PDA

View Full Version : Propozycje zmian na forum cz.1

rozpusta
05-01-06, 02:27
Tu możecie składać propozycje zmian na Forum (tylko niech ktoś napisze cos o ilości postów a :shock: )

Phoenix
06-01-06, 14:26
W tej chwili jeszcze jest zbyt malo uzytkownikow ale mysle ze jak forum sie rozwinie to warto by bylo dodac przycisk pokazujacy nowe posty od ostatniej wizyty.

rozpusta
06-01-06, 14:33
ten przycisk jest a raczej oznaczenie wyglada tak *

Phoenix
06-01-06, 17:20
Wiem wiem troche to zle napisalem, chodzilo mi o wyswietlenie wszyskich nowych postow ze wszystkich dzialow w jednym osobmym oknie. Zeby nie trzeba bylo otwierac kilku stron.

lunex
06-01-06, 17:22
a ja proponowalbym dodac mozliwosc wyboru wlasnego avatara a nie z jakiejs lipnej galeri :smile:

rozpusta
06-01-06, 18:28
avatar w moim profilu juz działa http://imageshack.us/index.php i do dzieła

king
07-01-06, 15:39
Przydałby sie jeszcze dział GSM :)

rty
08-01-06, 11:30
i jeszcze cos o dc++ bo tam tez mozna oszukiwac :P

slawek88
09-01-06, 13:36
Za 2 poprzednimi postami jestem za :D

LiTE
09-01-06, 16:01
tylko niech ktoś napisze cos o ilości postów

Niby dlaczego, masz jakiś problem z dyskutowaniem o tym? Bo ja niestety widze w tym problem i to bardzo duży. Zrozumcie drodzy posiadacze strony sytuacje, że wasza strona jest atrakcyjna tylko z tego powodu, że są na niej programy do oszukiwania ratio, programy wysyłające fake info do trackera. Reszta jest bardzo podobna jak na innych forach. Nie wiem dlaczego to pisze, może aby Wam to uświadomić. Zarejestrowałem się z tego względu, aby pobrać jakiś program, poczytać coś o l33chowaniu, ale NIE. Jakieś dziwne ograniczenie postów i zakładania temtów, do tego mało automatyzacji w tym wszystkim. Takie postępowanie bardzo mnie zeźliło do Waszej strony, prawdopodobnie nie będe z niej korzystał, bo nie widze powodu. Na prawde nie widze powodu, aby cokolwiek tutaj pisać. Forum jeszcze konkretnie nie ruszyło, a już macie jakieś wymagania na posty.
Macie jakieś argumenty, aby tutaj pisać coś konkretnego? Bo ja widze mase nabijaczy postów i tematów dąrzących do magicznej liczby 25 (czy ile tam było). Później to się skoczy, aż znowu podbijecie poprzeczka. Sztuczne ruszanie forum, ale szczrze mówiąc to szkoda mi tej strony.
Przemyślcie to

Pozdrawiam, LiTE

marcinus
09-01-06, 16:16
Mnie najbardziej denerwuje ten tydzien stazu. Po co to komu.

Phoenix
09-01-06, 16:31
Jak ktos pobedzie troche czasu i napisze pare postow moze zrozumie ze takie programy sa trudno dostepne i trzeba troche dac cos od siebie a nie tylko brac.

LiTE
09-01-06, 16:33
Jak ktos pobedzie troche czasu i napisze pare postow moze zrozumie ze takie programy sa trudno dostepne i trzeba troche dac cos od siebie a nie tylko brac.
No co ty nie powiesz, a admin i moderka forum to jacyć guru w elicie?
Nie rozśmieszaj mnie OK?

marcinus
09-01-06, 16:45
No ze tak powiem ja jestem modem i nie mam dostepu do forum public mods dlatego ze nie mam stazu jeden tydzien.

rozpusta
09-01-06, 18:34
Jak się komuś nie podoba to zapraszam tu http://www.00de.de/ obowiązuje jezyk angielski 50 postów dla public 250 dla Vip, no i małe problemy przy zakładaniu konta Ja tu nikogo nie trzymam nie podoba ci się, żałujesz ze założyłeś konto napisz a pomogę ci je usunąć 8)

dadus27
09-01-06, 18:59
A ja proponuje dodanie nowego działu,a mianowicie działu "ROŻNOŚCI", w którym można byłoby dyskutować o wszystkim tylko nie o sieciach wymiany plików.Taki dział rozruszałby to forum,więc adminie zastanów sie poważmie nad moja propozycją.
Druga sprawa to każdy dział (całe forum zreszta też) powinien miec swój regulamin(ja moge wam napisać regulamin do działu XXX).
Trzecia sprawa to proponuje wprowadzić rangi.Rangi beda zalezne od ilosci postów i oznaczane gwiazdka pod nickiem danego usera.
To narazie tyle z mojej strony,ale jak cos ciekawego przyjdzie mi do głowy to jeszcze tutaj napisze.

