PDA

View Full Version : Co sie stanie

kragg5
01-07-06, 20:33
Mam konto na TL ale z niego nie korzystam, ratio mam zerowe. Co mi zrobią jeżeli nie będe wogle z tamtąd ani nic sciągać, ani uploadować? Zbanują mnie, czy zbanują mi IP? czy nic nie zrobią? Czy można jakoś usunąć tamto konto??

Cors4ir
01-07-06, 21:51
Konta nieaktywne są kasowane

http://www.torrentleech.org/faq.php#16

Can you delete my (confirmed) account?

We dont delete accounts. You can stop using it and it will be deleted automatically after 40 days of inactivity

HERKULES
01-07-06, 23:21
kragg5, na TL wchodze regularnie, ale na TorrenTit kiedys nie wchodzilem dluzszy czas i mi konto zablokowali, oraz zbanowali moje IP. Dlatego trzeba uwazac, bo niektore strony lacznie z kontem banuja IP, niezaleznie od powodu. Podobna sytuacja jest na TG, gdzie kiedys dostalem bana za niskie ratio, a potem wogole nie moglem wejsc na strone i zalozyc nowego konta (oczywiscie bez uzywania proxy).
Wszystko zalezy od tego jakie dana strona ma ustalone zasady.
Sadze, ze na TL zablokuja Twoje IP do czasu usuniecia konta (nie mylic z zablokowaniem), ale moga zablokowac je juz na zawsze.

kragg5
02-07-06, 16:20
A jeżeli wchodze ale nic nie ściągam ani nie upam?

HERKULES
02-07-06, 17:23
kragg5, jezeli wchodzisz przez proxy to bedzie OK.
Jednak jezeli bez proxy to bedzie ban. No chyba, ze masz neostrade :)

Polakov
02-07-06, 17:31
Can you delete my (confirmed) account?

We dont delete accounts. You can stop using it and it will be deleted automatically after 40 days of inactivity
jesli ma sie PU to te info jest nic nie warte :)
moja paniena zapomniala hasla i juz 18 tygodni sie nie logowala i konto nie zostalo skasowane

a ja w tamtym roku jak pojechalem na 3 miechy to tylko konto na TL mi nie skasowali
usera trzymalem bez logowania ponad 5 tyg i nie skasowali

a gdzies czytalem ze kont na TL wogole nie kasuja , tylko nalezy sie dlugo nie logowac to samo zostanie usuniete

agent007
02-07-06, 20:00
wszedzie konta kasuja po dlugiej nie aktywnosci

intruz
02-07-06, 21:00
mi wlasnie stamtad usuneli bo nic nie sciagalem ani nie logowalme sie wiec tylko usuwaja ... a szkoda

Cors4ir
02-07-06, 21:30
Ano - konto sie ma, aby z niego korzystac - skoro nic nie sciagamy/uploadujemy to czy warto je miec "dla szpanu" ?

A tak zrobi sie miejsce dla innych

agent007
02-07-06, 21:36
nie uzywajac kont to po roku by serwer padaczke miał

kragg5
03-07-06, 08:38
CHodzi mi oto czy gdybym tamto konto odwiedzał ale nic nie ściągał, to by zrobili z nim coś??(co?). Narazie nie mam czasu i dlatego. Ale po wakacja będe korzystać

electric_boy
03-07-06, 10:01
to zależy, ja np. na polishtracker mam konto od 32 tygodni a download, to tylko 5MB :D upload 0, wchodzę od czasu do czasu i konta nie blokują ;] wszystko zależy od tego jak bardzo stuff jest podjarany na userów ;] nieraz można mieć konto, nic nie ściągać, a nawet na nie nie wchodzić i nikt go nie skasuje, a nieraz nie wchodzisz kilka tygodni i możesz pomachać na pożegnanie swojemu kontu ;] ściągnij np. jeden film 700mb a następnie wyseeduj do ratio 2.0 i tak zostaw ;] nikt nie powinien się chyba przyczepić ;]

oblivion
03-07-06, 10:08
CHodzi mi oto czy gdybym tamto konto odwiedzał ale nic nie ściągał, to by zrobili z nim coś??(co?). Narazie nie mam czasu i dlatego. Ale po wakacja będe korzystać
jak będziesz odwiedzał konto w odstępie 40 dni to nie skasują, po prostu wystarczy że raz na miesiąc wejdziesz nie musisz nic ściągać

yogi70
03-07-06, 11:35
Niestety na TL nie ma parkowania kont

agent007
03-07-06, 17:35
no nie ma ale coraz wiecej stron robi taka opcje

Cors4ir
03-07-06, 21:28
Można też napisać do załogi i poprosic, aby konta nie kasowali, bo wyjezdzamy na wakacje. Proste i bez nerwow :rap:

maciejas666
03-07-06, 21:33
daj komus login i haslo i bedzie sie za ciebie logowal :) tzn daj komus zaufanemu :)

drakunia
04-07-06, 18:42
daj komus login i haslo i bedzie sie za ciebie logowal tzn daj komus zaufanemu - z tymi zaufanymi osobami roznie bywa :)
moze warto napisac do zalogi i zaproponowac zeby wprowadzili opcje parkowania, bo to ulatwiloby im i innym korzystanie z konta na TL :)

krzycho
05-07-06, 16:50
tak jak napisali, konto niekatywnie zostanie usunieet, dobry pomysl zebys oddal komus konto jak nie kozystasz, wg mnie wystarczy raz na miesiac wejsc i nie straci sie konta i bedzie dobrze.

Xyjon
06-07-06, 09:11
tam jest chyba raz na miesiac sciagac :p bo samo bycie online nic nie daje