PDA

View Full Version : Ślepy i głuchy pirat drogowy na autostradzie

szymono
03-11-07, 22:12
NIe tylko Polacy potrafią:
Policja szkocka zatrzymała na jednej z najbardziej niebezpiecznych autostrad 82-letniego mężczyznę, który jechał z niedozwoloną prędkością ciągnąc za swoim samochodem przyczepę.
Emeryt, który jak się wkrótce okazało jest głuchy i widzi tylko na jedno oko, wyznał, że nie zwrócił uwagi na ścigający go patrol policyjny, ponieważ słuchał bardzo głośnej muzyki, a w dodatku pomylił licznik prędkości z obrotomierzem i nie wiedział, że przekroczył dozwoloną prędkość.

Fiasco
04-11-07, 09:39
Lul . Wydaję mi się ,że powinno być coś takiego jak okresowe sprawdzanie każdego kierowcy . Chodzi mi tutaj o to ,żeby np raz do roku zbadać każdego kierowcę ,który posiada prawo jazdy . W razie jakiś nieprawidłowości wysłać na ponowne szkolenie ew odebrać prawko .

belzebub
04-11-07, 19:55
Niektórzy mają okresowe prawo jazdy (np ja z powodu wzroku) co 10 lat muszą zrobić badania lekarskie. Większość ma jednak bezterminowe prawko

Castiel
05-11-07, 21:06
mi to sie podoba wytlumaczenie tego emeryta

maniocek
01-12-07, 17:08
Dziadzio wymiata :D
Ale dobry bajer połowa sukcesu.

Co do prawka to nie słyszałem o tym okresowym.

belzebub
02-12-07, 02:00
Na odwrocie masz date zdania prawka, no nie? Obok jest kolumna z datą ważności i jeszcze jedna z ograniczeniami. Ta z datą ważności u osób które nie mają okresowego jest pusta. Ostatnia odpowiada za ograniczenia np kurza ślepota

albert232
02-12-07, 14:33
jednak cud sie zdarzają podziwiam dziadka ma charakter