LiTE
09-01-06, 19:05
Jak się komuś nie podoba to zapraszam tu http://www.00de.de/ obowiązuje jezyk angielski 50 postów dla public 250 dla Vip, no i małe problemy przy zakładaniu konta Ja tu nikogo nie trzymam nie podoba ci się, żałujesz ze założyłeś konto napisz a pomogę ci je usunąć 8)
Wzrorujesz się na jakiejś stronie? Osobiście ją znam doskonale, jak ktoś nie potrafi angielskiego to trudno jego sprawa. Nie potrafisz własnej inwencji wprowadzić tutaj?
@Rozpusta, dobrze wiesz o tym, że twoje forum będzie nabijaczem postów poza działami dla >25 i >250.. MASZ TEGO PEŁNĄ ŚWIADOMOŚĆ! Forum takie jak 00de jest już duże i na takie manerwy może sobie pozwolić

sake
12-01-06, 23:54
hmm... 00de :D znam, obecnie zalozyc konto mozna tylko 1szego dnia kazdego miesiaca.

co do propozycji zmiany forum...
jak dla mnie jest troszke nieczytelne, przydalby sie jakis inny Theme (bardziej wyrazny), a tak poza tym to chyba ok. przynajmniej nic innego jak na razie nie zauwazylem. p.s. napisane bylo ze forum zurzywa duzo bandwith, czyli zapewne jest na bezplatnym hoscie. musze sie troszke zorietowac ale moze bede mogl cos na to zaradzic by bylo lepiej ;)

Odi
13-01-06, 15:26
-faktycznie przydalo by sie wyrazniejsze Theme
- opcja szybkiej odpowiedzi tez obowiazkowa
- te emoty jakies kosmiczne, mozna by bylo jakies lepsze

n00b
14-01-06, 01:35
jestem tego samego zdania co Odi
* funkcja szybkiej odpowiedzi
* nowe emoty np http://www.emoty.pl/gadu/emoty/obrazki/buzki.jpg
http://www.emoty.pl/gadu/emoty/buzki_(www.emoty.pl).zip
* wylaczyc opcje html w postach dla naszego bezpieczenstwa i spokoju

RaFaLsKi
14-01-06, 09:23
Inna skórka bo ta jest meczaca a po tym zmiencie te beznadziejne emoty :| pierwszy raz widze takie głupie :|

kruszyn
14-01-06, 19:40
-faktycznie przydalo by sie wyrazniejsze Theme
- opcja szybkiej odpowiedzi tez obowiazkowa
podpisuje sie pod tym wszystkimi konczynami :)

btw. na 00de jest problem bo admin nie whcodzi na forum i nie akceptuje przejsc do grup public i vip - ale nie o tym jest ten temat :)

rozpusta
14-01-06, 23:01
dajcie jakies propozycje co do theme ( linki do dem zrobimy ankiete emotki zostana zmienione ale nie do konca czesc zostanie 8)

sss
15-01-06, 02:38
Proponuje dodanie dzialu "Programy cheaterskie dc++"
Jakby powstal dzial "Humor" rowniez nie narzekalbym

n00b
15-01-06, 03:34
- mi tam sie skorka podoba 8)
- emoty trzeba zmienic a szczegolnie podstawowe buzki a te co sa teraz mozna dodac jako dodatkowe
- jestem za dzialem DC++ mam jakies mody tego badziewia :D
- niestety nie jestem za dzialem humor poniewaz nowi userzy beda nabijac sobie tam posty kopiujac dowcipy z stron

- Forum [cos jak public] tylko dla moderatorow i administratorow, abysmy mogli dzielic sie pomyslami i zadaniami nad forum

D3FiX
16-01-06, 17:50
Ja bym prosił administracje o zmiane:

- emotikony, bo te co są (choć nie wszystkie) porąbane!
- logo jest dobre, nie aż zajebitne ale może być, tylko torrenttit, PT i Funsharin. Logo powinno być ale bez tych trzech stron i na środku napis "Oszukaj Polskiego Złodzieja" to by było naprawde zajefajne logo.
- Theme jest bardzo dobre, nie wiem czemu co nie którzy mają jakieś kompleksy co do niego!
- popieram kolege n00b aby zrobić
Forum...tylko dla moderatorow i administratorow, abysmy mogli dzielic sie pomyslami i zadaniami nad forum
- Nowe działy, aby zwiększyć forum!

Aktualnie jest 1442 userów na stronie, trzeba jakoś rozbujać forum!
Tak, to wszystko chyba jest w porządku, jak będe miał jeszcze coś to dopisze! Ogołnie chciałem pogratulowac całej załodze forum, za kawał dobrej roboty, że stworzyli takie forum jest!
Pozdrawiam!

n00b
18-01-06, 02:22
Zmieniono:
• styl na szerszy
• skrypt forum na modyfikacje by przemo [jeszcze nie wszystko zostało skonfigurowane jak trzeba pewnie bedziemy nad tym siedziec jeszcze kilka dni]
• emoty
• adres forum na ratio.er.pl [aktualnie jeszcze działa ratio.boo.pl]
• Public od 50 postów
Prosze zgłaszać następne propozycje
Oczekuja zmiany/dodania:
• dział dla moderatorów
• logo forum
• dział dc++

Yoji
18-01-06, 09:28
i co najważniejsze forum działa na nowym serwerze, szybszym i bez żadnych ograniczen :)

styl i wszystkie duperelki napewno zostaną poprawione, pare dnui trzeba na konfiguracje :)

slawek88
18-01-06, 19:05
a dla mnie mod zeby mozna bylo dawac ostrzerzenia :D

D3FiX
18-01-06, 20:46
Naprawde sie staracie mówie do Administracji, strona jest naprawde wyjeb*sta! Co raz nowe opcje itd. Wygląd, server, emoty, dużo progsów, dusho modów, userów choć mało piszą :].
Czekam na to co pisał jeden z bossów n00b na, dział dla moderatorów, logo forum.
A tagże jakieś nowe działy by sie przydały!
Popieram kolege wyżej, co do warnów!

