View Full Version : Jaka książka ?
Jaką książkę ostatnio przeczytaliście i jaką polecacie ?
Lsnienie ,czytam teraz, jeszcze lepsze niz film, polecam
kostekkosa
09-03-08, 17:40
jesli ma ktos mase wolnego czasu to niech sie zajmie tworczoscia Tolkiena. po prostu klasyka gatunku ... jak dla mnie bezcenne :)
Konrad9991
09-03-08, 17:44
Władca Pierścieni - tom 1. Drużyna Pierścienia
kamil1993crytek
09-03-08, 19:04
Ostanio to ,,Harry Potter i Insygnia Śmierci'' ale ta część mi się nie podobała, za mało akcji :(
,,Dobry omen" polecam wszystkim :)
telemonter
24-03-08, 18:15
przeczytałem ostatnio Kod Leonarda da Vinci a następnie Anioły i Demony Dana Browna bardzo polecam fajnie się czyta, aktualnie czytam Zwodniczy punk tego autora, ale nie jestem zachwycony tą książką
Szymon Majewski - 'Spowiedź świra'
Aktualnie czytam "Dzieci Hurina" - Tolkiena
master1111
24-03-08, 20:01
Harry Potter i Insygnia Śmierci polecam gdyż zawiera zaskakujący obrót akcji:)
sandman_mtz3
26-03-08, 09:54
Neil Gaiman "Amerykańscy bogowie". Wciąga bardziej niż bagno i ma mase zaskakujących wątków. Polecam :)
roberto1972
26-03-08, 10:02
John Katzenbach "Analityk" zaskakująca akcja trzeba to przeczytać
Klasyka: Mario Puzo "Ojciec Chrzestny"
doczytalem wreszcie ostatnie 100 stron lux perpetua sapkowskiego - swietne :)
Ja polecam książkę Aleksandra Kamińskiego pt."Kamienie na Szaniec "
Wiktor Pielewin - Generacja P - to według mnie najlepsza książka ostatnich 10 lat.
A poza tym to jestem wielbicielem Lema, Pratchetta. Jeśli chodzi o reportaż to Kapuściński a o literaturę popularno-naukową to niekwestionowanym królem jest Stephen Hawking
ostatnia część Harry'ego Pottera ok, ogólnie cała kolekcja jest w porządku, ale książką do której często powracam jest Forrest Gump - pełna humoru, 100 razy lepsza niż film, lekka i przyjemna, a przede wszystkim kultowa... no bo kto nie wie, że życie idioty to nie bułka z masłem? :P
Ja wlasnie czytam lekture Kamienie na szaniec jest calkiem fajna polecam w wolnym czasie fajnie sie ja czyta
Ryszard Kapuściński "Heban". Majstersztyk reportażu
Sapkowski "Wiedzmin"
Łukjanienko Siergiej "Dzienny Patrol"... i pozostale Patrole. Rewelacja !
Wiktor Suworow "Akwarium"
„Temat bezgranicznego cynizmu i bestialstwa wyłania się w naturalny sposób z tej znakomicie napisanej książki, która niewątpliwie zachwyci wszystkich miłośników opowieści przygodowych i szpiegowskich”.
Ksiazki autorstwa tolkiena, Hobbit, WP, Silmarillion. To tytuly do ktorych czesto wracam i za kazdym razem jak je czytam sprawiaja mi duzo przyjemnosci !
ostatnio przeczytalem Kinga - Cztery pory roku.. calkiem ok, chociaz Lsnienie lepsze;)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.