PDA

View Full Version : Tolerancja w muzyce

ToTylkoJa
15-01-06, 15:35
Czy nie przeszkadza wam inna muzyka niz ta ktorej sluchacie? Czy ludzie ubierajacy sie w inny niz przez was uznawany sposob wam denerwuja? Czy uwazacie ze ich poglady sa gorsze niz wasze?
Jesli jestes dresem, skatem, metalem, punkiem, zwyklym nie wyrozniajacym sie gosciem - czy tolerujesz pozostale grupy/subkultury?

Ja osobiscie nie mam chyba ic przeciwko, z malymi wyjatkami. Troche mnie wkur... jak ide ulica i idzie 3 dresow i specjalnie mnie prowokuja krzyczac "jebac brudasow !!!" czy cos w tym stylu. Olac debili. Nie byliby tacy skorzy do krzykow gdyby byli sami a nas byloby wiecej. No ale na glupote nic sie nie poradzi.

Wypowiadajcie sie.

Szemhazaj
15-01-06, 16:56
ok więc ja się wypowiem ,nie lubie i nigdy nie będe lubiał muzyki typu techno czy hiphop ,nic mnie do niej nie przekona ,jak słysze ją gdzieś w tv czy radiu staram się uciekać ponieważ drażni mnie ona ale rozumiem to że inni mogą ją akceptować i znajdować w niej jakieś wartości ,co do ludzi to sprawa jest inna ,mam wielu kolegów słuchających techno czy hiphopu ,dresów ,punków i są to w porządku ludzie ,uprzejmi ,moża z nimi normalnie pogadać ,i nie przeszkadza mi w tym momencie to że słuchają innej muzyki czy ubierają się inaczej czy mają jakiś styl mówienia .

Reasumując muzyki innej niż moja nie lubie ale też nie głosze wszędzie że jest ona ''do kitu'' do to byłby brak szacunku dla jej twórców ,co do ludzi to już kwestia samej osoby ,staram się oceniać ludzi nie z pozorów i wyglądów :)

burti
16-01-06, 20:42
http://www.republika.pl/antinazi/MPR%20.gif

w duzej mierze slucham hip hopu ale tolreuje inne gatunki muzyczne, chociaz jak slysze disko polo to az mnie nosi ale ogolnie sznuje innych
kazdy ma swoj gust a o gustach sie nie dyskutuje

redhot23
19-01-06, 00:50
Dokładnie jak napisał @burti o gustach się nie dyskutuje. Gust to sprawa indywidualna każdego człowieka. Ja słucham ogólnie pojętego rocka ale wcale nie znaczy to że zamierzam przekonywać kogoś że rock jest lepszy od na przykład hip hopu czy tym podobne. Każdy słucha tego co lubi i to jest dla mnie normalne.

Loomis
19-01-06, 13:53
Dykryminowanie i obsobaczanie kogoś dlatego tylko, że słucha czego innego to głupota. Ale jak wiadomo powszechnie głupota to też dar boży i trza ją uszanować. Ja ogólnie obracam się w takim środowisku gdzie można usłyszeć praktycznie wszystko. Osobiście uwielbiam death i black metal, ale jak jakiś hip-hopek wpada w ucho to czemu nie. To samo ma sie do techniawy, chociaż tutaj musi ona ciężkie udeżenie, żebym zaskoczył. A co do disco-polo to owszem, na weselach, po pierwszej flaszce. I szafa gra :D

rryglo
19-01-06, 21:35
ja nie jestem zbyt bardzo tolerancyjny i nie lubię muzyki poważnej, disco polo, heavymetalu i tych innych badziewi

lukasz3001
20-01-06, 03:17
ja jestem srednio tolerancyjny ale nienawidze metalu oczywiscie jako muzyki niektorzy kolesie sa oki ale niektorych brubow np. z mojej szkoly to nienawidze tak samo jak tej muzyki

Loomis
20-01-06, 08:05
A mogę zapytać, czym ta nienawiść jest powodowana?