Jeszcze raz gratuluje zaje*istej stronki! :564:

agent007
18-01-06, 20:53
wejdzcie na http://zbrojek.aonet.pl/check_files.php i dajcie chmod777 na katalogi, ja polecam FlashFXP - programik :)

sirTIM
18-01-06, 21:24
zmiencie kolorystyke, bo oczy bola. Ja probponuje cos jasniejszego

n00b
19-01-06, 01:58
• dla tych którzy wola jasny theme -> wejdz do profil i zmien styl na SubSilver lub inny..
• tak jak proponowalem wczesniej zmienilem emoty
• Dział DC++ na programy cheaterskie
• Przydział do public oraz vip autmatycznie po przekroczeniu progu postów
• Nowe pole w profilu "preferowany klient sieci p2p" prosimy o uzupelnienie w profilu
• Ostrzezenia wlaczone [pilnujcie sie i nie piszcie bez sensu]
• Forum dla moderatorów :)

FuckPT
19-01-06, 16:00
Przydałby się dział Hydepark lub jak kto woli o wszystkim i o niczym:D

n00b
19-01-06, 22:41
:dribble: raczej nie bedzie nie ma sensu, moge wam otrzyc jail w ktorym bedziecie mogli pisac co bedziecie chcieli :P ale bedzie czyszczone raz na tydzien :dribble:

sss
19-01-06, 22:42
Proponuje utworzenie dzialu "Humor" lub "HydePark" Z checia moglbym pilnowac tam porzadku i zostac moderatorem

Nanek
19-01-06, 22:46
Wg powinno sie zmienić kolor wyświetlnych linków... Trochu cięzko rozróżnić link od zwykłego tekstu. Proponuje jakiś jasno niebieski albo czerwony kolor (byle by był charakterystyczny)

n00b
19-01-06, 22:53
kazik1010 mozesz zmienic styl w swoim profilu na jasniejszy z bardziej widocznymi linkami, jail otwarty macie swoj hydepark :) posty tam napisane nie licza sie do liczby postow wymaganych dla dzialow z programami, posty w jail bez odpowiedzi przez 14 dni beda kasowane.

FuckPT
20-01-06, 12:12
Zmiany na forum:
1. Powinniśmy usunąć kilka działów takich jak Gry, Movies & TV, Music, XXX oraz Jail czyli Hydepark. Nasuwa się pytane dlaczego?? Wiele osób zamiast pisac jakieś sensowne tematy to wchodzi tam i piszą byle co aby nabijać posty i dostać się do działu Public User.
2.Do każdego działu na forum powinien być jeden moderator
3.Dostęp do działu Public User powinien być przynajmniej od 100postów jak nie więcej.
4.Na forum powinien być „główny” moderator, który ma większą wagę decyzji niż zwykły moderator ale ważniejszą osobą od niego jest tylko Administrator.
5.Główny administrator ma dostęp do wszystkich działów na forum.
6.Admininistratorów „odwołujemy” jeżeli nie będą spełniać swoich obowiązków, na jego miejsce wybieramy nowego.
7.Dostęp do działu VIP mają tylko zasłużeni użytkownicy oraz Administratorzy i Moderatorzy.
8.Obawiam się tego, że programy z działu VIP będą rozpowszechniane przez użytkowników, którzy osiągnęli 250postów. Będą oni sprzedawać je na aukcjach typu allegro czy ebay.
9.Dostęp do działu vip nie powinien polegać na tym, że użytkownik AAA wpłaci na rzecz strony 1zł i będzie chciał mieć tam dostęp. Dostęp powinni mieć tylko moderatorzy, administratorzy i zasłużeni użytkownicy!!
10. Na forum powinien powstać dział Ogłoszenia, który byłby dostępny dla wszystkich użytkowników, ale zabronione byłoby pisanie w nim tematów.)chyba nie muszę pisac coi w tym dziale miałoby się znajdować

Yoji
20-01-06, 12:20
Podpisuje się pod tym :) myśle ze to w 99% zda egzamin, ludzie powinni zasłużyc troche :)

ratio
20-01-06, 12:22
proponuje zalozyc dzial Linux - moge nawet zostac jego moderatorem ;)

ratio
20-01-06, 12:27
tylko jezeli znikna te dzialy to skad bedzie mozna wziasc te minimum 50 postow?

Yoji
20-01-06, 12:30
jak to skąd, zostanie pare działów :) w ktorych będziesz sie sensownie wypowiadał :) to dojdziesz po tygodniu ,dwóch :)

Nanek
20-01-06, 12:30
proponuje zalozyc dzial Linux - moge nawet zostac jego moderatorem ;)

Jestem na kilku forach i zawsze domagają sie ludzie działu LINUX a później są w nim 2 posty i 2 osoby o_0, ale jak już sobie tam chcecie :D

rozpusta
20-01-06, 12:51
1. Powinniśmy usunąć kilka działów takich jak Gry, Movies & TV, Music, XXX oraz Jail czyli Hydepark. Nasuwa się pytane dlaczego?? Wiele osób zamiast pisac jakieś sensowne tematy to wchodzi tam i piszą byle co aby nabijać posty i dostać Te działy zostana

2.Do każdego działu na forum powinien być jeden administrator. chyba moderator

4.Na forum powinien być „główny” administrator, który ma większą wagę decyzji niż zwykły administrator, ale ważniejszą osobą od niego jest tylko Moderator. Mylisz pojecia Administrator moderator

Popraw ta wypowiedz :dribble:

FuckPT
20-01-06, 12:55
1. Powinniśmy usunąć kilka działów takich jak Gry, Movies & TV, Music, XXX oraz Jail czyli Hydepark. Nasuwa się pytane dlaczego?? Wiele osób zamiast pisac jakieś sensowne tematy to wchodzi tam i piszą byle co aby nabijać posty i dostać Te działy zostana

2.Do każdego działu na forum powinien być jeden administrator.

