View Full Version : Wiedźmin na konsole staje się faktem
Przedwczoraj odbyła się konferencja prasowa firmy CDP. Spodziewaliśmy się na niej usłyszeć zapowiedź konsolowych edycji gry Wiedźmin, o których spekulowano już przy okazji poszukiwań przez CDP RED pracowników obeznanych z architekturą X360.
Jak wiemy do tego nie doszło, jednakże potwierdzenie tych domysłów przyszło z innego miejsca. Tak moi drodzy - powstaje Wiedźmin na Xboxa 360 i PlayStation 3.
Wpis w serwisie społecznościowym GoldenLine (Uaktualnienie: strona pana Jonarskiego została już usunięta z serwisu GoldenLine) znajdujący się na stronie pana Tomasza Jonarskiego, byłego programisty studia People Can Fly, piastującego od stycznia tego roku stanowisko Starszego Programisty w firmie CD Projekt RED, dotyczący aktualnie wykonywanej pracy, jest jednoznaczny i nie pozostawia żadnych niedomówień. Brzmi on: "Praca przy tworzeniu technologii do gry Wiedzmin na konsole nowej generacji: Xbox360 i PlayStation 3".
gryonline.pl
Jakoś nie podoba mi się ten pomysł,wolałbym,żeby Wiedźmin został tylko na PC >.>,no ale rynek się rozwija i trzeba jakoś trafić do rzeszy pozostałych potencjalnych nabywców..
Dlaczego Ci się nie podoba?
Czasy Exclusive odchodzą w niepamięć.
Teraz liczy się jedynie moneta ,którą można wydoić z potencjalnego gracza.
A trzeba się z tym spieszyć bo gry wychodzą coraz szybciej i coraz gorsze ]:->
Generalnie z obecnych gier na ,które czekam to najnowsza odsłona Fallout oraz Assasin creed.
A jak zmienie kompa to wrócę do grania w CS-a i może kupię licencję do Live for speed.
Nie ma już dobrych gier! Ale za to jest dobra grafika :blink:
kamil1993crytek
29-02-08, 20:24
Dobrze że ,,Wiedźmin'' wychodzi na konsole zawsze dystrybutor będzie miał większą ilość sprzedanych egzemplarzy i dla graczy którzy korzystają z konsoli to będzie okazja żeby docenić to jaką gra jest ,,Wiedźmin'' :)
zależy też czy ktoś lubi cRPG
ja generalnie nie przepadam za tego typu rozrywką ,nudzą mnie gadki w których muszę uczestniczyć (wieje mi sztucznością)
najlepiej bawię się przy MMORPG ale nie mam tu na myśli takich produkcji jak WoW czy Lineage ale starą poczciwą Ultimę Online i tylko na tzw. shardach potocznie zwanych klimatycznymi
Super zabawa dla wielbiciela papierowego RPG
Nie jedna przygodę się przeżyło w świecie Ultimy.
Z największym sentymentem będę wspominał shard "Nelderim" gdzie bawiłem się najlepiej.
Niestety czas zmienił oblicze shardu.
Ale wspomnienia przygód ,których miałem zaszczyt doświadczyć prowadzonych przez znamienitych mistrzów gry nadal chuczą w mojej głowie. :sneaky:
Szkoda, że nie wyjdzie na PSP. Ciekawe jak będzie się grało na takim XBOX'IE 360 w Wiedźmina.
Mam nadzieje,że na xbox360,gra wyjdzie po Polsku
jak dobrze zarobi na x360 i ps3 to kto wie czy i na psp nie zrobia ;]
To bardzo dobra decyzja. Im producent wiecej zarobi na tym tytule, tym nastepna polska produkcja bedzie lepsza. Wiedzmin to najlepsza polska gra w jaka dotad grałem i oby stala sie "motorem napędowym" polskiego rynku gier... a bedzie z pewnoscia studia cdprojekt
A nie wiecie moze czy wyjdzie na ps2 ? bardzo chetnie bym sobie pogral a 3 niestety JESZCZE nie posiadam :)
Na PS2 napewno nie wyjdzie dlatego ze PS2 nie dala by rady takiej grze jezeli chodzi o wymagania. Jezeli by chcieli robic na PS2 to pewnie by musieli wylaczyc sporo efektow i na nowo robic sporo rzeczy wiec nie ma sensu.
W sumie na PS2 jak dla mnie najlepsza grafike miala gra BLACK oraz KILLZONE niestety rewolucja daje o sobie znac ;)
candyman9000
03-04-08, 15:51
bardzo dobrze, zarobia jeszcze wiecej kasy na produkcje nowych gier
Dzięki za informację. Dla mnie decyzja naturalna i co za tym idzie trafna(nie tylko kwestia złotówek). A co by było gdyby np. PES zostało na konsolach? Wiecie o co mi chodzi- promocja developera... i sposób na docenienie gry przez innych graczy.
krakers997
19-07-08, 13:33
Super ze bedzie na klocka to bedzie taka dopalona wersja bo na kompie sa bezprzerwy zawiechy
no super, pograć w polską produkcję okazji nie miałem na pc (złom!) i mam nadzieję że pogram wreszcie i to miło bo płynie na x360 :)
Nawet dobry pomysł ,nareszcie nie będzie mi sie cięła :P
mlody20002
04-08-08, 13:47
no mam nadzieje ze juz nie dlugo sie doczekamy tej produkcji na X360 ;)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.