PDA

View Full Version : Rozczarowany Małysz: spodziewałem się, że będzie lepiej

mario30
20-12-07, 12:51
Pojechał w poszukiwaniu formy do Ramsau. Miał poprawić technikę. – Jestem rozczarowany. Spodziewałem się, że będzie lepiej – powiedział po ostatnim skoku drugiego treningu.
- Wybraliśmy to miejsce zamiast Zakopanego, bo ma ono swoją magię. Po skokach na tym obiekcie Małysz zawsze dochodził do wysokiej formy – wyjaśnia drugi trener Łukasz Kruczek. Ta skocznia K–90 jest doskonale znana Polakowi, bo już wiele razy na niej trenował. Właśnie tutaj skakał w 2003 roku przed mistrzostwami świata we Włoszech. Wtedy nie wszyscy byli pewnie jego formy, a on zdobył w Val di Fiemme dwa złote medale. I to w wielkim stylu!

– Bardzo lubię Ramsau. Często udawało mi się tutaj poprawić wiele elementów. Niestety, teraz mam braki i muszę mocno popracować. Nie jest to jednak takie łatwe – tłumaczył.

- Przydałby mi się również odpoczynek, ale trening jest teraz ważniejszy. Nie mam wyjścia, muszę to jakoś pogodzić. Skończyliśmy zajęcia o godzinie 16 i teraz mam czas na regenerację sił – mówił Małysz pakując sprzęt. – Przypuszczałem, że bardziej nadrobię zaległości. Niestety, cały czas coś mi nie wychodzi. Pracowałem nad poprawą wszystkich elementów. Skupiałem się nad kilkoma rzeczami i aż przesadziłem z tą koncentracją.

info.onet

szymono
21-12-07, 17:00
No niestety to już nie ten sam Małysz co kiedyś http://smilies.sofrayt.com/fsc/sobbing.gif

sajmon33
21-12-07, 17:30
Dlaczego zawsze na początku sezonu prawie wszyscy narzekają, a niektórzy że Adam się już skończył aby na koniec sezonu skakać z radości jaki to On wspaniały. Spokojnie, ile to już razy źle się zaczynało. Ja tam uważam na koniec sezonu to Orzeł z Wisły stanie na najwyższym stopniu podium.

Fiasco
21-12-07, 19:56
Wydaje mi się ,że Małysz miał już swoje 5 minut i powoli musimy sie odzwyczajać od tego,że prawie zawsze jest pierwszy . W tym roku puchar świata wygra Morgenstern .

damian1989
21-12-07, 21:21
małysz to ciota:)nielubie tego kurdupla i wogole tych skokow hehe

Fiasco
21-12-07, 23:04
małysz to ciota:)nielubie tego kurdupla i wogole tych skokow hehe

Ciota to Ty . Dał nam więcej powodów do radości niżeli inny sportowiec z Polski .

P.S Popraw ortografie ,bo żal czytać Twoje posty .

Odys
22-12-07, 18:03
Mam nadzieję, że Lepistoe jeszcze na drugą część sezonu go odrodzi tak jak to było z zeszłym roku

Kamilo0099_
23-12-07, 13:07
Mam nadzieje ze bedzie lepiej:)I wkoncu stanie na pierwszym miejscu:)

szymono
23-12-07, 14:43
Dał nam więcej powodów do radości niżeli inny sportowiec z Polski .
To zależy komu dał! Bo Pudzian jest bez konkurencyjny o wiele dłużej. :P

kostekkosa
23-12-07, 19:57
moim zdaniem era malysza powoli sie konczy i zamiast liczyc na kolejne sukcesy mistrza powinnismy sie pogodzic z faktem ze moze skakac juz troche gorzej, choc z doswiadczenia wiemy ze z niejednego takiego kryzysu wychodzil na tarczy :)

Fiasco
23-12-07, 23:52
No niestety,kończą się jego przysłowiowe "5-minut" . Może coś jeszcze pokaże ,ale zbytnio bym się na to nie nastawiał .