PDA

View Full Version : Zmiany na forum

CenteX244
29-02-08, 21:50
Proponuję zamknąć forum dla osób z zewnątrz( tak, żeby nie było już gości), zamknięcie rejestracji i rozdanie według uznania administracji zaproszeń dla obecnych userów co podniosłoby prestiż. Każdy user dając zaproszenie odpowiadałby za kolejnego użytkownika z tym, że jeżeli nowa osoba coś przeskrobie to dostaje jedno z 3 ostrzeżeń a po otrzymaniu trzeciego bana lub coś w tym rodzaju. User , który zaprosił ostrzeżenie. Myślę, że to skróciłoby masę oszustów, zakładania kilku kont itp.

kamil1993crytek
29-02-08, 21:52
Mnie się ten pomysł bardzo podoba to by podniosło poziom strony :)

kosa46
29-02-08, 21:57
Dla mnie beznadziejny pomysł po co wam to? Chcecie pohandlować zapami na TM? To jest forum nie strona torrentowa wbijcie sobie to do głowy!!!

Konrad9991
29-02-08, 21:59
Zaproszenia fajny pomysł ale jest ale...

daje zaufanemu zaproszenie na TM a jemu po tygodniu coś odbije, przeskrobie coś i dostanie bana to ja też wylecę? Zaproszę 100 osób i nie będzie mi się chciało ich wszystkich przypilnowac żeby przeczytali chociaż regulamin.
nie róbmy z forum strony torrentowej!

kamil1993crytek
29-02-08, 22:05
Nie chodzi o handel tylko o to by na stronę nie byli przyjmowani tacy userzy którzy byli wcześniej na stronie zostali wyrzuceni i teraz tworzą kilka profilów po to by otwierać stare posty i wyłudzać zaproszenia (były takie przypadki) a z zaproszeniami tak by nie było bo każdy byłby za kogoś odpowiedzialny :)

gutekck1982
29-02-08, 22:08
CenteX244 a niby gdzie byś mógł rozdawać zaproszenia? *****.net czy inne temu podobne miejsce?
To jest forum! Staff już napisał co o tym myśli!
Proponuję zamknąć forum dla osób z zewnątrz
Ty tu już jesteś, a teraz chcesz utrudniać dostęp innym? Bo ktoś oszukuje? Jak chcesz sprawdzić takie rzeczy to w większości przypadków wystarczy (kopiuj/klej).
Powinno się tylko zablokować dostęp do działu zaproszenia torrent i p2m gością!

CenteX244
29-02-08, 22:18
CenteX244 a niby gdzie byś mógł rozdawać zaproszenia? *****.net czy inne temu podobne miejsce?
To jest forum! Staff już napisał co o tym myśli!

Ty tu już jesteś, a teraz chcesz utrudniać dostęp innym? Bo ktoś oszukuje? Jak chcesz sprawdzić takie rzeczy to w większości przypadków wystarczy (kopiuj/klej).
Powinno się tylko zablokować dostęp do działu zaproszenia torrent i p2m gością!

Z zapkami akurat od dawna nie mam nic wspólnego. Zaproszenia tutaj osobiscie rozdawałbym osobą zaufanym,które także bawią się w sieci p2p. To jest forum. Tak!! ale jak wskazuje jego nazwa nastawione głownie na torrent. Nikomu dostępu utrudniać nie chce ale tak jak napisałem przydałoby się zmniejszyć skale narastających oszustów itp. Zablokowanie dostępu do działu zaproszeń torrent i p2m to także dobry pomysł. Ja tylko wyrażam swoje zdanie. Nic więcej.

Konrad9991 ---> może zrobi się coś ku temu, żeby to forum było coraz lepiej postrzegane w sieci?

