PDA

View Full Version : Crysis

D3FiX
21-06-06, 22:33
Chyba każdy zna gre Far Cry ( jeśli nie to ty link http://www.farcry-thegame.com/uk/home.php ) twórcy tej, że gry postanowili zrobić następna gre jaką jest CrySis... jak wiadomo Far Cry posiadał bardzo ładną grafike, znakomitą fizyke, jak i ciekawą fabułe. Programiści z CryTek na swoim nowym silniku CryEngine 2 zrobili Crysis, gra która będzie "biła" gry tego gatunku dlaczego?

A po pierwsze, przeczytaj to:

Crysis to gra akcji/FPS zrealizowana w studiu programistycznym Crytek, które w 2004 roku swoim znakomitym Far Cry’em wdarło się na czołówki list przebojów gier komputerowych. Powodem tego był zarówno niespotykanie szczegółowy, trójwymiarowy silnik graficzny, znakomity model fizyczny, jak i ciekawa fabuła. Przez kolejne dwa lata developerzy ostro pracowali i ulepszali każdy mechanizm zastosowany w Far Cry, czego owocem jest druga wersja silnika CryEngine oraz opisywany tutaj tytuł, Crysis, który rzecz jasna go wykorzystuje. Idąc z aktualnie panującą modą, autorzy postawili największy nacisk na opracowanie rozbudowanego trybu wieloosobowego, zaś dla pojedynczego gracza przygotowali dość krótką, bo około 10-godzinną, aczkolwiek wciągającą fabułę. Co prawda, mimo, iż nie mamy wpływu na przebieg zaplanowanych wydarzeń, to pewne cele może osiągać na różne sposoby. Ponadto, bohater może (ale nie musi) np. romansować z jedną z żołnierek występującą w grze.

Akcja gry ma miejsce w niedalekiej przyszłości, kiedy to na małej tropikalnej wysepce rozbija się niezidentyfikowany obiekt latający pochodzenia pozaziemskiego. Północna Korea jak również Stany zjednoczone wysyłają swoje floty, by sprawdziły jego pochodzenie. Okazuje się, że na wyspie wylądowali kosmici, którzy aby przeżyć muszą przebywać w temperaturze ujemnej. Dlatego też przy pomocy specjalnego działa dużej mocy stopniowo zmieniają wyspę w lodową skorupę. Mamy więc wojska dwóch zwaśnionych nacji oraz przybyszy z kosmosu, a zatem bardzo niestabilną i trudną sytuację. W całym tym zamieszaniu znajduje się Jake, główny bohater Crysis.

Jedną największych zalet gry jest obszar na jakim toczą się nasze przygody, czyli wyspa o zróżnicowanej topografii terenu i porośnięta bujną roślinnością. Dzięki silnikowi CryEngine 2, autorom udało się uniknąć dzielenia jej na przeróżne poziomy ograniczone niewidzialnymi ścianami czy przeszkodami. Zatem w każdym momencie rozgrywki cały jej obszar stoi otworem. Na dodatek całość zrealizowano w robiącej duże wrażenie oprawie wizualnej (wsparcie DirectX 10 i shader model 4.0) oraz włożono dużo wysiłku w to, aby otoczenie było w pełni interaktywne – każdy element można poruszyć i zniszczyć. Dynamicznie zmienia się położenie słońca ze wschodu o świcie do zachodu o zmierzchu, chmury i duże skały rzucają odpowiednie do pory dnia cienie itd.

W stosunku do Far Cry rozbudowano też sam gameplay. Nasz bohater nie porusza się tylko w pojedynkę, lecz wspomagają go koledzy z oddziału. Co prawda nie mamy bezpośredniego wpływu na ich zachowanie się (tj. nie możemy wydawać rozkazów), ale Crytek opracował złożone procedury sztucznej inteligencji, które nimi sterują. Notabene już te w Far Cry wzbudzały szacunek. Zarówno Jake jak i reszta żołdaków wykorzystuje całą gamę futurystycznych gadżetów, począwszy od specjalnego Nano-kombinezonu, dzięki któremu są w stanie przetrwać w bardzo niekorzystnych środowiskach (np. niskiej temperaturze), a skończywszy na akceleratorach molekularnych lub generatorach impulsów energetycznych o promieniu 50 metrów. Ponadto do używanej broni można przyłączać np. tłumiki, lunety lub celowniki laserowe. Warto dodać, że dane jest nam również uczestniczyć w podniebnych potyczkach.

Multiplayer oferuje kilka różnych typów potyczek wieloosobowych, w tym popularny deathmatch oraz team deathmatch. Crysis nie posiada niestety trybu kooperacji. Autorzy zrezygnowali z możliwości kierowania obcymi – na przeciwko siebie stają drużyny złożone z ludzi. Na mapach pojawiają się przeróżne artefakty, jakie mogą posłużyć do modyfikacji posiadanych broni i pojazdów.
Po drugi zobacz 14minutowy film z targów E3 jakie odbyly sie w tym roku w LA
http://video.google.com/videoplay?docid=-3502375929069803475&q=crysis

Radze ogladnac ten film... a dlaczego? Sami zobaczcie...