rafik19
20-01-06, 18:20
Zauważyłem w poprzednich postach ze każdy narzeka na muzyke techno i ludzi ktorzy ja sluchaja. Nie rozumiem co mozna miec przeciwko muzie ktora laczy caly swiat i ktora preferuje styl zycia wedlug ktorego kazdy jest rowny. W tej muzyce nie ma podzialu na ludzi gorszych czy lepszych po prostu taka muza jest dla wszystkich a ludzie ktorzy twierdza ze sluchaja tej muzyki a po wyjsciu z domu zaczepiaja inych tylko dlatego ze nie wygladaja badz nie ubieraja sie podobnie do nich to tylko wyrzutki ktore powinno sie tepic. Ogolnie muzyka sama w sobie nie jest zlem, bo i tak wiadomo ze to tylko dodatek do dobrej zabawy, a chyba tego powinna glownie dostarczac muzyka.

Loomis
20-01-06, 19:16
Ogolnie muzyka sama w sobie nie jest zlem, bo i tak wiadomo ze to tylko dodatek do dobrej zabawy, a chyba tego powinna glownie dostarczac muzyka.

I własnie przez to, że niektórzy tego nie rozumieją jest nietolerancja i ten topic.

Nanek
20-01-06, 21:48
Zauważyłem w poprzednich postach ze każdy narzeka na muzyke techno i ludzi ktorzy ja sluchaja. Nie rozumiem co mozna miec przeciwko muzie ktora laczy caly swiat i ktora preferuje styl zycia wedlug ktorego kazdy jest rowny. W tej muzyce nie ma podzialu na ludzi gorszych czy lepszych po prostu taka muza jest dla wszystkich a ludzie ktorzy twierdza ze sluchaja tej muzyki a po wyjsciu z domu zaczepiaja inych tylko dlatego ze nie wygladaja badz nie ubieraja sie podobnie do nich to tylko wyrzutki ktore powinno sie tepic. Ogolnie muzyka sama w sobie nie jest zlem, bo i tak wiadomo ze to tylko dodatek do dobrej zabawy, a chyba tego powinna glownie dostarczac muzyka.

Ta co wy chcecie od techno przecież to jest extra i ludzie zazwyczaj są normalnie... Proponuje popatrzeć na tych metalów itd to dopiero coś strasznego :P

Ciekawe z kim byście sie bali stać z 4 kolesiami od techno czy z jakimiś 4 "dziećmi szatana" heh

tester2
21-01-06, 14:46
ja toleruję wszystko prócz disco polo!

Loomis
21-01-06, 14:51
Ja sie tam Nanek za strasznego nie uważam:) Chyba, że niewyspany. I szczerze mówiąć to lata mi beznamiętnie w okolicach krzyża czy ktoś słucha disco polo, techno, metalu czy tylko radia Zet. Ważne żeby miał poukładane we łbie. To akurat zależy od ludzi, a nie od muzyki jakiej słuchają.

dominho1
21-01-06, 23:28
Ja nie dyskryminuje zadnego rodzaju muzyki, ponieważ każdy ma wolny wybór i moze sluchać czego tylko zapragnie :D

D3FiX
22-01-06, 13:32
Dla mnie wszystko może być, ale staram sie słuchac tego co lubie!

kolbi123
25-01-06, 21:15
Też mi nie przeszkadzają takie sprawy jak ubiór ,a muzyki każdej mogę posłuchać. :D

tanka
25-01-06, 23:41
no jak mandaryny możesz słuchać to jesteś naprawdę twardy.
a co do rodzaju muzyki i mojej tolerancji to jest raczej kiepsko ;)
techno i hiphopu nie trawie szczególnie. dobijają mnie te texty tak zwanych hiphopowców ;) że niby to oni śpiewają dla ludzi a nie dla kasy (praktycznie w kazdej piosence). normalnie lol.

marcinus
26-01-06, 10:57
Ja tu nie wiem jak mozna nie tolerowac jakiejs muzyki. Nie lubisz nie sluchaj, a jak lubisz to sluchasz. I tyle.

tanka
26-01-06, 11:28
ale chyba sie nie zrozumieliśmy ;) dla mnie to niech każdy sobie słucha muzy jaka mu się podoba, ale osobiście nie lubie tego rodzaju muzyki.