Konrad9991
29-02-08, 22:21
a ja wolę wyłapywac oszustów na forum- życie jest ciekawsze :D
a jeśli oszust potrafi wyłudzic z/k to jaki będzie miał problem z dostaniem się na forum ? :)
może zrobimy grupę elitarną "Łowcy głów" :D:D:D

Nanek
29-02-08, 22:25
Powiedzcie mi gdzie i komu byście takie zapy dawali ? :|

Konrad9991
29-02-08, 22:26

powstałyby nowe forum do rozdawania zapków na forum torrentowe :D:D:D:D i tak w kółko :P każdy oszust złapałby się wtedy za głowę i dałby sobie święty spokój z torrentami hehe :) my też :P

CenteX244
29-02-08, 22:28

Np. Znajomym :), którzy wiedzą o co chodzi w p2p i chcieliby "zwiedzić" więcej stron o tej tematyce dzięki temu forum :)

gutekck1982
29-02-08, 22:36
CenteX244 a jak ktoś nie zna nikogo na TM to niby jak miałby się tutaj dostać?
Ja tutaj jestem od ok 600 postów, a znam tylko kilka nicków i imion. Mysle, że z tego co proponujesz powstało by coś w stylu napisy.info (24 czy coś).
Jest elite, gdzie moża bezpieczniej rozdawać z/k. Jest to dział zamknięty i wystarczy. Takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam

kyrcer
29-02-08, 22:40
Czyli tak zapki od Xtreme User + każdy kto zaprosi tradera ban i leci całe drzewo ?

Nad tym to sie trzeba poważnie zastanowić.

CenteX244
29-02-08, 22:45
CenteX244 a jak ktoś nie zna nikogo na TM to niby jak miałby się tutaj dostać?
Ja tutaj jestem od ok 600 postów, a znam tylko kilka nicków i imion. Mysle, że z tego co proponujesz powstało by coś w stylu napisy.info (24 czy coś).
Jest elite, gdzie moża bezpieczniej rozdawać z/k. Jest to dział zamknięty i wystarczy. Takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam

Jeżeli takiej osobie naprawde potrzeba zapa napewno da sobie radę. Szacunek za twoje zdanie. Wielkie przeprosiny dla wszystkich urażonych moim prywatnym zdaniem. Pomysł okazał się denny ok. Pozostane bacznym obserwatorem forum z małą nadzieją, że ono nie padnie czy też sie okryje się mianem forum dla oszustów itp.

Proszę o zamknięcie tematu.

kyrcer ---> dla osoby która zaprosiła cos w rodzaju ostrzeżenia.

Nanek
29-02-08, 22:49
Np. Znajomym :), którzy wiedzą o co chodzi w p2p i chcieliby "zwiedzić" więcej stron o tej tematyce dzięki temu forum :)

To czemu im teraz nie podrzucicie linka... przydadzą się "rozsądne" osoby.

Czy oni powiedzieli, że zalogują się tylko jak będą zaproszenia :wink: ?

CenteX244
29-02-08, 22:52
To czemu im teraz nie podrzucicie linka... przydadzą się "rozsądne" osoby.

Czy oni powiedzieli, że zalogują się tylko jak będą zaproszenia :wink: ?

No z moich znajomych są wszyscy a ja wybiegam w przyszłość taką nie daleką.

kamil1993crytek
01-03-08, 12:07
Można by otworzyć na stronie głównej jakieś dodatkowe miejsce gdzie każda osoba z zewnątrz mogla by składać prośby właśnie o zaproszenie na forum

Konrad9991
01-03-08, 12:30
Można by otworzyć na stronie głównej jakieś dodatkowe miejsce gdzie każda osoba z zewnątrz mogla by składać prośby właśnie o zaproszenie na forum

a co to da ? dodatkowa robota dla staffu ? to i tak nic nie zmieni na lepsze.

kamil1993crytek
01-03-08, 12:54
Może i by pomogło. Są przypadki tego typu że jakiś user zrobił sobie konto tylko po to by otwierać stare posty i to było dość niedawno wtedy załoga forum miała sporo roboty żeby posprzątać po nim, gdyby wprowadzić zaproszenia i specjalne miejsce do składania próśb to nie było by problemów tego typu (przykład ten co wymieniłem wyżej) a to dlatego że użytkownik który zaprosił danego użytkownika musiał by być za niego w pełni odpowiedzialny w takich sytuacjach i zaproszenia zwiększyły by prestiż strony

gutekck1982
01-03-08, 16:58
kamil1993crytek a myślisz, że ktoś w takim dziale pisał by prawdę.
Poczytaj to forum a zobaczysz, że zaraz po zablokowaniu jednego nicka powstaje nowy bezsensowny nick "C__" (bez urazy C__).
Staff to ludzie tacy jak my, oni też mają swoje życie prywatne. Pamiętajmy o tym zakadają tematy.