Zobacz czternastominutowy zapis gry Crysis!
Info o filmie: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=26844

http://www.gry-online.pl/Galeria/Html/Wiadomosci/408878953.jpg

Wymagania
Info z PT, wiec nie jestem pewny czy to dobre wymagania:

Minimum Requirements
CPU: Athlon 64 3200+/Intel 5xx series
Graphics: Nvidia 6600/X800GTO (SM 2.0)
RAM: 768Mb/1Gb on Windows Vista
HDD: 6GB
Internet: 256k+
Optical Drive : DVD
Software: DX9.0c with Windows XP

Recommended Requirements
CPU: Dual-core CPU (Athlon X2/Pentium D)
Graphics: Nvidia 7800GTX/ATI X1800XT (SM 3.0) or DX10 equivalent
RAM: 1.5Gb
HDD: 6GB
Internet: 512k+ (128k+ upstream)
Optical Drive : DVD
Software: DX10 with Windows Vista

Strona CRYSIS: http://www.crysis-game.com/

Nanek
21-06-06, 23:09
Z tego co widać gra będzie dobra (nawet bardzo). Lubie takie gierki, gdy wychodzą niewiadomo skąd i niewiadomo jak (bez żadnych zbędnych reklam) - BUM i jest :D

Tylko pierwsze co to dość spore wymagania... (ale trzeba sie pomału przyzwyczajać)
Drugie - data premiery - znająć życie poczekamy sobie jeszcze "trochu" czasu

Trzy - strona główna to tylko jeden obrazek z napisem CrySiS, czy jest coś tam więcej i tylko ja nie mam pojęcia jak tam wejść ? :P

Virtual Machine
21-06-06, 23:20
Poprostu mówiąc jakby dalsza część Far Cry tylko z jeszcze lepsza grafiką ! Zapewne nowa fabuła : )

Nanek, Far Cry też wyszedł bez echa : ) i jest świetna gierka, napewno ta także bedzie, ale jaj uz podkreśliłem , ze wysokie ma wymagania, wiec czas zmienic kompa ( w moim wypadku ) . Pozdrawiam

D3FiX
22-06-06, 07:20
Drugie - data premiery - znająć życie poczekamy sobie jeszcze "trochu" czasu

Z premierą troche mieszają, miała byc razem z VISTA potem na koncowke tego roku, teraz znow na następny. Mogliby dac date i po problemie.

ivan
22-06-06, 07:56
Z premierą troche mieszają, miała byc razem z VISTA potem na koncowke tego roku, teraz znow na następny. Mogliby dac date i po problemie.

Podali by datę to i tak by ją z kilka razy zmienili

Gra wymiata, co widać na filmiku. Nie obejdzie się u mnie bez wymiany procka i podkręcenia karty. Już się nie mogę doczekać aby wycisnąć siódme poty z mojego kompa :rap:

maciejas666
22-06-06, 16:47
taaa . czas zakupic kompa za 5000 najmarniej :) ogolnie to czekam na gre z utesknieniem . moze cos odmieni w FPS . bo jak narazie to tylko silnik z UT i Doom3 ktore nie podobaja mi sie zbytnio :/ tzn UT jeszcze jeszcze jakos :)

Nanek
22-06-06, 17:53
Spokojnie i tak trza jeszcze "trochu" poczekać

Data Premiery:
Świat: 2007
Polska: 2007

Więc ja obstawiam, że minimum za rok się pokaże :D A do tego czasu kompy jakby nie patrzeć muszą stanieć :]

D3FiX
22-06-06, 19:10
Styczen - Marzec w tym terminie gra powinna już być, jak na filmiku wygląda b. dobrze to pewnie jeszcze poprawki i będzie gotowa.

Jak miala byc premiera w Grudniu to pewnie dalej niz marzec nie bedzie, lecz zawsze się moge mylić.

Nanek
22-06-06, 20:06
Jak miala byc premiera w Grudniu to pewnie dalej niz marzec nie bedzie, lecz zawsze się moge mylić.

Ja tylko nawiąże do HalF Life 2, nie wspominająć już o STALKERZE :P

Też dwa "giganty" i ich premiery były "kilka" razy przesuwane. A co do drugiej, to znajac życie jeszcze nie raz będzie :D

ivan07
24-06-06, 00:38
Bedzie trzeba znowu za rok, 1,5 sprzet wymienic, ale coz poczac, takie sa wymogi rynku hehe :twisted:

roll
24-06-06, 09:56
No to się szykuje upragade karty graficznej. :) będzie w co pograć

suprnowa
25-06-06, 16:42
Zapowiada sie niezly FPP.I widze ze moja karta jest w rekomendowanych wymaganiach:).

D3FiX
22-08-06, 08:45
Na łamach serwisu inCrysis pojawił się news dotyczący trybów multiplayer zaimplementowanych w najnowszych dziecku twórców Far Cry, Crytek Studio. Mowa oczywiście o grze Crysis, zniewalającej grafiką i powalającej na kolana swoimi wymaganiami sprzętowymi. Według wstępnych zapowiedzi, rozgrywki wieloosobowe mają stać na znacznie wyższym poziomie niż we wspomnianym wcześniej Far Cry.

http://www.gry-online.pl/Galeria/Html/Wiadomosci/238051640.jpg

Projektanci ze studia Crytek przygotują na nasze potrzeby 6-8 oficjalnych map, na których bawić się będzie mogło jednocześnie do 32 graczy. Kod rozgrywek sieciowych został napisany od nowa, tak więc nie powinniśmy doświadczać bugow znanych z Far Cry. Do konfrontacji z „żywymi” przeciwnikami staniemy w 4 trybach: Tactical Deathmatch, Tactical Team Deathmatch, Tactical Capture the flag oraz Power Struggle. Pierwsze trzy są raczej znane i „oklepane”, Power Struggle wymaga natomiast kilku zdań opisu.

