PDA

View Full Version : bojkot?

F22X
17-03-08, 23:23
Jestem ciekaw waszych opini:
Czy Polska powinna zbojkotować olimpiade w Pekinie,w
związku z czystką w Tybecie?

mrks1
18-03-08, 00:49
z jednej strony na pewno, Chiny wogole nie powinny otrzymac prawa do organizacji tej imprezy
z drugiej szkoda troche tej calej pracy ktora wlozyli sportowcy, dla niektorych druga taka szansa moze sie nie powtorzyc
ja bym jednak olal zoltych cieplym moczem, przynajmniej w taki sposob mozemy pokazac, ze pomimo tego ze caly swiat wlazi im w dupe to my nie musimy

1Gboxer
18-03-08, 01:13
olac definitywnie, wszyscy powinni, ale oczywiscie nikt tego nie zrobi,hipokryzja tego swiata nie zna granic, dlatego ja wiem, byc kolejnym hipokryta, czy jedynym sprawiedliwym, ktorego potem wszyscy w dupie maja

pszczolex
18-03-08, 11:56
Myślę że PKOl nie powinien podejmować takiej decyzji. Powinien ją podjąć każdy sportowiec indywidualnie, bo dla niektórych byłaby to decyzja krzywdząca.

czullo
18-03-08, 12:57
Niech olewaja to nie dostana medali, wogole niech nie jada wcale nikt plakal nie bedzie. Oficialnie Tybet jest czescia Chin to tak jaby slazaki plakali ze chca sie odlaczyc od polski lol.

antonpolaco
18-03-08, 14:27
przyjdzie i na to czas

czullo
18-03-08, 14:29
powodzenia :D

mrks1
18-03-08, 15:38
Niech olewaja to nie dostana medali, wogole niech nie jada wcale nikt plakal nie bedzie. Oficialnie Tybet jest czescia Chin to tak jaby slazaki plakali ze chca sie odlaczyc od polski lol.

widze, ze pojecie o sytuacji masz ogromne
Slask porownywac do Tybetu :p
zreszta skoro Kosowo uzyskalo niepodleglosc, wprawdzie nie calkiem legalnie, to wszystko jest mozliwe

roberto1972
18-03-08, 16:28
Przede wszystkim Chiny nie powinny dostać prawa organizacji igrzysk. Sportowcy sami powinni decydować czy chcą jechać na olimpiadę czy nie w tym wypadku nie powinna być to decyzja polityczna.

czullo
18-03-08, 17:10
To dlaczego UE i USA nie podarują Tybetańczykom niepodległości, tak jak Albańczykom w Kosowie? W końcu w Tybecie ok. 90% mieszkańców stanowią Tybetańczycy, Chińczycy tylko 6 %. To bardzo ciekawe, gdzie są Ci sprawiedliwi Europejczycy, Amerykanie i ONZ, którzy zwykle tak chętnie dzielą terytoria słabszych od siebie.. czyżby się bali? Schowali głowy w piasek, a w usta nabrali wody?

mrks1
18-03-08, 17:21
To dlaczego UE i USA nie podarują Tybetańczykom niepodległości, tak jak Albańczykom w Kosowie? W końcu w Tybecie ok. 90% mieszkańców stanowią Tybetańczycy, Chińczycy tylko 6 %. To bardzo ciekawe, gdzie są Ci sprawiedliwi Europejczycy, Amerykanie i ONZ, którzy zwykle tak chętnie dzielą terytoria słabszych od siebie.. czyżby się bali? Schowali głowy w piasek, a w usta nabrali wody?

Chiny maja bron atomowa, jest to jedno z najpotezniejszych panstw swiata, dzieki temu, ze produkuje sie tam praktycznie wszystko i za psie pieniadza wyrastaja na swiatowa potege gospodarcza i zadne panstwo nie moze sobie pozwolic na olanie tego miliardowego kraju, szczegolnie ze skorzystalaby na tym glownie Rosja, ktora z prawami czlowieka tez jest na bakier
a taka mala Serbia to co moze zrobic?

czullo
18-03-08, 18:13
no wlasnie wiec sa rowni i rowniejsi, jesli nie moga podskoczyc zoltym siedza cicho.

mrks1
18-03-08, 19:27
no wlasnie wiec sa rowni i rowniejsi, jesli nie moga podskoczyc zoltym siedza cicho.

swiat nie jest sprawiedliwy
jedyne co nam pozostaje to cieszyc sie, ze urodzilismy sie w wolnym i bezpiecznym kraju i pamietac o tych, ktorzy nie mieli tyle szczescia

lewajka
23-03-08, 14:22
chinolom nikt nie podskoczy a co do bojkotu to ja bym odradzał