View Full Version : tracker torrentomanii?
co Wy na to zeby zalozyc tracker TM?
mysle ze to dobry pomysl, mial by dobra reklame i wielu uzytkownikow na starcie. Poza tym torrento maniakom z np. ranga vip i tym ktorzy maja shelle mozna by przyznac mozliwosc uploadowania na tym trackerze..
nom to byl by dobry pomysl kazdy urzytkownik TM chcail by miec tam konto mieli by zajeboisty start. pozdro
jesli nie będa prosić o dotacje to czemu nie :D :D
pomysl interesujacy ale jesli mnie pamiec nie myli dawno temu byla juz tu taka propozycja i jednak nic z tego nie wyszlo, staff nie wyrazil aprobaty.
--
Tobiasz22, masz racje, czasu minelo dosc i forum sie zreorganizowalo znacznie ale wydaje mi sie, ze gdyby staff zmienil zdanie odnosnie trackera to bysmy wiedzieli o tym wczesniej a jak dotad cisza w tym temacie. (byc moze nie ma skad wziac $ na server pod to, a przeciez na obecnym i forum i tracker nie podolą raczej)
swoja droga wpadl mi do glowy pewien pomysl odnosnie serverka pod tracker TM - potentaci shellowi (ci wszyscy doswiadczeni, mati999 i reszta) mieli by piekna mozliwosc reklamy swoich uslug gdyby tak uzyczyli wlasnie jednej ze swych maszyn na cel trackera TM. taka reklama to by bylo cos;)
h3|5 a czemu sie dziwisz? dawno temu to podobno bylo forum o tym jak czitowac na stronkach torrentowych to glupio bylo zakladac wlasny tracker ;p
@H3|5 pamięć Cię nie myli i to nie było aż tak dawno co do tej strony to skąd weźmiecie uploaderów? Chyba, że będziecie porostu przerzucać torki z innych stron ale nie wiem czy to ma sens.
Dużo ludzi na starcie to nie wszystko. Trzeba jeszcze coś wstawiać przecież, a do tego jeszcze musi ktoś te coś wstawiać, nie?
Kasa na serwery i tego rodzaju sprawy to inne bajka :P
Trzeba coś się na tym znać, aby to miało jakieś ręce i nogi, bo stronek 3 dniowych przecież nie brakuję?
I czy na prawdę myślicie, że na polskiej scenie jest jeszcze za mało stronek torrent?
Nanek - ja mysle, ze na polskiej scene JEST malo stronek
jest tylko JEDNA dobra strona - to PT do ktrej i tak wiele osob nie ma dostepu
sa jeszcze gorsze od pt btgigs oraz dvdseed, poza tym mamy jeszcze takie dziwne stronki jak miacho, TL.pl, polishsource.pl itp czy to duzo? nie!
nie ze wzgledu na potencjal Polski - jak wchodze na jakikolwiek dobry, zagraniczny tracker na ktorym jest top10 countries to zawsze w tym top10 znajduje sie Polska
takze w mnie nie mozna twierdzic ze kraj ktory jest w pierwszej lidze jezeli chodzi o korzystanie z torrentow mial wystarczajaco duzo dobrych trackerow
IMO wiele stronek upada bo nie ma dobrych pomyslow na ich istnienie
co mogloby przyciagnac ludzi do trackera tm?
przede wszystkim dobre pomysly! np. ja chcialbym zeby na takim trackerku bylo wiele rang i np. dla rangi user wylaczone przeszukiwanie trackera po seedach lub peerach a dla kolejnej wlaczone - ludzi by dzieki temu seedowali zeby osiagnac kolejna range
na pt niby cos takiego jest ale opcja sortowania po S lub P jest wlaczona tylko dla VIPow..
antonpolaco
20-02-08, 19:40
@Tobiasz22
a skoro takim tonem znawcy klasyfikujesz polskie strony, to może byś rozwinął swoją myśl dotyczącą ds
ciekawe co kolejny specjalista od recenzji wypisze
bo ja (uprzedzając twoją odpowiedź) uważam ds za najlepszą stronę dvd, nie tylko w polsce
i mam porównanie, pełne!
dan.hunter
20-02-08, 19:47
nie potrzeba nam nowych trackerów. Co jest mi wystarcza. Teraz żeby tracker osiągnął sukces musi mieć:
- własne grupę która zajmie się ripowaniem
- wejścia na dobre ftp które zagwarantują dobre czasy pre
- wieczny free leech
- przyjazny staff
- tracker musi być mały i koniecznie ukryty bo to się wszystkim podoba
Teraz stworzyć coś dobrego jest bardzo trudno. Jestem przeciwny. Raczej jestem za dalszą reorganizacją naszego forum. Może kiedyś uda sie namówić staff naszego TM by forum było na zaproszenia. Obecnie wiele osób mimo zakazu wciąż zakłada po kilka kont.
Zrobić tracker i napchać tam ludzie to jest żaden problem.
Tylko problemem jest zatrzymać tam ludzi...
Bo sami widzicie co się wyrabia, jedni od drugich ściągaj zmieniają nazwy i wrzucają do siebie i tyczy się to większości stron...