Pozdrawiam

mag2k3
01-03-08, 18:19
Dajcie spokój z tym już w kilku tematach było jasno napisane przez staff że zaproszeń NIE będzie więc po co dyskutować o tym.
To jest forum potrzebuje nowych ludzi, wielu tu przychodzi z pytaniami na które szukają odpowiedzi i jak nie będą mieli od kogo dostać zaproszenia to co zrobią pójdą gdzieś indziej bo co innego będą mogli zrobić?
Dodatkowo też nie wyobrażam sobie komu byście mieli dawać te zaproszenia, ktoś pisał że znajomym ale tak jak nanek stwierdził to co teraz się nie zarejestrują jak nie ma zaproszeń?
Forum straciło by strasznie na wprowadzeniu tego pomysłu poza tym to prawda jest taka że rejestruje się tu sporo przekrętów ale w większości takich którzy to forum znają i mają już kolegów przekrętów którzy w razie co ich zaproszą, ci co nie znają forum i tu przychodzą moim zdaniem nie są tacy groźni bo ja np zanim na to forum trafiłem to o czymś takim jak czitowanie na stronach nawet nie słyszałem mimo że w torrentach to siedzę bardzo długo dobre kilka lat minęło jak zaczynałem to mało kto z tego ściągał jeszcze z tym że zawsze ściągałem z publicznych trakerów i o ratio specjalnie się nie musiałem martwić była jedna strona prywatna na którą trafiłem i tam o ratio dbałem w tradycyjny sposób nawet mi nie przyszło do głowy że można coś oszukiwać aby je poprawić.
I jak takie osoby jak ja znajdują to forum to nie myślą o zrobieniu przekrętów, tylko o uzyskaniu im potrzebnych informacji czy np w moim przypadku potrzebnego zaproszenia, po uzyskaniu tego co chcą albo zostaną na forum albo je oleją ale jak poznasz kto zostanie a kto nie trzeba dać każdemu szansę.
A nie każdy ma znajomego na TM ja nie mam i nie miał bym skąd dostać zapka.
Nie jestem sobie nawet w stanie wyobrazić jak by to miało działać, jeśli było by mało zaproszeń to ok były by szanowane konta ale forum by umarło w końcu bo zbyt mało nowych ludzi by przychodziło, natomiast gdyby było pełno zaproszeń i każdy by mógł je dawać, to dalej by nikt nie szanował konta bo po co skoro i tak bez problemu może dostać zaproszenie?
Nie ma co chyba tego dłużej rozważać tak czy inaczej zaproszeń nie będzie.

D3FiX
02-03-08, 22:14
Rejestracja na TM będzie otwarta, to nie tylko forum z zaproszeniami torrent, ale istnieją tutaj inne i różne działy.
Wprowadzenie zaproszeń na rejestracje może spowodować wymiany, albo rozdawanie na innym forum, aby się dostać właśnie na TM.
Kolejna kwestia to dotychczasowa rejestracja, dziennie, rejestruje się tutaj powyżej 100 użytkowników.

antonpolaco
02-03-08, 22:21
ograniczanie dostępu do forum - nigdy!!!
mamy przecież dział dla maniaków gdzie można załatwiać sprawy poufne, kto jest dobry dostanie się wcześniej czy później

TORRENTMANIA DLA LUDU

Nanek
07-03-08, 00:18
http://www.torrentmania.info/f-propozycje-69/t-zamknieta-rejestracja-lub-16211.html

Póki co ani zamkniętej rejestracji, ani zaproszeń NIE BĘDZIE.
Zamykam.