View Full Version : PSX i Metal Gear Solid
Virtual Machine
15-03-08, 19:05
Witam.
Dorwałem PSX :] no i dorwałem Metal Gear Solid : ). -Dobra gierka, tylko jest problem.
(Może ktoś grał i pamieta).
Co trzeba zrobić, aby zakończyc misje pierwsza ?.
Chodze wszedzie, wszystko rozwalam i dalej nic nie wiem;/.
Spotykam sie z tym murzynskim frajerem( po krótkiej rozmowie dostaje zawału-masakra), którego miałem odnaleźć żeby dowiedzieć sie cos o terrorystach, następnie jade po broń windą do B2 i dupa, nic wiecej nie ma nowego, chodze wszedzie, robie wszystko a i tak nic sie nie zmienia i dostaje nerwicy.
Następna sprawa, jak zrobic save gry ? memorke mam, a zapisac cholera wie jak.
Pewnie nikt nie wie ale mozna spytać. W necie nie znalazłem nic konkretnego niema.
A więc pomocy ?
Konrad9991
15-03-08, 19:38
http://www.metalgearsolid.us/news.php
może coś tutaj znajdziesz :) jak tutaj nie znajdziesz to nigdzie nie znajdziesz :P patrz solucje
hehe gdzies w w ksiazkach mam Kompendium Wiedzy PSX i tam cos bylo o MGS jak bede mial czas to przeczytam i pomoge jak bede mogl
ok cos wylookalem o B2 przepisuje :
Po wyjsciu z windy załóóz okularky termiczne (w podlodze sa pulapki). Wejdz do pokoiku z 1 na drzwiach i zabierz C4. Podloz ladunek na nieco inaczej wygladajacym kawalku sciany w lewym-dolnym rogu pomieszczenia (klawiszem "kwadrat") i zdetonuj go (klawisz "O"). Idz w dol , a po prawej stronie znajdziesz kawalek do raozwalenia . Po wysadzeniu go wejdz do srodka . Na koncu korytarza w ktorym sie znajdziesz beda 2 scianki do wyburzenia.. Wysadz gorna i wejdz przez dziure, CZeka cie pojedynek z 1 bossem- Revolver Ocelotem.
Szkoda ze nie mam skanera to bym ci zrobil PDF z calego poradnika ale co tam , jak bedzie potrzeba to moge przepisac od jeszcze wczesniejszego momentu.
Virtual Machine
16-03-08, 14:08
Po wyjsciu z windy załóóz okularky termiczne (w podlodze sa pulapki). Wejdz do pokoiku z 1 na drzwiach i zabierz C4. Podloz ladunek na nieco inaczej wygladajacym kawalku sciany w lewym-dolnym rogu pomieszczenia (klawiszem "kwadrat") i zdetonuj go (klawisz "O"). Idz w dol , a po prawej stronie znajdziesz kawalek do raozwalenia . Po wysadzeniu go wejdz do srodka . Na koncu korytarza w ktorym sie znajdziesz beda 2 scianki do wyburzenia.. Wysadz gorna i wejdz przez dziure, CZeka cie pojedynek z 1 bossem- Revolver Ocelotem.
No pokonalem go i co dalej ? :D
I teraz to : Gdy go pokonasz, Snake rozwiąże wszystkie liny krępujące Bakera. Da Ci ID card lv2 i MO disc. Po rozmowie trwającej jakieś 5 minut Baker dostanie zawału i całą winę zrzuci na Pentagon. Teraz wracaj windą na parter i włącz Codec. Ustaw częstotliwość na 140.15. Czeka Cię dłuuuuuuuga rozmowa z Meryl. Gdy skończysz poczekaj chwilę. Meryl znowu zadzwoni
i powie, że otworzyła te całkiem duże drzwi lv.5. Gdy już tam wejdziesz uważaj! Najlepiej załóż Thermal Gogles i obserwuj poruszające się promienie. Przejdź tak, aby żaden Cię nie „wyczuł”, bo papa. Po przejściu przez tę całkiem miłą lokację, czeka cię niespodzianka. Zadzwoni gostek, który każe nazywać się „Deepthroat”. Opowie Ci co się święci. Teraz zacznij się czołgać, to pozbierasz miny zakopane w ziemi. Czeka Cię pojedynek z Nawiedzonym Czołgistą – Vulcan Ravenem
Virtual Machine
16-03-08, 15:29
Dajcie mi te poradniki :D - Poszukam tych drzwi levelu 5 - ciekawe gdzie one beda bo ta plansza jest poprostu wystrzałowa wielka.
A po tym wszystkim co pozniej :D ?
http://www.metalgearsolid.us/readarticle.php?article_id=156 tu masz solucje miłej zabawy
Virtual Machine
16-03-08, 19:43
http://www.metalgearsolid.us/readart...article_id=156 (http://www.metalgearsolid.us/readarticle.php?article_id=156) tu masz solucje miłej zabawy
Dziękuję bardzo %-).
PS. Ktoś wie jak zrobić save gry ?
Konrad9991
16-03-08, 19:46
Dziękuję bardzo %-).
to chyba mi zapomniałeś podziękować lol, następnym razem będe omijał z daleka takie tematy heh
Virtual Machine
16-03-08, 21:45
to chyba mi zapomniałeś podziękować lol, następnym razem będe omijał z daleka takie tematy heh
Masakra. Nie obrażaj się, Tematu jeszcze nie skończyłem, ani nie podziekowałem wszystkim jeszcze.
Więc dziękuję, że mi pomogliście WSZYSCY ! Macie po piwie : ).
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.