PDA

View Full Version : Polscy komandosi z Iraku oskarżeni o tchórzostwo?

Xvid123
03-03-08, 12:17
Trwa śledztwo o ostrzelanie afgańskiej wioski Nangar Khel, a tymczasem w cieniu tej sprawy przed warszawskim sądem garnizonowym toczy się bezprecedensowy proces polskich komandosów służących w Iraku - pisze "Gazeta Wyborcza".

Marcin i Kamil to sanitariusze, trzeci - Radek - był kierowcą sanitarki. 7 lutego ub. roku polski konwój wpadł w zasadzkę terrorystów. Zginął żołnierz 25. Brygady Kawalerii Powietrznej z Tomaszowa Mazowieckiego st. szer. Piotr Nita. Zdaniem prokuratury oskarżeni byli tak sparaliżowani strachem, że mimo rozkazu dowódcy nie wyszli z sanitarki, by pomóc rannym kolegom. Nie zabrali też ciała zabitego. źródło wp

szymono
09-03-08, 14:32
Kierowca i sanitariusze - to nie są żadni komandosi, ale z drugiej strony skoro pchają się na wojnę to muszą się liczyć z tym, że to nie piknik.

mrks1
09-03-08, 16:47
zadna sensacja, kazdego moze sparalizowac strach, to nie tchorzostwo
po prostu znalezli sie w nieodpowiednim miejscu

mistrzu93
09-03-08, 18:29
zadna sensacja, kazdego moze sparalizowac strach, to nie tchorzostwo
po prostu znalezli sie w nieodpowiednim miejscu

to po co tam pojechali ? przeciez znaleźli sie w miejscu w korym chcieli sie znalezc , takie wymowki ich nie chronia , jak sie boja leczyc ludzi na wojnie to niech ida pracowac w szpitalu , ja tez nie ide np. na lekarza bo pewnie bym sie porzygał nad otwartym ciałem...

mrks1
09-03-08, 19:24
wiesz kazdy moze sobie powiedziec dam rade, jestem twardy
wiemy o sobie tylko tyle na ile nas sprawdzono

mac4x
09-03-08, 21:36
to po co tam pojechali ? przeciez znaleźli sie w miejscu w korym chcieli sie znalezc , takie wymowki ich nie chronia , jak sie boja leczyc ludzi na wojnie to niech ida pracowac w szpitalu , ja tez nie ide np. na lekarza bo pewnie bym sie porzygał nad otwartym ciałem...

Widzisz tak nie jest do końca bo jak wiadomo w naszym kraju lekaże dobrze zarabiają(ale ciągle im mało)a tam zarobią dwa razy tyle w miesiącu,co tutaj w kraju:cry:a nasi żołnierze??przecież tak samo...za free tam nie pojechali..coś za coś jak to mówią..
Najbardziej szkoda mi tylko matek tych wszystkich żolnierzy żon,dzieciaków,którzy polegli tam:-|