W trybie tym rozgrywkę rozpoczynamy jako najzwyklejszy żołnierz, uzbrojony w pistolet i chroniony podstawowym pancerzem. Jednak wraz ze wzrostem liczby eksterminowanych wrogów oraz wypełnianiem kolejnych celów misji (np. przejmowanie punktów kontrolnych), rosnąć będzie także nasze konto walutowe, dzięki czemu stać nas będzie na zakup coraz to lepszego uzbrojenia i gadżetów. Jeśli zarobimy naprawdę sporą ilość gotówki, będziemy mogli pozwolić sobie na kupno prototypowego Nano-kombinezonu.

W trybach rozgrywek wieloosobowych napotkamy szereg pojazdów ułatwiających poruszanie się, a także likwidowanie przeciwników. Będziemy więc mogli skorzystać z usług m.in. łodzi patrolowych lub podwodnych, czołgów, helikopterów czy pojazdów opancerzonych. Co ciekawe, aby uzyskać do nich dostęp trzeba będzie zająć konkretne strefy i przejąć kontrolę nad punktem, w którym dany typ pojazdu można produkować (np. fabryka czy port). Należy jednak uważać, aby żołnierze wroga nie przejęli naszych pojazdów albo co gorsza strefy, w której można je wytwarzać.

Ciekawie zapowiada się również interakcja z Obcymi. Na każdej z map znaleźć się ma od 1 do 5 losowo rozmieszczonych miejsc, w których rozbiły sie statki Obcych. Po znalezieniu wraku statku będziemy mieli możliwość przeniesienia jego rdzenia do własnej strefy, zbadania obcych technologii i połączenia ich z osiągami naszej cywilizacji. Przykładowo standardowy czołg przerobić będzie można na akcelerator molekularny. Oczywiście, przeniesienie rdzenia nie będzie takie proste - przeciwnicy będą probowali nam go odebrać. Walka kończy się, gdy kwatera główna jednej ze stron zostanie zrównana z ziemia.

Miejmy nadzieję, iż obietnice tworców zostaną zrealizowane w 100%.

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=27928

Nie jedna osoba będzie płakać nad tą grą, lepiej niech zmniejszą wymagania :P a nie sie za Multi brać. x)

D3FiX
23-08-06, 15:08
Wraz z nadejściem ery konsol nowej generacji, posiadacze PeCetow zaczynają coraz bardziej tęsknym wzrokiem patrzeć na tytuły przeznaczone dla Xboxa 360 czy PS3, powalające na kolana swoją grafiką (tak, wiem, że grafika to nie wszystko ale miło jest łechtać wszystkie swoje zmysły:). Jednak posiadacze PieCów również będą mogli pochwalić się grą, która niejednego konsolowca wpędzi w kompleksy – mowa o Crysis, który pojawi się tylko na komputery osobiste. Ale czy na pewno „tylko”?

Głównym powodem, dla którego Crysis nie może zagościć na konsolach nowej generacji jest brak w nich obsługi DirectX 10, z której to dobrodziejstw korzystać będzie opisywana gra. Jednak jak podali przedstawiciele firmy ATI, dzięki update'owi Xboxa 360 możliwe będzie zainstalowanie na konsoli bibliotek DX10, co, w dużym uproszczeniu, umożliwi odpalenie gier wykorzystujących oferowane przez produkt Microsoftu funkcje. Co prawda prezes firmy Crytek niejednokrotnie podkreślał, iż Crysis ukaże się wyłącznie na PeCety, jednak w obliczu tych „rewelacji” może zmieni zdanie? Zapewne dowiemy się o tym już niedługo.

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=27976

--------------------------------------------------------

I po co oni wymyślają, zeby instalowac biblioteki Dx10, eh. Nie dosyc, ze rynek gier na konsole jest większy to jeszcze dowalą im Crysis'a. Chyba powinna być jakaś dobra gra wyłącznie na komputer na przykład Crysis. :\

kowal22
23-08-06, 22:12
ten Crysis moze byc niezly
screeny zapowiadają ze to bedzie naprawde fajna gra, pozatym na gry-online.pl, w opisie mozna znalesc ze jest to gra podobna do FAR CRY, jednej z moich ulubionych gier :p,
no cóż, zobaczymy jaki bedzie Crysis

PS.Widze ze narescie wyjdzie nowa wersja DirectX'a, bo doś długo do nowych gier dodawano wersje 9.0c :D

kowal22
23-08-06, 22:16
mam nadzieje ze bedzie tryb multiplayer
taka super gra w sieci, bomba :D

ivan
27-08-06, 08:37
mam nadzieje ze bedzie tryb multiplayer

będzie tryb multiplayer, wkońcu masz cały artykuł wyżej o tym :D

W trybie tym rozgrywkę rozpoczynamy jako najzwyklejszy żołnierz, uzbrojony w pistolet i chroniony podstawowym pancerzem. Jednak wraz ze wzrostem liczby eksterminowanych wrogów oraz wypełnianiem kolejnych celów misji (np. przejmowanie punktów kontrolnych), rosnąć będzie także nasze konto walutowe, dzięki czemu stać nas będzie na zakup coraz to lepszego uzbrojenia i gadżetów. Jeśli zarobimy naprawdę sporą ilość gotówki, będziemy mogli pozwolić sobie na kupno prototypowego Nano-kombinezonu.

trochę przypomina mi to counter strike'a, zapowiada sie dość ciekawie ;P

Riddick
27-08-06, 09:24
Według wstępnych zapowiedzi, rozgrywki wieloosobowe mają stać na znacznie wyższym poziomie niż we wspomnianym wcześniej Far Cry.
Jak tworcy mowia prawde to bedzie chyba najlepszy multi jaki powstal ;

ivan
30-08-06, 21:02
Jak tworcy mowia prawde to bedzie chyba najlepszy multi jaki powstal ;

nie słyszałem o tym żeby ktoś grał w farcry na necie, mogę się założyć że z Crysis'em będzie tak samo, może multi bedzie spoko ale i tak niewiele osób będzie w niego grało przez duże wymagania sprzętowe. :unhappy:

relik
12-12-06, 22:14
Gra w sieci w FarCry jest extra mam nadzieję że w Crysis też tak będzie ,bo przezemnie jest bardzo wyczekiwana gra.

