PDA

View Full Version : Azureus - Wolno działa na NOWYM ŁĄCZU

garret9
11-12-07, 16:10
MAM PYTANIE DO użytkowników azureusa, otóż niedawno zmieniłem sobie usługe internetową.

Miałem Dialnet DSL 1 (static IP)
a teraz podniosłem prędkość i mam Dialnet DSL 2 (PPPoE Dynamic IP) do tego od zawsze router i kilka kompów,
ale rzecz w tym ze na moim kompie mam azureusa który mi zawsze dobrze służył, wszystko bylo cacy, router miał odblokowane porty w NAT, azu. miał zezwolenia w Firewallu,i na DSL 1 azureus smigal jak należy wobec wszystkich torrentów,

no a teraz mam małe klopoty
Sciagnałem sobie torrent do filmu transformers (axxo coś tam nie pamietam skad ale mial mnostwo Peerow i seedow) a idzie jak krew z nosa zazwyczaj kolo 12 - 15 kb/s

(jakby nie patrzeć to wszystko mam dobrze, buźki zielone, NAT działa, Ratio średnie ale działa)

a dla odmiany jak sciagnalem sobie jakąś muzyczną płytę, to pobierał mi z prędkością 180 kb/s wiec kompletnie nie wiem o co chodzi :|
i niestety nie jest to wypadek tylko tych dwoch torrentow, próbowałem jeszcze kilka innych filmów i ciagle to samo od 10 - 15 kb/s a muzyka mknie ponad 150... o co chodzi..

na DSL 1 Static IP nie miałem takich sytuacji, wszystkie pliki sciagały sie w miare podobnie czasem kolo 100 kb/s czasem mniej w zależnosci od pory i od tego ile komputerów pracowało, ale nie mniej niż te 30 - 40 kb/s

proszę o radę czy coś da sie zadziałać w kierunku poprawy transferu filmów.

magik93
11-12-07, 16:45
Spróbuj ściągnąć coś z jakiegoś prywatnego trackera, bo jak jest np. 1500 seedów i prawie tyle samo peerów to nie będziesz miał dobrych prędkości, a muzyka jak to muzyka, szybko się rozchodzi ze względu na małą wagę... Tak jak mówiłem wcześniej, ściągnij coś z jakiejś dobrej stronki, i wtedy zobacz

Kiedyś też tak miałem, jak ściągałem jeszcze z publicznych stron, a miałem wtedy NEO 512 kBit/s, filmy leciały po 60-63 kB/s a jak ściągałem gry to 10-15 kB/s i nie wiedziałem co jest 5 ;P

Ale to się skończyło, jak wziąłem się za ściąganie z porządnych stron :) ;P

garret9
11-12-07, 17:46
hmm.. to by wyjaśniało ;]
tylko nie bardzo wiem na czym polega "coś z dobrej stronki" a jakie ty byś polecił ;]

domyslam sie ze torrenty z www.btmon.com albo www.torrenty.org nie sa dobre..

enigma
11-12-07, 17:50
Sa to otwarte trackery = kicz :P

Rozejrzyj sie tutaj

http://www.torrentmania.info/strony-torrentowe/t-ranking-trackerow-5530.html

Czy stronka jest dobra to zalezy od tego, co jest w [?]

A po jakies zaproszenia zaprszam tutaj

http://www.torrentmania.info/f-zaproszenia-torrent-21.html/

Moze akurat trafi sie jakas okazja :P

garret9
11-12-07, 18:08
takie numery ;] aaa nie pomyslalbym ze to wszystko jest na taka skale rozwiniete ;]

a jaki cel ma blokowanie rejestracji szczerze mowiac? bo troche mnie te strony dziwia.. i jak mozna zdobyc zaproszenie na PolishTracker? dzieki za wyjasnienie sprawy stawiam piwo za linki a Magikowi jak sie okaze ze to rzeczywiscie chodzi o jakos trackera ;] pzdr

enigma
11-12-07, 18:12
Po to, zeby nie wpuszczac ludzi, ktorzy nie znaja sie na seedowaniu, albo probuja cheatowac itd...

O zaproszenie na PT trudno w tych czasach, zostaly wylaczone dla rang ponizej VIP, a strona ma pewne problemy w dzialaniu, ataki DDOS. Wiec kilka dni jeszcze zapewne minie zanim wroci do pracy