Ovalogicpl
03-02-06, 22:42
Dla mnie to moga byc wszystkie typy muzyki oprócz Disco-polo.Fuj ta muzyka jest badziewna i obciachowa :bye:

mlodywilq
05-02-06, 23:30
ja toleruje kazda muzyke bo slucham kazdej po troche:D kiedys moze uda sie polaczyc wszystkie style i stworzyc cos co kazdemu sie spodoba;D

Szemhazaj
07-02-06, 07:39

Ta co wy chcecie od techno przecież to jest extra i ludzie zazwyczaj są normalnie... Proponuje popatrzeć na tych metalów itd to dopiero coś strasznego :P

Ciekawe z kim byście sie bali stać z 4 kolesiami od techno czy z jakimiś 4 "dziećmi szatana" heh

ha to zależy ,znam wielu 'metali' i to są naprawde normalni ludzie tak jak ja czy Ty ,jak ktoś jest w porządku wobec nich to nie ma problemu ,ma pewno nie bałbym się stać z grupką metali a stereotyp o 'dzieciach szatana' to już radykalizm :/

Nanek
07-02-06, 13:06

ha to zależy ,znam wielu 'metali' i to są naprawde normalni ludzie tak jak ja czy Ty ,jak ktoś jest w porządku wobec nich to nie ma problemu ,ma pewno nie bałbym się stać z grupką metali a stereotyp o 'dzieciach szatana' to już radykalizm :/

A skąd wiesz, że ja jestem normalny ? :P

I wyjątki sie zdarzają, ale ja i tak pozostaje przy swoim :]

tanka
07-02-06, 14:06

A skąd wiesz, że ja jestem normalny ? :P

I wyjątki sie zdarzają, ale ja i tak pozostaje przy swoim :]

no bez przesady z tymi dziećmi szatana. ja nic nie mam do ludzi słuchającej muzyki w odróżnieniu od Ciebie. dla mnie to np. takie techno to nie muzyka.
jak coś może być muzyką jak nie używa się żadnych instrumentów muzycznych. i mowa tu o prawdziwych instrumentach a nie komputerku na którym to jest tworzona praktycznie w całości techno.

Szemhazaj
07-02-06, 17:57
@Nanek tak założyłem :) chociaż pojęcie normalności to pojęcie względne wiadomo o co chodzi ,co do tematu to myślę że można go podsumować taką tezą : "Racja jak dupa ,każdy ma swoją " :D

czech16
15-02-06, 17:57
@tanka a Ty to pewnie tylko muzyki poważnej i rocka słuchasz co?? Bo niby w Popie, Rapie Hip hopie w muzyce klubowej, dance i trance większość dźwięków to nie pochodzi z komputera?? A z resztą nie rozumiem o co chodzi z tymi komputerami. Przecież bazą do różnych dźwięków na programch do tworzenia muzy są właśnie instrumenty.[/scroll]