4.Na forum powinien być „główny” administrator, który ma większą wagę decyzji niż zwykły administrator, ale ważniejszą osobą od niego jest tylko Moderator. Mylisz pojecia Administrator moderator

Popraw ta wypowiedz :bye:

Wiem:p bo kiedys na innym forum bylem admem i sie myle:D

Yoji
20-01-06, 12:56

no niewiem czy dobrze robisz :) ale jeżeli tak, to trzeba dostep do działu public zmienic od 100 postów, zobaczysz za jakis czas co się bedzie działo, jaki bajzer !!

FuckPT
20-01-06, 12:57

no niewiem czy dobrze robisz :) ale jeżeli tak, to trzeba dostep do działu public zmienic od 100 postów, zobaczysz za jakis czas co się bedzie działo, jaki bajzer !!

Ta...jak mają zostać to trzeba zmienić min ilośc postów na wyższą

Nanek
20-01-06, 13:08
Może zrobić jak jak było na 00de ? Że 50 postów to minimum, ale liczą sie ogólne zasługi... Jakaś pomoc, aktywność itd itp. NA 00de chyba tak było heh w końcu nie każdy zostawł public jak wypowiadał sie w tematach typu "twoja ulubiona żywność"

7.Dostęp do działu VIP mają tylko zasłużeni użytkownicy oraz Administratorzy i Moderatorzy.

Ten punkt mi sie najbardziej podoba :D

FuckPT
20-01-06, 14:23
Może zrobić jak jak było na 00de ? Że 50 postów to minimum, ale liczą sie ogólne zasługi... Jakaś pomoc, aktywność itd itp. NA 00de chyba tak było heh w końcu nie każdy zostawł public jak wypowiadał sie w tematach typu "twoja ulubiona żywność"

Głownie chodzi o to, żeby mniej osób miało dostęp do działu Vip gdyż jeżeliwiele osób zacznie używać tych programów to je zbanują na prywatnych trackerach.

Nanek
20-01-06, 14:30

Głownie chodzi o to, żeby mniej osób miało dostęp do działu Vip gdyż jeżeliwiele osób zacznie używać tych programów to je zbanują na prywatnych trackerach.

O tym to ja właśnie wiem, dlatego coś trza wymyslec...

sirTIM
20-01-06, 15:05
a co dokladnie maja znaczyc zaslugi? Bo dajac przyklad kogos kto nie zna wogole nikogo z ekipy forum raczej bedzie mu trudno sie dostac, bo jak ma sie zasluzyc, chyba nie piszac w dziale XXX, raczej nie widze zbyt wielu mozliwosci zasluzenia sie, skoro wszystkie rozmowy na forum sa raczej luzne

Nanek
20-01-06, 15:13
Chodziło mi bardziej o pomoc jeden drugiemu czy coś, wypowiadanie sie na tematy, które przyadadz ais ekazdem.... Aby dostep do tego działu mieli ludzie, którzy sie znają trochu na rzeczy. Na 00de to jakoś funkcjonowało i było git

Yoji
20-01-06, 16:29
hmm albo iina propozycja jesli zasluzy do dostepu na forum otrzyma range Ratio Team
a posty beda do podstawowych nabijan wiec jesli chce wejsc musimy my admini to potwierdzic w ciagu 48 h od zgloszenia:d

i wtedy dostanie dostep a nie od postów!

rryglo
20-01-06, 17:42
mi się podoba tak jak teraz jest a wszystkie działy bym zostawił bo zawsze można na nich coś znależć

Nanek
20-01-06, 21:18
mi się podoba tak jak teraz jest a wszystkie działy bym zostawił bo zawsze można na nich coś znależć

Jak ktoś chyba wyżej napisał to nie jest dobre wyjście, bo później wszystkie mody itp. dostaną się w rece każdego, a im więcej tego tym gorzej, bo jest większe prawdopodobieństwo wyłapania czegoś takiego i zablokowania.

sirTIM
21-01-06, 02:53
jesli boimy sie o to, ze mody dostana sie w rece ludzi nieodpowiedzialnych, to sens tego forum staje sie niejasny. Skoro nowym lub nieznajacym nikogo z adminow bedzie bardzo trudno, a wrecz malo prawodpodobnie dostac sie do "najlepszych" dzialow tego forum to po co wogole powstala idea zalozenia forum? Albo postanowiono dzielic sie oprogramowaniem (nie twierdze tu ze trzeba dac wszystko od razu na pierwszej stronie) albo tworzymy zamkniete grupy i nic nie wychodzi na zewnatrz. Sadze, ze bedzie bardzo trudno rozwiazac temat "zasluzenia sie" na forum.

