PDA

View Full Version : Kaczyński: RMF wykonuje polecenia innego kraju

szymono
12-03-08, 22:25
http://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Fot_Wojciech_Traczyk_RMF_2394653.jpg

- Proszę spojrzeć na te billboardy niemieckiej radiostacji w Polsce. To jest atak i na prezydenta i na mnie. Zewnętrzny atak, bo ci ludzie muszą wykonywać polecenia innego państwa - powiedział Jarosław Kaczyński na konferencji prasowej.
Billboardy są częścią kampanii reklamowej stacji RMF FM. Na plakatach widnieje osoba podobna do braci Kaczyńskich. Obok niej - napis: 'Nazywam się Stefan B. Jestem podobny do prezydenta RP. Żądam ochrony BOR i dwóch limuzyn!''

W 2006 roku ówczesny szef MSWiA Ludwik Dorn przyznał szefowi PiS ochronę uzasadniając swoją decyzje podobieństwo do głowy państwa.
"Stefan B. to jedna z wielu osób, która zgłosiła się do RMF z prośbą o pomoc. Pan Stefan argumentował, że z racji podobieństwa do prezydenta ochrona należy mu się tak samo jak Jarosławowi Kaczyńskiemu". - czytamy na stronie internetowej radia RMF FM.
"Według nas podobieństwo rzeczywiście jest uderzające, dlatego zdecydowaliśmy się pomóc mężczyźnie. A za jego pośrednictwem innym podobnym do prezydenta".
"Stefan B. zgłosił się do naszej redakcji i zapytał, dlaczego Jarosław Kaczyński w 2006 r. mógł otrzymać ochronę ze względu na podobieństwo do brata, a on nie może. Co na to Grzegorz Schetyna? Ja bym go serdecznie pozdrowił i powiedział, że nie ma powodu, żeby go w szczególny sposób chronić - powiedział RMF FM minister spraw wewnętrznych" - czytamy.
Jarosław Kaczyński uważa, że kampania radia niszczy polskie państwo, a w dodatku "po części prowadzona jest przez ośrodki zewnętrzne"
- Ja od dawna jeżdżę jednym samochodem i należy mi się on tylko dlatego, że jestem byłym premierem - powiedział Kaczyński.
RMF FM

Konrad9991
12-03-08, 22:30
Obciach, nic więcej. Lipa radio :)

wmnt
12-03-08, 22:34
e tam. kampania mi sie podoba ;]
a co do tych osrodkow zewnetrznych to... kaczor oszalal @@

1Gboxer
12-03-08, 22:53
A ja bym zrobil np kampanie rzygajacych Kwachow. Na bilboardzie w kazdym miejscu Kwach walacy pawia. A obok jakis zul na glodzie wrzeszczacy "JA TEZ TAK CHCE"

O taka kampania to by mi sie podobala

Z Tuskiem tez moznaby pojechac, ale nie- zawsze cos na Kaczora,Kaczor zly, Kaczor niedobry. To sie nazywa obiektywizm

wmnt
12-03-08, 23:11
e tam na kazdego by cos fajnego bylo ale na kaczora najlepiej obecnie ;] jest na topie ;]]]

mrks1
12-03-08, 23:49
ten gosc wcale nie jest tak bardzo podobny, na plakacie zrobil usmiech Kaczynskiego i z tego to podobienstwo, po za tym trzeba jeszcze miec odpowiedni wzrost zeby sie przyrownywac

szymono
13-03-08, 17:27
po za tym trzeba jeszcze miec odpowiedni wzrost zeby sie przyrownywac
A skąd wiesz, że nie ma? Na billboardzie widać tylko popiersie.

ale nie- zawsze cos na Kaczora,Kaczor zly, Kaczor niedobry. To sie nazywa obiektywizm A gdzie w tej kampanii widzisz, że Kaczor jest zły?

Na bilboardzie w kazdym miejscu Kwach walacy pawia. A obok jakis zul na glodzie wrzeszczacy "JA TEZ TAK CHCE" A czy ma to coś wspólnego z rzeczywistością?

mrks1
13-03-08, 17:39

mialem nie mowic, ale juz
to moj ojciec, tak smiejcie sie, dogryzajcie, moj stary jest sobowtorem kaczora, no i co?? zazdroscicie?? odczepcie sie juz bo chociaz tutaj chce miec spokoj!!

szymono
13-03-08, 20:08
mrks mam nadzieje, że Twoja mama nie jest sobowtórem Kaczyńskiej:sneaky:

1Gboxer
13-03-08, 20:20

A gdzie w tej kampanii widzisz, że Kaczor jest zły?
Nie no jest dobry, bo dostal ochrone na prezydenta i teraz ta kampania go za to wychwala,szymono rozgladaj sie troche lepiej

A czy ma to coś wspólnego z rzeczywistością?
A nie wiesz co ma wspolnego kwach z woda?

szymono
13-03-08, 20:30
kwach z woda? kwas z wodą? "Pamiętaj chemiku młody wlewaj zawsze kwas do wody".

1Gboxer
13-03-08, 20:39
No to widze ze sie zrozumielismy

szymono
13-03-08, 21:02
Tylko co z tym "zul'em na glodzie"?

1Gboxer
13-03-08, 21:06
no tez chce sie napic tak dobrze zeby pawia walnac , prezydent moze a zwykly obywatel to co- korelacja z rmf dosyc oczywista, nieprawdaz?

szymono
13-03-08, 21:09
A ja nigdy nie widziałem jak Kwaśniewski puszcza pawia. Więc coś z tą "oczywistą oczywistością" jest nie tak.

1Gboxer
13-03-08, 21:12
no bez przesady, wszystkiego zobaczyc sie nie da, ale ze wode potrafi dobrze walic to chyba widziales

szymono
13-03-08, 21:50
No to czy wódę pije to jedna sprawa, a publiczny paw to druga. Skoro nie jesteś w stanie udokumentować, iż takie zdarzenie miało miejsce to Twój pomysł na "taką" reklamę jest nonsensowny. Spróbuj z Tuskiem (chodzi o reklamę)- może Ci się uda.

1Gboxer
13-03-08, 22:12
dobra to nie pawiujacy ale ostro sie na nogach chwiejacy, chyba na to dowodow nie musze podawac

szymono
13-03-08, 22:25
No już lepiej. Ale jakieś hasło do tego.

1Gboxer
13-03-08, 23:02
padla mi wena/za pozno/moze rmf cos wymysli