Aleksa
15-02-06, 21:01
tak sobie właśnie czytam i nachodzą mnie pewne refleksje.
Pozwolę sobie na zaszufladkowanie siebie do subkultury szumnie zwanej Gothami i większość ludzi, jak widzi mnie na ulicy, najchętniej zaatakowałaby mnie z krzyżem i wodą święconą... co jest "przezabawne".
A teraz coś z zupełnie innej beczki.
To czego ja słucham nie zawiera się tylko w muzyce nazwanej gotykiem (jakbym miała tylko tego słuchać, to zajęłabym się poezją, albo malarstwem).
Więc słucham prawie wszystkiego z małymi (takimi tyci-tyci) wyjątkami.
Poza tym faktycznie jest tak jak napisał czech16 - większość "nowoczesnej" muzyki polega na samplowaniu (chociaż teraz to już pewnie używa się jakiejś innej szumnej nazwy), ale na tym chyba polega rozwój. Jakby nie to, to niedoścignionym wzorem nadal byłby Mozart albo Beethoven (których też lubie posłuchać).
Ogólnie nie mam uprzedzeń do żadnych ludzi/subkultur. Jednakże posiadam jedno uprzedzenie:
jestem uprzedzona w stosunku do ludzi, którzy są uprzedzeni do ludzi
zrozumiałe?
Nie mogę potępić słuchaczy techno, bo muszę przyznać, że do tej muzyki można nieźle się "powyginać" (nie mówiąc już o innych jej odmianach typu electro czy industrial), a trudno sobie wyobrazić, żeby w dzisiejszych czasać "hopsać" do menuetów....
Ale jako muzyk (znowu pozwalam sobie na nazwanie siebie terminem, który powinien zostać zarezerwowany tylko dla najlepszych) zdecydowanie wolę słuchac/grać progresywny metal abo rock.

P.S. Mój pierwszy post :D

Pierwszy i dosyć sensowny ... Oby tak dalej / Nanek

HERKULES
15-02-06, 21:37
"Majteczki w kropeczki o ho ho ho, bielutki staniczek o ho ho ho, czerwony guziczek o ho ho ho"....hahaha wlasnie takiej muzyki nie lubie, ale smieje sie z niej. Nie przepadam tez za techno, metalem, powazna, trancem, i innymi psychomuzami. Lubie Rap, Pop, Rock, wlasciwie jak jakis lekki metal co go nie rozpoznam, a fajnie brzmi to tez moze byc. Moze uprzedony nie jestem, ale jednak najbardziej mnie denerwuje techno. Do ludzi nic nie mam bo to nie znaczy, ze ktos kto slucha metalu jest jakis dziwny moze byc spoko. Sam mam wielu kolegow co sluchaja metalu, a techno to juz kazdy prawie slucha i pewnie dlatego mnie to denerwuje bo nie moge tego sluchac :/

maciejas666
15-02-06, 22:21
Slucham Gabby (bardzo ale to bardzo dziwna muzyka tylko dla ludzi ktorzy maja cos z glowa :) ) Techno , Technodrome , Trance , Hardstyle , Hardtech , Speedcore , i wiele wiele innej , bardzo dobrej muzyki zwiazanej z Techno .

Oczywiscie za metalem nie przepadam (tzn Nightwish jest ogolnie fajne :P ) i hip -hopem i jego pseudo hip-hop polo tzn np Mezo xD .

kamilosz
05-03-06, 10:42
ja zdecydowanie nie toleruje metalu itp. nie cierpie tego typu muzyki ale rozumiem ze inni moga ja kochac :P

KKS
05-03-06, 14:57
Nie toleruje tylko punkowcow i hip hopolo(odrozniac mi to od hh!!).

Polakov
05-03-06, 17:35
prawde mowiac to ja slucham wszsytkiego
wszystkiego - tzn wszytkiego co jest dobre
nawet czasami lubie posluchac Disco Polo
jedyne uprzedzenia mam tylko do ostrwego metalu - w ktorym rylko "RYCZĄ" a nie spiewaja
nawet Ci co tego sluchaja to pewnie nie rozumieja slow :)
hip hop czasami fajnie jest posluchac <ale PL>, bo czasami fajnie rymuja
a techno bo ma fajny rytm
ja w sumie ostatnio na Hause sie przerzucam , ale stwierdzam ze tak jak w kazdej muzyce
sa i dobre utworki i beznadziejne

quake
09-03-06, 16:40
Nie lubie waderskiej muzyki i hiphopolo. Ogólnie lubie wszystko po trochu.

ruszczka
13-03-06, 22:24
Ja jestem tolerancyjny wobec gustu innych , przeciez rowniez komus moze sie nie podobać co ja lubie itp. po prostu nie ogladam sie za innych ...

