View Full Version : ks. Andrzej: Nie spa³em z ch³opcami
"Gazeta Wyborcza": Oskar¿ony o pedofiliê ks. Andrzej broni siê. - ¯adnego wychowanka nie tkn±³em - mówi w rozmowie z Romanem Daszczyñskim.
- Nie, absolutnie czego¶ takiego nie robi³em. To bezpodstawne zarzuty. Mam do¶æ ¿ycia pod ich presj±. Chcê, by ta sprawa by³a ca³kowicie wyja¶niona. Ko¶ció³ wyja¶nia³ j± od 1995 r. - odpowiada na pytanie czy wykorzystywa³ seksualnie swoich podopiecznych. Uwa¿a on jednocze¶nie, ¿e sprawê powinna zbadaæ prokuratura. - Problem w tym, ¿e minê³o dziesiêæ lat i zarzucane mi czyny siê przedawni³y. Prokuratura ju¿ nie sprawdzi, co siê wtedy wydarzy³o. Prosi³em ludzi, którzy mnie atakowali oszczerstwami, ¿e jestem pedofilem: id¼cie do prokuratora, niech on tym siê zajmie - dodaje ks. Andrzej.
Kolejna afera pedofilska w KK.
pedofile wszedzie sie trafiaja, przeciez nikt nie zostaje ksiedzem tylko dlatego ze ma takie sklonnosci i chce z ministrantami poswirowac
W³a¶nie , ¿e chce byæ jak najbli¿ej dzieci. Dlatego zostaje ksiêdzem, harcerzem, nauczycielem.
mam nadzieje ze ten ksiadz pojdzie siedzec wtedy dopiero dupa bedzie mu pierdziec :)
W³a¶nie , ¿e chce byæ jak najbli¿ej dzieci. Dlatego zostaje ksiêdzem, harcerzem, nauczycielem.
A moze ksiedzem zostaje sie dlatego ze chce sie byc jak najblizej Boga, nauczycielem bo chce sie uczyc innych/siebie rozwijac a harcerzem dla zabawy. Tak czy inaczej harcerz tu nie pasuje/w tym watku. I co ty w ogole sugerujesz ze wszyscy ksieza i nauczyciele to pedofile lub przynajmnie ze sklonnosciami pedofilskimi. No jesli tak to Kaczor ze swoimi pogladami na temat internautow to przy tobie pikus.Mam nadzieje ze Cie zle zrozumialem/chociaz post zaraz po mrks
bubusia czy Ty czytasz ze zrozumieniem to co inni pisz±?! To postaraj siê. Pedofile staraj± sie by jak najbli¿ej dzieci i dlatego wybieraj± zawody zwi±zane z dzieæmi: nauczyciela, ksiêdza, harcerza - tak harcerza, bo tam ma siê kontakt z dzieciakami (skoro nie wiesz tego to widocznie nie by³e¶ w harcerstwie-zdarza siê). I nie napisa³em, ¿e wszyscy nauczyciel, ksiê¿a itd. s± pedofilami. Akurat w tych zawodach jest najwiêkszy odsetek pedofilii.
Konrad9991
11-03-08, 22:20
to co wyprawiaj± Ksiê¿a przechodzi ju¿ ludzkie pojêcie. U mnie w parafii mieli¶my 2 ksiê¿y tylko ¿e jeden wylecia³ za znêcanie siê seksualnie nad dzieckiem:/ masakra
Wlasnie czytam ze zrozumieniem i dokladnie tak jak napisalem mozna zinterpretowac twoj post/oczywiscie mozna tez inaczej, popatrz na ten ciag:
post mrks-pedofile wszedzie sie trafiaja, przeciez nikt nie zostaje ksiedzem tylko dlatego ze ma takie sklonnosci i chce z ministrantami poswirowac
post twoj-W³a¶nie , ¿e chce byæ jak najbli¿ej dzieci. Dlatego zostaje ksiêdzem, harcerzem, nauczycielem.