KKS
21-01-06, 11:49
Witam na forum.Co do dzialu Linux to wszyscy na KAZDYM forum prosza o taki dzial a nastepnie po 5-6 postow w dziale wiec to nie ma najmniejszego sensu.Pozdrawiam

Nanek
21-01-06, 13:28
Witam na forum.Co do dzialu Linux to wszyscy na KAZDYM forum prosza o taki dzial a nastepnie po 5-6 postow w dziale wiec to nie ma najmniejszego sensu.Pozdrawiam

Troche wyżej ja to napisałem :P

---------------

A co do tych programów, to na 00de funkcjonowało mniejwiecej to w taki sposób i wszyscy (chyba) byli zadowoleni. Była pełno ludzi i prosta zasada - nie chce nie wchodz. Mi sie to tam podobało. Ale niech wyższe władze myślą :P

sirTIM
21-01-06, 15:44
na 00de ktos kto nie wlada jezykiem angielskim, to raczej nie mogl sie wybic. Mam nadzieje ze to forum bedzie polskim odpowiednikiem 00de, choc w kilku procentach 8)

Nanek
21-01-06, 19:12
na 00de ktos kto nie wlada jezykiem angielskim, to raczej nie mogl sie wybic. Mam nadzieje ze to forum bedzie polskim odpowiednikiem 00de, choc w kilku procentach 8)

Ja to odbieram jako +, bo część osób napewno by wykorzystywała to nierozsądnie (np takie 12 latki, którzy umieją kopiować cracka i uwazają sie za hakerów :X), dlatego trza chociaż trochu angielskiego aby zablysnac i takie laiki komputerowe poprostu nie mialy tam dostepu (tak to napisalem, ze mam nadzieje ze ktos sqma o co mi sie rozchodzi heh) :P

D3FiX
21-01-06, 20:19
Zmiany na forum:
1. Powinniśmy usunąć kilka działów takich jak Gry, Movies & TV, Music, XXX oraz Jail czyli Hydepark. Nasuwa się pytane dlaczego?? Wiele osób zamiast pisac jakieś sensowne tematy to wchodzi tam i piszą byle co aby nabijać posty i dostać się do działu Public User.
2.Do każdego działu na forum powinien być jeden moderator
3.Dostęp do działu Public User powinien być przynajmniej od 100postów jak nie więcej.
4.Na forum powinien być „główny” moderator, który ma większą wagę decyzji niż zwykły moderator ale ważniejszą osobą od niego jest tylko Administrator.
5.Główny administrator ma dostęp do wszystkich działów na forum.
6.Admininistratorów „odwołujemy” jeżeli nie będą spełniać swoich obowiązków, na jego miejsce wybieramy nowego.
8.Obawiam się tego, że programy z działu VIP będą rozpowszechniane przez użytkowników, którzy osiągnęli 250postów. Będą oni sprzedawać je na aukcjach typu allegro czy ebay.
9.Dostęp do działu vip nie powinien polegać na tym, że użytkownik AAA wpłaci na rzecz strony 1zł i będzie chciał mieć tam dostęp. Dostęp powinni mieć tylko moderatorzy, administratorzy i zasłużeni użytkownicy!!
10. Na forum powinien powstać dział Ogłoszenia, który byłby dostępny dla wszystkich użytkowników, ale zabronione byłoby pisanie w nim tematów.)chyba nie muszę pisac coi w tym dziale miałoby się znajdować

1. Działy powinny zostać! To najlepiej usunąc całe forum i co by było... pewnie g...
2. Powinno być paru modów na forum z 4-5 którzy byli by globalnymi modami!
3. Z tym sie zgodze!
4. To po to jest admin.
5. Bez komentarza!
6. Powinno zostać, tak jak jest z tego co mi wiadomo jest 3 adminów no i tak powinno zostać, a nie wybieranie jakiegoś głównego... to nie ma sensu! Wypełniają swoje obowiązki w 100%
7. Po co ? Zrobić bariere 300 postów i dopiero będzie mógł wejść ten kogo będą akceptować Admini w ciągu 24-48h!
8. To pozostaje do przemyślenia, bo naprawde ten pkt jest dobrze napisany! I jednak może sie tak stac, że będą zarabiać na przykład na allegro!
9. Złotówka to za mało! Administratorzy to na pewno powinni mieć dostęp, zasłużeni userzy czy jak ja mam to rozumieć! Userzy który przekroczyli określoną ilośc postów! A kontrolowanie tych postów, powinno być, bez przerwy. A zbędne usówane!
10. ----

I gdzie jest dział dla modów, który był!

Nanek
22-01-06, 14:19
Zawsze jak wejde w jakąś ankiete, to opcje wyboru pojawiają sie 2x (coś takiego:
-A
-A
-B
-B

Może by to ktoś poprawił ? Aby było
-A
-B

:P

D3FiX
22-01-06, 14:46
Zawsze jak wejde w jakąś ankiete, to opcje wyboru pojawiają sie 2x (coś takiego:
-A
-A
-B
-B

Może by to ktoś poprawił ? Aby było
-A
-B

:P

To jest chyba przez to, że forum zostało przeniesiona na inny server, choć moge sie mylić!

n00b
22-01-06, 16:22
bedzie napewno pl odpowiednikiem 00de
informuje ze jak narazie zostalo wylaczone zliczanie postow w dzialach film, muzyka, jail, ogloszenia, xxx, gry i gsm
docelowo powyzsze fora beda przeniesione i nazwane hydeparkiem
posty dzieki ktorym mozna uzyskac dostep sa liczone tylko z p2p, emule, bittorrent oraz dzialow vip public i dc++
czekam na nastepne propozycje
co do ankiet to rzeczywiscie jest to problem z baza danych, dane ankiety zostaly zdoublowane przez co wyswietlaja sie podwojnie naprawie to w poniedzialek 23.01