Co najwyżej nie cierpie TH! :>

kristo
14-03-06, 16:06
kazdy ma swoj gust, jednemu podoba sie techno, drugiemu metal - mimo iz go nie cierpie to toleruje osoby ktore go sluchaja

Hubabuba222
14-03-06, 16:15
Owszem szanuje osoby słuchające innego gatunku niż ja bo to kwestia gustów a o gustach sie nie rozmawia...mimo to nie ukrywam, że właśnie te gatunki mnie denerwują i unikam ich jak ognia :P

pwn3d
15-03-06, 22:06
Wg. mnie powinniśmy szanować się wzajemnie, bez względu na to jakiej muzyki słuchamy. Jest to podstawa. Każdy ma swój gust, a jak wiadomo, o gustach się nie dyskutuje. Nie powiem, ale denerwują mnie łysolce z pałami i techniawka do tego, ale się nawet do nich nieodzywam, bo po co? Szanuje ich ulubiony rodzaj muzyki, ale denerwuje się, jak mieszają z błotem rocka czy punk rocka... cuż takie społeczeństwo... Tak jak Polakov słucham wszystkiego po trochu z wyjątkiem techno i TRANS :P

kulfon
15-03-06, 22:21
Ja słucham wszystkiego co wpada mi w ucho. Ale jezeli ktos słucha tylko i wyłacznie hh to co mnie to obchodzi. Ja hh nie lubie i nikt nie zmusi mnie do sluchania hh i ja nikogo nie zmusze do nie słuchania hh. Kazdy ma swoje gusta a o gustach sie nie dyskutuje

nigger
21-03-06, 12:35
według mnie jest tolerancja w muzyce, niektórzy ego nie widzą ale tak naprawde to jest tolerancja:)

Icarus
29-04-06, 14:40
"Ciekawe z kim byście sie bali stać z 4 kolesiami od techno czy z jakimiś 4 "dziećmi szatana"

no niezle... ammm. wiesz taka krotka historia;] grupka znajomych wracała sobie z pasazu wszyscy w kilmatach szatan rulz (ale to tylko stereotyp) na czarno itd. nie pamietam skad i po co ale ktos tak miał swieczke ze soba. w sumie to nie jest wazne w kazdym badz razie po drodze spotkali jakąs staruszke. i co ona robi? PRZERZEGNAŁA SIE;] no paranoja. zamiats sie badz jakis bandytów to ludzie takie cos;] moze kojarzy sie to z kostucha czy cos?

Osobiscie wolałbym stac z dziecmi szatna na przystanku niz z HH czy techno manem jakis albo jakimis dresami. nie slyszałem NIGDY o sytuacji ze jacys Metale zaczepili kogos bo takie widzi mi sie mieli. i szczerze wątpie zeby ktokolwiek z was takie cos slyszał widzial czy przezył.

zwykle Ci ludzie sa zbyt inteligentni na takie rzeczy.

a tak na marginesie to strasnize mnie irytuje podpisywanie ludzią jakis etykietek w stylu metal sk8 czy inne badziwie. sztuczne szufladkowanie.

Nosiłem nie tak dawno jeszcze dlugie włosy sciałem bo mi sie znudziły, na czarno chodze bo lubie. i slysze kiedys jak kolezanka sie pyta mojej dziecwzyny czy ona jeszcze z tym Metalem chodzi... tez cos.

electric_boy
29-05-06, 22:03
jestem bardzo tolerancyjnym człowieczkiem... nie po muzyce poznaje się człowieka :)

Icarus
29-05-06, 23:00
ej, co to jets hip hopolo? bo dosc nie załąpałem wrzuty:P pierwsze slysze.