I powiedz teraz ze niczego nie sugerujesz
a przynajmniej ze nie moze wynikac z tego dokladnie to co napisalem, podkreslam ze moze ale nie musi, co zreszta w moim poscie tez jest-ostatnien zdanie. Tak wiec jak widzisz tu nie chodzi o moje niezrozumienie, tylko twoje niezreczne wypowiedzi
skoro nie wiesz tego to widocznie nie by³e¶ w harcerstwie-zdarza siê
zastanawia mnie Twoje nieopierajace sie argumentom przekonanie, ze ludzie wymienieni przez Ciebie kieruja sie wylacznie checia seksualnego obcowania z dziecmi,
to slepe przeswiadczenie i niemal jawna nienawisc moze wskazywac na powody Twoich sadow, ale dyskusja tutaj powinna byc prowadzona w sposob merytoryczny i Twoje osobiste doswiadczenia i stosunek emocjonalny do oprawcow nie powinny ustepowac miejsca zdrowemu rozsadkowi
jestesmy z Toba, ale gniew nie uleczy Twoich ran
Jak chodzi³em do gimnazjum to mnie ksiê¿a w bia³y dzieñ rozwalali jak z panienkami filtra puszczali i to ma byæ ksi±dz
Jak chodzi³em do gimnazjum to mnie ksiê¿a w bia³y dzieñ rozwalali jak z panienkami filtra puszczali i to ma byæ ksi±dz
filtra puszczali - znaczy na papierosa z nimi chodzili??
a co ty buraka od razu paliles jak jakas laska do Ciebie podeszla i zazdroscisz im teraz
skoro w bialy dzien je sciemniali to znaczy ze nie mieli nic do ukrycia i traktowali to jako zabawe, do posuwania to maja gosposie na plebanii a nie malolaty z gim
a malolatki wola ze starszymi gosciami gadac bo maja przynajmniej o czym
hehehe no zbrodniarze, jarali pety, do pudla wsadzic za balamucenie, albo od razu jajca obciac, albo ,to moze lepiej pasuje, pluca amputowac:)
szymono nie wiedzialem ze cierpisz , bylo pisac od razu, nie poruszalbym wrazliwego tematu, ale tak jak mrks napisal, jestesmy z toba:)
O widzê, ¿e mamy obroñców pedofili. Czy¿by macie sk³onno¶ci? Na to jest paragraf. Powinni¶cie siê leczyæ!
mrks gdzie widzisz brak merytorycznych argumentów w moich wypowiedziach. Tak ciê¿ko ci prze³kn±æ, ¿e KK wychowuje zwyrodnialców i próbuje tuszowaæ ich "dokonania"? Obud¼ siê cz³owieku!
O widzê, ¿e mamy obroñców pedofili. Czy¿by macie sk³onno¶ci? Na to jest paragraf.
nie boj sie, jestes juz duzy i zaden zly ksiadz Cie nie skrzywdzi
a ja jestem tylko przyjacielem dzieci:D i wcale nie jestem harcerzem
KK wychowuje zwyrodnialców i próbuje tuszowaæ ich "dokonania"?
to nie tylko Kosciol, takze szkola, a harcerstwo to juz wogole prawie jawna organizacja pedofilska
nie boj sie, jestes juz duzy i zaden zly ksiadz Cie nie skrzywdzi To to ja wiem
a ja jestem tylko przyjacielem dzieci:D Skoro tak twierdzisz. Ale niestety prawdy nie unikniesz. Ta "przyja¼ñ" to PEDOFILIA!