bari
22-12-06, 11:38
cos czuje ze ta gra bedzie wymagala komputera jaki malo kto ma, wiec wczesniej lub pozniej wydadza ja na xboxa 360 :rap:

oblivion
22-12-06, 16:30
cos czuje ze ta gra bedzie wymagala komputera jaki malo kto ma, wiec wczesniej lub pozniej wydadza ja na xboxa 360

jeśli siępostarają i zrobią dużo opcji konfiguracyjnych (a czytałem jakiśczas temu newsa i tak zapewniali) to na średniej klasy sprzęcie będzie się dało zagrać oczywiśćie nie na full opcjach i będzie chodziła lepiej niż porty z konsoli typu double agent - ja myślę, że na mojej karcie z ps2.0 zagram w crysisa chociaż w double agenta nie mogę

abcdefgh92
27-12-06, 11:59
Czekam na tą gre.Bedziemy wymiatać w trybie mutiplayer.Pozdro

bari
27-12-06, 17:15
ja myślę, że na mojej karcie z ps2.0 zagram w crysisa chociaż w double agenta nie mogę

watpie w cuda :P

abcdefgh92
31-12-06, 09:26
może wyjdzie dla niektórych by było lepiej jak by wyszło

karlik05
09-03-07, 21:48
moj pct pujdzie z dymem przy tej gierce

dan.hunter
18-03-07, 14:21
Crysis być może będzie dobrą grą. Ale nie dla mnie, bo wymagania jakie dotychczas przedstawił developer wykańczają moje możliwości. Poczekamy zobaczymy.

abcdefgh92
21-03-07, 19:32
gra spox tylko szkoda ze nie na XP :(

Dragi
23-03-07, 18:22
Grafika wymiata. Ale wizja kupna nowego sprzetu nie za bardzo. Ale kto wie jesli sie okaze ze naprawde warto pozatym nie wiadomo jeszcze kiedy wyjdzie moze do tej pory grafika sie zestarzeje jak w stalkerze :twisted:

Lister_Oprawca
14-04-07, 16:33
Crysis bedzie cudowna gra
Wspaniała grafika
Cudownie odwzorowane rolsiny
efekty wybuchów
kosmici
super bronie i kombinezony
Gra CUDO
Pozdrawiam
Yo!!!
:twisted: :twisted:

Pikol
02-06-07, 23:35
Pan Admin widze przeciwny konsolom...no nic, Crisys ma wymagania Core 2 duo, 2gb ram i GeForce'a 8500...* nie pamietam modelu * ,to jesli ma wejsc na Xboxa czy Playa to chyba bedzie maiał jakieś wydoczne uproszczenia, no, ale zobaczymy, ja sie na tym nie znam ;)

KamilSTI
26-06-07, 19:40
Następca legendarnego FarCry -a ... Według mnie gierka jest, a wsumie będzie świetna bo wyjdzie raczej dopiero w Listopadzie. Technologia HD nadaje niesamowity efekt... sądze że grywalność jest również na wysokim poziomie, ale Wymagania sprzętowe napewno bendą kosmiczne xD Również moze być ciekawy tryb Multiplayer :rap:

Ja mam:
Core2 E6700 2.66 Ghz
1.5 GB RAM
GeForce 7950 GT 512 mb

Więc moze na średnich ustawieniach sobie pogram ... co do maxymalnych to pewnie musiał bym dokupić jeszcze jedna karte graficzna i zamontować w SLI.

Tutaj macie pare filmików:

Crysis 1 (http://www.youtube.com/watch?v=QdPrB_lcpBc&mode=related&search=)

Crysis 2 (http://www.youtube.com/watch?v=3nzMdPwO2Qw&mode=related&search=)

Crysis 3 (http://www.youtube.com/watch?v=5jc_vZV2mdQ&mode=related&search=)

Czekam na wasze opinie na temat tej gierki :) Pozdro ;*

ronald
26-06-07, 19:44
Gierka wyznaczy nowe standardy szkoda tylko że ja na swoim kompie pogram tylko na niskich ustawieniach

karlik05
26-06-07, 20:07
bedzie super gra a far cry bylo fajne

Pikol
26-06-07, 20:41
nie pogracie sobie na zadnych ustawieniach, bo tylko karty z serii 8+ obsluguja directx 10, nie wiem, moze sie to zmieni ;) ja mam tylko nadzieje ze wyjdzie to na xboxa 360(pewnie przy cholernych uproszczenieach) ;]

ronald
26-06-07, 21:13
nie pogracie sobie na zadnych ustawieniach, bo tylko karty z serii 8+ obsluguja directx 10, nie wiem, moze sie to zmieni ;) ja mam tylko nadzieje ze wyjdzie to na xboxa 360(pewnie przy cholernych uproszczenieach) ;]
gra też działa na kartach z dx9 najsłabsza na której ma bodajże działać to gf 6800

lukasz3001
26-06-07, 21:35
zapowiada sie ciekawie zobczymy jak wyjdzie i czy wogule mi ruszy ;]

karlik05
26-06-07, 22:29
http://maxygames.no.sapo.pt/Crysis.jpg
Widzac to foto napewno sporo ludzi zechce miec ta gre juz u siebie w domu ale kto bedzie mial pcta zeby dac na full wiec pewnie sporo kupi x360 .POZDRO i dawac komentarze co sadzicie