Jarek_PL
30-05-06, 13:56
Jednemu podoba sie Techno drugiemu rap ale nie nie toleruje punkowcow

gator
18-06-06, 12:13
wedlug mnie kazdy slucha muzy jakiej lubi i jezeli to nie pszeszkadza innym(3 nad ranem ostra muza za sciana) to jest ok.

wizzard
18-06-06, 12:28
ja słucham tego co mi sie podoba i wpada w ucho tak jak kazdemu pewnie z was

Riddick
12-07-06, 12:10
Kazdy slucha muzyke jaka lubi i dlaczego mialo by mi to przeszkadzac , no moze tylko wtedy kiedy jestem u kogos i ten ktos slucha tego badziewia ;P ;P

shilay
12-07-06, 20:44
Niektórych gatunków i ich słuchaczy nie rozumiem, a najbardziej tych, którzy twierdzą, iż w ogóle nie słuchają muzyki (dla mnie to jakaś paranoja), co nie znaczy, że ich nie szanuje.
A w tym, że prubujemy przekonywać innych do tego, co lubimy nie widzę nic złego. Nie mówię tutaj o "wciskaniu" komuś, że jego muza jest beznadziejna ale o przedstawieniu swoich argumentów. Zawsze przecierz można poszerzyć zasoby muzyki, jaką słuchamy nie opierając się wyłącznie na jednym lub kilku gatunkach. Niestety często zdarzają się pseudosłuchacze, którzy twierdzą, że słuchają takiej czy innej muzyki, bo albo nie chcą się przyznać lub nie znają się (np słuchają trance czy dance, a są święcie przekonani, że to techno - nie trzeba się na nich denerwować, można po prostu wyleczyć ich z niewiedzy udzielając informacji). Dużo ludzi słucha pewnej muzyki na siłe, czyli dlatego, że leci często w radio, że kumple słuchają. Choć czasami robi mi się przykro, że kiedy wśród ludzi ze szkoły wypowiadam takie nazwiska jak Armin van Buuren czy Ferry Corsten, a oni patrzą się na mnie jak na idiotę, to staram się po prostu im wytłumaczyć kto to jest, co gra i dlaczego nie leci w radio. Każda subkultura opierająca się na gatunku muzyki, która stara się za wszelką cenę wytępić pozostałe jest zła.

28
13-07-06, 06:35
CChciałem się wypowiedzieć, ale moje zdanie zostało już tu wielokrotnie przytoczone.Nielubie czego nie lubie,a lubie co lubie.Jak z telstu Kazika "Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę".Czyli tolerancyjny nie jestem nie lubie techno, hip-hopu, ogólnie muzyki elektronicznej. Skręca mnie jak musze tego słuchać. A ludzie to osobna sprawa nie ważne czego słuchasz ale jaki jesteś. :spiderman:

Xyjon
13-07-06, 11:22
Ja toleruje kazdego :p mi to nie przeszkadza czy on jest w dresach czy ubiera sie jak metal :p albo jakiej muzyki słucha. Z kazdym mozna sie dogadac i miec dlaniego szacunek , chociaz bywają takie zje** ktorzy sie czepiają za byle co

kiksu
17-07-06, 23:17
ja slucham trance i progressiv niemyslic z techno za ktorym nieprzepadam jestem tolerancyjny za takiego sie uwarzam poniewraz mam wielu kumpli ktorzy sluchaja nie tylko trance tak jak ja ale np wiesniackiego dlamnie typowego ostrego Techno ,HH,Rocka nieprzeszkadza mi to karzdy slucha innej muzyki i troche inaczej sie ubiera ale wszyscy sie kumplujemy i naprawde z takim punkiem czy hiphopowcem mozna normalnie pogadac i niczym sie taki koles odemnie nierozni a jak chce to nawet moze sobie slucham tego wysmiewanego przez wam disko z pola ;P

wujotte
28-07-06, 14:04
jstem fanem techna dance'u i haus'u, mam przyjaciela metala nawet kilku, tolerancja oczywiscie ale w pewnym stopniu ... np. tokio hotel :oh: ... bez komentarza :rap:

dieselpower
31-07-06, 17:49
Mnie nie przeszkadza nawet Tokio Hotel ale osobiscie ich nie trawie ;)

szymono
15-08-06, 19:29
Generalnie słucham polskiego rocka ale jak jest dobry kawałek innego rodzaju muzy -czy techno, czy metal to jak najbardziej. Oczywiście bez "Majteczki w kropeczki" i Mandaryny ;P
Nie pzreszkadza mi jak ludzie słuchają czegoś innego pod warunkiem, że mają "poukładane" w głowie.