to nie tylko Kosciol, takze szkola, a harcerstwo to juz wogole prawie jawna organizacja pedofilska Ja nie wiem. Ty jeste¶ pedofilem to sam wiesz najlepiej:P
No szymon to co piszesz to raczej merytoryczne nie jest, demagogia jak najbardziej- mam oczywiscie na mysli podciaganie mrks, no i w jakims stopniu mnie, pod sam wiesz co, no i calego KK. No ale rozumiem, odgrywamy sie. Troche wiecej dystansu. I wcale nie deprecjonuje problemu glownego, po prostu z tym KK jawnie demagogujesz, a myslalem ze Cie to brzydzi
bubusia sami zaczêli¶cie. I nie wiem czy mnie nie bardzo rozumiesz, bo chyba ju¿ to wyja¶nia³em: Pedofile staraj± sie by jak najbli¿ej dzieci i dlatego wybieraj± zawody zwi±zane z dzieæmi: nauczyciela, ksiêdza, harcerza - tak harcerza, bo tam ma siê kontakt z dzieciakami (skoro nie wiesz tego to widocznie nie by³e¶ w harcerstwie-zdarza siê). I nie napisa³em, ¿e wszyscy nauczyciel, ksiê¿a itd. s± pedofilami. Akurat w tych zawodach jest najwiêkszy odsetek pedofilii.I nie chodzi tu tylko o KK ale inne wyznania. Akurat ten przypadek jest w KK i o nim mówimy.
Ale niestety prawdy nie unikniesz. Ta "przyja¼ñ" to PEDOFILIA!
skoro takie czyste, szlachetne i piekne uczucie jakim jest przyjazn kojarzy Ci sie tylko z jednym to wspolczuje
po co to tego cholernego harcerstwa szedles?
Nie by³em w ¿adnym harcerstwie - od dziecka mam alergie na umundurowanie.
A to pokaz ob³udy i hipokryzji:
Metropolita szczeciñsko-kamieñski abp. Zygmunt Kamiñski wystosowa³ list do prowincja³a zakonu dominikanów w Polsce o. Krzysztofa Pop³awskiego, w którym zawar³ pro¶bê o "interwencjê i pouczenie" podleg³ego prowincja³owi o. Marcina Mogielskiego.
Pe³ny tekst listu publikuje "Nasz Dziennik".
List zwi±zany jest z poniedzia³kow± publikacj± "Gazety Wyborczej", która opisywa³a jak kilkana¶cie lat temu ks. Andrzej molestowa³ seksualnie ch³opców z ogniska ¶w. Brata Alberta w Szczecinie. Mia³o o tym wiedzieæ trzech biskupów, ale przez lata nie reagowali. W 2003 r. zeznania i relacje ofiar spisa³ o. Mogielski, a jego ówczesny zwierzchnik o. Maciej Ziêba przekaza³ je abp. Kamiñskiemu.
Hierarcha gani zakonnika, pisz±c do prowincja³a: "Jakiemu dobru s³u¿y³o to ca³e zamieszanie wywo³ane w mediach przez o. Marcina Mogielskiego OP? Nie mogê go znale¼æ. Nie chcê i nie mogê wyrokowaæ o zakoñczeniu postêpowania kanonicznego (procesu karnego, tocz±cego siê w tej sprawie w kurii - red.). Prowadzi je niezawis³y Trybuna³ Ko¶cielny. Przypuszczam, ¿e tak¿e Stolica Apostolska bêdzie wypowiada³a siê w tej sprawie. Do tej pory mo¿na by³o prowadziæ proces w atmosferze spokoju i bez po¶piechu, koniecznych przy rozwi±zaniu tego rodzaju spraw. Po wyst±pieniu o. Marcina Mogielskioego OP atmosfera siê zmieni³a, a nawet niektórzy, tak¿e osoby publiczne, wydali wyrok" - pisze abp. Kamiñski.
A ja by³em harcerzem i nie wstydzê siê tego..a pedofilia istnieje od wieków a dopiero teraz jest nag³a¶niana,czy¿by w ciemnogrodzie ¿yjemy?;-)
Pozatym poleca³bym przeczytanie kilka ksi±¿ek o zaburzeniach psychicznych i seksualnych a potem dyskutowac na ten ma³o przyjemny temat...
Dalszy ci±g:
Dominikanin o. Marcin Mogielski, który spisa³ zeznania ch³opców, którzy mieli byæ molestowani w ognisku dla trudnej m³odzie¿y w Szczecinie oficjalnie dzi¶ o¶wiadczy³, ¿e czujê siê oczerniony i postara siê dochodziæ swoich praw, gdy¿ abp Zygmunt Kamiñski pos³uguje siê nieprawd±.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.