xavi89
26-06-07, 22:34
No to będzie Crysis kompa ;P Ale Crysis wychodzi tylko na PC, bo konsole są za słabe :rap:

ronald
26-06-07, 22:39
No to będzie Crysis kompa ;P Ale Crysis wychodzi tylko na PC, bo konsole są za słabe :rap:
na xboxa360 też może wyjść ale twórcy mówili że jeżeli tak sie stanie grę obetną z części efektów graficznych

karlik05
26-06-07, 22:43
no faktycznie pamietam , mowili ze maja obciac ale zapomnialem wiec pcta trzeba kiedys bedzie kupic nowego ale to moze za jakis rok dwa bo konsola bedzie 2x slabsza od pcta

MatroX
26-06-07, 22:43
Od długiego czasu przygladam sie rozwojowi tej gry. Jestem bardzo ciekawy wymagan tej gry.

xavi89
26-06-07, 22:46
Tydzień temu szefowie Microsoftu wypowiadali się, że nie planują wydawać gry na Xboxa, chociaż faktycznie pamiętam, jak mówili o wycięciu nie których efektów itp. Jednak ostatnio wspomnieli, iż wolą się skupić na grach, które dedykowane są specjalnie na konsolę, więc raczej szans nie ma, aby gra zawitała na Xboxa ;P

KamilSTI
26-06-07, 22:53
Niebęde się powtażać ale twórcy naprawde sie postarali ... Gra będzie z pewnością jedna z najbardziej oczekiwanych ...

Pikol
26-06-07, 23:53
shit, zeby tylko to wyszlo na xboxa 360. ale pewnie uproszczenia beda grube. no chyba ze naprawde wycisna wszystko z tej konsoli. Tylko zeby mi nie wycieli gre cieni, to moj ulubiony efekt xD

Gra juz spokojnie pujdzie na Procku Core 2 duo, 2gb i karcie 8500 wzwyz.

lukasz3001
26-06-07, 23:57
juz sie nie moge doczekac oby tylko ruszyla na moim pececie :) ;]

Lecia
27-06-07, 11:43
aż sie łezka w oku kreci bo nie zagram sobie w Crysis nie na moim kompie ale grafa to poprostu masakra

karlik05
27-06-07, 11:59
ja crysis wyjdzie to kompy beda wszyscy kupowac bo jak zrobia ta czesc to napewno posuna sie o jakis tytul nowy i duzo lepszy np jak by zrobili podobna gre do gta i taka grafa i grafa jeszcze lepsza mozliwosci wiecej walka jak w nowym splinter cell to gra by byla swiatowym hiciorem

rullez99
02-07-07, 13:17
Zapowiada się bardzo ciekawie i myśle że może byś grą 2007 roku. Ale wymagania są ogromne.

relik
30-07-07, 18:52
Gierka wyznaczy nowe standardy szkoda tylko że ja na swoim kompie pogram tylko na niskich ustawieniach

Wyznaczy na pewno dotychczas długo oczekiwaliśmy na STALKERA ,a teraz na Crysis ,wiadomo ,ze trzeba będzie mieć dobry sprzęt i myślę ,ze na słabszym sprzęcie też pójdzie ,na pewno zoptymalizują gierkę ,aby duzo ludzi ja kupiło.

rullez99
01-08-07, 12:36
Far cry był fajny i miał duże wymagania to też będzie miało

Emet
01-08-07, 14:49
Crysis wygląda ładnie (nawet bardzo) ale nie na tyle żeby nie pociągnęło tego PS3 (lub X360). Dev. musiałby poprostu przemodelować zarządzanie pamiecią i zastosować przemyślany streaming danych, no i zapewne nieco pociąć jakość niektórych tekstur.
A Far Cry był fajny calkiem ale nie miał w ogóle wysokich wymagan (jak na swój wygląd). Na mojej karcie słabiuśkiej (Radeon X550) chodził na full (bez AA) w ok 20-25fps (czasami przycinał, ale nie przeszkadzało to w grze).

karlik05
01-08-07, 22:36
gra nie bedzie chodzic na ps3 bo by sie spalilo gra ma kosmiczne wymagania i cieszy oko

Emet
02-08-07, 20:22
Haha.. żart? Trochę niesmaczny (bo zapewne jak twierdzisz PS3 by się spaliło, a X360 by to uciągnął - brawo -_-)

Pikol
04-08-07, 17:14
z tego co ja wiem, alan wake, rowniez kozystajacy z dx10, i rowniez bardzo ladny, bedzie na ps3 i xboxa. tylko do xboxa bedzie chyba trzeba dokupic nowe karty graficzne, obslugujace dx10, beda one tez troche wydajniejsze niz obecne. w ps3 nie wiem jak bedzie.

slawekwch
28-10-07, 01:37
Zapewne na PS3 i X360 powstaną gry lepsze od Crysisa, bo wystarczy popatrzyć na rozwój PS2 od pierwszych pikselowatych gierek do choćby God Of War 2. Konsola jest po to żeby były na nią gry lepsze niż na komputer, ograniczeniami jest pełne wykorzystanie ich możliwości.

Demko Crysisa się pokazało, waży nie mało bo 1,7GB :P Mi nie pójdzie ni uja ale może ktoś podzieli się wrażeniami.

abramuz
30-10-07, 09:51
Crisis gra bardzo podobna do FarCRY
Na moim dual coreE2140 3GHz i 8600GT w rozdzielczości 1680*1050 chodzi dość plynnie na ustawieniach Medium.
Demo zajmuje 1.7 GB i jest bardzo krotkie.
Dobra gra choc nie rewelacyjna MoH AirBourne jest dużo lepiej wykonany czy CMRae Dirt mają lepszą grafikę.