FuckPT
22-01-06, 16:30
bedzie napewno pl odpowiednikiem 00de
informuje ze jak narazie zostalo wylaczone zliczanie postow w dzialach film, muzyka, jail, ogloszenia, xxx, gry i gsm
docelowo powyzsze fora beda przeniesione i nazwane hydeparkiem
posty dzieki ktorym mozna uzyskac dostep sa liczone tylko z p2p, emule, bittorrent oraz dzialow vip public i dc++
czekam na nastepne propozycje
co do ankiet to rzeczywiscie jest to problem z baza danych, dane ankiety zostaly zdoublowane przez co wyswietlaja sie podwojnie naprawie to w poniedzialek 23.01

Bardzo dobra zmiana!!
Może warto w regulaminie napisac coś w stylu:
1.Zabrania się udzielania odpowiedzi typu dzięki, OK, super itp. Za takie coś użytkownik zostanie ukarany ostrzeżeniem i jego post zostanie usunięty.
2.Pięc ostrzeżeń jest jednoznaczne z wyrzuceniem z forum(ban)
Co do punktu 2 to niekoniecznie musi być 5 napisałem to by wydaje mi się, ze taka liczba jest odpowiednia:D

sirTIM
22-01-06, 16:32
no nie ma zle, przynajmniej nie bedzie duzego syfu;]

ratio
24-01-06, 11:25
wg. mnie troche przesadzacie, wnet nie bedzie kompletnie gdzie dojsc do 250 lub nawet tych 50 postow (bo przeciez po dostep do tej wlasnie czesci forum wiekszosc sie tu rejestrowala) a posty/tematy kasujecie bo wg. was sa bez sensu - np. jeden z moich postow zostal skasowany bo "nikt mnie nie pytal o zdanie" a temat ktory zalozylem o nieprawidlowym funkcjionowaniu u mnie azureusa 2.3.0.6 tez poszedl w niepamiec (nie dowiedzialem sie nawet dlaczego)... panowie chyba nie na tym to polega zeby userom postow odejmowac.
ot. taka dygresja organizacyjna

Nanek
24-01-06, 11:30
wg. mnie troche przesadzacie, wnet nie bedzie kompletnie gdzie dojsc do 250 lub nawet tych 50 postow (bo przeciez po dostep do tej wlasnie czesci forum wiekszosc sie tu rejestrowala) a posty/tematy kasujecie bo wg. was sa bez sensu - np. jeden z moich postow zostal skasowany bo "nikt mnie nie pytal o zdanie" a temat ktory zalozylem o nieprawidlowym funkcjionowaniu u mnie azureusa 2.3.0.6 tez poszedl w niepamiec (nie dowiedzialem sie nawet dlaczego)... panowie chyba nie na tym to polega zeby userom postow odejmowac.
ot. taka dygresja organizacyjna

I właśnie o to chodzi, aby dział public i Vip nie dostał się w ręce "laików komputerowych", a takich niestety nie brakuje... Rozumie, że uważasz, aby najlepiej wszystkim dać dojść do public i vipów, to może w ogole ściągnąć te warunki i aby dostęp miał każdy ?

A temat o azurze zapewne zniknął, bo nie wiem czy wiesz ale są już założone tematy o każdym programie torrent i tam należy pisać problemy ?

ratio
24-01-06, 11:38
szczerze powiem ze nie widzialem jezeli tak to moj blad - przepraszam, ale mimo wszystko sadze ze powinniscie troszke odpuscic z tym kasowaniem postow, a co do dostepu do tych dzialow to jest to oczywiste ze glupota byloby dopuscic tam wszysktich, kazdego usera ktory by nabil 50 postow w 2 dni, ale dajcie chociaz troszke wieksze mozliwosci wypowiedzi, docencie osoby ktore chociaz staraja sie o dostep do tej czesci.
ps. i mysle ze mozemy zakonczyc ta kwestie gdyz szkoda zeby zeszla zupelnie na [ot]

K4n
25-01-06, 19:14
moim zdaniem awans do public powinien byc od 50 postow i min. 2 tygodnie na forum. Do VIP od 250 i min. 1 miesiac(albo 6 tyg) na forum (ewentualnie za dotacje).
Co do moderatorow to wydaje mi sie ze 2 na dzial wystarczy i zaden moderator nie powinien byc w wiecej niz dwoch dzialach jednoczesnie(zeby sobie nie wchodzic w kompetencje - co za duzo to nie zdrowo :D ).
Co do zamykania tematow to wydaje mi sie ze mozna by troche z tym zluzowac - jezeli forum ma sie rozwijac to nie nalezy uniemozliwiac ludziom wypowiadania sie(no chyba ze jakies bzdurne tematy powstaja, albo dublujace obecne) - potencjalnie kazdy temat moze sluzyc do nabijania postow. Posty typu "Tak","ja tez"itp. szybko sie wykasuje - a taki uzytkownik jak dostanie warna to sie nastepnym razem sie zastanowi zanim cos napisze.
3 warny = ban
Powinien tez powstac regulamin calego forum w miejscu widocznym od razu po wejsciu - zeby bylo wiadomo co mozna pisac i jak mozna pisac.
narazie to tyle

marcinus
25-01-06, 21:11
z moderowaniem mozna zrobic tez inaczej. Czy nie lepiej wprowadzic tylko grupe uzytkownikow moderatorzy i w tej grupie niech bedzie 5 albo 6 urzytkownikow. Oczywiscie z czasem rozrastania sie fo rum mozna ta liczbe zwiekszyc.

