View Full Version : Proxy - zakaz stosowania na PT
Od kilku dni jest zakaz stosowania proxy na PT zarowno przy wchodzeniu na stronke jak i przy korzystaniu z trackera.
Proxy są to serwery poprzez które można się łączyć z stronami internetowymi anonimowo. Wiec dla mnie ten zakaz jest przesadzony. Wiele osob nie ma zewnetrznego ip i ten zakaz spowoduje zaprzestanie z korzystania z PT. To dotyczy ponad 10% uzytkownikow tej strony wiec staff moze miec klopot z dotacjami na kolejny miesiac.
gator, prywatne IP, a proxy to co innego.
Uzytkownicy z prywatnym IP nadal beda mogli wchodzic.
Po prostu nie bedzie mozna zakladac sobie kont na zapas. To juz bedzie przywilej tylko dla posiadaczy neostrady.
to chyba jedyna dobra rzecz ze stronu neostrady :)
no DSL juz tak nie ma :(
ma stale IP :(
na poczatku sie wkurzalem ze tak jest a teraz sie ciesze :)
jezeli chodzi o zakaz stosowania proxy na pt .... mysle ze administracja pt chce przez to osiagnac co innego .... mianowicie chce wyeliminowac osoby ktore cheatowaly na adsl ... czyli na neostradzie...
Ludziska i tak wymyślą sposób na skuteczne cheatowanie ;P
Osobiście nie korzystam z tego typu wspomagaczy, więc nie muszę się obawiac, że mnie zbanują
tip, wlasnie tych co cheatuja na neostradzie nie da sie wyeliminowac, poniewaz moga sobie w kazdej chwili zmienic IP. Jedyny sposob to zablokowac cala pule adresow neostrady, ale wtedy PT stracilo by 95% uzytkownikow. Tak moga robic zagraniczne strony, ale nie polska.
wtedy to masakra by była albo cała domene mogli by zablogowac sieci tak samo ale z tymi proxy to poupadali na głowe
Herkules ... ci co czituja na neostradzie zalezy im zeby kozystac z proxy ... chodzi o ip ... staff PT zabraniajac uzywania proxy wyeliminowal tych ktorzy czitowali na neo ... poniewaz na neo nie da sie wiecej wysylac niz 32 kb/s ... natomiast uzytkownik neo wstawiajac proxy do przegladarki oszukiwal w ten sposob staff PT, widzieli po prostu dsl-a a nie tak jak bylo naprawde czyli adsl.... w ten sposob uzytkownik neo mogl sobie wysylac ile chce nie baczac na te 32 kb/s
zakazane może i jest ,co nie znaczy że jest to zablokowane ,ja korzystam cały czas z proxy i jak dotąd nikt nie zauważył i ciągne sobie jak wcześniej
Virtual Machine
23-06-06, 02:08
zakazane może i jest ,co nie znaczy że jest to zablokowane ,ja korzystam cały czas z proxy i jak dotąd nikt nie zauważył i ciągne sobie jak wcześniej
hehehe :D moj człowiek :D ja tak samo !!!! ale w sumie mi to obojętne czy proxy tam uzywam czy tez nie : P
a co do cheatow to wydaje mi sie, ze oni chca sprawdzic przez to ile uzytkownikow ciągnie z jednego konta : ) albo korzysta
szemhazaj ... robie tak samo ... tez mam caly czas wlaczone proxy ... tylko zastanawia mnie, czy jak mnie zlapia na tym ze mimo zakazu stosuje caly czas proxy to ... dostane bana? .... a moze tylko ostrzezenie?
Herkules ... ci co czituja na neostradzie zalezy im zeby kozystac z proxy ... chodzi o ip ... staff PT zabraniajac uzywania proxy wyeliminowal tych ktorzy czitowali na neo ... poniewaz na neo nie da sie wiecej wysylac niz 32 kb/s ... natomiast uzytkownik neo wstawiajac proxy do przegladarki oszukiwal w ten sposob staff PT, widzieli po prostu dsl-a a nie tak jak bylo naprawde czyli adsl.... w ten sposob uzytkownik neo mogl sobie wysylac ile chce nie baczac na te 32 kb/s
Dokładnie myślę, że to jest prawdziwy powód zakazu korzystania z proxy
szemhazaj ... robie tak samo ... tez mam caly czas wlaczone proxy ... tylko zastanawia mnie, czy jak mnie zlapia na tym ze mimo zakazu stosuje caly czas proxy to ... dostane bana? .... a moze tylko ostrzezenie?
zależy jakie proxy używasz i dlaczego je używasz ,ja stosuję proxy ,ponieważ moje IP jest zbanowane na trackerze PT ,wystarczy kilka minut ściągania bez proxy i pozamiatane konto ,a co zrobią jak złapią kogoś za używanie ... nie wiem być może osoba taka dostanie tylko ostrzeżenie bo ban za taką błachostkę to chyba za dużo jednak.
@szemhazaj - tego nie byłbym taki pewien :ironman:
Zakazać to oni sobie mogą, ale i tak większość osób będzie miała to gdzieś i dalej będą łączyć się przez proxy
FakeMaster
24-06-06, 19:12
tip chyba nie ma chyba takiego darmowego proxy przez ktory mozna by sciagnac np. z 2GB czyli czitowanie w ten sposob jest bez sensu
@FakeMaster ... nie chodzi o sciaganie ... chodzi o wysylanie...
ja mam zmienne IP i tylko ja znam prawidlowy nr hahahaha ;P
Tak, na pewno tym chamom chodzi, o pozbycie się oszukiwania, ale... ich oszukiwać tylko tyle ile się da... Za to, że nie pozwalają Uploadować plików z ich stronki i za banowanie porządnych użytkowników... :twisted: .
Mnie wczoraj zablokowali konto ktore bylo prawie rok ratio 2,4 prawie 200GB wyslano. Powod, dokladnie pisze chead/proxy. Ciekawe czy to konto odblokuja, jesli nie to uwazam ze maja tam niezly burdel gdyz nie oszukiwalem a mimo mam zablokowane konto.http://www.torrentmania.info/images/icons/icon8.gif
Wejdz na ich irca, #pt-support
Wytlumacz wszystko co i jak...
Samo sie nie wyjasni przeciez :)
Mnie wczoraj zablokowali konto ktore bylo prawie rok ratio 2,4 prawie 200GB wyslano. Powod, dokladnie pisze chead/proxy. Ciekawe czy to konto odblokuja, jesli nie to uwazam ze maja tam niezly burdel gdyz nie oszukiwalem a mimo mam zablokowane konto.http://www.torrentmania.info/images/icons/icon8.gif
http://www.torrentmania.info/f-problemy-z-kontami-131/t-zablokowane-konto-na-pt-13624.html - temat, dotyczący Twojego konta.
pzdr
Zakaz zakazem ale co np z uzytkownikami , którzy mają kilkanascie haseł do zapamiętania i sie te 3 razy pomylą a na strone wejsc muszą? A tak na marginesie zakazy są po to zeby je łamać :P
Fuck PT zawodowa ksywa ;d
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.