Emet
30-10-07, 10:09
Bo nie widziałeś na High lub Very High (na medium to wygląda jak nieco podrasowany Far Cry) więc nie pisz, że MoH wygląda lepiej bo akurat Medal wygląda dosyć lipnie. Dirt to co innego, wygląda b. ładnie ale to inny gatunek więc porównanie też nie ma zbytnio sensu.

@Pikol-> Heh ty w ogóle wiesz co to konsola??? O.o Od kiedy to do konsol dokupuje sie karty graficzne? xD
Wszystko co widać na dX10 z powodzeniem można uzyskać na dX9 (jedynie z większym nakładem pracy dla dev), zaś dla PS3 nie robi zbytniej róznicy bo tam efekty są adaptowane dla openGL więc mogą być stosowane odrazu te z dX10 (chyba, że gra jwest konwertowana z X360).

dexio112
30-10-07, 21:15
gerka zapowiada sie bardzo interesująco, ale nie planuje kupować nowego kompa żeby w nią zagrać

relik
31-10-07, 23:43
Dowiedziałem się, że FarCry 2 powstaje, ale bardzo ma przypominać Crysisa. Premiera 2 kwartał 2008.

Zaś data premiery Crysisa: 16 listopada 2007 to już nie długo. :)

Minimalne wymagania sprzętowe zalecane przez Crytek i EA:
System: Windows XP lub Windows Vista
Procesor: 2,8 GHz bądź wyższy (XP) lub 3,2 GHz bądź wyższy* (Vista)
Pamięć: 1 GB RAM (XP) lub 1,5 GB RAM (Vista)
Karta graficzna: 256 MB
Miejsce na twardym dysku: 12 GB
Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 9.0c

Zalecane wymagania sprzętowe zalecane przez Crytek i EA:
System: Windows XP lub Windows Vista
Procesor: Intel Core 2 DUO 2.2GHz lub AMD Athlon 64 X2 4400+
Pamięć: 2.0 GB RAM
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 8800 GTS/640 lub podobna

Fiasco
31-10-07, 23:47
Tak wlasnie czytam te wymagania i sie zastanawiam kto nadazy za technika ? Kupisz Core2Duo ,cieszysz sie,ze starczy Ci na dluzszy czas ,a tutaj okazuje sie ,ze zonk :/ .

Co do Crysisa to uwazam ,ze swietna gierka . Nie gralem,bo sprzet poki co mi na to nie pozwala,ale mam znajomych ktorzy w nia grali no i chwala sobie jak rzadko co .

LeBron23
02-11-07, 19:10
Grałem w demko, grafika za******* ;]

pawpawe
05-11-07, 15:25
Gierca wygląda świetnie no ale raczej sobie nie pogram bo na "PEGAZUSIE" nie działa Dx10 ;) U mnie tylko 9 :P ALe zagrac bym zagral. Dlatego czas sie wybrac do kuzyna blok obok ;) W koncu od czego jest rodzina :P

Emet
05-11-07, 21:36
Podejrzewam, że wielu z was już o tym wie, ale do zobaczenia wszystkich efektów rzekomo dostępnych wyłacznie na Windowsie Vista z kartami obsługującymi DX10 wcale nie potrzeba ani Visty ani DX10. Wystarczy zmodyfikować którys plik konfiguracyjny (nie pamietam jaki...) i na Xp z kartą z DX9 mamy WSZYSTKO co M$ promuje jako ekskluzywne dla Visty i DX10.

KamilSTI
06-11-07, 12:05
Mi tam Demko pykło bez problemu. (DX9)

Kusiu
06-11-07, 16:28
gierka swietna czekam na pełną

pAblosik
06-11-07, 18:15
demo już jesttylko ale tylko multi... ciekawe jak single z AI przeciwników

Jarek549
06-11-07, 18:26
Demo SinglePlayer też już jest ;P

KamilSTI
06-11-07, 22:07
demo już jesttylko ale tylko multi... ciekawe jak single z AI przeciwników

Oła! Jaki typ! ;/ Przecież Single Player też jest.... ;| Są ludzie i parapety ;/

SpiderIxXxI
06-11-07, 23:15
No gierka zajeb*** co widac po demie :)

zincfe
09-11-07, 00:33
gralem w demo i nie wiem czemu ale nie zrobila gra namnie jakiegos ogromnego wrazenia.. wiem ze musze kupic wiecej ramu bo w miare czesto sie tnie :/

kostekkosa
11-11-07, 13:04
11 listopad 2007 rok, godzina 12:49: Na polishtracker.org pojawia sie pelna wersja gry Crysis. o 13:02 release wedruja na torrentgigs.info. a o 13:42 zawital na heaventracker.org. :) thx for up Razor1911!

albert232
11-11-07, 14:19
sprzęt trzeba mieć kosmiczny żeby w nia zagrać

Core 2 Duo 2.2 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 640 MB (GeForce 8800GTS lub lepsza), 12 GB HDD, Windows XP SP2/Vista.

kto ma takiego kompa??

diwad321
11-11-07, 14:22
ja mam nawet lepszego:) 3 Ghz 2 rdzenie intel^^ 2gb ramu, 8800 gts 640 mb i reszta nie wazna:)