D3FiX
26-01-06, 07:24
Co do moderatorow to wydaje mi sie ze 2 na dzial wystarczy i zaden moderator nie powinien byc w wiecej niz dwoch dzialach jednoczesnie(zeby sobie nie wchodzic w kompetencje - co za duzo to nie zdrowo

Nie popieram Cię, siedze na innych forach o innej tematyce i tam są global moderatorzy i nikt nikomu w parade nie wchodzi, jeden skasuje post, drugi da warna, trzeci przyczepi temat itd. Najlepiej, żeby byli global moderatorzy i jeszcze chciałem dodać, że na przykład ja jestem moderatorem i zobaczyłem w innym dziale nie w tym co moderuje zbędny post, nie stosowny w stosunku do regulaminu i nie moge nic zrobić, tylko powiadomić kolege na PW, że tu masz post on jest taki i taki, skasuj!

n00b
27-01-06, 11:23
zliczanie postów zostało właczone z wyjatkiem dzialu Zaproszenia

marcinus
27-01-06, 11:39
Opis dzialu vip: "PROGRAMY DO ZMIANY RATIO Dostep tylko dla specjalnych używkowników". Ja mam pytanie co admini rozumieja przez wyraz specjalny? Chyba taka osoba jak moderator jest "specjalnym" uzytkownikiem forum.

n00b
27-01-06, 13:10
specjalny to znaczy taki ktory sie duzo udziela na forum ma minimum 250 postow i 1 miesiac stażu na forum, lub wspomógł strone poprzez dotacje

marcinus
27-01-06, 13:18
No wiec Ty sam nie spelniasz tych warunkow. Bo nie ma cie w tym temacie: http://zbrojek.aonet.pl/viewtopic.php?t=343

Nanek
27-01-06, 13:23
No wiec Ty sam nie spelniasz tych warunkow. Bo nie ma cie w tym temacie: http://zbrojek.aonet.pl/viewtopic.php?t=343

Twoje posty są nieraz tak bezmyślne że jejq :/ Chyba ktoś tym wszystkim musi zarządzać nie ? I w koncu ktoś musi tam być, a na dodatek wydaje mi sie, że MODERATOR powinien (i ma) wszedzie dostęp :/

[ Dodano: Pią Sty 27, 2006 12:25 pm ]
Tu wyżej miał być ADMINISTRATOR ... I czemu nie ma opcji edytuj ? o_0

marcinus
27-01-06, 13:25
No wiec ten twoj post jest bezmyslny bo moderator nie wszedzie dostepu. Mowie na wlasnym przykladzie

[ Dodano: Pią Sty 27, 2006 1:30 pm ]
Wiem ze administrator ma dostep do wszystkiego. Ale powinny byc mniej wiecej rowne prawa dla uzytkownikow. Nie zamierzam sie o nic klucic. Jest mi obojetnie czy bede w dziale vip czy nie.

n00b
27-01-06, 13:33
marcinus, ja nie jestem moderatorem tylko administratorem opiekuje sie skryptem i baza danych forum, oraz nadzoruje moderatorow i wiele wiecej.. a dostep dostalem za posty oraz pomoc a nie za dotacje czy po znajomosci..

marcinus
27-01-06, 13:36
marcinus, ja nie jestem moderatorem tylko administratorem
No wiesz jakos zauwazylem. A napisalem o moderatorach odnoszac sie do postu wyzej bo jak go pisalem to nie pojawilo sie sprostowanie ze chodzi o administratora. Ty piszesz ze za liczbe postow, hmmm...ja jakos nie widze tu nawet 200. I koncze dyskusje na temat bo jest mi to obojetne i nie bede tracil czasu. Robcie jak chcecie.

tanka
29-01-06, 12:47
elo

od wczoraj jak chce wejść do obojetnie jakiego tematy wywala mi taki bląd why??

Informacja

Musisz przeczytać dokładnie informacje zawarte w TYM miejscu, zanim rozpoczniesz przeglądanie forum !

marcinus
29-01-06, 12:52
Wejdz z tego linku: http://fake-ratio.qx.pl

D3FiX
30-01-06, 18:57
Ja mam taką propozycje tzn. my z kolegą duszek00 o tym, aby powstał dział "Poradniki" (to był jego pomysł :D ) i umieścić tam przyklejone tematy z P2P, BitTorrent... nie wszystkie, ale większość!

FuckPT
30-01-06, 19:58
Ja mam taką propozycje tzn. my z kolegą duszek00 o tym, aby powstał dział "Poradniki" (to był jego pomysł :D ) i umieścić tam przyklejone tematy z P2P, BitTorrent... nie wszystkie, ale większość!

Dokładnie bo np w dziale P2P to prawie cała 1 strona to tematy przyklejone:D:D Więc weartoby wrzucić to do 1 działu

Nanek
30-01-06, 20:49

Dokładnie bo np w dziale P2P to prawie cała 1 strona to tematy przyklejone:D:D Więc weartoby wrzucić to do 1 działu

Też sie podpinam, aby zrobić jeden dział z wazniejszymi rzeczami, bo to trochu zawalaście własnie wygląda, jak cała strona jest "przyklejona" ;]

tanka
31-01-06, 23:20
ja za to mam taką propozycję żeby dodać opcje usuń post :)

a co do propozycji GOOD-a to może być, ale też bym dodał w działach P2P,emule...... przyklejony odnośnik do właśnie tego głównego działu (ludziom będzie zapewnie łatwiej :) )

pozdro

D3FiX
02-02-06, 15:32
To jak Administratorzy rozważycie tą propozycję z działem Poradniki? Bo aż za dużo jest tych tematów przyklejonych a tam by można było je przenieś. Proszę o odpowiedz!

n00b
02-02-06, 16:52
jestem za ale nie wiem ja pozostali

D3FiX
02-02-06, 17:42
jestem za ale nie wiem ja pozostali

Ok, dziękuje za odpowiedz na to czekałem. Czekamy na odpowiedzi pozostałych adminów!