LeLeNs
05-09-06, 23:18
A mi nie przeszkadza w zasadzie nic .. bo wszystlko jest dobre tylko czasem cięższa muzyka
na dłuższa mete mnie drażni... np ostry Drum'Base albo Heavy Metal

NRG1
07-09-06, 23:04
Od kiedy pamiętam zawsze słuchałem muzyki Trance ale czasami lubie posłuchać takich zespołów jak Arctic Monkeys, Panic! at the disco, The Killers, Green Day, Franz Ferdinand. Człowiek z wiekiem się zmienia ;P

jabuk
25-11-06, 23:07
Ja nie trawię HH, techno, disco, popu czy muzyki elektronicznej ;]
Ale do ludzi słuchających dane gatunki muzyki nic nie mam, nie latam ze sprayem i nie maluję na murach THC, tylko dziwię się czasem jak się okazuję że TH słuchają inteligentne osoby... [znam takie... 2 ;]]

THS
06-12-06, 18:54
ja nie toleruje metali!!! 0 tolerancji dla metali (hehehe nawet w reklamie giertycha o programie 0 tolerancji - o oddzieleniu hołoty od prawdziwych uczniow brama do szkoly zamyka sie przed typami z dlugimi wlosami, ubranymi w czarne skory jak noszą metale - takie obciachowe :P )

nie moge zniesc tej muzyki, ich wygladu i stylu bycia... dlugie wlosy...... bleeeee (sam jestem ostrzyzony na lyso :P )

[center:3dee0a8595]!!!! only hh pl !!!![/center:3dee0a8595]

szymono
06-12-06, 20:08
nie moge zniesc tej muzyki, ich wygladu i stylu bycia... dlugie wlosy...... bleeeee (sam jestem ostrzyzony na lyso :P A czemu ich nie tolerujesz? Czy coś Ci zrobili?

THS
06-12-06, 20:28
nie moge zniesc tej muzyki, ich wygladu i stylu bycia... dlugie wlosy...... bleeeee (sam jestem ostrzyzony na lyso :P A czemu ich nie tolerujesz? Czy coś Ci zrobili?

wyobraz sobie ze chodzilem do klasy w gimnazjum (teraz juz 3 technikum) w ktorej 1/3 to byli metale... wkurzali mnie... nie podobaly im sie moje piekne dresy, lysa glowa, moj styl, muzyka ktora lubie... narodzila sie we mnie nienawisc do tych frajerow!

zobacz na dziewczyny-metale - blade, brzydkie, chodzą w jakis lancuchach... a chlopaki, slabi, malo inteligentni... i te ich stroje... blee :hahaha:

czasem w autobusie jak stoi jakis metal to "grzecznie" prosze go aby ode mnie odszedl :D hehe

Nanek
06-12-06, 20:32
zobacz na dziewczyny-metale - blade, brzydkie, chodzą w jakis lancuchach... a chlopaki, slabi, malo inteligentni... i te ich stroje... blee :hahaha:

Ta, ale jakby się te dziewczyny inaczej troszku ubrały to by były całkiem niezłe ;P
A co do kolesi to nie wiem... Raczej spotykam się z "dużymi" niż "małymi" chłopaczkami...