Jarek549
11-11-07, 14:36
WOW. Ja mam Core 2 Quad Q6600 4x2,4 Ghz 2gb ram, 8800 ultra. ;P

diwad321
11-11-07, 15:14
łał, to fajny jestes... LOL

napster666
12-11-07, 21:49
do rzeczy, jest lepsza optymalizacja względem dema, teraz to śmiga ta gierka :D

Minter
18-11-07, 16:43
Właśnie ściągnąłem mam nadzieje,że warto było(biedne ratio :()Wiadomo na maksymalnych se nie pogram,ale myślę,że na średnich spokojnie
Tym,którzy narzekają na wymagania:spokojnie za rok będziecie mieli jakieś wyapsione karty,procki itd. za 300zł,które spokojnie udźwigną Crysisia na very high ^^,tak jak było w przypadku Far Cry'a :P

oscario
18-11-07, 20:14
niedlugo ta gre sobie zainstaluje mam nadzieje ze zakupy swiateczne ktore mam zamiar wykonac dadza mi radochoe przy tej grze...INTEL CORE 2 Q6600 QUAD 2,4GHz(x4) LGA775 BOX FSB1066 8MB CACHE*********ASUS P5N32-E SLI nF680i DUAL DDR2-800 SATA2 RAID GBLAN FW LGA77*************DDR2 2GB (2x1024) DUAL 800MHz CL4 CORSAIR XMS22x******* GF 8800GT BFG 512::MAm nadzieje ze dam rade choc znajomy mowi ze na rozdzielce 1920x1080 na sli ponoc 20 fps wyciaga....to bedzie ostry tytul .. w takim razie jesli to prawda...

Castiel
18-11-07, 20:22
zeby w to grac na maksymalnych wymaganiach to trzeba by miec komputer z NASA

oscario
18-11-07, 20:38
ja zamierzeam sprobowac na karcie 8800 GT SLI ktorej aktualnie nie ma .. nigdzie ale ma w sklepach pojawic sie w tym tyg moze uda sie..zyczcie powodzenia:):)

Nanek
20-11-07, 15:17
A da sie włączyć gdzieś PL napisy jak coś jest mówione i w filmikach?

Bo napisy pl niby są, ale to się tyczy tylko menu ? I np jak zmieniamy ustawienia broni ?

Adido
20-11-07, 17:33
Co do języka to nie wiem .Gralem tak jak było ale broń to klawiszem C chyba otwiera się menu i wtedy można sobie konfigurować broń.

magik93
20-11-07, 17:38
Ja ściąnąłem wersje Razor1911... montuje w DT a tu patrze polska instalacja i polskie menu i napisy w grze :D nie wiem jakim cudem :P

TorDeo
20-11-07, 17:58
Nom dla mnie Gierka super tylko wymaganie nie małe. :(

Nanek
20-11-07, 19:45
No bo niby jest ona po polsku ale mi chodzi o te napisy tak np jak na tym screenie:

http://www.gram.pl/upl/artykul/20071118200417.jpg
http://www.gram.pl/upl/artykul/20071118200730.jpg

Gdzie to włączyć?

magik93
20-11-07, 20:23
@Nanek

Wchodzisz w Opcje Gry --> Zakładka GRA --> I włączasz opcje PODPISY :)

Nanek
20-11-07, 23:02
@MAGiK_1993

Dzięki właśnie o to mi chodziło.
Nie wiem jak ja szukałem, że nie mogłem znaleźć:|

rullez99
21-11-07, 15:10
To nie jest następca FarCry ale gra jest fajowa FarCry 2 Wychodzi w przyszłym roku

kamil355
21-11-07, 15:54
Crysis jest najlepszą graficznie grą która wyszła do tej pory.
Najlepsze PC dostępne w tej chwili na rynku nie osiągają nawet zadowalającej wydajności w tej grze.

D3FiX
26-11-07, 23:40
Pod względem grafiki robi kolosalne wrażenie.
Grając w połowie gra mnie przynudzała, może dlatego, że w wersje DEMO się nagrałem.

Nanek
26-11-07, 23:46
A ja przeszedłem dzisiaj całe xD

I giera jest ok, chociaż jak załączyłem pierwszy raz crysisa, to sobie pomyślałem "kurde, przecież to far cry" :P

Gdyby nie ten neoskafander i trochu obcych to tak by było. Malownicze wysepki (na początku) karabin wozy i do przodu.

Ale gra fajna, później zaczyna się więcej dziać i teraz czekam na dwójke :D Ale w między czasie zagram w Far Cry'a 2 i coś czuję, że pomyśle sobie "kurde, przecież to crysis, tylko gdzie do cholery jest neoskafander!?" :P

A zapomniałem dodać, że najbardziej mnie wkurzała jazda pojazdami jakoś to tak niemrawo im wg. mnie wyszło :]

Mimo wszystko polecam xD (jak ma sie dobrego kompa, to zapewne to ślicznie wygląda heh)

never after
27-11-07, 00:12
grałem w demowke gra jest wypasiona tylko te wymagania ajajjajajjj

jumal22
01-12-07, 01:53
Gra jest Swietna Polecam tym Co Nie grali.

gomez6600
17-12-07, 21:48
Fajna gra tylko zmieniać grafikę na samą grę CRYSIS to jest trochę chore żeby pograć na full detalach

blankoo
21-12-07, 01:09
Gra mi glowe Urwala ...

azur
21-12-07, 21:29
do tej gry niemam slow zeby opisac jaka jest zaje***** :p

Odys
22-12-07, 03:42
Po grze w demo rzeczywiście jest fantastyczna. To jak musi wyglądać na full detalach.

Fiasco
22-12-07, 11:35
Na full detalach to miód dla oczu . Szkoda,że nawet najlepsza karta z serii 8 GF ma problemy w niektórych momentach . Pozostaje czekać na serie 9 :) .

