PDA

View Full Version : Dlaczego jak ktoś niekiedy ściąga przydziela mu dwa IP ?

irek17
26-07-06, 16:14
Dlaczego jak ktoś niekiedy ściaga to przydziela mu dwa IP i do tego jeszcze takie same prędkości i ściągnięte w procentach ?

Nanek
26-07-06, 17:29
Myśle, że chodzi Ci o torrenta ducha tzn. że np jak sobie ścigamy coś i nagle zrobi nam się restart kompa na stronce nadal jest pokazywane to, że niby ścigamy cały czas. Podłanczamy się znowu do danego torrenta i mamy 2 takie same torrenty pokazane na stronce (tak naprawde ściągamy jeden). Na niektórych stronkach jest coś takiego jak "usuń torrent ghost" czy coś takiego - na TG chyba coś takiego jest.

Mam nadzieje, że zrozumiałeś moje przesłanie :P heh

HERKULES
26-07-06, 18:39
Nanek, jest cos takiego na TG, ale jak klikniesz to sie pokaze napis: "Jeżeli masz w profilu torrenty duchy, skontaktuj sie z kimś z Załogi - torrenty zostaną wyczyszczone" ;P
Nie pomaga wiec ten przycisk za bardzo.

irek17
26-07-06, 19:59
ale może to być też kwestia neta ,bo niekiedy widziałem u kilku osób 3 takie same IP .

drakunia
27-07-06, 23:25
Dlaczego jak ktoś niekiedy ściaga to przydziela mu dwa IP i do tego jeszcze takie same prędkości i ściągnięte w procentach ?
hmmm nasuwa mi sie pytanie w jakim programie sie tak dzieje, bo ja jeszcze z takim czyms sie nie spotkalam.....
torrenta duch - fajna nazwa na to zjawisko;P