View Full Version : Spis filmów.
Możecie polecić mi jakiś program do katalogowania filmow? Zebrało mi się tego trochę i chciałbym zrobić spis.
ja uzywam filmoteki :)
bardzo dobry program do katalogowania wyciaga kompletne info o filmie i ma mozliwosc importowania opisow z serwisow filmowych
http://www.filmoteka2001.prv.pl/
a ja do katalogowania używam Excela i super sie sprawuje :sad:
no to tym programem zaoszczedzisz sobie czasu bo ma mozliwosc eksportu katalogu filmow z pelnym info do excela :)
to moja stara lista http://rapidshare.de/files/11231624/Filmy_2005-09-29.xls.html
EXCEL i final co tu rozkminiac, bardzo dobra rzecz.
Zacząłem używać Filmoteki, fajny programik, dzięki za rady. :)
Takze uzywam filmoteki....albo raczej uzywalem bo w koncu wypadala z mojej pamieci i przestalem ja aktualizowac:D
Ja uzywam kartki papieru i dlugopisu :D Wg mnie najlepiej sie sparawdza. Jak chce sie powielic to mozna uzyc Xero :P Nie mam drukarki wiec na kompie nie kataloguje. Zreszta kartka jest najwygodniejsza, bo nie trzeba dodrukowywac, tylko dopisuje nastepne pozycje. Troche pokreslilem, wiec ktoregos dnia bede musial sie zabrac za przepisywanie, a to bedzie zmudna robota zwazywszy na moja skormna kolekcje (nie bede sie chwalil bo zaraz pewnie ktos napisze, ze ma 10x wiecej :P )
rozbuchaczkluch
29-01-06, 23:46
Dobrym programem jest All my movies, ktory potrafi stworzyc calkiem niezla kolekcje filmow.
Extreme Movie Manager i All My Movies czytałem, że są dobre do zabawy w takie klocki. Musiał byś przetestować je!
Polecam All My Movies. Naprawde dobry program
nextepisode1
05-02-06, 17:24
wystarczy Excela nie trzeba szukac nic bardziej wyrafinowanego.
All My Movies naprawdę dobry programik kiedyś się w to, ale po czasie zaczyna być trochę nudne ;)
polecam też do katalogowania ogólnie wszystkiego WhereIsIt?
wszyscy uzywacie jakis programow a ja poprostu wtyczki do TotalCommandera "CatalogMaker.wcx" sprawuje sie bardzo dobrze - zobi caly obraz katalogu i jesli komus wyslemy taki pliknp."filmy.catalog" - to on to przeglada tak jakby byl u nas na dysku :)
sa wszystkie informacje o plikach ich wielkosc itp, a jesli chcemy skopiowac to skopiuje sie tylko katalog
Ja polecam extreme movie manager, bardzo dobry program,, wszystkie info o filmie sciaga z imdb, filmweb i setki innych
ja tam robie spis w wordzie i jakos jest :D:D:D
ja kiedys robiłem na filmotece i dobrze sie spisywał.
dzieki za linka chyba w koncu zrobie liste filmów bo juz sam niewiem co mam a czego niemam
w excelu mozna tez spoko sobie zrobic spis filmow ;)
Ant Movie Catalog 3.5.0.2 , Filmoteka 1.30 mozna sobie je potestować i zobaczyć który lepszy
Ja polecam Excela :) no i notatnik może być :P ale wiadomo, z takich lepszych to Ant Movie Catalog no i Filmoteka. Kiedyś mój kolega napisał swój program do katalogowania filmów i też się ładnie sprawował.
Filmoteka dobry programik :))))
Ja uzywam kartki papieru i dlugopisu
Dokładnie.
ja polecam WhereIsIt - kataloguję tym wszystko :P
a ja narazie mam spis w txt pliku :] # dvd i jego zawartos i mi styka. moze dlatego iz nie mam tego duzo.
osobiscie bym chcial miec spis w postaci strony www gdzie mozna by bylo dodac/usunac wpis oraz zaznaczyc czy sie komus pozyczylo, ale jeszce czegos takiego nie widzialem.
ja to katalogowania filmów używm excela mi wystarcza
electric_boy
30-05-06, 20:45
dokładnie excel jest doskonały dla niewymagających, zresztą wszystko można w tabelki powpisywać ;] taki program jak filmoteka też jest dobry ;]
Ja mam skatalogowane w WOrdzie i wydrukowane. Najlepsze są proste sposoby ale zaraz sprawdzę te które opisaliście ;P
ja uzywam filmoteki :)
bardzo dobry program do katalogowania wyciaga kompletne info o filmie i ma mozliwosc importowania opisow z serwisow filmowych
http://www.filmoteka2001.prv.pl/
a ja tez sobie chyba pozwole pouzywac filmoteki :) zobacze czy bedzie mi sie podobalo :)
dzieki n00b :)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.