Ps: A tak konkretnie to jest 3 czy 4 adminów?

n00b
02-02-06, 18:10
4: n00b, rozpusta, yoji biomechanika, ultras
forum Tutoriale juz istnieje, tylko moderatorzy moga w nim pisac, prosze o przeniesienie tam opisow konfiguracji oraz rozwiazywania problemow

Yoji
03-02-06, 16:47
Jestem za ale proponowal bym aby przydzielic dział w kategorrii programów od iluśc postów ! Druga zmianka jaka zamiezam to zrobic z naszego forum edukacyjne 8)

Nowy dział WEBMASTERKA-podzielona na : SZABLONY WWW,TUTORIALE,SKrypty-pluginy, HIGH FOTO szczególnie w photoshopie :D
mam nadzieje ze przypadnie do gustu i niedługo wystartujemy z logiem naszej strony!
Jesli jestescie za prosze pisac:d napewno dużo osób lubi photoshopa:D

marcinus
03-02-06, 16:50
Ja jestem za dzialem webmastering

[ Dodano: Pią Lut 03, 2006 5:52 pm ]
Jakie jest haslo do tych dzialow, jak je zdopbyc?

Nanek
03-02-06, 20:42
No nie wiem czy to przejdzie, pomału sie to zaczyna robić forum ogólne, a nie torrentowe, ale jak sobie tam chcecie :]

[ Dodano: Pią Lut 03, 2006 8:12 pm ]
Może ktoś naprawić "pokazywanie postów" ?

Na głównej cały czas mam pokazane - Zobacz posty nieprzeczytane [27] - a jak w nie wchodze, to pokazuje się, że nie ma żandnych postów :/

Troche to denerwuje :]

[ Dodano: Pią Lut 03, 2006 8:13 pm ]
Aha już wiem o co chodzi, chodzi o te "EDUKACJE" gdzie wszedzie jest dostęp za hasłem.... i dlatego tak jest ... (troche to głupie rozwiązanie - szczerze mowiąć)

Bo sie cały czas pokazują posty nieprzeczytane o_0

Yoji
03-02-06, 21:16
Czemu głupie mądre co tydzień zostanie zmieniane a postwó bedzie przybywac :D jutro mody dostana hasło w niedziele userzy powyzej 150 postów!

n00b
03-02-06, 21:58
nie mozemy ograniczac sie tylko do tematu bittorrent sa tez inne sieci p2p na ktore jestesmy otwarci, a pozatym musza byc tez inne dzialy takie jak np webmasterka w ktorym sam znalazlem sporo ciekawych tematow :)
yoji biomechanika, dobra robota !
jak bede mial czas podziele sie tym co mam [4,8GB suffu do photoshopa + skrypty php i cgi ;]

D3FiX
03-02-06, 22:14
Dobra robota i tyle. Mi sie podoba aktualnie dział webmastering! Do jutra (soboty).

Nanek
12-02-06, 11:31
Dam to tu...

Czemu mam cały czas 7 nieprzeczytanych wiadomosci ... A jak wejde w nie to sie pokazuje ze nie ma nic w tym temacie :/

Może mi to ktoś wytłumaczyc ?

I w tych wszystkich GSM'ach byłem (juz wszedzie bylem) i caly czas sie to pokazuje :[

WHY :/

kruszyn
12-02-06, 15:00
Nanek, kliknij:
http://fake-ratio.qx.pl/index.php?mark=forums

Nanek
12-02-06, 15:31
Dzięki kruszyn, widziałem, że gdzieś to jest, ale nie wiedziałem gdzie :P

I teraz już nawet na stronce znalazłem :D

FuckPT
14-02-06, 13:28
Szczerze powiem, że teraz już wszystko jest OK,,,forum działa tak jak trzeba wszysstko sie wyjasniło i jest OK

wints
15-02-06, 09:36
ja jestem za tym zeby przeniesc forum Nasza Edukacja nizej ;)

tanka
22-02-06, 21:14
Musisz przeczytać dokładnie informacje zawarte w TYM miejscu, zanim rozpoczniesz przeglądanie forum ! proszę o wyłączenie tego powiadomienia. rozumiem żeby jeden raz to wyskoczyło, ale nie zawsze jak wchodzę do jakiegoś tematu lub działu.

Yoji
17-04-06, 16:33
Witam

Pisze to poniewaz ostatnio widze ze wszyscy olewaja forum !!!!!

Niestety tak wszyscy ida na łatwiżne proponuje na czas: 1 miesiac wprowadzic srogie nalicznie postów public od 400 VIP od 750 !
Mam nadzieje ze w końcu ludzie zaczna cos robic dla forum, mozna równiez zrobic moda którym ludzie za 5zł wysłane sms dostana na 24h dostep do VIP ,wapacz.pl
dotacja cienko,reklamy niewiem ale strasznie , mam nadzieje ze tracker zaowocuje!
(od dzis) zmiany postów sa zmienione do końca miesiaca jesli tak dalej pójdzie to wszyscy sie nabija :D jak postowe cheat!

FuckPT
17-04-06, 16:35
Jeszcze moja propozycja...Znaczy sie rozmawiałem o tym z Yoji:D

Za każde ostrzeżenie moznaby odejmować XXX postów. Ile postów to jest do ustalenia ale dąłbym dużo i to bardzo,,,,ze 200??