PDA

View Full Version : uTorrent nie ściąga plików

aniabeata
03-11-07, 18:12
Witam! od ok roku korzystam z utorrenta i do tej pory byłam bardzo zadowolona z tego programu. 3 dni temu stała się rzecz dziwna a mianowicie nic mi się nie chce ściągać a jak już to prędkość nie przekracza 4kb/s i szybko spada do zera. a na dole pojawia się żółty trójkącik z informacją, że mogę mieć problem z połączeniem, gdy sprawdzam przekierowanie portu otrzymuję taki komunikat:
Checking port 55555 on 81.190.130....

Error! Port 55555 does not appear to be open.

na tym porcie chyba od początku pracuje mój utorrent i zawsze było ok. utorrent jest dodany do wyjątków zapory windows.
dodam jeszcze, że jak zmieniam teraz na inny port to sytuacja się powtarza, czyli nic się nie chce ściagać :(
Mam internet w multimedia 1mb.

Sama już nie wiem co o tym myśleć, bardzo proszę o pomoc.

DjSss
03-11-07, 21:12
mam to samo :] juz mam nerwice mecze sie z tym :]

tez mam multimedie i mam to samo,tylko gdzies od 5 miesiecy ale niedlugo umowa sie konczy i papa z multimedią badziwe jakies :] ciągle jakies problemy :]

kyrcer
03-11-07, 21:28
Multimedia jest anty p2p.

DjSss
03-11-07, 21:41
dzieki za info:] umowy napewno nie przedluze :],ma ktos z was w neti? zadowoleni jestescie?

aniabeata Zobacz na to

http://www.torrentmania.info/tutoriale-p2p/t-poradnikjak-zrobia-sie-dostepnymconnectable-2032.html

isolated
04-11-07, 00:14
..............

aniabeata
04-11-07, 10:11
dzieki za info:] umowy napewno nie przedluze :],ma ktos z was w neti? zadowoleni jestescie?

aniabeata Zobacz na to

http://www.torrentmania.info/tutoriale-p2p/t-poradnikjak-zrobia-sie-dostepnymconnectable-2032.html

Dzięki ale to wszystko juz dawno zrobiłam, wygląda na to że to multimedia robi sobie jakies jaja i co jakis czas blokuje porty bo wieczorem i dzisiaj rano wszystko chodzi normalnie jak powinno, wiec ściagam poki można :-]

aniabeata
04-11-07, 10:14
mam to samo :] juz mam nerwice mecze sie z tym :]

tez mam multimedie i mam to samo,tylko gdzies od 5 miesiecy ale niedlugo umowa sie konczy i papa z multimedią badziwe jakies :] ciągle jakies problemy :]

Ja mam niestety nową umowe aż na 2 lata wiec narazie nic nie bede zmieniac zwlaszcza ze za rok wyjeżdżam... do tej pory byłma zadowolona ale teraz to mnie wkurzyli:>