Ale mimo wszystko wg mnie to jest głupie i nic mojego zdania raczej nie zmieni...

szymono
06-12-06, 22:24
a chlopaki, slabi, malo inteligentni... i te ich stroje... blee :hahaha: No ja znałem metali, którzy wcale nie byli słabi ani mało inteligentni. Znam za to dresów, którzy w ogóle inteligencją nie grzeszą.
Stroje jak stroje: jedni chodzą w skórach drudzy w garniturach, jeszcze inni w dresach. Czemu Ci to przeszkadza? No chyba, że śmierdzi ( bo znam takiego gościa co chodził non stop w dresach, które śmierdzaiły).

[ Dodano: 6 Grudzień 06, 22:32 ]
"grzecznie" To znaczy co - łapiesz za kudły i kolanem w nos?

THS
10-12-06, 17:19
No ja znałem metali, którzy wcale nie byli słabi ani mało inteligentni. Znam za to dresów, którzy w ogóle inteligencją nie grzeszą.
Stroje jak stroje: jedni chodzą w skórach drudzy w garniturach, jeszcze inni w dresach. Czemu Ci to przeszkadza? No chyba, że śmierdzi ( bo znam takiego gościa co chodził non stop w dresach, które śmierdzaiły).
rozróznijmy 2 rodzaje:
1- inteligencja - spryt, logika, dobre kombinowanie
2- mądrość - ogólna wiedza, wiedzą ksiązkowa

moim zdaniem dresiarze są bardzo inteligentni (czasem tylko przymuleni - hehe moi znajomi po 3 latach codziennego jarania ;P )

"grzecznie"
grzecznie = nie lapie za kudly (bo mają lupiez i wszy) tylko trepem na jape częstuje :matrix:

szymono
10-12-06, 17:39
moim zdaniem dresiarze są bardzo inteligentni oczywiście wszyscy "inni" nie ;P
bo mają lupiez i wszy a skąd to wiesz skoro się z nimi nie zadajesz?

THS
10-12-06, 17:40
moim zdaniem dresiarze są bardzo inteligentni oczywiście wszyscy "inni" nie ;P

tego nie powiedzialem :P

bo mają lupiez i wszy a skąd to wiesz skoro się z nimi nie zadajesz?[/quote]

czy trzeba sie z kims zadawac zeby widziec ze jest brudasem ? nie przypadkowo do metali przylgnął przydomek brudasy :D

szymono
10-12-06, 17:43
czy trzeba sie z kims zadawac zeby widziec ze jest brudasem ? żeby kogoś oceniac czeba go lepiej poznac!szymono napisał/a:
BAR0N napisał/a:
moim zdaniem dresiarze są bardzo inteligentni
oczywiście wszyscy "inni" nie ;P

tego nie powiedzialem :P no więc kto jeszcze jest inteligentny?

[ Dodano: 10 Grudzień 06, 17:54 ]
Topik dotyczy tolerancji w muzyce, a tutaj mamy przykład braku tolerancji w ogóle.

Szemhazaj
16-12-06, 01:07
BAR0N, skończ lepiej pisać te głupoty bo nie ręczę za siebie ...

djbatman11
19-12-06, 22:26
Jestem zwolennikiem Trance i typu muzyki szybkiej Imprezowej. Inne rodzaje muzyki typu r&b czy też metal mi nie przeszkadzają. Mam wielu znajomych którzy słuchają zupełnie sprzecznych gatunków niż ja. Ale umiemy bawić się w każdych rytmach, bo to jest najważniejsze. Dobra zabawa....

vinces
28-12-06, 20:28
Wiec ja pwoiem ze nie lubie metalu itp pochodnych.
Przeszkadza a wrecz wkurza mnie jak ktos kolo mnie to puszcza.
Reszta jakos obleci, chociaz komercyjnego HH tez nie lubie.
Powiem szczerze ze staram sie byc tolerancyjny, ale nie lubie jak ktos sie ubiera
w jakies glany, czarne podkoszulki itp, lecz wiem z emusz ejakos to zniesc i znosze to.
wychodze z zalozenia ze jak ja np. jesetm dresem to czemu ktos nie moze
byc Punkiem ;).
Czasem wkurzaja mnie jakies subkultury ale skoro ja mam prawo to oni tez i szanuje to.