktos mi to wyjasni.

szfagier
19-03-08, 21:00
Ares nie jest odpowiednim programem P2P.
Na większości trackerów jest zbanowany. Proponuję przesiadkę na utorrenta.

LadyJane
19-03-08, 22:02
korzystałam z uTorrenta i na początku byłam zadowolona, ale ostatnio mam z nim problemy, na bitcomet też mam żałosne prędkosci pobierania, więc postanowiłam sobie przetestować Aresa... nie ma sensu? może jednak nie zaszkodzi spróbować, tylko nie mam pojęcia jak torrent w nim otworzyć...

Glen
19-03-08, 22:33
Prędkości zależą od seedów, ogólnie od peerów a nie od programu, a uTorrent jest jednym z lepszych (imo najlepszym) programów, więc program nic tu nie ma do rzeczy, a Bitcomet i tak jest na większości trackerów zbanowany no chyba, że korzystasz z publicznych trackerów, a z tym Aresem to raczej nie najlepszy pomysł, odpuść sobie go.

LadyJane
26-03-08, 14:03
witam,Aresa sobie faktycznie odpuściłam, skoro piszecie, że nie warto.a korzystam z publicznych, ściągam najczęściej muzykę i na ogół mało popularne rzeczy.W tej chwili mam inny problem, nie wiedziałam czy zakładać nowy temat, napiszę tutaj: ściągałam plik uTorrentem, ściągnęło się 14MB i pobieranie się zatrzymało, a w statusie informacja o błędzie: niewłasciwe dane. Ten sam plik zaczełam pobierać na bitcomet, ściągneło się 95,6% i koniec, od 24h stoi na tych 95% tzn. cały czas sie pobiera ale ciągle błędne dane... O co chodzi i co z tym teraz zrobić? Będę wdzięczna za jakąś pomoc.

serdelus
16-04-08, 13:23
Prędkości zależą od seedów, ogólnie od peerów a nie od programu, a uTorrent jest jednym z lepszych (imo najlepszym) programów, więc program nic tu nie ma do rzeczy, a Bitcomet i tak jest na większości trackerów zbanowany no chyba, że korzystasz z publicznych trackerów, a z tym Aresem to raczej nie najlepszy pomysł, odpuść sobie go.

Tak z ciekawości to dlaczego są pobanowane te klienty ? Ja uzywam od dawna uTorrenta, ale moze na publiczne torrenty (gdzie nic nie jest zbanowane) są jakieś lepsze i szybsze opcje?

Glen
16-04-08, 13:37
Bo maja dziury. Na publikach te zasady nie obowiązują i sobie możesz ściągać jakim chcesz klientem.

mateo1990
16-04-08, 16:20
To ktoś jeszcze korzysta z Aresa? Przecież ten program to jest kontynuacja kazyy a jak wiadomo tego typu technologia p2p wymarła już jakieś 5 lat temu.

david90
21-04-08, 19:11
To ktoś jeszcze korzysta z Aresa? Przecież ten program to jest kontynuacja kazyy a jak wiadomo tego typu technologia p2p wymarła już jakieś 5 lat temu.

nie zgodze sie,poniewaz sieci typu ares gnutela DC itp. sa nadal bardzo popularne i przydatne jezeli chcemy sciagnac np. plik mp3 :D

P.s
ares nie jest kontynuacja KAZZY

tomlocks
01-08-08, 11:06
Dokładnie, ares jako klient gnutelli sprawdza się bardzo dobrze, można bardzo szybko mp3 ściągać.

kyrcer
01-08-08, 12:05
I przy okazji pełno innego syfu. Co jak co ale od takiego programu z daleka.

5etho
01-08-08, 12:14
moim zdaniem Ares jest w Poslce dość popularny i nie warrto z niego rezygnowac jesli nawet czasem zdazy sie jakis fake. Predkosc to wiadomo jak jest ale nie o to w gnutelli chodzi. A jesli ktos poszukuje konkretnych utworow muzycznych to gdzie znajdzie lepsza alternetywe?

jarski185
01-08-08, 12:22
w tej chwili dobra alternatywa sa stronki typu wkretka

david90
30-09-08, 22:12
Ares jest ok predkosc tez ok warto miec na kompie //ares nie korzysta z sieci gnutela(bearshare itp.) jest to osobna siec pod nazwa ARES