No i jeszcze muszą być spełnione te wymogi co dan napisał, a w przupadku dojść do ftp'ów to wcale łatwe nie jest =]
Edit: Po konsultacji z adminem TM nie miało swojej stronki :X
antonpolaco (http://www.torrentmania.info/../u-antonpolaco-32690.html) ja po prostu wyrazilem swoja opinie o roznych trackerach i mozna sie z nia nie zgadzac
co do dvd seed to ta strona jest o tyle dobra ze jest tam pelno polskich wstawek i dvd z polskim lektorem - i to plus tej strony ale nie mozna powiedziec ze to najlepsza strona dvd na swiecie chyba ze patrzymy z perspektywy Polaka, wtedy to tak
dan, nenek - ja tylko rzucilem pomysl, nie ja bym organizowala taka strone a ludzie ktorzy mogliby to zrobic, ludzie ktorzy by sie zatroszczyli o ftp itd
a jasnym jest ze jesli takich ludzi nie ma lub nie maja oni checi do stawiania trackera TM to on nie powstanie, proste
a poza tym to teraz powstaje pelno trackerkow tylko IMO ich organizacja jest do kitu bo to sa trackerki z nikad, traker TM by takim nie byl
Gdyby nie dvdseed, to takie HT juz by pewnie nie istniało, na TG nie byłoby tylu polskich wstawek i tylu grup ripujących, nie mowiac juz o jakims PB. Tylko PT miałoby jakąś większą wartość. Tak wlasnie bylo jeszcze w 2006 roku. To wlasnie dzieki pojawieniu sie DS inne strony zblizyły sie poziomem do PT
sa jeszcze gorsze od pt btgigs oraz dvdseed
a w czym to niby PT jest lepsze od dvdseed?
h3|5 a czemu sie dziwisz? dawno temu to podobno bylo forum o tym jak czitowac na stronkach torrentowych to glupio bylo zakladac wlasny tracker ;p
hehe,było o tym jak zamienić azureusa w wielkiego szu,czarującego ratio.
dawno temu to podobno bylo forum o tym jak czitowac na stronkach torrentowych
Ile razy ten temat będzie jeszcze podejmowany?! Nudne to już jest.
znam 4 adminów trackerów polskich i zagranicznych... jak sie ich zapytałem i pokazałem ten temat to z twierdził jeden z nich "ja bym sie w to drugi raz nie wpakował"
A mnie się wydaje że ten temat nie trafiony w 100% To jest forum i niech tak pozostanie.
A dan wyjaśnił dlaczego nie.
Nanek - ja mysle, ze na polskiej scene JEST malo stronek
jest tylko JEDNA dobra strona - to PT do ktrej i tak wiele osob nie ma dostepu
sa jeszcze gorsze od pt btgigs oraz dvdseed, poza tym mamy jeszcze takie dziwne stronki jak miacho, TL.pl, polishsource.pl itp czy to duzo? nie!
DS jest jednym z najlepszych trackerów PL, a dla takich jak ja kinomaniaków po prostu najlepszym. Nie wiem skąd taka słaba ocena u ciebie :/
Co do kolejnego trackera, nawet jeśli miałby to być tracker TM, podchodzę sceptycznie. Lepiej dbać o poziom tych kilku wartościowych które już są, niż pakować się w kolejny ogólnotematyczny klon. Nie wspominając o tym jak trudno spełnić wymagania przytoczone przez dan.huntera.
P.S.
Moim zdaniem jedynym kierunkiem rozwoju dla nowych trackerów musi byc specjalizacja w określonej tematyce.
a wg mnie specjalizacja niczemu nie sluzy, przyszlosc jest w trackerach ogolnotematycznych
tak samo jest np. z forami - polskie, ogolnotematyczne maja po dajmy na to po ponad 7 milionow napisanych postow a specjalistyczne po 100-500 tysiecy
antonpolaco
21-02-08, 14:46
@Tobiasz22
to jaki według ciebie tracker w sieci jest lepszy w dvd od DS co?
i dlaczego?
a wg mnie specjalizacja niczemu nie sluzy, przyszlosc jest w trackerach ogolnotematycznych
tak samo jest np. z forami - polskie, ogolnotematyczne maja po dajmy na to po ponad 7 milionow napisanych postow a specjalistyczne po 100-500 tysiecy
Mi bardziej chodzi o to, że na tematycznych trackerach są pasjonaci danego tematu i można tam znaleźć w zasadzie wszytko w danej dziedzinie. Na ogólnych jest wszystkiego po trochu, taki groch z kapustą :wink:. Niemniej potrzebne są oba rodzaje trackerów.
Chyba robi się powoli off :omg:...
w takim razie prosze o zamkniecie tematu
antownowipolaco odpisze w pw zeby nie bylo ze to co ja napisalem jest "na wierzchu"
antonpolaco
21-02-08, 15:11
@Tobiasz22
nie spamuj mi PM boxa tym, że TDC jest lepsze bo się ośmieszasz
Póki co trackera TM nie będzie :]
Tyle na ten temat.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.