Kamilo0099
26-03-08, 21:38
Gierka wymiata:)jest super

Rafalek90
26-03-08, 21:48
Efekty graficzne i sama grafika robi niesamowite wrażenie. Nic dodać nic ująć :) Polecam!!!

derus
27-03-08, 15:20
Zdecydowanie bdb. gra. COD4 i Crysis to gry ktore ostatnio zdecydowanie mi sie podobały.

mateuszek1992
28-03-08, 07:04
No gierka super napisy tez:( mi idzie ale na najsłabszych wymaganiach tylko przez to że mam karte GeFOrce 7600GS

przemo89
09-04-08, 15:58
Fajna gierka, ale szkoda że nie można zniszczyć wszystkich drzew tylko te cieńsze.

Tybek
10-04-08, 16:39
Fajna, fajna, klimat Far Cray'a, grafika żyleta, tylko nawet jak na mego kompa zbyt duże wymagania.

relik
14-04-08, 19:44
Na gry-online widziałem, że gra zajęła 3 miejsce ;/ w głosowaniu po Wiedzminie i COD4. Choć nie wiem dlaczego w kategorii Nowatorska gra nie ma jej :(

Poza tym tak jak przy innej grze zapraszam do grupy fanów gry:

http://www.torrentmania.info/group.php?groupid=17 (http://www.torrentmania.info/group.php?groupid=17)

Arui2046
19-04-08, 14:27
Może dla tego, że nie jest zbyt nowatorska :)

freelancerx
29-04-08, 01:55
Gra dopracowana w kazdym calu nic dodac nic ujac

shady15
29-04-08, 15:17
Pod względem grafiki na pewno tak ale jeżeli chodzi o nowe pomysły to w tej grze nie ma ich za wiele. No i te wymagania...

maideman
29-04-08, 15:23
na każdym kompie potrafi przycinać

mayster
30-04-08, 12:56
Grafika ekstra lecz reszta niestety nie:) Przy CoD4 siada

tanka
30-04-08, 13:53
Gra dopracowana w kazdym calu nic dodac nic ujac

szczególnie pod względem wymagać ;)

timon432
09-05-08, 13:51
w opcjach jest taka opcja podpisy jak masz po polsku

glaz
09-05-08, 15:11
Potwierdzam grafika wyborna ale i wymagania nie małe a co do grywalności to CoD 4 lepszy

Pirat4Ever
28-06-08, 15:27
Gierka wygrywa wszystko najbardziej mi się podoba z tego typu gier zobaczymy co będzie w 2 części gry :)

Krzysiek421
22-07-08, 21:03
gra jest swietna!!!

Dervoo
23-07-08, 21:16
Fajna gra szczegolnie multi.

radeon6002
25-07-08, 19:30
grywalność słaba w porównaniu do Cod4 czy nawet bioshocka, graficznie - obecnie najladniesza gra chociaz trzeba sprzetu zeby zobaczyc tą grafike na max detach

kamil1993crytek
25-07-08, 22:13
Graficznie gra jest swietna ale jakos fabula nie przypadla mi do gustu. Ogolnie gra jest spoko

Templar
05-08-08, 22:01
widzę ze grafika jest dobra a tematyka doskonała

Faflucy
15-08-08, 17:28
Kwestia gustu mi sie gierka podoba zarówna graficznie jak i pod wzglendem fabyły

SadystaTG
23-08-08, 22:27
crysis ogólnie jest fajna grą i ma ładną grafikę ale nie ma fabuły

zygmuntn
30-08-08, 12:24
a mi sie bardzo podobała specjalnie dla niej Viste jako drugi system zainstalowałem by grać na max grafice DX10

te ruskie 4 misje tez były fajne :)

juventino
12-10-08, 17:14
pomimo sredniego sprzetu zamierzam sprawdzic crysisa:) widzialem, ze jest kilka wersji. zwykla, special edition, cos tam jeszcze, no i warhead. z tego co wiem, to druga czesc ma mniejsze wymagania. czy ona ma jakis zwiazek z pierwsza czescia, tj. czy musze najpierw zagrac w pierwsza czesc? ktora w ogole jest lepsza?

Eturtk
12-10-08, 17:18
Zależy kto jaki gatunek gry lubi nie każdemu np ta gra się podoba.

Dervoo
12-10-08, 17:33
tj. czy musze najpierw zagrac w pierwsza czesc? ktora w ogole jest lepsza?
Niekoniecznie.
Crysis warhed i wars są lepsze od 1. W nowych częściach poprawiono grywalnosc. Nie trzeba już strzelać 5 min w gościa. Znacznie lepiej gra się w multi. A co do wymagań też słyszałem że w 2 są mniejsze wymagania.

juventino
12-10-08, 18:43
czyli mam wybrac crysis warhead, tak? nie bede mial czego zalowac, nie grajac w jedynke? zreszta i tak pewnie poszlaby ledwo na minimalnych detalach:P
dzieki za pomoc;)

TheHeartless
12-10-08, 19:07
Pogralem na minimalnych i mi sie nawet podobala.Moze tylko troche brak skomplikowania mi przeszkadzal.

evo68
16-10-08, 23:44
zainstalowalem odpalilemi bylem zaskoczony motyw ratowania swiata - ale to juz bylo - i walka z obcyumi - ile razy jeszcze - grfika jest ladna jednak stalker czyste niebo ma lepsze oswietlenie jednak spodziewalem sie weicej dalbym tej grze 6.5/10

edek508
19-10-08, 10:36
grałem w nią kolegi i mi sie spodobałą:)